X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:45

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam obecnie smaka tylko na earl grey. Czytałam dziś, że kofeina może zmniejszać IQ u dziecka względem rówieśników, ale myślę sobie ze przebywanie z niektórymi rodzicami zmniejsza IQ jeszcze bardziej, więc dwie herbatki i jedna kawka dziennie nie powinny grozić fasolce :)

P.S
    Anhydro Kochana, porzuć urazę i wróć do nas, daj znać jak się czujesz ❤️

OlaWi, Malinowa Panienka, Marimiko lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    A moja mama mowila :jestes w ciazy to napijsie corciu mleka.nie pij tej wody.kiedys kobiety pily tylko mleko i rumianek ;-)

Jakbym moją słyszała ;-) a ja tak mleka nie lubię, piję tylko jak mam zgagę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie piję mleka, bo zaraz mnie wysypuje przy ustach i na brodzie. Ogólnie już dawno temu jeszcze na studiach jakiś typ na jarmarku dominikańskim mi właśnie powiedział, że patrząc na moją cerę, to nie powinnam nawet dotykać mleka i czegokolwiek z laktozą a ja wtedy kochałam serki homogenizowane na śniadanie. Dopiero od 2,5 roku jestem na diecie bezlaktozy. Tylko w ciąży dziwnie mnie ciągnie do twarogu...

06837800ba.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja w pierwszej ciazy tez wariowalam na punkcie co mozna a czego nie, do tego stopnia, ze przestalam uzywac tymianek i pic herbaty owocowe, bo zawieraly hibiskus (podobno tez niedozwolony). Teraz stwierdzam, ze nie dam sie tak zwariowac, smieszne sa zreszta niektóre te zalecenia na początku ciąży, same widzicie, ze jedne z Was moga zyc tylko na suchym chlebie, a innym pomaga makaron smażony. Staram sie słuchać swojego organizmu, w pierwszej ciąży np. Nie moglam patrzec na ryby, a teraz jem je na potęgę. Ogólnie uzywam malo soli, a dzis musialam zjesc paczke slonych paluszków...
    Wiem, ze jak wszystko wroci do normy to wroce do zdrowej diety, wiec poki co jem tak, żeby nie musieć odwiedzać toalety:P

Malinowa Panienka, Natalia1992, joan85, KB2018, OlaWi, emi2016, smeg lubią tę wiadomość

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he cos z tym twarogiem musi byc.teraz co tydzien lepie ruskie

joan85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na kanapki lub naleśniki smażę :). Młody wybredny ale mówi, że jak zje takiego jednego, to na parę godzin mu dość jedzenia - robię na mące pełnoziarnistej zazwyczaj.

06837800ba.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, widzę że tu dyskusja o jedzeniu i piciu ;) Ja w ciąży nie mogę patrzeć na herbatę a zawsze bardzo lubiłam. Czasami wypije szklaneczke zielonej raz na kilka dni. Pije sporo ale wody i soków owocowych. Przy mdlosciach tylko woda. Kawę pije od dawna zbożowa. I ciekawe w ciąży mi bardzo smakuje majonez, jem kanapki z majonezem, sporo sałatek. I dużo jajek. A ostatnio chodzą za mną placki ziemniaczane ale robię takie zdrowe z piekarnika :) Twaróg i jogurt jakoś nie bardzo a kiedyś bardzo lubiłam.
    Po próbach i błędach znalazłam sposób na bóle brzucha i mdłości, cały dzień popijam siemię lniane (1 razowo nie działa) a jak tylko poczuje że mnie mdli to zjadłam kilka migdałów i przechodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 22:57

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się ma ciąża do urządzeń sonicznych? Korzystam z foreo luna do mycia buzi i philips sonicare do mycia zębów i zaczęłam schizowac czy te wstrząsy nie zaszkodzą ;-)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny a jak się ma ciąża do urządzeń sonicznych? Korzystam z foreo luna do mycia buzi i philips sonicare do mycia zębów i zaczęłam schizowac czy te wstrząsy nie zaszkodzą ;-)

Szczoteczki soniczne są bezpieczne :) foreo ma pewnie takie parametry jak ta do zębów więc bym się nie martwiła :)

baileys lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas myślę, żeby sobie zaparzyć wieczorem to siemię na zaparcia i ciągle zapominam ;/

06837800ba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zjadłam bułkę z pastą jajeczną i mam ochotę na więcej;) chyba już zaczyna mi przechodzić. Ja lubię też zielona, ale już jakiś czas temu ograniczylam jej liczbę bo mam skłonność do anemie i niedoboru b12. Dziś chciałam zrobić na obiad racuchy. Ale okazało się, że nie mam droższy chyba nie chce mi się isc do sklepu tym bardziej, że czekam na 3 dostawy kurierskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 07:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) Mi dziś rano chyba po raz pierwszy był niedobrze. Ale wiem dlaczego. Wyszłam bez śniadania, żeby rano zrobić jeszcze część badań i o to efekt. Wpadłam do pracy, zjadłam kanapkę, piję kawę i jest w miarę ok.

Stresuje się oczywiście wizytą. Mam zaraz po pracy, chwilę po 16stej. Trzydziecha, Chimera Wy chyba też dziś idziecie? I Bum i MyszoweLove? ktoś jeszcze?

Z wczorajszych tematów to w pierwszej ciąży słyszałam od lekarza, że z zieloną herbatą nie należy przesadzać bo utrudnia wchłanianie kwasu foliowego. Mi się zdarzy czasem wypić, ale fanką nie jestem. Ja kocham kawę:) w ciąży też. Choć staram się teraz nie pić więcej niż 2. Przed ciążą piłam i 4 dziennie:)

W ogóle przed ciążą odżywiałam się w miarę zdrowo, piłam dużo wody. Teraz na wodę nie mogę patrzeć a jadłabym najchętniej smażone. Trudno. Ważne, że w ogóle mogę jeść. Liczę, że mi przejdzie i wrócę na dobre tory.

speakyourmind93, joan85 lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🎁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:46

KB2018 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...

Wczoraj zaliczyłam wizytę u gina, bo ciągle mam żółte upławy, czasami wręcz nabierają kolor słonecznikowy.
    Lekarz po badaniu na foteliku stwierdził, że mam grzybicę. Przepisał mi globulki dopochwowe. Przy okazji wizyty miałam robione USG. Dzidziuś ma 8 mm, serduszko pięknie bije. Pomiary na ten tydzień ma jak najbardziej OK.
    Samopoczucie u mnie jest kiepskie. Ciągle jest mi słabo, a i mdłości dokuczają.

OlaWi, Limerikowo, emi2016 lubią tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ja mam resztki zapiekanki z kurczakiem i warzywami :) zjem w pracy ;)

Chimera a w którym jesteś tygodniu?

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Tak jest, u mnie też po pracy lekarz. Wzięłam sobie pierogi do odgrzania, bo bym uświerkła z głodu ;) zawsze jem obiad zaraz po powrocie do domu.
    Ja pijalam zawsze 2kawy z ekspresu, a w ciąży jakoś w ogóle mnie nie ciągnie. Zatem w ciągu ostatniego miesiąca wypiłam jakieś 4kawy :D i w ogóle mi jej nie brakuje.

Mam tak samo z kawą :-)

Bee_girl lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem w 9tyg i 3d wg usg, bo wg okresu bylo by dalej i przesunela mi sie data rozwiązania na 06.08. Ja wymiotow nie mam tylko zgaga, zmęczenie i zachcianki. Tez kocham zieloba herbate ale zmniejszylam ja fo jedbej filizanki (w pracy kiedys potrafilam wypic ok 5)pihe duzo wody, nieraz zdarza mi sie puszka coca coli to chyba nie szkodzi tak bardzo?mam mega problem z wyproznianiem i zatrzymana woda

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:46

joan85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera. To trochę tak jest, że przed wizytą mamy leki . Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Ja też dostałam już kartę ciąży;)

‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ