X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam. Mam już 2 synkow. Córka mile widziana :-)

Agagusia, Marimiko, Misi@, Myszowelove lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Hej !

Witam się z terminem na 13.08 :)

Gratulacje ślą wszyskich :)

Mam nadzieje ze dostrwamy razem do końca :)
    Kamilia mi belly wiliczyło także na 13.08. Lekarz na 11.08 :)

Domi_tur ja mam 2 koty które po przeprowadzce rozpieściliśmy strasznie i mogą właściwie wszystko więc pewnie też będzie ciężko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 14:57

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, u mnie tak samo:))) A nie pomyliłaś roku urodzenia jednego ? Bo masz wpisane 2019:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie:-) już poprawiam

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Zaczęły mi sie mdłości.... i pewnie potrwają z wymiotami do sierpnia. Ale wiecie co, o niczym innym nie marze!!!

przejdzie Ci to marzenie ;)

Poznałam jedną kobitkę kiedyś, która w obu ciążach leżała w szpitalu, bo zwracała wszystko aż do dnia porodu...

Anhydra lubi tę wiadomość

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie zapisana do lekarza. Dopiero we wtorek będę dzwonić. :)

Narazie ganiam za jednym i ledwo żyje :)

Miłego weekendu :)

Usiasia lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei jestem dziś mega zmeczona,właśnie wstaje po 2 juz drzemce...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Marimiko Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze fala mdłości obejmuje coraz więcej kobitek! U mnie wymioty na szczęście minęły, mdłości są ale lekkie, jedyne co mnie męczy do chorobsko...jest coraz gorzej :/ probuje wszelkich naturalnych metod i syropkow ale nic niw pomaga:( w poniedziałek pójdę do internisty, pewnie bez antybiotyku sie nie obejdzie...mam nadzieje ze sa takie dla ciężarnych... :(

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się dużo leżeć zwłaszcza że lekarz zalecił "oszczedny tryb życia" jestem ciagle głodna, nie wiem czy to normalne.
    Święta za pasem trzeba posprzątać a ja się boję skoro kazał lekarz oszczędnie wiec dziś zaczęłam żeby potem nie wszystko na hura. Przy okazji będąc w sklepie kupiłam imbir na wszelki wypadek ;)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko, są antybiotyki dla ciężarnych całkowicie bezpieczne :)

U mnie żadnych dolegliwości ciążowych ;) moja mama też nie miała nigdy, więc nawet na nie nie czekam :P

Marimiko, smeg lubią tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne że jak juz stosuję Luteinę to od czasu do czasu nadal pojawiają się lekkie plamienia? Wczoraj nic nie zaobserwowałam ale dzisiaj lekkie plamki przy podcieraniu. Zastanawiam się czy może podczas aplikacji luteiny czegoś nie drapnęłam i moze od tego te plamki...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Widze ze fala mdłości obejmuje coraz więcej kobitek! U mnie wymioty na szczęście minęły, mdłości są ale lekkie, jedyne co mnie męczy do chorobsko...jest coraz gorzej :/ probuje wszelkich naturalnych metod i syropkow ale nic niw pomaga:( w poniedziałek pójdę do internisty, pewnie bez antybiotyku sie nie obejdzie...mam nadzieje ze sa takie dla ciężarnych... :(

No mnie też niestety antybiotyk nie ominął - dostałam Duomox, dzowniłam jeszcze do gina, aby upewnić się czy brać, ale on też stwierdził, że przedłużająca się infekcja (po tygodniu domowych sposób nie przeszło) może być bardziej niebezpieczna niż sam lek :( Ja nie pamiętam kiedy ostatni raz brałam antybiotyk, a tu akurat przy ciąży się trafiło :(

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Tysia16003 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Mogę zapytać z jakiego powodu masz wskazania do cc? :)
    Wrodzona wada serca :)

11 cs - cykl udany :)
    Wszystkie wyniki w normie
  • smeg Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Smeg :) widzę że się doczekałas:)
    Natty, dopiero skojarzyłam! :) super Cię tu widzieć <3 wspaniałe że tak szybko udało Ci się zajść po stracie :) No to znowu w tym samym miesiącu rodzimy :D ja się doczekałam w pierwszym cyklu, miałam tylko jeden okres po porodzie ;)

natty85 lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuje wirtualnego kopa. Nakręcam się strasznie - to chyba przez te plamienia mimo że już dawno nie występują. Jest bardzo obolała. Od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie i boli jakby jajnik, do tego doszedł ból w dole pleców i się nakręcam na najgorsze no bo przecież jak macica się rozciąga to chyba nie non stop? Tym bardziej że boli tylko po prawej stronie. Jak myślicie jechac na ostry dyżur skontrolować czy wszystko ok czy poczekać do poniedziałku na USG u mojego lekarza?

Czy Wy też odczuwacie takie bóle?

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko dużo zdrówka :)

Marimiko lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei zamiast mdłości mam na początku często biegunki...przepraszam że tak wprost. To też mocno męczy.
    Pytanie do mam karmiących - ile razy w dzień i w nocy karmicie swoje maluchy? Czy któraś Z Was ma totalnego cycoholika?

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny potrzebuje wirtualnego kopa. Nakręcam się strasznie - to chyba przez te plamienia mimo że już dawno nie występują. Jest bardzo obolała. Od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie i boli jakby jajnik, do tego doszedł ból w dole pleców i się nakręcam na najgorsze no bo przecież jak macica się rozciąga to chyba nie non stop? Tym bardziej że boli tylko po prawej stronie. Jak myślicie jechac na ostry dyżur skontrolować czy wszystko ok czy poczekać do poniedziałku na USG u mojego lekarza?

Mnie też rozpiera i ciągnie. Jak funkcjonuje w dzień to bardzo często to odczuwam. W pierwszej ciąży miałam tak ok 3-4 tygodni. Później się uspokoiło. Dostałam wtedy luteine na wszelki wypadek. Teraz jestem bez.

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:

a miałaś już usg? Jeśli nie to gdyby bolało bardzo jedź. ALbo gdyby Ci słabo się robiło.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Ja z kolei zamiast mdłości mam na początku często biegunki...przepraszam że tak wprost. To też mocno męczy.
    Pytanie do mam karmiących - ile razy w dzień i w nocy karmicie swoje maluchy? Czy któraś Z Was ma totalnego cycoholika?
    Ja mam cycoholiczke. W nocy cyca z 15 razy w dzień z 10 razy.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ