X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszowelove ile ma Twoje.poerwsze dziecko?

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny potrzebuje wirtualnego kopa. Nakręcam się strasznie - to chyba przez te plamienia mimo że już dawno nie występują. Jest bardzo obolała. Od wczoraj ciągnie mnie w pachwinie i boli jakby jajnik, do tego doszedł ból w dole pleców i się nakręcam na najgorsze no bo przecież jak macica się rozciąga to chyba nie non stop? Tym bardziej że boli tylko po prawej stronie. Jak myślicie jechac na ostry dyżur skontrolować czy wszystko ok czy poczekać do poniedziałku na USG u mojego lekarza?

Czy Wy też odczuwacie takie bóle?

Ja mam tak samo to może faktycznie tak powinno być? Z tym ze mnie raczej boli jak bóle miesiaczkowe ale też dość często i mIMO luteina 2x dziennie tez mam plamienia tylko trochę mniejsze. To moja pierwsza ciąża dlatego nie wiem czy to tak powinno wyglądać i za każdym razem jak czuję coś niepokojącego to myślę że to już koniec ale skoro kilka z nas ma takie objawy to pewnie tak ma być!
    Lekarz mi napisał na zaleceniach "W razie pojawienia się dodatkowych dolegliwości lub nasilenia obecnych kontrolna wizyta wczesniej. Natychmiastowa kontrola w szpitalu w przypadku wystąpienia silnych bólów podbrzusza, skurczów mięśnia macicy, krwawienia z dróg rodnych lub innych niepokojących objawów"
    Myślę że jeśli masz bardzo silne bóle lub skuczę, które według Ciebie odbiegają od normy to jedz skontrolować żeby się nie niepokoić.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Muszowelove ile ma Twoje.poerwsze dziecko?
    17mc. Też potrafi w nocy ciągnąć kilkanaście razy. W dzień max 3-4. Jakoś obawiam się, że to może zaszkodzić maleństwu. Wiem, że ogólnie można karmić ale jak tyle dziecko ciągnie... Za kilka dni zaczynamy z mężem odstawianie. Będzie ciężko ale spróbujemy.

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma 15 miesięcy. Mam nadzieję.ze przy ciąży sama.sie odstawi

Starania od 2013r.
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa-ja dla spokoju pojechalabym na IP gin, jesli Cie tak boli non-stop, szczegolnie jesli tylko jedna strona dokucza. Daj znac jak bedziesz cos wiecej wiedziala, trzymam kciuki.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie mam jeszcze ustalonego terminu porodu. Z ostatniej miesiaczki wychodzi 23.07.2019. Ale jak byłam u lekarza 4.12 to powiedziała że ciąża jest mniejsza o 2 tyg, czyli zamiast 7 tyg jest 5 tyg i tylko widac ciałko zółte. Takze prawdopodobnie bede sierpniówką. Kolejna wizyta 19.12 i czekam z niecierpliwościa na nią, mam nadzieję ze usłysze bicie serduszka i wszystko z bąbelkiem dobrze.
    Ps. Mam còreczke, niecałe 22 miesiące. Karmie nadal piersią. Ale ograniczyłam do karmien nocnych, od 2-6 razy. Strasznie kocha mleczko jak sama mówi i nie mam serca jej całkowicie odstawic. Choć rezygnacja z karmien w dzień, a pozniej z karmienia wieczornego przed snem była straszna, płaczliwa... ale szybko sie przyzwyczaiła do nowej sytuacji.

Myszowelove, Alfa_Centauri, Misi@, smeg, Marimiko lubią tę wiadomość

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka witaj :) Ja mam wizytę dzien po Tobie, trzymam kciuki i życzę cierpliwosci bo jeszcze prawie 2 tygodnie przed nami :)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

Wracam na forum po 4 latach... z małym cudem, który rośnie we mnie. Dziś na teście 2 tłuste krechy, a termin porodu wychodzi z kalendarza na 4 sierpnia.

Nie mam roszczeń o płeć, nie ma roszczeń o kolor włosów, nie mam żadnych poza tym, aby było zdrowe i urodziło się o czasie <3

Usiasia, Myszowelove, Agagusia, Alfa_Centauri, plinka89, Misi@, smeg, Marimiko, Sung, 19Biedroneczka91 lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Witajcie!

Wracam na forum po 4 latach... z małym cudem, który rośnie we mnie. Dziś na teście 2 tłuste krechy, a termin porodu wychodzi z kalendarza na 4 sierpnia.

Nie mam roszczeń o płeć, nie ma roszczeń o kolor włosów, nie mam żadnych poza tym, aby było zdrowe i urodziło się o czasie <3
    Witaj w klubie. Ja na mój cud czekałam 5lat. Zdrówka dla Ciebie i maleństwa. Teraz juz moze być tylko lepiej :)

Malinowa Panienka, smeg lubią tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka2019 wrote:
    Hej dziewczyny. Nie mam jeszcze ustalonego terminu porodu. Z ostatniej miesiaczki wychodzi 23.07.2019. Ale jak byłam u lekarza 4.12 to powiedziała że ciąża jest mniejsza o 2 tyg, czyli zamiast 7 tyg jest 5 tyg i tylko widac ciałko zółte. Takze prawdopodobnie bede sierpniówką. Kolejna wizyta 19.12 i czekam z niecierpliwościa na nią, mam nadzieję ze usłysze bicie serduszka i wszystko z bąbelkiem dobrze.
    Ps. Mam còreczke, niecałe 22 miesiące. Karmie nadal piersią. Ale ograniczyłam do karmien nocnych, od 2-6 razy. Strasznie kocha mleczko jak sama mówi i nie mam serca jej całkowicie odstawic. Choć rezygnacja z karmien w dzień, a pozniej z karmienia wieczornego przed snem była straszna, płaczliwa... ale szybko sie przyzwyczaiła do nowej sytuacji.
    Podziel się jak udało się Wam zrezygnować z karmienia w dzień i na wieczór? :)

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dopiero skończony 5 tydzień. Z objawów to ból piersi i trochę mi się słabo wczoraj zrobiło w kolejce w mięsnym i musiałam pilnie zaczerpnąc świeżego powietrza. Mam nadzieję, że obejdzie się tym razem bez mdłości.
    PS. Jakbym zobaczyła nawet małą plamkę krwi to na wszelki wypadek pojechałabym na ostry dyżur, tym bardziej jeśli cię boli.
    Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze :D

Anhydra, Usiasia lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny że starszymi z dziećmi planujecie wakacje? Mąż musi podać termin urlopu. Lipiec odpada bo mogę już rodzić. Sierpień wrzesień za małe dziecko. Wcześniej lot w ciąży...kurczę chciałabym aby Tosia miała wakacje

Starania od 2013r.
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
    Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze karmię córkę....cycki flaki ;)

Starania od 2013r.
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra to bardzo dobre pytanie:)
    Nie ma dnia żebym się nie zastanawiała, jak będzie wyglądał mój mikro biust po ciąży i okresie karmienia :p

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3 <3 gratuluję radosnego oczekiwania i zapraszam na nowo powstałą grupę na FACEBOOKU dla
    SIERPNIOWYCH MAMUSIEK 2019 <3 <3 <3

https://www.facebook.com/groups/359353134828977/

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    pozdrawiam- sierpniówka 2018 <3 <3 <3

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Anhydra to bardzo dobre pytanie:)
    Nie ma dnia żebym się nie zastanawiała, jak będzie wyglądał mój mikro biust po ciąży i okresie karmienia :p

Pewnie to dużo zależy od genów no i od czasu karmienia. Tak generalnie to o biusty powinnyśmy zacząć szczegolenie dbać już teraz (bardzo ważne nawilżanie)...no i wiadomo-dobry biustonosz. Chociaż mnie czasami tak bolą że wolę po domu chodzić bez stanika ;)

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyglad biustu ma wpływ przede wszystkim ciąża i hormony podczas niej. Samo długie karmienie niezbyt, chociaż początki laktacji oczywiście powodują napompowane bomby :D tu fajny artykuł na ten temat: https://mataja.pl/2015/11/karmienie-piersia-zrujnowalo-mi-piersi-i-zwiazek/.

Myszowelove, karmienie na pewno nie zaszkodzi zdrowo rozwijającej się ciąży. Składniki odżywcze idą przede wszystkim w dziecko w brzuchu, dopiero potem w mleko. Wiele kobiet ok połowy ciąży ma mniej pokarmu lub całkiem go traci, niektóre starszaki odstawiają się wtedy same. Co do oksytocyny i skurczów macicy, to więcej jej się wydziela podczas orgazmu. Ale oczywiście jest wiele innych powodów żeby odstawić dziecko w ciąży - ból sutków w ciąży, drażliwość przy karmieniu, logistyka w trakcie pobytu w szpitalu i w domu z noworodkiem. Życzę żeby wszystko poszło zgodnie z Twoim planem :)

Ja też mam cycoholiczkę, ale w ciągu dnia jestem w pracy i radzi sobie bez mleka. Nadrabia nocami i w weekendy. Chciałabym karmić tandem, ale zobaczymy czy dam radę. W nocy jak za długo ciumka, zaczynają mnie bolec sutki i odczuwam straszny wkurw :P zaczęłam myśleć o odstawieniu, przynajmniej nocnych karmień. Zobaczymy jak wyjdzie.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny że starszymi z dziećmi planujecie wakacje? Mąż musi podać termin urlopu. Lipiec odpada bo mogę już rodzić. Sierpień wrzesień za małe dziecko. Wcześniej lot w ciąży...kurczę chciałabym aby Tosia miała wakacje
    Ja wstępnie planuję na wiosnę - kwiecień/maj, żeby brzuch był jeszcze mały :) a w niektórych krajach jest już wtedy lato.

Co do grupy na fb, pamiętajcie ze grupa „Zamknięta” wyświetla się Waszym znajomym w propozycjach do dołączenia :P więc ja na razie nie planuję się ujawniać, mam w znajomych ludzi z pracy. Tylko „tajna” grupa jest całkowicie niewidoczna.

Usiasia lubi tę wiadomość

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty - a moze wakacje maj/czerwiec? My mamy takie plany jak wszystko będzie dobrze :)

A co do biustu, to samo karmienie nie psujego bardziej niz ciążą... Mi w pierwszej ciąży urósł doac znacznie, a i tak malego nie mam :D no a potem z biegiem czasu i karmienia wracal do pierowtnych ksztaltow, na szczęście na piersiach nie mam widocznych rozstepow tak by nie moc paradowac w bikini :) Zobaczymy jak będzie tym razem, bo poki co nie widze znaczacej zmiany rozmiaru!

smeg lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ