X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niespodzianka2019 wrote:
    Czas się dłuży... wynajduje sobie co chwila nowe zajęcia i na szczęscie mam córeczke z ktora spędzam cały dzien, bo inaczej bym oszalała do kolejnej wizyty.
    Ja w weekend jeszcze się jakoś zajęłam ale wiem, że w tygodniu bedzie gorzej. Niby praca ale jednak mysli o ciąży są przede wszystkim. Staram sie byc dobrej myśli ale to chyba nie jest moją mocną stroną.
    Jeszcze 11 dni do wizyty...

Jesli chodzi o grupy na facebooku to ja jednak wolę forum. Nie chce zwby zaraz wszyscy widzieli poza tym po to właśnie są takie fora i informacje ktorymi się tu dzielimy mogą tez pomoc innym

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Moja szwagierka przez dwie ciąże używała kremu Mustela i nie ma żadnych rozstępów :) teraz ja używam z jej polecenia :P
    Też używałam... I mam :-(

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to właściwie jest, na belly pokazuje mi 36dzien ciąży czyli 6 tydzień, w kalendarzu 5+0dni) a na suwaczku 5tc. To ktore jest prawidłowe?
    Bo jak np. Wchodzę w moje belly i cotygodniowe informacje to pokazuje mi dane z 6tc. Ostatnia miesiączka była 4.11.2018

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tu liczy rozpoczęte tygodnie. Moja lekarka zawsze liczy ukończone i powiedziałaby, że jestem w 5tym tygodniu, A nie 6tym jak pokazuje belly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 20:46

1usa3e5e2lf96jem.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam Was, bo caly weekend na podyplomówce bylam i tylko podczytywałam w wolnych chwilach.
    Co do karmienia, to nam maly biust - A/B, pierwszego dyna karmiłam 13 miesiecy, drugiego...50! i moje piersi wygladaja tak samo jak przed, wcale nie sa obwisłe, skora tez napięta, jedynie sitki sa wyciągnięte lekko, a nie praktycznie płaskie jak przed 1 ciaza. I nie msm ani jednego rozstepu ani nz piersiach ani na brzuchu:) mam za to na udach od czasu dojrzewania. No i niestety rozstęp mięśni brzucha:( myslalam zeby yo jakis po trzeciej ciazy naprawić, sle jeszcze musze poczytać dokladniej na ten temat. Rozejście kresy białej na brzuchu pojawiło sie w pierwszej ciazy, jakis po połowie i juz nie zeszło sie to:(

Co do wakacji - to moja druga ciaza z porodem sierpniowym i tak jak poprzednim razem planujemy wakacje Ok połowy maja we Wloszech z lotem. Poprzednim razem wracałam juz w 7 miesiacu i czułam sie bardzo dobrze, choc brzuch mialam spory. Temperatury tez mi wtedy odpowiadały: 28-32 st.

Tygodnie kalendarze pokazują np 5+3 to juz 6, a lekarze liczą skończone, czyli powiedzieliby ze w 5 jestem.

Usiasia lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, sprawdź przyrosty bety ba kalkulatorze bellybestfriend - jest bardzo fajny, ustawia sie tez dzien po owu (zawsze tego pierwszego z dwoch porównywanych wyników).

Ktos wie co sie dzieje z PaniaHa? Martwię sie o nia.

Co fo fb, to nie uzywam, wiec zostaje tu:)

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dziękuję że pytasz. Wzięłam nospe, poszłam spać i przeszło ale rano miałam dluuuga rozmowa z toaleta, zaczęło się :) jutro kontrolne USG, mam nadzieję zobaczyć już ❤️ :)
    Wywaliło mi trochę podbrzusze więc myślę że macica tak się rozciąga ale dziwne że to praktycznie boli z jednej strony. No noc, jutro się dowiem co i jak i dam znać. Wizyta o 13:30 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 21:27

Agagusia, Usiasia, Malinowa Panienka lubią tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Bellisima Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)nieśmiało chciałabym do Was dołączyć. Po 2,5 latach starań w sobotę ujrzałam upragnione dwie kreski :) jutro idę na betę i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku bo trochę pobolewa mnie brzuch a kreska nie jest jakaś super mocna...
    Z moich obliczeń wynika że powinnam mieć termin na połowę sierpnia, jednak wizytę u lekarza mam w piątek, może lekarka coś powie.
    Pozdrawiam Was wszystkie :)

PaniHa, Usiasia, Marimiko, Misi@ lubią tę wiadomość

Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
    Niedoczynność tarczycy
    PCO
    08.12.2018 pozytywny test ciążowy -nasz mały-wielki CUD❤
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa- super ze juz lepiej, trzymam mocno kciuki za serduszko, daj koniecznie znac jak bedziecie juz po. U mnie na razie tylko mdłości, wymioty zawsze zaczynały sie po skończonym 5 tygodniu, wiec pewnie i tym razem tak bedzie.

PaniHa lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche się martwię bo poza tym że jestem często głodna i ucinam popołudniowe drzemki to jakoś objawy zanikły. A no jeszcze kilka razy nawiedziła mnie biegunka :/
    Wiem że już więcej nie moge zrobić wiec staram się by jakoś czas szybko leciał. Jutro rano praca, popołudniu zabiorę się za porządki świąteczne tylko nie bardzo na razie wiem jak to zrobić skoro lekarz zalecił oszczędny tryb życia (-.-)

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Agusia dziękuję że pytasz. Wzięłam nospe, poszłam spać i przeszło ale rano miałam dluuuga rozmowa z toaleta, zaczęło się :) jutro kontrolne USG, mam nadzieję zobaczyć już ❤️ :)
    Wywaliło mi trochę podbrzusze więc myślę że macica tak się rozciąga ale dziwne że to praktycznie boli z jednej strony. No noc, jutro się dowiem co i jak i dam znać. Wizyta o 13:30 :)

ufff aż bałam się pytać... czekamy zatem do 13.30 i dawaj znać koniecznie!

PaniHa lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Troche się martwię bo poza tym że jestem często głodna i ucinam popołudniowe drzemki to jakoś objawy zanikły. A no jeszcze kilka razy nawiedziła mnie biegunka :/
    Wiem że już więcej nie moge zrobić wiec staram się by jakoś czas szybko leciał. Jutro rano praca, popołudniu zabiorę się za porządki świąteczne tylko nie bardzo na razie wiem jak to zrobić skoro lekarz zalecił oszczędny tryb życia (-.-)

Kobieto za te porządki, to Cię opierniczam mocno! Nie rób nic, po co masz Was narażać na cokolwiek?

Ja dziś zaniosłam do spiżarni rzeczy, poustawiałam na półkach i na raty to robiłam, bo sapałam, jakbym na Śnieżkę wlazła :D

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2018, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co do planowania wakacji to mam mieszane uczucia, czy się nie okaże, że trzeba będzie odwołać wszystko. Chcemy na 3 dni skoczyć do Krakowa (koncert KISS) w drugiej połowie czerwca. Mój narzeczony co prawda wymyślił sobie zwiedzanie okolic i na dłużej niż te 3 dni (jakieś agrowczasy, że będę tam sobie leżała i pachniała). W każdym razie już mu powiedziałam, że poza tym koncertem to nic nie będę rezerwować a tym bardziej opłacać :P To moja pierwsza ciąża i nie wiem jak to będzie :P
    Pierwsza wizyta dopiero za tydzień, chyba zwariuje do tego czasu ;)

Mam pytanie odnośnie kataru i przeziębień...chociaż pewnie można w cholere info w internecie przeczytać. Przez ostatnie 2 dni męczył mnie katar. Obawiałam się, że to początek przeziębienia. Katowałam się miętową herbatą z miodem i cytryną, wypijałam tego chyba z 4-5 l w ciągu doby, leżałam w wyrze ile się dało. I pomogło. Ale chciałam zapytać o robienie sobie inhalacji (parówki) z wody i olejku eukaliptusowego. Raz taką poczyniłam bo przeczytałam że można, potem inne info, że nie można. Wiec jak to jest? Trochę teraz się martwię czy nie zrobiłam źle. Jak sie ma taka inhalacja z amolem, w ogóle stosowanie AMOLU (niby inhalacje i nacierki można...)?
    Na stronie pewnej apteki przeczytałam nawet że można robić inhalację z kropli miętowych żołądkowych. Przecież amol i te krople to na alkoholu... Któraś ma z tym doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 02:04

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Kobieto za te porządki, to Cię opierniczam mocno! Nie rób nic, po co masz Was narażać na cokolwiek?

Ja dziś zaniosłam do spiżarni rzeczy, poustawiałam na półkach i na raty to robiłam, bo sapałam, jakbym na Śnieżkę wlazła :D
    Właśnie wzbraniam się przed robieniem czegokolwiek. Najgorsze ze w poprzedni weekend zanim dowiedziałam się o ciąży postanowiłam zrobić porządki w szafie... No i teraz muszę te łachmany ogarnąć do końca. Ale masz rację lepiej nie przesadzać bo nie daruję sobie jeśli coś się stanie.
    W sobotę jak zrobiłam pranie to oczywiście kosz przyniósł mi chłop a to co zdjęłam składałam sobie na siedząco.
    Nie wiem jak ogarnąć te święta żeby się nie wydać, i oszczędzać. Jeszcze nie chce nikomu mowić o ciąży:/
    Chyba przyszły tata będzie musiał przejąć większość obowiązków;)

Co do zadyszki to u mnie tez jakoś dziwnie wydajność spadła.

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was jak brała luteinę to też tak miała ze jakby trochę rozpuszczonej tabletki sie wydostawało (dopochwowa).
    Dziś znów brązowy śluz u mnie zawitał, ja zwariuję...

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:

Miałam napisać wczesniej- mnie też w początkowych tygodniach kluło po jednej stronie (lewy jajnik?). Czasami tak dokuczliwe, że musiałam spać na drugim boku. Momentzmi balam się, że ciąża pozamaciczna, ale wszystko bylo/jest w porządku. Okazało się, że po tej stronie mam ciałko żołte.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Wiki, sprawdź przyrosty bety ba kalkulatorze bellybestfriend - jest bardzo fajny, ustawia sie tez dzien po owu (zawsze tego pierwszego z dwoch porównywanych wyników).

Ktos wie co sie dzieje z PaniaHa? Martwię sie o nia.

Co fo fb, to nie uzywam, wiec zostaje tu:)

Sprawdzałam. Przyrost jest w normie, ale nie chodzi o sam przyrost tylko o wartość tej bety, bo nie wiedziałam tu takiej dużej bety w okolicy 22-25dfl... Raczej dziewczyny mają 7000-8000 :-( a nie 20000... Schizuję?

1usa3e5e2lf96jem.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Sprawdzałam. Przyrost jest w normie, ale nie chodzi o sam przyrost tylko o wartość tej bety, bo nie wiedziałam tu takiej dużej bety w okolicy 22-25dfl... Raczej dziewczyny mają 7000-8000 :-( a nie 20000... Schizuję?

No ale te co mają 8000 za 48h będą miały 16000...tak więc koniec końców i tak wszystkie osiągają wysokie wartości.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z Was jak brała luteinę to też tak miała ze jakby trochę rozpuszczonej tabletki sie wydostawało (dopochwowa).
    Dziś znów brązowy śluz u mnie zawitał, ja zwariuję...

Te resztki luteiny to substancje wypełniajace- mi też tak wylatywało (takie grudki). A plamienia....no cóż. ..są niepokojące ale ma je bardzo dużo kobiet i często nie zwiastują niczego groźnego. Chociaż rozumiem Cię, że ciężko je ignorować.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nie ma co przesadzać z tym oszczędzaniem się - oczywiście jeśli masz wskazania do leżenia czy odpoczywania to nie podlega to dyskusji. Sama w piątek czułam się fatalnie w pracy, jakby miała mnie rozłożyć gorączka. Więc weekend przelezalam na kanapie pod kocem. I mam już pierwszy kilogram do przodu :/

Ale dziś kiedy dobrze się czuje, jadę normalnie na 8h do pracy, potem na zakupy które wtargam na drugie piętro bez windy :)pranie, prasowanie, w tym tygodniu mam plan zmiany firan i zasłon:)

Ja 22.12 biorę ślub, w pracy mam teraz szczytowy okres, nie mam już terminów do końca roku, pozostaje spiąć pośladki i działać, pomóc w przygotowaniach świątecznych rodzinie, po pracy dopinać sprawy ślubne.

Ginekolog na wizycie zapytała mnie czy planuje rodzic naturalnie, kiedy odpowiedziałam, że tak, kazała zwiększyć aktywność fizyczną, zapisać się na ćwiczenia w ciąży i nie oszczędzać się specjalnie, bo organizm na wysiłek musi być przygotowany :)

Usiasia, smeg lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ