X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też padam. Byliśmy na lotnisku pooglądać samoloty...wizyta w m-cu A potem jeszcze zoo. Nie mogłam wyjść z auta 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 19:02

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś poszalałam bo i seks i spacer 7km :P Ledwo żyję i brzuch mnie pobolewa, jakieś delikatne skurcze co jakiś czas. To na bank jeszcze nie to, ale już przynajmniej powoli coś tam się dzieje :P

I zamówiłam tego królika :D Zobaczcie sobie na fb Fabryka Marzeń :)

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde co to sa skurcze porodowe? Ja nie wiem czego sie spodziewać. Dzis cały dzien napina mi sie brzuch jak balon. Bardziej u góry to czuje. Mały tez bardzo aktywny.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) u mnie dziś z małymi przebojami - zaliczyłam wizytę na IP, bo około południa się przewróciłam , niby nie groźnie, ale że mała od rana praktycznie się nie ruszała to pojechaliśmy sprawdzić. No i jest wszystko ok :) lekarz to ten sam buc na którego trafiłam pół roku temu jak byłam z krwawieniem - musiałam wysłuchać, że przez ten internet ciężarne świrują i powinno im się zablokować dostęp do for (nic o Was nie mówiłam, słowo :D ), że za późno zachodzą w ciążę , że załatwiają sobie "usprawiedliwienia" by mieć cc na życzenie a to skandal, że nie chcą rodzić. Wcześniej myślałam, że to cham, dziś mi się wydaje, że to bardzo smutny człowiek - nic mu nie pasuje. Pewnie ciężko żyć mając takie nastawienie.

Przy okazji zapytałam o to czy zmiana częstotliwości ruchów to powód do niepokoju. Powiedział, że to tak jak z każdym innym człowiekiem - raz ma więcej siły, raz mniej, to zależy od poziomu cukru, ciśnienia i wielu innych czynników. Wiec chyba odpowiedz brzmi nie ;)

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dobrze wiedzieć z tymi intensywniejszymi ruchami. Juz zaczelam czytać internet i oczywiście panika

• Kalija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, co do skurczy - myślę , że nie przegapisz (żadna z nas nie przegapi) tych porodowych ;)

Nacha lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak jak mówisz 😎🤪

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, skurcze porodowe to te które omijają mnie szerokim łukiem 😂

A tak poważnie, przepowiadające to te od góry brzucha, porodowe to najgorsza miesiączka życia 😂 tak mi tłumaczyli :)

Bobby, dopiero sobie przypomniałam że nie wrzuciłam tu tych notatek ze szkoły rodzenia 🤦‍♀️ może wrzucę na fb ten schemat kąpieli itp.

Nacha, Chimera, werni, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam, bo chce kupić monitor oddechu, czy grubość materaca ma znaczenie? Bo ja mam pianka kokos 12 cm i czy te płytki beda odbierać ? Ktoś sprawdzał kiedyś?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny tak się zastanawiam, bo chce kupić monitor oddechu, czy grubość materaca ma znaczenie? Bo ja mam pianka kokos 12 cm i czy te płytki beda odbierać ? Ktoś sprawdzał kiedyś?

My mamy dość gruby pianka kokos i monitor działa.Najpierw syn miał a teraz drugi.Monitor baby sense 5.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Przed chwila Ja doświadczyłam takie puf...nie dość, że poczułam to jeszcze usłyszałam...ciekawe co to. Jutro mam wizytę u lekarza muszę zapytać.

• redken Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak Wasze szyjki? ;) Ja byłam wczoraj na wizycie i szyjka podobno przepuszcza już 2 palce. Zastanawiam się ile jeszcze z czymś takim będę chodzić... :)

preg.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Nacha, co do skurczy - myślę , że nie przegapisz (żadna z nas nie przegapi) tych porodowych ;)

Porodowe to serio taka miesiączka - poboli i chwila przerwy i potem znowu poboli i chwila przerwy - da się je odróżnić, spokojnie :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W akcie rozpaczy zaczęłam przeglądać wyniki wszystkich usg a nawet swoją aplikację miesiączkową w celu wynalezienia błędu wyliczeń terminu, bo to przecież niemożliwe żeby moje dziecko nie było punktualne 😂

I wiecie co? Z usg 1 trymestru termin wychodził dzień późnej ale moja ginka to olała😂 a gdyby tak wyliczyć termin porodu od daty tego jedynego seksu, z którego jest Szymek to też wychodzi jutro 😁

Musiałam to gdzieś napisać bo mój mąż ma już myśli samobójcze jak mnie słucha 😂 Tak wiem, już mi ta ciąża zwoje w mózgu prostuje🙄
    Na wszelki wypadek już się wykąpałam, akcjo porodowa - I'm ready! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Frida91, Bee_girl, werni, Applejoy, Chimera, Ania95, E_linka2, wiki2, DrzewkoPomarańczowe, trzydziecha, Agagusia, menka2, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, współczuję. Nie chcę Cię dobijac, ale ostatnio wyczytałam, że pierwsze dzieci rodzą się zwykle około 5 dni po terminie. Także ten... 😆 wytrwałości i cierpliwości życzę 😉

tb73vut14i57zd3c.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba na sierpniowkach na fb był wątek w którym tygodniu urodziło się 1 dzieco. I tam większość pisała ze w terminie lub po.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Dziewczyny, a jak Wasze szyjki? ;) Ja byłam wczoraj na wizycie i szyjka podobno przepuszcza już 2 palce. Zastanawiam się ile jeszcze z czymś takim będę chodzić... :)
    U mnie zgładzona, ale póki co zawarte na 4spusty...

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że też dużo zależy od pory roku. Starszego syna urodziłam w marcu i nigdy nie miałam spuchniętych stóp. Teraz cieplej + kilogramy dodatkowe + pogoda robią swoje, bo jednak mają wpływ na krążenie krwi

06837800ba.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, na kiedy masz CC? U mnie dziś 9 dni zostaje.
    PMS trwa, wkurwilam się na babkę, bo wcisnęła mi, że przewijak można położyć na lozeczko. Na szczęście oddawała za free, więc kasy nie straciłam. Znalazłam na eBayu dokładnie taki, o jaki mi chodziło i oby licytacja się powiodła (kończy się w piątek). Ogólnie chwilami czepiam się byle czego, bo byle co mnie drażni. A pierwsze dziecko urodziłam równo w 41 tc, więc dziewczyny cierpliwości, na pewno wkrótce się coś rozkręci ;).

06837800ba.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak sobie potem przeliczyłam, to syn urodził się równo 9 miesięcy od daty ewentualnego poczęcia 😂. Także Domi-tur może w te datę celuj ;)

06837800ba.png
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ