X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę si3 boje lotu w ciąży. Zwłaszcza że całą poprzednią ciaze byłam na heparynie

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jesteś na heparynie? Czyli jesteś obstawiona, ja w pierwszej ciąży dostałam Clexane specjalnie na lot do USA. W sensie heparyna nie przeszkadza w lataniu, a wręcz pomaga ;) No i można lecieć gdzieś blisko - na Maltę, do Portugalii albo do Hiszpanii. Mniej się umęczysz niż w samochodzie.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie biorę na razie heparyny

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie nieśmialo. chociaz wizyte potwierdzającą ciąze mam jutro dopiero... strasznie sie boje chociaz to moje drugie maleństwo. jednak niestety pierwsza ciaza zakonczona poronieniem i zbiegiem odcisnela pietno i nie potrafie sie cieszyc.... oby do jutra.......... wstepnie termin na 7 sierpien :P

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia99 wrote:
    Hej witam sie nieśmialo. chociaz wizyte potwierdzającą ciąze mam jutro dopiero... strasznie sie boje chociaz to moje drugie maleństwo. jednak niestety pierwsza ciaza zakonczona poronieniem i zbiegiem odcisnela pietno i nie potrafie sie cieszyc.... oby do jutra.......... wstepnie termin na 7 sierpien :P

Mam tak samo. Musimy myslec pozytywnie, bo inaczej zwariujemy❤️

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, właśnie pozytywnie zatestowałam i postanowiłam poszukać innych oczekujących sierpnia :) witam się wiec z Wami i mam nadzieję zostać do końca :)

Misi@, Myszowelove, smeg, Usiasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Niespodzianka witaj :) Ja mam wizytę dzien po Tobie, trzymam kciuki i życzę cierpliwosci bo jeszcze prawie 2 tygodnie przed nami :)
    Czas się dłuży... wynajduje sobie co chwila nowe zajęcia i na szczęscie mam córeczke z ktora spędzam cały dzien, bo inaczej bym oszalała do kolejnej wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Podziel się jak udało się Wam zrezygnować z karmienia w dzień i na wieczór? :)
    W dzień to zrezygnowałam w sierpniu jak było ciepło i cały czas spędzałysmy na dworze- plac zabaw, basen, park, jezioro... nie domagała się piersi, bo miała duzo wrażen i atrakcji.
    A te wieczorne karmienia to zaingerował mąż i pomógł. Chyba to był koniec października lub początek listopada. Pewnego wieczoru zamiast mamy to poszedł do sypialni z nia tata. Oczywiscie był płacz.. ale tylko 2 wieczory pierwsze. Zaakceptowała to i przez 2-3 tyg mąż kład ją spać. A teraz to róznie i wie, ze mleczko bedzie dopiero w nocy, bo musi sie zrobić w cycusuach. Wszystko jej tłumacze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
    Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi ;)
    Karmie piersią już 22 miesiace i moje piersi są bez zmian. Nie zauwazyłam nic czego nie byłoby przed ciażą. Moze to się zmieni jsk przestsne karmic. Ale tego nie wiem, czas pokaże

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
    Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi ;)
    Starszego synka karmiłam 13mies., młodszego 18mies... strasznie balam się, że będą flaki... Ale wyglądają lepiej niż przed ciazach :-) w kulminacyjnym momencie nosiłam stanik 80H. A teraz 70E... Ale za chwilę znów wymiana stanika, bo już mi piesi rosną... ps. Żeby nie było tak różowo, to brzuch mam cały w roztepach... po 2 ciąży robiłam plastykę, tak mi skóra wisiała... także nie wiem od czego to zależy... na pewno dobry stanik... A co jeszcze to nie wiem.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki2 - u mnie tez na brzuchu zrobily sie rozstepy, ale wyszly dopiero pod sam koniec ciazy po 37 tyg, kiedy brzuch byl juz naprawdę duzy - dzidzia prawie 4 kg. Podejrzewam, ze przy mniejszym bobasie byłoby bez :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły w 40tc. Synek 4264g :-) drugi synek "poprawil" moj brzuch (4018g)

plinka89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą beta? W 24dfl mam ponad 20000... to nie za dużo? Ile wykresow oglądam nie widze takich dużych... we wczesniejszych ciazqch miałam duza nizsza. Czytam że to może być związane z płcią... albo z ZD :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie dzieciaczki :)

Co polecacie i od kiedy się smarować? Podpowiedzcie coś, bo zielona w temacie jestem zupełnie

plinka89 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Co polecacie i od kiedy się smarować? Podpowiedzcie coś, bo zielona w temacie jestem zupełnie
    Ja stosowałam od początku z Rossmanna baby dream dla kobiet w ciąży lioton i olejek oraz oilan. Na zmiane kazde po trochu.

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą beta? W 24dfl mam ponad 20000... to nie za dużo? Ile wykresow oglądam nie widze takich dużych... we wczesniejszych ciazqch miałam duza nizsza. Czytam że to może być związane z płcią... albo z ZD :-/

Ja ostatnio robilam, niby to bylby 42 dzien cyklu i mialam ponad 17 tys. Tez mi sie wydawalo duzo, ale ja sie tam nie znam.

Po za tym jutro mam wizyte u gina, zaczynam sie stresować...ostatnia moja ciążowa wizyta u gina, gdzie szłam jak na skrzydłach w 11 tc okazala sie tragiczna informacja o obrzęku uogólnionym plodu i serduszkiem, ktore przestalo bić..kazda moja wizyta bedzie chyba obarczona tym wspomnieniem :/
    Jutro o 12:15... trzymajcie kciuki...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

ja stosowalam naturalne maslo shea, jak komus nie przeszkadza specyficzny zapach to polecam. A slyszalam, ze Palmers i Mustela robią tez dobre kosmetyki.

Marimiko - trzymam kciuki!

Marimiko lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja ostatnio robilam, niby to bylby 42 dzien cyklu i mialam ponad 17 tys. Tez mi sie wydawalo duzo, ale ja sie tam nie znam.
    U mnie 38dc - 20497....
    Trzymam kciuki za jutro.
    Ja dopiero za tydzień idę... jak nie będzie nic się działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:34

1usa3e5e2lf96jem.png

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:

Po za tym jutro mam wizyte u gina, zaczynam sie stresować...ostatnia moja ciążowa wizyta u gina, gdzie szłam jak na skrzydłach w 11 tc okazala sie tragiczna informacja o obrzęku uogólnionym plodu i serduszkiem, ktore przestalo bić..kazda moja wizyta bedzie chyba obarczona tym wspomnieniem :/
    Jutro o 12:15... trzymajcie kciuki...
    Trzymam kciuki! Będzie dobrze :)
    Daj znać po wizycie co tam :)

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Moja szwagierka przez dwie ciąże używała kremu Mustela i nie ma żadnych rozstępów :) teraz ja używam z jej polecenia :P

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ