X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę si3 boje lotu w ciąży. Zwłaszcza że całą poprzednią ciaze byłam na heparynie

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • smeg Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz jesteś na heparynie? Czyli jesteś obstawiona, ja w pierwszej ciąży dostałam Clexane specjalnie na lot do USA. W sensie heparyna nie przeszkadza w lataniu, a wręcz pomaga ;) No i można lecieć gdzieś blisko - na Maltę, do Portugalii albo do Hiszpanii. Mniej się umęczysz niż w samochodzie.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz nie biorę na razie heparyny

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie nieśmialo. chociaz wizyte potwierdzającą ciąze mam jutro dopiero... strasznie sie boje chociaz to moje drugie maleństwo. jednak niestety pierwsza ciaza zakonczona poronieniem i zbiegiem odcisnela pietno i nie potrafie sie cieszyc.... oby do jutra.......... wstepnie termin na 7 sierpien :P

19Biedroneczka91 lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia99 wrote:
    Hej witam sie nieśmialo. chociaz wizyte potwierdzającą ciąze mam jutro dopiero... strasznie sie boje chociaz to moje drugie maleństwo. jednak niestety pierwsza ciaza zakonczona poronieniem i zbiegiem odcisnela pietno i nie potrafie sie cieszyc.... oby do jutra.......... wstepnie termin na 7 sierpien :P

Mam tak samo. Musimy myslec pozytywnie, bo inaczej zwariujemy❤️

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, właśnie pozytywnie zatestowałam i postanowiłam poszukać innych oczekujących sierpnia :) witam się wiec z Wami i mam nadzieję zostać do końca :)

Misi@, Myszowelove, smeg, Usiasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Niespodzianka witaj :) Ja mam wizytę dzien po Tobie, trzymam kciuki i życzę cierpliwosci bo jeszcze prawie 2 tygodnie przed nami :)
    Czas się dłuży... wynajduje sobie co chwila nowe zajęcia i na szczęscie mam córeczke z ktora spędzam cały dzien, bo inaczej bym oszalała do kolejnej wizyty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Podziel się jak udało się Wam zrezygnować z karmienia w dzień i na wieczór? :)
    W dzień to zrezygnowałam w sierpniu jak było ciepło i cały czas spędzałysmy na dworze- plac zabaw, basen, park, jezioro... nie domagała się piersi, bo miała duzo wrażen i atrakcji.
    A te wieczorne karmienia to zaingerował mąż i pomógł. Chyba to był koniec października lub początek listopada. Pewnego wieczoru zamiast mamy to poszedł do sypialni z nia tata. Oczywiscie był płacz.. ale tylko 2 wieczory pierwsze. Zaakceptowała to i przez 2-3 tyg mąż kład ją spać. A teraz to róznie i wie, ze mleczko bedzie dopiero w nocy, bo musi sie zrobić w cycusuach. Wszystko jej tłumacze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
    Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi ;)
    Karmie piersią już 22 miesiace i moje piersi są bez zmian. Nie zauwazyłam nic czego nie byłoby przed ciażą. Moze to się zmieni jsk przestsne karmic. Ale tego nie wiem, czas pokaże

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny, chcialabym zapytać Mamy karmiące...pytanie z serii "drażliwych" i osobistych ale może i mnie dotyczyći mnie nurtuje wiec zadaję:
    Tak szczerze, jak wygląda Wasz biust po 12 miesiącach karmienia? w sensie czy są widoczne oznaki rozciagniecia skóry? Wiecie o co mi chodzi ;)
    Starszego synka karmiłam 13mies., młodszego 18mies... strasznie balam się, że będą flaki... Ale wyglądają lepiej niż przed ciazach :-) w kulminacyjnym momencie nosiłam stanik 80H. A teraz 70E... Ale za chwilę znów wymiana stanika, bo już mi piesi rosną... ps. Żeby nie było tak różowo, to brzuch mam cały w roztepach... po 2 ciąży robiłam plastykę, tak mi skóra wisiała... także nie wiem od czego to zależy... na pewno dobry stanik... A co jeszcze to nie wiem.

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki2 - u mnie tez na brzuchu zrobily sie rozstepy, ale wyszly dopiero pod sam koniec ciazy po 37 tyg, kiedy brzuch byl juz naprawdę duzy - dzidzia prawie 4 kg. Podejrzewam, ze przy mniejszym bobasie byłoby bez :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wyszły w 40tc. Synek 4264g :-) drugi synek "poprawil" moj brzuch (4018g)

plinka89 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą beta? W 24dfl mam ponad 20000... to nie za dużo? Ile wykresow oglądam nie widze takich dużych... we wczesniejszych ciazqch miałam duza nizsza. Czytam że to może być związane z płcią... albo z ZD :-/

1usa3e5e2lf96jem.png

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie dzieciaczki :)

Co polecacie i od kiedy się smarować? Podpowiedzcie coś, bo zielona w temacie jestem zupełnie

plinka89 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Co polecacie i od kiedy się smarować? Podpowiedzcie coś, bo zielona w temacie jestem zupełnie
    Ja stosowałam od początku z Rossmanna baby dream dla kobiet w ciąży lioton i olejek oraz oilan. Na zmiane kazde po trochu.

Malinowa Panienka lubi tę wiadomość

• Marimiko Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą beta? W 24dfl mam ponad 20000... to nie za dużo? Ile wykresow oglądam nie widze takich dużych... we wczesniejszych ciazqch miałam duza nizsza. Czytam że to może być związane z płcią... albo z ZD :-/

Ja ostatnio robilam, niby to bylby 42 dzien cyklu i mialam ponad 17 tys. Tez mi sie wydawalo duzo, ale ja sie tam nie znam.

Po za tym jutro mam wizyte u gina, zaczynam sie stresować...ostatnia moja ciążowa wizyta u gina, gdzie szłam jak na skrzydłach w 11 tc okazala sie tragiczna informacja o obrzęku uogólnionym plodu i serduszkiem, ktore przestalo bić..kazda moja wizyta bedzie chyba obarczona tym wspomnieniem :/
    Jutro o 12:15... trzymajcie kciuki...

ex2b3e5e3suplzeq.png
    7v8r3e3kfd3wkgo4.png
    22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) <3 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
    01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci <3
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

ja stosowalam naturalne maslo shea, jak komus nie przeszkadza specyficzny zapach to polecam. A slyszalam, ze Palmers i Mustela robią tez dobre kosmetyki.

Marimiko - trzymam kciuki!

Marimiko lubi tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:
    Ja ostatnio robilam, niby to bylby 42 dzien cyklu i mialam ponad 17 tys. Tez mi sie wydawalo duzo, ale ja sie tam nie znam.
    U mnie 38dc - 20497....
    Trzymam kciuki za jutro.
    Ja dopiero za tydzień idę... jak nie będzie nic się działo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 19:34

1usa3e5e2lf96jem.png

• PaniHa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marimiko wrote:

Po za tym jutro mam wizyte u gina, zaczynam sie stresować...ostatnia moja ciążowa wizyta u gina, gdzie szłam jak na skrzydłach w 11 tc okazala sie tragiczna informacja o obrzęku uogólnionym plodu i serduszkiem, ktore przestalo bić..kazda moja wizyta bedzie chyba obarczona tym wspomnieniem :/
    Jutro o 12:15... trzymajcie kciuki...
    Trzymam kciuki! Będzie dobrze :)
    Daj znać po wizycie co tam :)

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:

Moja szwagierka przez dwie ciąże używała kremu Mustela i nie ma żadnych rozstępów :) teraz ja używam z jej polecenia :P

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ