Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Misi@ wrote:Ja tak się rano cieszyłam, że czuje się dobrze..niestety nie trwało to długo. Jednak mam nadzieję, że to jednak zwiastun, że będzie teraz coraz lepiej.
Gratuluję udanych wizyt
Misi@ ja tez od wczoraj czuję się lepiej i trochę mnie to martwi. Jak mam mdłości czuje sie spokojniejsza że raczej wszystko gites zi maluchem3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
KB2018 wrote:Stresuje się oczywiście wizytą. Mam zaraz po pracy, chwilę po 16stej. Trzydziecha, Chimera Wy chyba też dziś idziecie? I Bum i MyszoweLove? ktoś jeszcze?
Ja dziś też ale to będzie tylko wywiad, ustalenie planu prowadzenia ciąży - z lekarzem w szpitalu czy bez, BMI, mocz, ciśnienie krwi i umówienie daty USG prenatalnego. No może jeszcze jakieś badania z krwi .
-
redken wrote:Czesc dziewczyny. Ja też miałam wczoraj kolejną wizytę. Babel ma już 26,5mm i wszystko jest ok
Niestety wczoraj dostałam zapalenia rogówki i muszę brać krople z antybiotykiem
U mnie dziś około 27/29mm wiec identycznie... jakie twój ma tętno?
ps. mi jak na złość opryszczka się przyplątała.... a od dawna nie miałam. -
nick nieaktualny
-
Wizyta zaliczona. Bąbelek ma 21 mm, serduzko pięknie bije 176/min.
Co do badań genetycznych, to ja nie robię Pappy tylko Sanco - u mnie kosztuje 2.100 zł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:16
OlaWi, Anhydra, Domi_tur, KB2018, Misi@, natty85, Agagusia, Sylvka, Marimiko, Ania95, Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość
-
Mnie dzisiaj podbrzusze boli jak na @, czasem rano podbrzusze mnie boli jakby ktoś mnie w nocy skopał mam nadzieję że to po prostu Bobo rośnie i sobie miejsce robi brzuch się zrobił większy,rano wyglądał tak jak zazwyczaj powiększony wieczorem więc uznam, że te bóle to dobry sygnał
-
redken wrote:Wiki, faktycznie, jesteśmy zgrane Nie wiem jakie było tętno. Nie mierzyła wczoraj. Powiedziała tylko, że jest ok.
Domi, to całkiem znośne ceny. U mnie w klinice za krew 405zł + usg 340zł... -
nick nieaktualny
-
Ja pappę mam za darmo w medicoverze... ale też zastanawiam się nad sanco... chociaż z tym poczekam na prenatalne i jak coś będzie źle to wtedy zrobię... a gin mi powiedział, że z racji wieku (36l.) mogę mieć amniopunkcję na życzenie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:51
-
Gratuluję udanych wizyt
KB trzymam kciuki
Ja przyspieszyłam wizytę u mojego gina i mam w poniedziałek. Mam nadzieję że coś mi da na ten progesteron -
nick nieaktualnyJa poprzednią ciąże prowadziłam w LuxMedzie (miałam/mam abonament z pracy za który płacę bardzo przyzwoitą kwotę) więc prowadzenie ciąży nie kosztowało mnie dużo. Z tego tytułu na badanie prenatalne i połówkowe mimo iż mogłam je zrobić w LuxMedzie celowo poszłam do dość renomowanej kliniki i bardzo obleganego lekarza. Ale nie żałuje, bo zapewniło mi to spokój. Teraz możliwe, że zrobię podobnie. Naprawdę dobrze mi to zrobiło. Ale teraz jeszcze nie wiem, czy lekarz do którego chodzę w ramach pakietu jest sensowny:) czy jednak będę musiała bulić za każdą wizytę... jeszcze się nie obwąchaliśmy
joan85 lubi tę wiadomość
-
Ja na pierwszą wizytę pędzę w poniedziałek lub wtorek prywatnie. Bo na wizyty NFZ trzeba trochę się naczekać. Dziewczyny mam pytanie, jak sobie radzicie ze zmęczeniem? Ja to wymiękam po prostu, nie wiem czy to przez ciążę czy tsh poszło w górę, po prostu przespałabym cały dzień. Jak wstanę to dalej chce mi się spać. Masakra jakaś.
Limerikowo lubi tę wiadomość
|| - 21.12.2018
29.08.2019 Zosia 👧 3710 i 58 cm szczęścia ❤️😍 -
KB2018 wrote:Ja poprzednią ciąże prowadziłam w LuxMedzie (miałam/mam abonament z pracy za który płacę bardzo przyzwoitą kwotę) więc prowadzenie ciąży nie kosztowało mnie dużo. Z tego tytułu na badanie prenatalne i połówkowe mimo iż mogłam je zrobić w LuxMedzie celowo poszłam do dość renomowanej kliniki i bardzo obleganego lekarza. Ale nie żałuje, bo zapewniło mi to spokój. Teraz możliwe, że zrobię podobnie. Naprawdę dobrze mi to zrobiło. Ale teraz jeszcze nie wiem, czy lekarz do którego chodzę w ramach pakietu jest sensowny:) czy jednak będę musiała bulić za każdą wizytę... jeszcze się nie obwąchaliśmy
Ja nie mam w pakiecie Luxmedowym prenatalnych ale i tak poszłabym sobie niezależnie natomiast czuje dużą ulgę robiąc wszystkie badania w ramach pakietu bo trochę by mnie bolały te wszystkie wizyty finansowo -
Jak jestem zmęczona a nie mogę się położyć w danym momencie to pomaga mi cos kwaśnego, np. sok grejpfrutowy. A jak jestem w domu to sie nie krępuję i podsypiam jak się da.
Misi@, bardzo ci wspołczuję niepotrzebnego stresu w poprzedniej ciąży, moja przyjaciółka miała podobną sytuację, wylądowała u psychiatry bo nie była w stanie normalnie funkcjonować w oczekiwaniu na wyniki amnio. Czy masz podejrzenie, dlaczego miałas wynik fałszywie dodatni? -
Chimara - taaak, Apuglia tez zjeżdżona juz byla, bylismy jak starszy mial pol roku. A w tamta wiosnę Calabria w ‚palcach’ buta Wliskiego - tez polecam. Loty tanie do Lamezia Terme.
Ktoras pytala o linka. Do czego, loty z Kato:
https://wizzair.com/#/booking/select-flight/KTW/BCN/2019-05-13/2019-05-27/1/0/0/0/null
Nie jestem z Kato, spod Wawy, ale jak szukam tanich lotów to moge dojechać
Alfą -ma identycznie - 21mm, serce:176:) tez nie robie pappy tylko test dna z krwi, jeszcze sie nie zdecydowałam ktory.Alfa_Centauri, Chimera lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia myslalm że jakaś gotowa wycieczkę zabukowalasStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤