X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko stopy puchna i wyglądają jak balerony. Musze własnie kłaść poduszkę pod stopami.

Elinka super te kocyki. Macie talent :)
    A te kolorowe akcenty w meblach mają swój urok :)

E_linka2 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko dużo szczęścia zdrowia i wszystkiego najlepszego !
    Elinka wózki i kocyki sa super. Ja w ogóle nie mam talentu do takich robótek, prędzej ściany pomaluje, coś przykrece albo namaluje obrazek :)
    Mi nic nie puchnie i całe szczęście jeszcze obrzękow mi by brakowało do kompletu, o niee. Odliczam czas jeszcze 1,5 tyg do cc :)

Bobby29, E_linka2 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Jasne, z tym, że ja to robiłam w tym lidlomixie, więc trzaby to pewnie smażyć w garnku, a potem zblendować.

NA 3 SŁOIKI (O POJ. 150 ML)

2 ząbki czosnku
    100 g suszonych pomidorów (dałam 50g, bo 100 wydawało mi się za dużo)
    100 g cebuli
    100 g marchwi
    100 g selera naciowego
    100 g korzenia pietruszki
    100 g pora
    4 gałązki świeżych ziół wg uznania
    1 łyżeczka suszonego oregano
    1 łyżeczka suszonego majeranku
    1 łyżeczka rozgniecionego pieprzu
    25 g soli morskiej
    30 ml wywaru warzywnego (ja dałam wodę)
    2 łyżki oliwy z oliwek

Warzywa i świeże zioła oczyścić, umyć, rozdrobnić nożem. Razem z oregano, majerankiem i pieprzem rozdrabniać w pojemniku miksującym (z zatkniętą miarką) 20 sekund/prędkość 6. Łopatką zgarnąć na dno pojemnika. Dodać sól, ciepły wywar warzywny oraz oliwę. Wszystko gotować (bez miarki) 25 minut/prędkość 2/100°C, następnie miksować (z zatkniętą miarką) 1 minutę/prędkość 10.
    Można przechowywać w lodówce lub pomrozić porcje po 1 łyżeczce i później stosować jak kostkę rosolową.
    Ja w tym roku będę próbować taki ekspresowy. Warzywa Miłosz w maszynce mieszasz z solą która służy za konserwanty i do słoików. Koniec roboty :-) mogę podlinkowac filmik

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym zrobiła takie rosołki ale mam mini lodówkę w tym mieszkaniu z mini zamrażalnikiem. Na dodatek jeszcze lodówka już tak średnio działa i zbiera mnóstwo lodu. Na szczęście w mieszkaniu w belgolandii jest duża lodówka z zacna powierzchnia mrożenia z tam na pewno będę korzystać z przepisów i z robienia na zapas. Ja to uwielbiam gotować ale jestem sama, więc jak mam coś zrobić, to już fajnie by było zrobić więcej i zamrozić i mieć na gorszy czas. Z tą lodówka to trzeba wszystko na bieżąco, bo na dwie osoby to nawet zakupy czasami muszę kombinować jak upchnąć a co dopiero coś jeszcze przechować w jakimś naczyniu..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie podział rzeczy na "do porodu" i na "po porodzie"?? Chce się spakować w ten sposób do dwóch toreb, w sensie nie dzielić na rzeczy dla mnie i bobasa tylko na porodowe i poporodowe. Ale mam jakieś zaćmienie i nie potrafię tego logistycznie ogarnac. Jak macie taką listę to pls podzielcie się!

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny za życzenia 😍

Misi@, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pospalam do 8 bez pobudek na siku nawet! Co prawda późno się położyliśmy bo mąż dopiero po 23 skończył usypiać Juliana 😅. Obejrzeliśmy jeszcze odcinek i dopiero do spania.

Ja w tej ciąży wyjątkowo nie mam obrzęków. Myślałam, ze ze względu na upały będą ogromne. W poprzedniej ciąży z terminem na kwiecień miałam tak spuchnięte stopy ze nie widziałam swoich kostek 😅.
    Teraz raz miałam taki epizod - rano po przebudzeniu nie mogłam zdjąć obrączki (sprawdzałam kontrolnie codziennie). Jakoś siła ja ściągnęłam (i już nie zakładam), weszłam na wagę a tam 1,5 kg więcej niz dnia poprzedniego 😂. W ciągu dnia wszystko zeszło 🤯.

Bobby, ja się tak spakowałam - osobna torbę na porodówkę i osobna na sale poporodowa. Nie mam specjalnej listy pod to. Do tej porodowej wzięłam praktycznie wszystko to co do drugiej, ale w jednym egzemplarzu, czyli np:
    -koszula do porodu
    - klapki
    - prowiant
    - 1 koszula poporodowa
    - dwa podkłady higieniczne,
    - dwa na lozko
    - jedna pare majtek poporodowych
    - jednej komplet ubranek dla Kazia
    - dwa pampersy
    - małe opakowanie chusteczek
    - 2 pieluchy tetrowe
    - kocyk
    - rożek
    W drugiej powtórzone to co wyżej w ilościach odpowiednich na kilkudniowy pobyt plus kosmetyki, ładowarkę, sztućce itp

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tak podzieliłam. Mam małą torbę na porodówkę, a w niej (pisze z pamięci, więc może o czymś zapomnę):
    teczka z wynikami i dokumentami, 2 koszule, klapki, majtki siatkowe, podkład Bella mama, pieluchę tetrową, mały ręczniczek(żeby mąż go zamoczył i robił mi okłady jeśli będzie potrzeba), pomadka ochronna, frotka do włosów, pampers (akurat miałam skądś taki pojedynczo zapakowany jako próbka), paczka chusteczek higienicznych, butelka wody mineralnej z dziubkiem.
    Do tego mąż ma siatkę, a w niej: klapki, koszulka, spodnie i ja dorzucilam tam paczkę pierników, 2paczki herbatników, 2lizaki, takie owocowe tubki z działu dla dzieci i mam w lodówce nutridrinki do dorzucenia.
    Resztę rzeczy mam w dużej torbie, a w domu na wierzchu zostawione opakowanie podkładów na łóżko i tych Bella mama, bo bym się nie spakowała, mąż może to dowieźć.

Bobby29, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka, piękne kocyki, zazdroszczę zdolności. Mam w domu taka sama komodę, ale mam biały uchwyt. Powiedz mi czy kupiłaś taka czy malowaliście? Wyglada fajnie!

E_linka2 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w torbie na porodówkę mam zapakowane
    -zapakowane w rożek dla dziecka- ubranka, pieluszka tetrowa, pampers)
    -koszula do porodu
    -1 gatki siateczkowe
    -1podpaska wielkość jak stad do kosmosu
    -1podklad na lozko
    -klapki
    -ręcznik
    -woda
    -przekąska
    -dokumenty

Reszta w drugiej torbie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 14:58

werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    E_linka, piękne kocyki, zazdroszczę zdolności. Mam w domu taka sama komodę, ale mam biały uchwyt. Powiedz mi czy kupiłaś taka czy malowaliście? Wyglada fajnie!

Malowalam sprayem - tzn. mąż malował. To zwykle meble z Ikei, ale NIK przez te rączki nie zauważa, albo mówi, że takie fajne i wszystko pod kolor :)

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie - dzis juz lepiej. O dziwo moja polozna wciąż jest ze mna w kontakcie, pogadaliśmy w tamtym tygodniu o tym co, jak i dlaczego sie stało, pomaga mi troche takie wygadanie sie, a hormony tez wiadomo ze robia swoje.
    Co do spacerów to my w sobote urodzeni wyszliśmy pierwszy raz na godzinke we wtorek, a od srody juz normalne spacery robimy, czasem dlugie na dwie godziny, oczywiscie z posiadywaniem na ławeczkach i jest Ok. Jutro jade na zdjecie szwów.

U nas smoczek w uzyciu, choc nie czesto. Aleratuje czasem sytuacje, widze ze czasem tez maly sie naje, piers wypuszcza, a do samego zaśnięcia chcialby jeszcze possać. Karmimy sie tylko piersi, wiec u nas nie zaburza jedzenia. Maly zecydowanie preferuje piers niz sylikon, a właściwie kauczuk bo mamy smoczki Bibsy😁

Co do imienia to wahaliśmy sue jeszcze po porodzie, ale Jerzyka jakis nie moglam ‚poczuc’ i finalnie decyzja zapadła w drodze ze szpitala do domu - maz stwierdził ze niech bedzie Krzys, mimo ze na Niego nie naciskałam😁Jest moj maly Krzyś🥰 To imie za mna chodzilo od pierwszego syna, ale zawsze cos mi nie pasowalo finalnie i kolejni chlopcy dostawali inne imiona. Chce wierzyć ze czekało ono na tego trzeciego i bedzie do Niego ladnie pasowalo😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2019, 21:57

emi2016, Misi@, werni, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa, Frida91, Bobby29, wiki2, Applejoy, E_linka2, kayama lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny czy macie podział rzeczy na "do porodu" i na "po porodzie"?? Chce się spakować w ten sposób do dwóch toreb, w sensie nie dzielić na rzeczy dla mnie i bobasa tylko na porodowe i poporodowe. Ale mam jakieś zaćmienie i nie potrafię tego logistycznie ogarnac. Jak macie taką listę to pls podzielcie się!

Ja właśnie z 3 raz się przepakowalam. Najpierw w dwie małe walizki teraz jedna torba w ktorej mam rzeczy małego bo jest ich mniej a walizce moje i rzeczy typu podkłady pampersy. Musze jeszcze dokupić staniki większe bo mi na koniec urosły piersi i coś do jedzenia oprócz nutridrinkow. Zostawiam jedna paczkę podkładów i pampersow w domu by później jak będą potrzebne mój dowiezie jak też laktator. Zastanawiam się nad herbatkami na laktacje.

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy - gdzie oprócz centrum Kopernika można się przejść z 6-cio latkiem? Zainteresowania jak każdy chłopiec - lego, czołgi...

1bab7e35e8.png[/url]
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny z Warszawy - gdzie oprócz centrum Kopernika można się przejść z 6-cio latkiem? Zainteresowania jak każdy chłopiec - lego, czołgi...

Może tu? Moim sie bardzo podobalo.
    https://www.galleryofsteelfigures.com/warszawa/

Applejoy lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi milczy... pojechała rodzić? 🤔

Domi_tur lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam w ten upał na spacer. Wykonczylam męża, psa i siebie. A Szymek w brzuchu ma się świetnie 🙄

wiki2, Frida91, Applejoy, werni, Nacha, trzydziecha, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Park trampolin, Akademia papug, bulwary wiślane (można połączyć z Kopernikiem), rejs promem na plażę, park linowy, Muzeum Iluzji (ale małe i drogie), ZOO, Centrum Pieniądza (choć może jeszcze za młody). Jeśli czołgi to Muzeum Wojska Polskiego i filia na Sadybie czyli Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej (tam dużo sprzętu stoi), warsztaty robienia własnej tabliczki czekolady w Manufakturze Czekolady albo pokaz robienia cukierków w Manufakturze Cukierków (można zrobić sobie swojego lizaka)

Applejoy, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Park trampolin, Akademia papug, bulwary wiślane (można połączyć z Kopernikiem), rejs promem na plażę, park linowy, Muzeum Iluzji (ale małe i drogie), ZOO, Centrum Pieniądza (choć może jeszcze za młody). Jeśli czołgi to Muzeum Wojska Polskiego i filia na Sadybie czyli Muzeum Polskiej Techniki Wojskowej (tam dużo sprzętu stoi), warsztaty robienia własnej tabliczki czekolady w Manufakturze Czekolady albo pokaz robienia cukierków w Manufakturze Cukierków (można zrobić sobie swojego lizaka)

🥰🥰🥰
    Dziękuje!

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ