Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
magnolia29 wrote:Cześć Dziewczyny,
Wesprzyjcie mnie proszę radą. Leon pięknie chwytak pierś i ssal do wczoraj wieczorem. Nie wiem czy to nawał ale raczej nie po prostu tak się denerwuje przy chwytaniu piersi i zaraz ja puszcza. Tak jakby brodawka była za duża za mało sterczaca. Już sama nie wiem. Na pewno ma żółtaczke. Wypuścili. Nas z poziomem 7,5 ale wydaje mi się że wzrosło bo jest po prostu żółty. Przystawiam go z 10 może 12 razy na dobę. Kupiliśmy wagę. W domu w piątek wieczorem 3460 dziś będziemy znowu ważyć. Dziś w zasadzie ładnie pospal i on i mu. Budził się co 1,5-3 h. Teraz śpi już 2 godzinę. Doradzcie co tu robić z tym przystawianiem? Odciągnąć laktatorem? Nakładki nie chce dotknąć nawet. Na poradnie laktacyjne nie mam dziś szans w Was nadzieja.menka2, Agagusia, joan85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Werni ja mocze stopy w misce z zimna woda albo trzymam wyżej. Jak śpię to mam w nogach poduszke i trzymam na niej nogi.
Ja też dziś od 5 już nie mogłam spać... I z tych nudów wymyslilam znowu na co wydać kasę, znalazlam w internetach szyte ręcznie króliczki w tiulowych spodniczkach na zamówienie, z imieniem dziecka na uszku Oczywiście zachorowała na to i teraz wybieram kolory... Jutro pewnie zamówięMisi@, werni lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyFrida ja tak miałam w piątek.. przez jesienne noce można zbankrutować 😅
Ja też opuchnięte.. kosmetyczka od razu zauważyła i mówiła właśnie o zimnych o klasach no i że to właśnie jest urok końcówki ciąży;/ jeszcze trochę . Ja już butów czasem wcisnąć nie mogę.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
U mnie bardziej dłonie puchna niż stopy... Jak spaceruje to mam palce jak parówy wczoraj aż ciężko mi się zginalo... Lekarz też mowil że tam bywa na końcówce ciąży. Ratuje się chłodnymi prysznica i dużo pije, staram się codziennie 3 litry...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyOto nasz wózek - bugaboo donkey. 2 zdjecia - to pierwsze bardziej oddaje kolor budki dla chłopca - jest taki morski. Na drugim widać też kocyki, o których pisałam. Ja zrobiłam ten niebieski, moja mama różowy.
Frida91, Bobby29, Domi_tur, kayama, Chimera, AnaKwiat, werni, Pierniczkowa, redken, DrzewkoPomarańczowe, Anhydra, Misi@, wiki2, Applejoy, Snow White, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI kilka zdjęć pokoiku dla dzieci. Nie jest jeszcze wykończony - brakuje zrobienia porządku (szczególnie w łóżeczku, co widać w lustrze), powieszenia firanki, przedstawienia fotela...
Bobby29, Domi_tur, kayama, Chimera, Frida91, werni, emi2016, redken, Anhydra, Kalija, Applejoy, Marcelina85 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj w porywach do 5h łącznie przespałam, liczę że dzisiaj antybiotyk już zadziała i sobie to odbiję.
E_linka piękne te kocyki ❤️
Drzewko, wszystkiego najlepszego!
Ja się wzięłam za robienie domowych kostek rosolowych, mam nadzieję że wyjdą dobre, to po porodzie głównym składnikiem menu będą szybkie zupy 😁😁😁 -
Domi_tur wrote:Dzień dobry!
Dziś jest nasz termin 😂
Szymon powiedział, że ma to wszystko w... I zostaje jeszcze 3 miesiące, wtedy pobijemy rekord Guinnessa, będziemy sławni i bogaci. Taki mądry syn to skarb 😍
Tymczasem idę sobie strzelić w łebStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyChimera wrote:Ja dzisiaj w porywach do 5h łącznie przespałam, liczę że dzisiaj antybiotyk już zadziała i sobie to odbiję.
E_linka piękne te kocyki ❤️
Drzewko, wszystkiego najlepszego!
Ja się wzięłam za robienie domowych kostek rosolowych, mam nadzieję że wyjdą dobre, to po porodzie głównym składnikiem menu będą szybkie zupy 😁😁😁
Dziękuję
Podeślesz przepis na takie kostki? -
Elinka piękne kocyki! 💛
E_linka2 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Drzewko sto lat!!!
Elinka podziwiam talent kocykowy
Powiem Wam że też bym już chciała rodzić chociaż niby mam jeszcze trochę czasu, Domi podziwiam Cię i oby wyszło jak najszybciejE_linka2 lubi tę wiadomość
-
E_linka2 wrote:Dziękuję
Podeślesz przepis na takie kostki?
NA 3 SŁOIKI (O POJ. 150 ML)
2 ząbki czosnku
100 g suszonych pomidorów (dałam 50g, bo 100 wydawało mi się za dużo)
100 g cebuli
100 g marchwi
100 g selera naciowego
100 g korzenia pietruszki
100 g pora
4 gałązki świeżych ziół wg uznania
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka suszonego majeranku
1 łyżeczka rozgniecionego pieprzu
25 g soli morskiej
30 ml wywaru warzywnego (ja dałam wodę)
2 łyżki oliwy z oliwek
Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika. Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.
Można przechowywać w lodówce lub pomrozić porcje po 1 łyżeczce i później stosować jak kostkę rosolową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 13:03
E_linka2, Frida91, Applejoy lubią tę wiadomość