Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszowelove ile ma Twoje.poerwsze dziecko?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
PaniHa wrote:Dziewczyny potrzebuje wirtualnego kopa. Nakręcam się strasznie - to chyba przez te plamienia mimo że już dawno nie występują. Jest bardzo obolała. Od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie i boli jakby jajnik, do tego doszedł ból w dole pleców i się nakręcam na najgorsze no bo przecież jak macica się rozciąga to chyba nie non stop? Tym bardziej że boli tylko po prawej stronie. Jak myślicie jechac na ostry dyżur skontrolować czy wszystko ok czy poczekać do poniedziałku na USG u mojego lekarza?
Czy Wy też odczuwacie takie bóle?
Ja mam tak samo to może faktycznie tak powinno być? Z tym ze mnie raczej boli jak bóle miesiaczkowe ale też dość często i mIMO luteina 2x dziennie tez mam plamienia tylko trochę mniejsze. To moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem czy to tak powinno wyglądać i za każdym razem jak czuję coś niepokojącego to myślę że to już koniec ale skoro kilka z nas ma takie objawy to pewnie tak ma być!
Lekarz mi napisał na zaleceniach "W razie pojawienia się dodatkowych dolegliwości lub nasilenia obecnych kontrolna wizyta wczesniej. Natychmiastowa kontrola w szpitalu w przypadku wystąpienia silnych bólów podbrzusza, skurczów mięśnia macicy, krwawienia z dróg rodnych lub innych niepokojących objawów"
Myślę że jeśli masz bardzo silne bóle lub skuczę, które według Ciebie odbiegają od normy to jedz skontrolować żeby się nie niepokoić. -
natty85 wrote:Muszowelove ile ma Twoje.poerwsze dziecko?
-
Moja córka ma 15 miesięcy. Mam nadzieję.ze przy ciąży sama.sie odstawiStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
PaniHa-ja dla spokoju pojechalabym na IP gin, jesli Cie tak boli non-stop, szczegolnie jesli tylko jedna strona dokucza. Daj znac jak bedziesz cos wiecej wiedziala, trzymam kciuki.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnyHej dziewczyny. Nie mam jeszcze ustalonego terminu porodu. Z ostatniej miesiaczki wychodzi 23.07.2019. Ale jak byłam u lekarza 4.12 to powiedziała że ciąża jest mniejsza o 2 tyg, czyli zamiast 7 tyg jest 5 tyg i tylko widac ciałko zółte. Takze prawdopodobnie bede sierpniówką. Kolejna wizyta 19.12 i czekam z niecierpliwościa na nią, mam nadzieję ze usłysze bicie serduszka i wszystko z bąbelkiem dobrze.
Ps. Mam còreczke, niecałe 22 miesiące. Karmie nadal piersią. Ale ograniczyłam do karmien nocnych, od 2-6 razy. Strasznie kocha mleczko jak sama mówi i nie mam serca jej całkowicie odstawic. Choć rezygnacja z karmien w dzień, a pozniej z karmienia wieczornego przed snem była straszna, płaczliwa... ale szybko sie przyzwyczaiła do nowej sytuacji.Myszowelove, Alfa_Centauri, Misi@, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Wracam na forum po 4 latach... z małym cudem, który rośnie we mnie. Dziś na teście 2 tłuste krechy, a termin porodu wychodzi z kalendarza na 4 sierpnia.
Nie mam roszczeń o płeć, nie ma roszczeń o kolor włosów, nie mam żadnych poza tym, aby było zdrowe i urodziło się o czasieUsiasia, Myszowelove, Agagusia, Alfa_Centauri, plinka89, Misi@, smeg, Marimiko, Sung, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Witajcie!
Wracam na forum po 4 latach... z małym cudem, który rośnie we mnie. Dziś na teście 2 tłuste krechy, a termin porodu wychodzi z kalendarza na 4 sierpnia.
Nie mam roszczeń o płeć, nie ma roszczeń o kolor włosów, nie mam żadnych poza tym, aby było zdrowe i urodziło się o czasieMalinowa Panienka, smeg lubią tę wiadomość
-
Niespodzianka2019 wrote:Hej dziewczyny. Nie mam jeszcze ustalonego terminu porodu. Z ostatniej miesiaczki wychodzi 23.07.2019. Ale jak byłam u lekarza 4.12 to powiedziała że ciąża jest mniejsza o 2 tyg, czyli zamiast 7 tyg jest 5 tyg i tylko widac ciałko zółte. Takze prawdopodobnie bede sierpniówką. Kolejna wizyta 19.12 i czekam z niecierpliwościa na nią, mam nadzieję ze usłysze bicie serduszka i wszystko z bąbelkiem dobrze.
Ps. Mam còreczke, niecałe 22 miesiące. Karmie nadal piersią. Ale ograniczyłam do karmien nocnych, od 2-6 razy. Strasznie kocha mleczko jak sama mówi i nie mam serca jej całkowicie odstawic. Choć rezygnacja z karmien w dzień, a pozniej z karmienia wieczornego przed snem była straszna, płaczliwa... ale szybko sie przyzwyczaiła do nowej sytuacji.
-
Cześć dziewczyny, u mnie dopiero skończony 5 tydzień. Z objawów to ból piersi i trochę mi się słabo wczoraj zrobiło w kolejce w mięsnym i musiałam pilnie zaczerpnąc świeżego powietrza. Mam nadzieję, że obejdzie się tym razem bez mdłości.
PS. Jakbym zobaczyła nawet małą plamkę krwi to na wszelki wypadek pojechałabym na ostry dyżur, tym bardziej jeśli cię boli.
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrzeAnhydra, Usiasia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny że starszymi z dziećmi planujecie wakacje? Mąż musi podać termin urlopu. Lipiec odpada bo mogę już rodzić. Sierpień wrzesień za małe dziecko. Wcześniej lot w ciąży...kurczę chciałabym aby Tosia miała wakacjeStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Jeszcze karmię córkę....cycki flakiStarania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Hej gratuluję radosnego oczekiwania i zapraszam na nowo powstałą grupę na FACEBOOKU dla
SIERPNIOWYCH MAMUSIEK 2019
https://www.facebook.com/groups/359353134828977/
pozdrawiam- sierpniówka 2018
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Domi_tur wrote:Anhydra to bardzo dobre pytanie:)
Nie ma dnia żebym się nie zastanawiała, jak będzie wyglądał mój mikro biust po ciąży i okresie karmienia :p
Pewnie to dużo zależy od genów no i od czasu karmienia. Tak generalnie to o biusty powinnyśmy zacząć szczegolenie dbać już teraz (bardzo ważne nawilżanie)...no i wiadomo-dobry biustonosz. Chociaż mnie czasami tak bolą że wolę po domu chodzić bez stanika
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Na wyglad biustu ma wpływ przede wszystkim ciąża i hormony podczas niej. Samo długie karmienie niezbyt, chociaż początki laktacji oczywiście powodują napompowane bomby tu fajny artykuł na ten temat: https://mataja.pl/2015/11/karmienie-piersia-zrujnowalo-mi-piersi-i-zwiazek/.
Myszowelove, karmienie na pewno nie zaszkodzi zdrowo rozwijającej się ciąży. Składniki odżywcze idą przede wszystkim w dziecko w brzuchu, dopiero potem w mleko. Wiele kobiet ok połowy ciąży ma mniej pokarmu lub całkiem go traci, niektóre starszaki odstawiają się wtedy same. Co do oksytocyny i skurczów macicy, to więcej jej się wydziela podczas orgazmu. Ale oczywiście jest wiele innych powodów żeby odstawić dziecko w ciąży - ból sutków w ciąży, drażliwość przy karmieniu, logistyka w trakcie pobytu w szpitalu i w domu z noworodkiem. Życzę żeby wszystko poszło zgodnie z Twoim planem
Ja też mam cycoholiczkę, ale w ciągu dnia jestem w pracy i radzi sobie bez mleka. Nadrabia nocami i w weekendy. Chciałabym karmić tandem, ale zobaczymy czy dam radę. W nocy jak za długo ciumka, zaczynają mnie bolec sutki i odczuwam straszny wkurw zaczęłam myśleć o odstawieniu, przynajmniej nocnych karmień. Zobaczymy jak wyjdzie.
Gdańsk, 31 l., kp -
natty85 wrote:Dziewczyny że starszymi z dziećmi planujecie wakacje? Mąż musi podać termin urlopu. Lipiec odpada bo mogę już rodzić. Sierpień wrzesień za małe dziecko. Wcześniej lot w ciąży...kurczę chciałabym aby Tosia miała wakacje
Co do grupy na fb, pamiętajcie ze grupa „Zamknięta” wyświetla się Waszym znajomym w propozycjach do dołączenia więc ja na razie nie planuję się ujawniać, mam w znajomych ludzi z pracy. Tylko „tajna” grupa jest całkowicie niewidoczna.
Usiasia lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
Natty - a moze wakacje maj/czerwiec? My mamy takie plany jak wszystko będzie dobrze
A co do biustu, to samo karmienie nie psujego bardziej niz ciążą... Mi w pierwszej ciąży urósł doac znacznie, a i tak malego nie mam no a potem z biegiem czasu i karmienia wracal do pierowtnych ksztaltow, na szczęście na piersiach nie mam widocznych rozstepow tak by nie moc paradowac w bikini Zobaczymy jak będzie tym razem, bo poki co nie widze znaczacej zmiany rozmiaru!smeg lubi tę wiadomość