Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Na rwe kulszową polecam masaże:) w pierwszej ciąży rwa męczyła mnie w I i III trymestrze i chodzilam do fizjoterapeuty na masaże. Oczywiście ze względu, na brak możliwości polozenia sie na brzuchu, byly robione na siedzaco. Poldcam , ale najlepiej wykonane przez dobrego fizjoterapeutę.
Co do L4 ja nie planuje, bo tez jestem na działalności i pracuje w domu i raczej do porodu bede pracować. Ale wcześniej pracoaalam w korpo gównie ktore za nic mialy człowieka, i przy pierwszej ciazy vhcialam troche poczekac z L4 (chcialam byc fair) i poszlam po 12 tyg. Nikt mi nie podziekowal, a tylko jeszcze bardziej mnie wykorzystywali i robili problemy. Zalowalam, ze nie poszlam wczesniej, nabawilam sie bolow brzucha ze stresu.
Jak dla mnie niech kazdy robi co chce, nic mi do tego.
Po za tym, prosze dziewczyny nie kłóćcie sie. Odnośmy się do siebie z szacunkiem. Jak sie chcecie kłócić to idzcie na priv. Takie prowadzone publiczne lincze, ataki i dziwne akcje - przeszkadzają innym. Mnie napewno. Ten wątek powstał po to, aby sir wzajemnie wspierać, pomagać, wymieniać informacjami i doświadczeniami. Jeśli, któraś sie z czymś nie zgadza czy ma inne zdanie - naprawdę mozna to zrobić nie urażając nikogo i odnosząc się do siebie z szacunkiem.Malinowa Panienka, joan85 lubią tę wiadomość
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Domi_tur wrote:Malinowa gdzie mieszkasz? chętnie się zasypię gdzieś w śniegu
W Karkonoszach[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
No zrobiło się trochę niemiło... Nie bardzo mnie obchodzi co ktoś gdzieś kiedyś napisał..
Każdy czasami palnie coś głupiego. Omijajcie swoje posty jak się nie lubicie. Nikt wam nie każe się lubićCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy któraś patrzyła może na wakacje? Chcemy polecieć gdzieś z Tosia I sama.nie wiem.gdzie. termin kwiecień bo.potem.juz nie dam rady A chce aby Tosia miała wakacje. Polecacie coś?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Samari - daj spokój. No i co, że poszła sie pożalić? Czytalam ten post i biorac sytuacje z dzisiaj, nic nieprawdziwego tam nie bylo. Po co skarżysz? Jaki to mialo cel?
nick nieaktualnyBo kwietniowki mają to do tego że udają święte latają po innych wątkach i smaruja dupe innym A potem udają miłe i przyjaznr
Forum jest dla wszystkich A u nas bylo tak samo krety co z wątku rozdpowiadają wszędzie. A skarżą to małolaty i mój post był.skierowany do konkretnej osoby. .
Nudnych ciaz wam życzę i spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:20
-
Samari wrote:Reniata
Wybacz ale jesteś obludna.... polecialas na kwietniowki się pozalic że tutaj jest beznadziejna atmosfera A teraz udajesz mila jak gdyby nigdy nic. Szczyt hipokryzji.
No błagam nie wiedziałam, że jestem śledzona
To jest śmieszne po prostu. Napisałam tqm, że atmosfera jest niemiła tutaj. Tyle. Sklamalam?
Ale żeby biegać za kimś po innych wątkach i sprawdzać co pisze to jest już nienormalne.
Ja już chyba podziękuję za Wasze towarzystwo
Przecież to jest śmieszne. Zachowujecie się tutaj jak dzieci (nie wszyscy oczywiście).
Na pięć ciąży pierwszy raz spotkałam coś takiego
Ale dzięki. Rozbawiłaś mnieCiąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualny
-
Samari wrote:Nie jesteś sledzona poprostu natrafiłam na twój komentarz i z ciekawości weszłam zobaczyć co tu się takiego dzieje że wymaga to pisania na innych wątkach.
I nie wiem jak mogłaś przypadkiem trafić na post kwietniówek.
Poza tym ja tam nikogo nie obraziłam. Staram się z wami zgrać, nikogo nigdzie nie obrażam i odzywam się póki co rzadko. Bo ja gadatliwa raczej jestem. Ale początki na wątkach zawsze są trudne.
Ale ty już naprawdę troszkę przegiełaś.
Ja mam zaraz 35 lat, piąta ciąża w tym jedna stracona. Chcę się z wami tą ciążą cieszyć. Chyba po to takie wątki są.
Niepotrzebne mi obrażanie, śledzenie moich postów i kłótnie nie wiadomo o co.
Po co to wszytko w ogóle?
Po co tyle żółci i agresji. Każda jest w ciąży i chce szczęśliwie urodzić zdrowe dziecko. Każda z nas. I nie ważne jakie kto ma poglądy na różne sprawy. Łączy nas coś ponad to.
Może zostanę jeszcze trochę i zobaczę jak tu się będzie działo. Myślę, że w końcu się poukładać, bo nie sądzę, żeby ktokolwiek chciał w takiej atmosferze cieszyć się ciąża.
Skończyłam mój wywód. Pozdrawiam.
Obiecuję nie skarżyć na innych wstkach o tym akurat wydarzeniu
Marimiko lubi tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
natty85 wrote:Dziewczyny czy któraś patrzyła może na wakacje? Chcemy polecieć gdzieś z Tosia I sama.nie wiem.gdzie. termin kwiecień bo.potem.juz nie dam rady A chce aby Tosia miała wakacje. Polecacie coś?
Z małym dzieckiem polecam Gran Canarię, na południu piękne wydmy Maspalomas i nie ma wiatru. Z kolei Teneryfa jest bardziej wulkaniczna i ma gorsze plaże, ale za to odwdzięcza się na północy bogatą egzotyczną roślinnością. Temperatura powinna wynieść ok 25 stopni, bez upałów.
W Grecji w kwietniu chyba będzie jeszcze za zimno, krajów arabskich na pewno w ciąży nie polecam, na egzotykę chyba trochę za daleko z takim maluchem, więc może południe Włoch albo Hiszpanii, ale może być poniżej 15 stopni więc za zimno na plażowanie. Przychodzi mi jeszcze do głowy europejska strona Cypru, ale nie byłam i nie mam doświadczenia, więc nie doradzę.natty85 lubi tę wiadomość
-
Na pewno forum nie jest po to żeby sobie docinać , akurat Anhydra jak już wcześniej nieraz udowodniła ma bardzo dużą wiedzę. Ja osobiście chętnie czytam jej posty czy tutaj czy na ovu. Pisanie ze dobrze że ucieka z forum jest nie na miejscu. Proponuję zakończyć tę kłótnie, jeszcze niedawno większość z nas marzyła o ciąży a teraz zamiast się z niej cieszyc, stwarzamy niemiła atmosferę!
Proponuję zmienić temat : weszłam sobie na tą stronę bezpiecznymaluch która wstawiała Domi i bardzo fajnie zapowiadają się te warsztatyjoan85 lubi tę wiadomość
-
I po moim wywodzie długim zauważyłam, że pani mnie obrazajaca jest w 21tc. Szybko reaguję
A ja głupia myślałam, że to z tego wątku jest. Niepotrzebnie sama tyle żółci wylałamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:47
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Bylam na warsztatach bezpiecznymaluch.pl przed pierwsza ciaza. Bylo bardzo fajnie! Pamiętam, ze wygralam wtedy rogala do karmienia w ogole jest sporo fajnych warsztatów dla ciężarnych:)
Czy któraś z Was wie czemu mój suwaczek się nie przesuwa? Mam wciąż podpis, iż jestem w 5tc2dniu, a dziś zaczęłam 6tc?31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
Teraz ręcznie musiałam na nowo tworzyć suwaczek, ale to chyba nie tak ma działać?31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
No fakt na Kanary z Pl to dl leci sie
Ale kwiecien to jedenz ost dzwonkow.2 trym samopoczucie powinno dopisywac a sam brzuch jeszcze nie bedzie duzy
Nalezy tylko sprawdzic sobie na wszelki wypadek dlugosc szyjki czy trzyma ok
W Pl tez sa piekne miejsca do zobaczenia
O niektorych nie mialam pojecia dopoki nie kupilam sobie ok przewodnika bo Pomorze to mamy objezdzone z Wielkopolska