X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- niech każda robi jak uważa. W mojej ocenie skoro są przebadane i bezpieczne leki na infekcje dla ciężarnych to bez sensu ryzykować z tymi nie przebadanymi lub potencjalnie szkodliwymi.
    A infekcję to sprawy częste u kobiet ciężarnych, odpowiadają za to hormony, zmienia się pH i ilość wydzieliny. Nie rozumiem Twojej uszczypliwosci w stosunku do Domi.
    Zadna uszczypliwosc
    Proste pytanie
    Wiem to wszystko ph etc
    Kazda ktora ma klopoty zastanawia sie jak sobie poradzic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Witam się w 2019 :)
    Która ze mną wizytuje 4 stycznia?
    Ja o 15:40 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2020, 15:41

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezpiecznymaluch.pl bezpłatne warsztaty Bezpieczny Maluch, znajoma moja bardzo polecała więc jak macie ochotę to sprawdźcie sobie czy w Waszej okolicy są organizowane :) pierwsza pomoc maluszka i inne przydatne kwestie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wizytę w piątek, jakoś koło południa.

Dziewczyny, prosze tylko o więcej empatii, nie oceniajcie innych kobiet w ciaży tak surowo, przecież nie wiecie, której co tak naprawdę dolega. I kończę temat :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w Nowym Roku :)

Jak tam nastroje ?:)

Podczytuje was ale nie nadążam być na bieżąco :)

Mam jedynie pytanie, któraś z was robi badania prenatalne ? Jeżeli tak to kiedy i jakie ?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Bum23 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydri dziewczyny na ovu poklaskiwaly że taka mądra itp dlatego tutaj również widzę że chce swoje "mądrości" pisać.
    Równie chamsko odnosiła się do mnie jak pisałam że 7dop widzę 2 kreski na teście także tutaj czytam i żadna nowość.
    Czasami lepiej jest nie pisać nic

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Witam się w Nowym Roku :)

Jak tam nastroje ?:)

Podczytuje was ale nie nadążam być na bieżąco :)

Mam jedynie pytanie, któraś z was robi badania prenatalne ? Jeżeli tak to kiedy i jakie ?
    Ja 16.01 idę na usg prenatalne, 4.01 oddaje krew na test pappa żeby na 16.01 już było gotowe :)

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie Panie, teoretycznie termin przypada mi na 28 sierpnia i nieśmiało bym chciała do Was dołączyc.
    Moje ostatnie przejście na belly skończyło się poronieniem, więc mam duże obawy, by tak szybko tu zaglądać, tj. W skończonym 6 tygodniu.
    Nie byłam jeszcze u lekarza, a wizytę mam dopiero na 15 stycznia.

Co do pracy i zwolnień... Pracuję w szkodliwych warunkach , ze środkami które działają teratogennie, więc właściwie nie powinnam wrócić do pracy, a przynajmniej wtedy gdy jest coś robione z tymi środkami. U mnie i tak nie ma zwolnień lekarskich, nie pracuje, nie zarabiam.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Anhydri dziewczyny na ovu poklaskiwaly że taka mądra itp dlatego tutaj również widzę że chce swoje "mądrości" pisać.
    Równie chamsko odnosiła się do mnie jak pisałam że 7dop widzę 2 kreski na teście także tutaj czytam i żadna nowość.

Jeżeli coś do mnie masz to możesz się odnieść bezpośrednio. Nie jesteś w temacie, wiec lepiej się nie wypowiadaj i nie siej tutaj zamętu. A co do Twoich kresek i obliczeń na watu listopadowym to pamiętam, że na tyle brakowało w nich logiki, że nie tylko ja je czytając się za głowę chwytalam. Jeżeli chcesz, mogę tu wstawić print screeny.
    Ale chyba tego nie chcesz hmm?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnień w ciąży osobiście uważam, że kobieta ma święte prawo, żeby iść od początku na L4 i przenigdy nie uznałabym tego za "naciąganie" :) Praca często wiąże się ze stresem, jest różna a to jest stan wyjątkowy. Rozumiem i popieram dziewczyny, które od razu wzięly L4 i rozumiem też te, które chcą pracować jak najdłużej. Cieszmy się, że w Polsce mamy takie warunki, że trochę same możemy zadecydować o tym ile wolnego będziemy miały w ciąży.

Ja osobiście chciałabym pracować jak najdłużej bo czuję się dobrze, mam teraz mało stresu i w miarę luz w pracy... ale nie ukrywam, że też patrzę jak to wyjdzie finansowo, w zależności od tego kiedy pójdę na L4 co uważam że jest naturalne. Całe życie płaci się te ZUSy i ubezpieczenia a ja nawet nie korzystam z NFZ więc jakoś nie czuję się z tego powodu winna. Fakt też, że w mojej pracy dużo dziewczyn idzie wcześnie na L4 i nikt kompletnie nie zwraca na to uwagi, a nawet lepiej jak pójdzie i zastąpi ją ktoś dyspozycyjny do np podróży służbowych.

Także tak jak któraś wyżej napisała, bądźmy wyrozumiałe dla każdej ciężarnej i ich decyzji :)

OlaWi, plinka89, plinka89, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:

Kuźwa...nie dosyć, że kiepski dzień to jeszcze zostałam zaatakowana bez powodu...

EDIT
    Dziewczyny ja chyba się ewakuuje na jakiś czas z forum, bo przez takie wątkowe trole aż mnie brzuch ze stresu rozbolał.
    Trzymajcie się ❤.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:11

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny naprawde nie chciałam wywołać burzy ani nikogo urazić. Mam takie a nie inne zdanie i już. Nie lubie kombinowania w żadnej dziedzinie życia. Ale podkreślę raz jeszcze ze chodzi mi o sytuacje „bo mi sie należy” a nie o sytuacje gdy ktoś ma zagrożoną ciąże, trudną historie za sobą, złe samopoczucie czy kijowe warunki pracy.

Ja na pewno zrobię badania prenatalne ale jeszcze nie wiem gdzie i jakie. Muszę sie odnaleźć bo poprzednia ciąże prowadziłam w innym, większym mieście. Teraz nawet nie do końca wiem u którego lekarza chce prowadzić ciąże:) moze po wizycie piątkowej będę mądrzejsza.

Poprzednio robiłam usg prenatalne plus test papa.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja o 15:40 :)

Mnie wyszły bakterie w moczu, jestem ciekawa co mi da na to, nie pamiętam kiedy miałam ostatnio jakaś infekcje dróg moczowych. Póki co pije sok z żurawiny i tyle.

Ja też!! o 15:15 :) miałam miec wizyte w poniedzialek ale zwolnil sie piatek wiec skorzystalam :) mam nadzieje, ze zobacze juz serduszko!

Chimera lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Jeżeli coś do mnie masz to możesz się odnieść bezpośrednio. Nie jesteś w temacie, wiec lepiej się nie wypowiadaj i nie siej tutaj zamętu. A co do Twoich kresek i obliczeń na watu listopadowym to pamiętam, że na tyle brakowało w nich logiki, że nie tylko ja je czytając się za głowę chwytalam. Jeżeli chcesz, mogę tu wstawić print screeny.
    Ale chyba tego nie chcesz hmm?

Jestem w temacie ponieważ nie pisze ale czytam sobie w chwili wolnej i cały czas próbujesz być najmądrzejsza od wszystkich nie jesteś pępkiem swiata,jak ktoś napisze coś po swojemu to zaraz Wisła pani mądra przestawia aby tylko wyjść na swoje.
    Jeżeli jesteś taką apodyktyczna na codzien to współczuję ludziom którzy muszą znosić twoją obecność.
    Zacznij od tego że wątek był styczniowy,zrób sobie co chcesz bo ja mam to gdzieś, pisałam to tokiem którego nie rozumiesz dlatego jak piszesz zabrakło logiki :)
    Przynajmniej wyszło na moje i w ciąży jestem :)

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Kuźwa...nie dosyć, że kiepski dzień to jeszcze zostałam zaatakowana bez powodu...

EDIT
    Dziewczyny ja chyba się ewakuuje na jakiś czas z forum, bo przez takie wątkowe trole aż mnie brzuch ze stresu rozbolał.
    Trzymajcie się ❤.

No i chwała ci za to nie wracaj bo psujesz atmosferę

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    Dokładnie Bum, czasami lepiej się nie odzywać, jak masz kiepski dzień to może wyładuj się na ćwiczeniach albo zjedz trochę czekolady.

Nie wiem czemu atakujesz Anhydre, ale również dobrze pamiętam Twoje wiadomości bez ładu i składu dotyczące dwóch kresek.

Laski wrzućcie na luz, każdy ma prawo mieć swoje zdanie i się wypowiedzieć w danym temacie. Dopóki nie atakuje nikt personalnie, nie pasujące wiadomości można olać, nikt nie nakazuje tu udowadniać swoich racji.

Bum23 to bardzo nie ładnie rzygać starą żółcią na forum, poddajesz Anhydrę ocenie wszystkich bezpodstawnie, a co do "mądrości" - nie chcesz, nie czytaj, wielu osobom pomogła na tym forum bo ma wiedzę, której żadna z nas mieć nie będzie.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema!

Zasypało nas... drogi to lodowiska, sypie i wieje tak, że nic nie widać....

Ja na L4 sie nie wybieram, mam działaność i słabo z zasiłkiem bedzie. Pracuje w domu, więc luzik ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bum23 wrote:
    No i chwała ci za to nie wracaj bo psujesz atmosferę
    Bum, chyba cię poniosło odrobinkę. Tutaj miewamy różne zdanie na pewne tematy, ale nikt nie atakuje personalnie drugiej osoby i nie wyprasza nikogo z wątku.

Domi_tur, Marimiko, Chimera, joan85, Agagusia lubią tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Siema!

Zasypało nas... drogi to lodowiska, sypie i wieje tak, że nic nie widać....

Ja na L4 sie nie wybieram, mam działaność i słabo z zasiłkiem bedzie. Pracuje w domu, więc luzik ;)

Malinowa gdzie mieszkasz? :) chętnie się zasypię gdzieś w śniegu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:24

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię tekstów w stylu...ciąża to nie choroba...nasze babcie też pracowały...masakra
    Ja drugi raz jestem na l4 od.samego początku I to mija.decyzja jak.ktos ma problem to mam to w D.. Zresztą zobaczycie że.w pracy tego nie docenią A dziecko.jest najważniejsze.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ