Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ola ja tak.mialam w 1 ciąży...wymiotowalam.nawet wodą. Przeszło w połowie 2 trymestruStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Domi_tur wrote:Nynka tak jak pisze Malinowa, duphaston nie wychodzi we krwi, ja miałam 17,4 po tygodniu brania 16,2
OlaWi, próbowałaś kisiel, budyń, kasze manna?
Ja w kryzysie zawsze mam kisiel do kubka pod ręką i daje ukojenie bo uspokaja soki trawienne, które z głodu potęgują niefajne uczucia na śniadanie jem jak za malucha kasze manna z odrobiną cukru bo jest neutralna w smaku
idę robić kisiel.. -
trzydziecha wrote:Ja też!! o 15:15 miałam miec wizyte w poniedzialek ale zwolnil sie piatek wiec skorzystalam mam nadzieje, ze zobacze juz serduszko!
Kochana zobaczysz bo ja już zobaczyłam w 6+2:) a my jesteśmy z tego samego terminu -
OlaWi wrote:Mam ogromny problem z żołądkiem i jedzeniem. Jestem głodna, że aż mi niedobrze. Zjem cokolwiek, próbowałam różne rzeczy, za godzinę mi się podnosi wszystko i zwrotka. Już jem malutkie porcje. To nie są mdłości, po prostu muszę zwymiotować, bo czuję taką gule w gardle.[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Domi_tur wrote:Ola 4kg to dużo, uważaj Kochana żebyś się nie odwodniła, jak będzie tak dalej to zastanów się nad piciem nutridrinków żeby troszkę wzmocnić organizm. Mam nadzieję, że kisiel Ci ulży❤️
Dziękuję
Pije w brew pozorom bardzo dużo. Wypijam średnio 3 litry wody niegazowanej. i właśnie odkryłam, że mam tylko budyń. Nic, szklanka mleka na zgagę i do łóżka. Do jutra moje drogie!
Z wagą mam trochę na pieńku, bo niestety łapię się z BMI 26 w nadwagę, chociaż nie wyglądam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 22:27
-
Domi_tur wrote:Nynka tak jak pisze Malinowa, duphaston nie wychodzi we krwi, ja miałam 17,4 po tygodniu brania 16,2
OlaWi, próbowałaś kisiel, budyń, kasze manna?
Ja w kryzysie zawsze mam kisiel do kubka pod ręką i daje ukojenie bo uspokaja soki trawienne, które z głodu potęgują niefajne uczucia na śniadanie jem jak za malucha kasze manna z odrobiną cukru bo jest neutralna w smaku
u mnie tez kasza manna na czele, na zmiane z jajecznica -
nick nieaktualnyByłam dziś na drugim usg w 7 tyg + 3 - słyszałam serduszko Bąbelka Ma już skubany 1,24 cm! ale to są wspaniałe emocje
Domi_tur, AnaKwiat, Marimiko, Ania95, Limerikowo, Malinowa Panienka, KB2018, Agagusia, OlaWi, Misi@, plinka89, emi2016, smeg lubią tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Co do wakacji, widze ze rozwazacie tez wycieczki zagraniczne. Ja ogolnie sporo latam a jakie macie zdanie na temat latania w ciazy?
Wiem, ze mamaginekolog mowi ze nie ma przeciwwkazan, szczegolnie w 2 trymestrze. Moj lekarz zas stanowczo mi odradzil (mimo ze z ciaza wszytsko bardzo ok) - mowil ze on ogolnie zadnej ciezarnej nie zaleca. ALe troche mnie zdziwil bo sport tez odradzal
Moja doktor też mówi, że nie ma przeciwwskazań. Mam już dwie podróże służbowe w lutym zaplanowane i trochę latać będę ale to już będzie po 12tc. W kwietniu może sobie zrobimy z mężem city break gdzieś i to pewnie będzie na tyleKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Widzę ze nie tylko ja jem zupy mleczne mojej mamy pierwsza rada:dużo nabiału chyba i ja polecę do kuchni zrobić kisiel z truskawkami
-
OlaWi wrote:schudłam już 4 kg.. nie wiem co jeść.. próbowałam jogurty, jajecznice, chleb, na parze mięsko i kasze i kończy się podobnie. jakby mój żołądek nie trawił w ogóle. pije siemię lniane. ostatnio wymiotowałam plasterkami zielonego igórka po godzinie od zjedzenia.
No chyba ze masz przypadlosc jak ksiezna Kate to wtedy konsultacja lekarska i wzmocnienie kroplowkami
Moja kolezanka w 1ej ciazy tez do4mca ledwoco tam jadla kisle kleiki ryzowe buleczki z maslem co moglo utrzymacsie w zoladku i dacjej energii.dziecko bylo bezpieczne
Jak skonczyly sie nudnosci i wymioty ladnie wrocila do wagi z nawiazka.
Przybrala do konca ciazy 22kg z synem -
Nynka86 wrote:Dziewczyny robiłam dzisiaj betę i proga beta dobra:2585 ale progesteron kiepski niecałe 10ng/ml. Nie wiem co robić...
W dodatku wszystkie objawy ciazy
Tak jak dziewczyny pisza luteina do srodka i doustnie i ok usg
Oby ciaza Ci sie utrzymala !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 00:07
-
OlaW - a koktaile owocowe? Skoro mozesz pic to moze zostaną z Toba ma dluzej np: banan, mango, sok pomarańczowy albo banan, kiwi, sok pomarańczowy lub grejpfrutowy albo mango z mlekiem kokosowym...
U mnie wlasnie picie zupelnie sie nie sprawdza, jedynie po posiłku, bo inaczej idcrazu zwrot.
Dziala sucha bułka i kisiel wlasnie.Usiasia lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
U nas w koncu dzis 10 tydzien zaczynamy:)
Prosze o kciuki za dzisiejsza wizyte, 12:40, oby wszystko dobrze bylo...
Moze choc troche odetchne od stresu w tej ciazy, potem oby do prenatalnych i juz dalej wiem ze bedzie lepiej z moja psychika:)Larissa90, OlaWi, Marimiko, baileys, Limerikowo, wiki2, Sylvka, emi2016, smeg lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:U nas w koncu dzis 10 tydzien zaczynamy:)
Prosze o kciuki za dzisiejsza wizyte, 12:40, oby wszystko dobrze bylo...
Moze choc troche odetchne od stresu w tej ciazy, potem oby do prenatalnych i juz dalej wiem ze bedzie lepiej z moja psychika:)
Ja też dzisiaj mam wizytę ale dopiero o 19. Też 10 tydzień dzisiaj zaczynam
Zaraz jadę do pracy a tak mi się nie chce... Byle do 15.. A potem do 19Marimiko lubi tę wiadomość
-
Karolina_Karola wrote:Amalia jeśli czujesz ból typu rozpieranie, rozciąganie, kręcenie, typu jak na @, ale nie ma żadnego krwawienia to jest ok. Czytałam gdzieś tu na forum, że ból u dołu pleców może być niepokojący, aczkolwiek jak nic prócz bólu nie dolega to wszystko jest ok.
Polecam aplikacje Baby Chat - można zadawać pytania położnej oraz dietetyczce. Mi akurat przydała się już dwa razy.Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!