X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violka86 wrote:
    Witam, jestem w 9tyg i 3d wg usg, bo wg okresu bylo by dalej i przesunela mi sie data rozwiązania na 06.08. Ja wymiotow nie mam tylko zgaga, zmęczenie i zachcianki. Tez kocham zieloba herbate ale zmniejszylam ja fo jedbej filizanki (w pracy kiedys potrafilam wypic ok 5)pihe duzo wody, nieraz zdarza mi sie puszka coca coli to chyba nie szkodzi tak bardzo?mam mega problem z wyproznianiem i zatrzymana woda

Próbuj siemię lniane. Ja robię mielone rano do kubka, wypijam/zjadam jak trochę przestygnie, wieczorem jest po sprawie.
    Chimera wrote:
    Wg USG sprzed 2 tygodni to 8t+1, zobaczę co mi dziś powie i ustawie sobie suwaczek :)
    Myślę że mój termin na pierwszej stronie będzie bliżej 15 niz 10 sierpnia. Liczę że dzisiaj wypisze mi kartę ciąży...oby wszystko było dobrze.

Ostatni tydzień miałam dobre nastawienie i myślałam optymistycznie, a im bliżej wizyty tym mam więcej wątpliwości.

Chyba każda z nas się stresuje przed samą wizytą. Nic się nie martw, będzie idealnie! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:17

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam. Niestety. Przed wizytą świruje:) efekt stresu ot co. Nie znoszę sytuacji na które nie mam wpływu i mogę tylko czekać i liczyć, że będzie ok.

Ja też liczę, że w końcu dziś doliczymy się na jakim etapie jestem i będę mogła ustawić suwaczek. Owulacje miałam bardzo późno więc data liczona na podstawie ostatniego cyklu to bzdura. Wg niej powinnam mieć TP na początek sierpnia a będę mieć pewnie na drugą połowę.

• Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:47

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    OlaWi dużo sypiesz tego siemienia na kubek?

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :) na szczęście w robocie jest czym głowę zająć i jakoś to poleci

1,5 łyżeczki. Musi wyjść taki wodnisty kisiel. Stężeje trochę w miarę stygnięcia. Spróbujesz raz zobaczysz. Siemię można dodawać też do jogurtu albo do zupy, mi odpowiada ten bezsmakowy smak i jem samo ;-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, dawajcie od raz znac !KB mozd poproś zeby Ci gin od razu s karte wpisac termin wg usg, bo inaczej wszedzie czy tfutfu na IP czy na porodówce bedziesz did musiala tłumaczyć bo i jak.
    Latissa - super ze u Ciebie Ok. Fajnie ze dostałaś zwolnienie, odpoczywaj! Chyva mialas późniejsze ovu, nie? Bo ten sam dzien ciazy, ja mialam owu 17-18dc i mialam wczorej 8t5d. Choc to tez w sumie od implantacji moze lekko zależeć.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie pochwale: za bookowalam dzis bilety na wakacje do Hiszpanii:) na polowe maja, podpatrywalam ceny od 2 tygodni, wczoraj zachęcona pozytywami u gina mialam bookowac, ale zasnęłam z dziecmi:) a dzis tańsze byly:)
    Jesli ktoras z Was ma niedaleko do Katowic to stamtąd ceny super sa do Barcelony - potem godzinka jazdy w jedna strone i mamy Costa Brava, a w druga Costa Dorada:) patrzyłam i za 13-27.05 z zniżka Wizz discount wychodziło chyba 160 zl w obie strony! Nas odstraszył troche przylot o polnocy, bo mielibyśmy jeszcze ponad 3 godziny jazdy do domu i jednak zablokowałam z Wawy.
    Zawsze latamy do Wloch w maju, a tym razem Hiszpania, juz sie ciesze:)

OlaWi, Marimiko lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🏐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:47

OlaWi lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Agagusia jesteś ze Śląska? Właśnie chciałam pytać czy są tu jakieś dziołszki z okolicy :)

Ja jestem ze Śląska :D

Chimera lubi tę wiadomość

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leciałam z Kato do Barcelony w zeszłym roku. Ale nocowaliśmy w Barcelonie i potem w Malgrat. Było pięknie :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    A ja sie pochwale: za bookowalam dzis bilety na wakacje do Hiszpanii:) na polowe maja, podpatrywalam ceny od 2 tygodni, wczoraj zachęcona pozytywami u gina mialam bookowac, ale zasnęłam z dziecmi:) a dzis tańsze byly:)
    Jesli ktoras z Was ma niedaleko do Katowic to stamtąd ceny super sa do Barcelony - potem godzinka jazdy w jedna strone i mamy Costa Brava, a w druga Costa Dorada:) patrzyłam i za 13-27.05 z zniżka Wizz discount wychodziło chyba 160 zl w obie strony! Nas odstraszył troche przylot o polnocy, bo mielibyśmy jeszcze ponad 3 godziny jazdy do domu i jednak zablokowałam z Wawy.
    Zawsze latamy do Wloch w maju, a tym razem Hiszpania, juz sie ciesze:)
    Możesz podać link :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Co mnie dzis zdziwiło - gin zaproponował usg przez brzuch i faktycznie, wszystko bylo ladnue widac:) mowil ze macica juz bardzo powiększona, moze dlatego. Fajnie, poczułam sie jak w wyższej ciazy, bo zawsze pierwsze przez brzuch bylo genetyczne:)

Byłam dziś na szybkim usg i lekarz najpierw zrobił dopochwowo, ale potem powiedział, że ciąża już duża i przez brzuch lepiej widać i pooglądał przez brzuch.
    Dzidek ma już 27/29mm (na różnych zdjęciach inaczej wyszło).

Chimera, Ania95, Domi_tur, natty85, emi2016, OlaWi, Misi@, Nacha, Anhydra, Agagusia, Marimiko, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ⛴️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:48

Agagusia lubi tę wiadomość

• Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze, dawajcie od raz znac !KB mozd poproś zeby Ci gin od razu s karte wpisac termin wg usg, bo inaczej wszedzie czy tfutfu na IP czy na porodówce bedziesz did musiala tłumaczyć bo i jak.
    Latissa - super ze u Ciebie Ok. Fajnie ze dostałaś zwolnienie, odpoczywaj! Chyva mialas późniejsze ovu, nie? Bo ten sam dzien ciazy, ja mialam owu 17-18dc i mialam wczorej 8t5d. Choc to tez w sumie od implantacji moze lekko zależeć.
    Mogłam mieć później ovu :)

No i kartę ciąży mi wczoraj założył :)

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem po wizycie kontrolnej z powodu mojego krwawienia tydzień temu. Wszystko jest w porządku <3 maluszek pięknie się rozwija :) jak ja kocham słuchać jego serduszka <3

Domi_tur, Sylvka, natty85, emi2016, KB2018, OlaWi, Limerikowo, Misi@, Alfa_Centauri, Anhydra, Marimiko lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Hej, ja jestem po wizycie kontrolnej z powodu mojego krwawienia tydzień temu. Wszystko jest w porządku <3 maluszek pięknie się rozwija :) jak ja kocham słuchać jego serduszka <3

Super. Gratuluję Ania. Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące.

Ania95 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się rano cieszyłam, że czuje się dobrze..niestety nie trwało to długo. Jednak mam nadzieję, że to jednak zwiastun, że będzie teraz coraz lepiej.
    Gratuluję udanych wizyt ;)

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tak się rano cieszyłam, że czuje się dobrze..niestety nie trwało to długo. Jednak mam nadzieję, że to jednak zwiastun, że będzie teraz coraz lepiej.
    Gratuluję udanych wizyt ;)

Będzie dobrze :-)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja też miałam wczoraj kolejną wizytę. Babel ma już 26,5mm i wszystko jest ok :)
    Niestety wczoraj dostałam zapalenia rogówki i muszę brać krople z antybiotykiem :(

wiki2, KB2018, Marimiko, Limerikowo lubią tę wiadomość

preg.png
  • redken Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałyście może jakie są u Was ceny testu PAPPA?

preg.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Sprawdzałyście może jakie są u Was ceny testu PAPPA?
    U mnie usg prenatalne z testem Pappa 500zl, 240 badanie krwi i 260 usg

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ