X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Pierwszy raz robiłam proga przy pierwszej becie teraz chciałam sprawdzić czy rośnie ale prawie nic nie urusł przez 2 tygodnie. Sprawdzam progesteron bo w czerwcu miałam poronienie zatrzymane
    Jeśli nie spadł to nie ma dramatu, masz możliwość brania dupka zanim dostaniesz się do lekarza?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszowelove Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Witam się w 2019 :)
    Która ze mną wizytuje 4 stycznia?
    Ja o 13:40 :D

74di3e5ewh0bo3f8.png
    w4sqskjoba8oxpzl.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka jeżeli.nic nie bierzesz to idź do lekarza. Prpgesteron bardzo niski

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KB2018 wrote:
    Ja na pewno zrobię badania prenatalne ale jeszcze nie wiem gdzie i jakie. Muszę sie odnaleźć bo poprzednia ciąże prowadziłam w innym, większym mieście. Teraz nawet nie do końca wiem u którego lekarza chce prowadzić ciąże:) moze po wizycie piątkowej będę mądrzejsza.

ja poprezdnia ciaze tez prowadzilam w duzym.miescie i teraz tez mam taki zamiar. Troche gorzej rozplankwac wszystko logistycznie, gdy ma sie juz jednego dzieciaczka. Mam zaufanie do poprzrdniego lekarza i chce tez wybrac ten sam szpital
    Szkoda, ze opieka medyczna w mniejszych miastach jest taka jak jest.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Po tym co piszesz, to wspoczuje trochę środowiska w pracy, z którym masz do czynienia. Podejrzewam, ze to pewnie korpo?

A Twoj pomysł co do platnosci l4 swietny, godny do przeglosowania!

Absolutnie nie!! Pracuje w cudownej, polskiej firmie. Średniej wielkości :) mam wspaniałych i bardzo miłych szefów (choć tez mega wymagających) których w pewnym momencie ludzie zaczęli wykorzystywać. I więcie jaki efekt? Dziś np. Ciężarne nie mają tyle przywilejów co kiedyś bo właśnie jedna taka „co jej się należało” oduczyła moich szefów pewnych zachowań. Teraz są po prostu w porządku.

Natomiast zawodowo zajmuje sie sprawami pracowniczymi, kontaktami z ludźmi więc z wieloma różnymi sytuacjami miałam w przeszłości do czynienia.

Do korporacji sam diabeł mnie nie zaciągnie :)

plinka89, Domi_tur lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Myśleliśmy właśnie nad Hiszpanią Costa dek Sol albo Teneryfa. Nie wiem jak z pogodą w połowie kwietnia

Costa del Sol polecam, bylam kilka lat temu we wrześniu. Pogoda ok, choc upalow nie bylo, pewnie w kwietniu będzie podobnie, badz odrobinę chlodniej. Piaszczyste plaze, zadbane, choc ja wole te bardziej dzikie greckie :) na pewno jeat duzo.do zwiedzania!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    ja poprezdnia ciaze tez prowadzilam w duzym.miescie i teraz tez mam taki zamiar. Troche gorzej rozplankwac wszystko logistycznie, gdy ma sie juz jednego dzieciaczka. Mam zaufanie do poprzrdniego lekarza i chce tez wybrac ten sam szpital
    Szkoda, ze opieka medyczna w mniejszych miastach jest taka jak jest.

Ja sie przeprowadziłam :) niby na starych śmieciach nadal bywam regularnie bo pracy nie zmieniłam. Ale zważywszy w jakim tempie rozwijał sie mój pierwszy poród boje sie ze 100 km bym nie dojechała do szpitala:) póki jest ok będę szukała na miejscu. Byc moze prenatalne zrobię tam gdzie poprzednio

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Nie wiem czy nie wywołam burzy znowu. Mój gin napisał mi, że smarować clotrimazolem do poniedziałku... I zonk, mam dylemat..

to tak jak mi powiedzieli, ze jest bezpieczny bo sie nie wchlania do krwi, a w ulotce tak pisze, bo nie ma badan.

Z tym, ze ja sie balam i stwierdzilam, ze poczekam do konca 1 trym, ale moja przypadlosc inna, bo mam male plamki na dekolcie po lecie i stwierdzil dermatalog lupiez. Nie swedzi nic, wiec sie wstrzymuje

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Zgadzam się z tym. Może spróbuj się dostać jutro do swojego gina lub jeśli nie masz możliwości to do innego. Raz że niski a dwa że będziesz się stresować i cały czas zastanawiać czy wszystko jest ok.

Najlepiej słuchać swojej intuicji i organizmu. Widziałam ze ktoś pisał że jeśli nie ma plamienia to jest ok - u mnie było na odwrót, dopóki były plamienia było ok. Odkąd przestało bić serduszko zero plamienia. Nie piszę tego oczywiście żeby ktoś się stresował czy wkręcał ale każdy organizm jest inny i najlepiej chyba ufać sobie jeśli coś niepokoi to sprawdzic

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ja w pierwszej ciąży byłam na tych warsztatach. Chyba bezpieczny maluch. Mi się nie podobało. Za dużo lokowania produktów :)

Za to zrobiłam ostatnio kurs pierwszej pomocy i bardzo polecam. Żałuje ze tak późno sie zapisałam. Powinnam była iść jak Junior był w brzuchu albo jak był maleństwem. Zreszta taki kurs powinien zrobić każdy, nie tylko rodzice.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:19

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KB2018 wrote:
    Ja sie przeprowadziłam :) niby na starych śmieciach nadal bywam regularnie bo pracy nie zmieniłam. Ale zważywszy w jakim tempie rozwijał sie mój pierwszy poród boje sie ze 100 km bym nie dojechała do szpitala:) póki jest ok będę szukała na miejscu. Byc moze prenatalne zrobię tam gdzie poprzednio

Ja tez sie przeprowadzilam, ale tam mam dom rodzinny, wiec tak jak w poprzedniej ciąży, pewnie miesiac wcześniej juz sie przeprowadze :D
    Żałuję troche, bo do nowego domu tez sie przyzwyczailam, no i przede wszystkim corka, ale wiem jaka jesy różnica między porodami i opoeka po tu i tam, dlatego jak tylko będzie to możliwe to wybiore to co juz znam :)

3jgx3e3kie55f15r.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa tez fajne warsztaty swiadoma mama.
    To fakt, ze wszędzie jest lokowanie produktów, ale dzieki temu sa torby z prezentami i nagrody do wygrania dla uczestników :)
    mnie w 1 ciazy spotkania tego typu usppkajaly, ze niby cos wiem. W praktyce wyszlo, ze przeciez nie wiem nic! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:23

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Brałam duphaston ale już mi się skończył inie chcą bez recepty już sprzedać jutro będe szukać żeby przyjęli mnie gdziekolwiek

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Dziewczyny robiłam dzisiaj betę i proga beta dobra:2585 ale progesteron kiepski niecałe 10ng/ml. Nie wiem co robić...

ja miałam 11 - lecę na duphastonie. Dzwoń do lekarza i po receptę śmigaj :) będzie ok.

jak bierzesz dupka, to on nie wychodzi we krwi. Tylko musisz do brać dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:45

Nynka86, Domi_tur lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowelove wrote:
    Ja o 13:40 :D

Ja o 14.45 mam położną i wtedy umówia mnie na USG prenatalne

06837800ba.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    to tak jak mi powiedzieli, ze jest bezpieczny bo sie nie wchlania do krwi, a w ulotce tak pisze, bo nie ma badan.

Z tym, ze ja sie balam i stwierdzilam, ze poczekam do konca 1 trym, ale moja przypadlosc inna, bo mam male plamki na dekolcie po lecie i stwierdzil dermatalog lupiez. Nie swedzi nic, wiec sie wstrzymuje

Ja mam już infekcję na całego, nawet siusiu sprawia problem. Posmarowałam i poproszę koleżankę, żeby wzięła mi receptę na antybiotyk bo ma wizytę wcześniej niż ja.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromny problem z żołądkiem i jedzeniem. Jestem głodna, że aż mi niedobrze. Zjem cokolwiek, próbowałam różne rzeczy, za godzinę mi się podnosi wszystko i zwrotka. Już jem malutkie porcje. To nie są mdłości, po prostu muszę zwymiotować, bo czuję taką gule w gardle.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Mam ogromny problem z żołądkiem i jedzeniem. Jestem głodna, że aż mi niedobrze. Zjem cokolwiek, próbowałam różne rzeczy, za godzinę mi się podnosi wszystko i zwrotka. Już jem malutkie porcje. To nie są mdłości, po prostu muszę zwymiotować, bo czuję taką gule w gardle.

Mam bardzo podobnie..

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    schudłam już 4 kg.. nie wiem co jeść.. próbowałam jogurty, jajecznice, chleb, na parze mięsko i kasze i kończy się podobnie. jakby mój żołądek nie trawił w ogóle. pije siemię lniane. ostatnio wymiotowałam plasterkami zielonego igórka po godzinie od zjedzenia.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka tak jak pisze Malinowa, duphaston nie wychodzi we krwi, ja miałam 17,4 po tygodniu brania 16,2 :)

OlaWi, próbowałaś kisiel, budyń, kasze manna?
    Ja w kryzysie zawsze mam kisiel do kubka pod ręką i daje ukojenie bo uspokaja soki trawienne, które z głodu potęgują niefajne uczucia :/ na śniadanie jem jak za malucha kasze manna z odrobiną cukru bo jest neutralna w smaku :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ