Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPowiem wam, że ja to tak w sumie nie pamiętam jak ten ból na okres wyglądał. Nie to, że go nie miałam - zdarzały się takie mocniejsze, ale przez te kilka miesięcy na prawdę zapomniałam. Wtedy też wiedziałam, że zaraz będę miała okres, zaczynał się ból - potrafiłam to połączyć. A teraz jak coś boli to myślę czy to to czy nie i raczej wszystko zrzucam na jelita mam nadzieję, że nawet jeśli coś się wydarzy wcześniej to rozpoznam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:18
-
Ja zawsze przed/na początku okresu miałam bóle, więc jak ostatnio jak mi taki ból przyszedł, to pierwsza myśl była od razu "okres" 😏😏 już chciałam lecieć do łazienki, normalnie odruch Pawłowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:24
E_linka2, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak wogole czuje że coś się zaczyna. Nie wiem kiedy się to rozkręcić, ale wkładka pełna czopu...A przecież już sporo mi odeszło.
Szkoda, że dopiero mam lekarza na 18:30...mąż się śmieje, że nie zdążymy do niego dojechać;pAgagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Za nami upalny dzień, którego połowę spędziliśmy nad jeziorem
Doskwiera mi opuchlizna i chyba za Chimerą zaczęły mi się przygody "zębowe"...znowu krwawią mi dziąsła - jak w I trymestrze!
Co do kotów w łóżeczku, to Milo dzisiaj zajął bazę premium pomimo dwóch balonów, które zostały tam po baby shower jeszcze :p
Domi, Twoja sytuacja coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że najprawdopodobniej też urodzę we wrześniu :p Ale może i dobrze, bo nie przegram zakładu z Mężem, przynajmniej. Nasze nowe auto jest już w pl, ale pani, która się nami zajmuje w salonie Kii, była na urlopie i nie wygenerowała zamówienia...więc możliwe, że będzie nam przekazane dopiero ok 8.08 Także oddaje się - całkowicie przeze mnie znienawidzonej czynności - ciągłemu oczekiwaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 20:43
Domi_tur, Bobby29 lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualny
-
Też mam bóle na początku okresu i wiem, że muszę wziąć od razu coś przeciwbólowego, bo inaczej będzie lipa i nie zapanuje nad tym. I mimo tego, że teraz mnie chwilami pobolewa, mam nadzieję, że młody nie będzie się spieszył na drugą stronę przed 6 sierpnia. W ten czwartek mam preassesment przed cesarką i będą mi wszystko tłumaczyć + pewnie jakieś dodatkowe badania krwi.
Kiedy rodziłam pierwszego syna większą wskazówka okazało się odchodzenie czopa z pasmami krwi niż same skurcze. Ostatecznie odszedł w środę 6 marca, następnego dnia odeszły wody i 8 marca ostatecznie urodziłam. -
Ja jutro idę na badanie krwi-mam skierowanie na grupę, ale zrobię sobie próby wątrobowe, bo wysypka na dłoniach (pojawiła się w środę i myślałam, że to jakieś uczulenie) nie przeszła mi po wapnie i od czasu do czasu mnie swędzi 🙄🙄 Przy cholestazie piszą o uporczywym swędzeniu, ale wolę to sprawdzić.
-
nick nieaktualny
-
Koleżanka przy cholestazie drapała się do krwi😬 ale jasne, lepiej sprawdź Chimera , tym bardziej, że badanie nie jest drogie
Mi swędzenie przeszło z dniem odbioru wyniku😁
Co do bólu okresowego - ja nie miałam 😋 ale jestem pewna , że nie przegapię skurczy porodowych. Ale to jeszcze 4 tygodnie , zdążycie się wszystkie rozpakować, nawet Domi😆😄Domi_tur lubi tę wiadomość
-
Ja myślę o tym z tego względu, że miałam w dzieciństwie problemy z wątrobą. W sumie jak więcej poczytałam, to piszą, że przy cholestazie nie ma wysypki, więc sama już nie wiem, ale jak i tak będę w tym labie...
MDW gdzie to nad jeziorem byliście?
Przed chwilą wzięłam trzecią tabletkę antybiotyku i póki co nadal nie widzę poprawy. Nie wiem jak zniosę trzecią taką noc z rzędu. Wczoraj w pewnym momencie już się popłakałam z bezsilności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:03
-
Ej no rodzi któraś? Zaglądam a tu cisza;)Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Chimera wrote:MDW gdzie to nad jeziorem byliście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:19
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Eh ja mam od kilku dni skurcze coraz bardziej wyraźne i częstsze, ale co z tego jak nic się nie rozkręca. Wczoraj na ktg były dość regularne. Chciałabym urodzić z tydzień przed terminem, nawet lekarz mówił że byłoby dobrze że względu na wielkość córy. Ale weź tak zrób żeby urodzić...wczoraj waga szacowana na 3580 wg USG. To już dziecko do rodzenia a nie siedzenia w brzuchu :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:22
-
Kalija wrote:Koleżanka przy cholestazie drapała się do krwi😬 ale jasne, lepiej sprawdź Chimera , tym bardziej, że badanie nie jest drogie
Mi swędzenie przeszło z dniem odbioru wyniku😁
Co do bólu okresowego - ja nie miałam 😋 ale jestem pewna , że nie przegapię skurczy porodowych. Ale to jeszcze 4 tygodnie , zdążycie się wszystkie rozpakować, nawet Domi😆😄
Hehe uśmiałam się, choć nie wiem czy to nie jest śmiech przez łzy 😂😂😂
-
MDW wrote:To takie śmieszne jezioro miejskie, w samym środku Katowic Dolina Trzech Stawów-tak się nazywa, a właśnie, to może bardziej staw niż jezioro - nigdy nie byłam dobra z akwenów wodnych. Ale jest tam cała infastruktura niezbędna ciężarnej: zadbane toalety, strefa gastro, cień drzew i super ścieżki spacerowe Wygtałqm w scrabble, poszliśmy na frytki z cukinii i lody, opiłam się lemoniady i wróciliśmy po 4 godzinach.
-
joan85 wrote:Kayama, na kiedy masz CC? U mnie dziś 9 dni zostaje.
PMS trwa, wkurwilam się na babkę, bo wcisnęła mi, że przewijak można położyć na lozeczko. Na szczęście oddawała za free, więc kasy nie straciłam. Znalazłam na eBayu dokładnie taki, o jaki mi chodziło i oby licytacja się powiodła (kończy się w piątek). Ogólnie chwilami czepiam się byle czego, bo byle co mnie drażni. A pierwsze dziecko urodziłam równo w 41 tc, więc dziewczyny cierpliwości, na pewno wkrótce się coś rozkręci .
Mam 8 sierpnia. Czytałam dziś opinie o praskim, 90% ze super Sale poporodowe 2 osobowe. Jedzenie podobno bardzo dobre.
A Ty sn czy cc?
Ja trzymam do cc oby.się nic nię wydarzyło wcześniej więc biorę magnez i no spe, wycisza mi nawet twardnienia. Czasami zdarza się że 3 dziennie ale od ruchów małej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:42