Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Agagusia wrote:U nas wszystko dobrze:) Male ma 21,5 mm, serduszko bije 176/min:)
Strasznie mi ulżyło:) 24.01 usg genetyczne.
Trzymam mocno kciuki za reszte dzis wizytujących.
11.01 genetyczne ale stresik.
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNacha wrote:Może ten temat już był ale nie pamiętam... Farbujecie włosy?
Ja się umówiłam na koniec stycznia. Będę wtedy pod koniec pierwszego trymestru.
Pamiętam, że w pierwszej ciąży, lekarz mówił że jeśli mogę żebym się wstrzymała do 12stego a nawet 16stego tygodnia bo rozjaśniam włosy. Ale ja generalnie z natury jestem blondynką więc u fryzjera tylko lekko podrasowuje kolor i rozjaśniam niektóre pasma więc myślę, że pod koniec pierwszego trymestru będzie ok. A że normalnie miałam iść w połowie stycznia to 2 tygodnie opóźnienia przeżyje
Agagusia super!Nacha, OlaWi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny farbujecie jakimiś bezpiecznymi farbami bez amoniaku czy to w 2 trymestrze nie ma znaczenia? Jak to jest bo się nie znam?3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam dziwny ból lewej nogi już trzeci dzień. Boli mnie w stawach. Nie jest to silny ból, bardziej takie uczucie dyskomfortu jakby kości nie były na swoich miejscach w stawach. Jak wykręcę kółeczko w kostce lub kolanie to pomaga tylko na chwilę. Czy brakuje mi czegoś w diecie? Boję się trochę, że to jakieś problemy z krążeniem. Jak myślicie?Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Ja na razie poczekam z farbowaniem u fryzjera az mi się skończą mdłości. Jak ktoś ma problem z odrostami to polecam taki spray z Loreala - Magic Retouch, na moich ciemnych włosach się sprawdza przed ważnymi wyjściami.
Sylvka lubi tę wiadomość
-
Też na wszelki wypadek czekam do 12 tygodnia z farbowaniem. Mam odrost już straszny, bo miałam iść w grudniu, ale wtedy miałam krwawienie.
Melduję, że zjadłam budyń, koło południa pół jabłka i pół małej gruszki, i na obiad lekki rosołek i naleśnika i żyję póki co dzięki za poradę. Chyba jednak chleb mi nie służy..Misi@, Domi_tur, Sylvka, Agagusia, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Nacha wrote:Może ten temat już był ale nie pamiętam... Farbujecie włosy?
Ja farbowałam w 8tygodniu, jak to stwierdził fryzjer, że jeszcze żadna klientka nie mówiła, że dziecko świeci w ciemności ale gdybym była wrażliwsza na zapachy to wolałabym poczekaćMalinowa Panienka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba też wstrzymam się z fryzjerem do końcówki stycznia
Ja też póki co toleruje głównie owoce, z chlebem również ciężko. Mięso mnie obrzydza. Najgorzej jak czuję głód wtedy mdłości są największe, ale apetyt najmniejszy. Później coś zjadam i często zwracam i tak w kółko Macieju. W takim układzie też spróbuje z kisielem3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Byłam dzisiaj świadkiem w sklepie kłótni dwóch kobiet w ciąży o to, która jest bardziej w ciąży i której bardziej należy się pierwszeństwo przy kasie jedna 8-9 miesiąc, druga pewnie koło 5. Stałam zaraz za nimi z ogórkami kiszonymi i nie wierzyłam, jak jedna ciężarna może być tak wredna dla drugiej
-
Co do zaświadczenia w ciąży, to kadrowa tego potrzebuje jako podkladki, bo w przypadku powrotu do pracy przysługują pracownicy inne warunki pracy tj. mniej siedzenia przy komputerze itp.
Mi w pierwszej ciazy chcieli zaświadczenie od razu jak tylko informowałam o ciąży.
Co do farbowania, to ja przed informuje fryzjerke ze jestem w ciąży (wtedy uzywamy farba bez amoniaku) teraz jeszcze nie farbowałam, ale nie dlatego ze I trymestr, ale czekam az wiekszy odrost i wiecej siwkow czyli pewnie styczeń/luty trzeba bedzie odświeżyć łepetyne
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Marimiko wrote:Co do zaświadczenia w ciąży, to kadrowa tego potrzebuje jako podkladki, bo w przypadku powrotu do pracy przysługują pracownicy inne warunki pracy tj. mniej siedzenia przy komputerze itp.
Czas pracy przed komputerem się skraca nieznacznie, bo przysługuje 10minut przerwy po każdych 50minutach pracy (kiedyś to było max. 4h na dniówkę). Dodatkowo jeśli praca jest stojąca, to powinno być więcej przerw i max. czas "stania ciągiem" to 15 minut. Jeżeli pracuje się w narażeniu na czynniki szkodliwe, to trzeba taką pracownice przenieść na inne stanowisko lub zwolnić z obowiązku świadczenia pracy. Być może są jeszcze inne przywileje, ale pamiętam tylko te, które dotyczyły naszego zakładu konkretnie.
-
Kurczę naszła mnie dzisiaj ochota na pieczone ziemniaczki, przyszłam z pracy, zrobiłam sobie na obiad a teraz mi niedobrze a do tego boli mnie dzisiaj gardło... oby nic się nierozwinęło...
Za 2h wizyta, już się niecierpliwieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 17:07
-
Ja czekam z farbowaniem do 2 trymestru. Miałam farbować w dzień testu ale że był pozytywny to odłożyłam to w czasie i w sumie mi się nie spieszy
Też byłam dzisiaj na wizycie. Maluszek ma już 3.12cm a serduszko bije 180, wydawało mi się to dużo ale lekarka uspokoiła że jest idealnie jak na ten etap ciąży
Mnie się dzisiaj sama lekarka zapytała czy wypisać zaświadczenie, wzięłam a nóż się przydaDomi_tur, Misi@, Limerikowo, Agagusia, Anhydra, Sylvka, KB2018, OlaWi, Malinowa Panienka, Marimiko, Malinka7, smeg lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙