X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tomek byłby wniebowzięty na takie atrakcje. Co roku chodzimy lub jeździmy na takie dni u siebie lub w okolicznych miastach. W tym roku młody ubrał swój kostium strażacki (taki na bal przebierańców) i brał udział w wyścigu z przeszkodami dla dzieci, typowo w tematach pożarowych. Było co opowiadać i wklejać do zeszytu w ramach pracy domowej ;).
    Trzymam kciuki, żeby w końcu ruszyło. Ja nie wyobrażam sobie chodzenia jeszcze tydzień w ciąży w taki zaduch, jak jest obecnie....

IGA.G, Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie miałam krew i mocz. Po wczorajszych badaniach na dwóch izbach miałam 3 cm rozwarcia, dzisiaj plamie trochę, brzuch boli od czwartku. Tętno małej ok 159. Leże i czekam. W Lublinie tragedia, odsyłają do Belzyc, Lubartowa itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 08:30

joan85, Bobby29 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga.. dobrze, że już jesteś pod opieką specjalistów 👊

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga cały czas ✊🏼✊🏼

1bab7e35e8.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratulacje!
    Kalija, piękna malutka 😍

Ja chyba chyba miałam wczoraj moje pierwsze przepowiadacze. Pojawiały mi się skurcze, bolesne jak przy miesiączce, w dole brzucha. Każdy trwał jakaś minute-półtorej i przechodził. Po godzinie jednak wszystko ustało a ja zasnęłam jak dziecko i spałam do teraz. W czwartek mam jeszcze wizytę u mojej lekarki, jestem ciekawa czy dociągnę.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo rozstępów...przy corce kilka a teraz caly brzuch kratka...wyglada strasznie troche sie podlamalam...chyba za szybko 2 ciaza i cialo sie nie zregenerowalo

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rozstępy to się cieszyłam mega, bo do 38tygodnia miałam gładziutki brzuch. Oczywiście pod koniec ciąży, z dnia na dzień musiały się pojawić :(
    Osobiście uważam, że to wszystko genetyka?! :(

Jak tak czytam o tych Waszych bólach, skurczach, porodach... jestem przerażona.
    Zawsze w trakcie okresu miałam bóle krzyżowe i siedziałam 2 dni na wc, bo bolało strasznie i czułam takie parcie... :( nikomu nie polecam.
    Łudzę się, że poród będzie szybki i mało bolesny.

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co rozstępów też nie mam, ale powychodziły mi obrzydliwe fioletowe żyły po obu stronach brzucha :P są bardzo wyraźne i zdjęcie gołego brzucha już atrakcyjnie nie wygląda ;)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Jeśli chodzi o rozstępy to się cieszyłam mega, bo do 38tygodnia miałam gładziutki brzuch. Oczywiście pod koniec ciąży, z dnia na dzień musiały się pojawić :(

Zawsze w trakcie okresu miałam bóle krzyżowe i siedziałam 2 dni na wc, bo bolało strasznie i czułam takie parcie... :( nikomu nie polecam.

Ja też jak Ty spędzałam 2 dni na wc ;) a bóle miałam tak mocne, że bez silnych leków nie mogłam funkcjonować. Porodu się jednak nie boję, bo tutaj będziesz wiedziała, że te bóle są po coś i że zaraz przytulisz swoje maleństwo :) tak jak pisałam wczoraj - ja się nie mogę tego doczekać i aktualnie jak czuję jakiś ból, nawet najmniejszy, to go dopinguję, żeby się rozkręcił i czekam na te bolesne skurcze 😁😆😂

Agagusia, Limerikowo, trzydziecha lubią tę wiadomość

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nie umiem doczekać bóli bo wiem że z każdym skurczem będę bliżej synka <3 aczkolwiek gdzieś z tyłu głowy mam jakiś taki lęk, że będą podobne do miesiączkowych i będę się zatrzymywać na każdej stacji, aż w końcu urodzę w drodze do szpitala hahaha.
    Naprawdę już momentami wariuję. Strasznie się ten czas mi dłuższy od 38tc.
    Dodatkowo chyba najbardziej irytujące jest to, że znajomi, ciocie, kuzynostwo itd... piszą do mnie średnio co 2 dni czy już urodziłam :|
    Rozumiem zapytać, ale żeby co 2,3 dni?! Czasami już jestem bardzo niemiła i opryskliwie odpowiadam, ale nie pomaga :/

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, ja też miałam zawsze takie bóle przy miesiączce i parcie, już chyba rozumiesz po co mi była lewatywa przed wizytą w szpitalu 😂 jak wracają do człowieka pewne dolegliwości, a wie że w skurczu może się nie kontrolować to zdecydowanie lepiej się zabezpieczyć 😂

Ania, witamy w pierwszym dniu po terminie, jak samopoczucie? 😁😁😁

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja czekam na swoje skurcze. Ja miałam do tej pory 0. A miesiączki mam niebolesne raczej więc też nie będę mogła specjalnie porównać - juz większe dolegliwości miałam zawsze na owulację, po pęknięciu pęcherzyka kiedy ten płyn się wylewał to miałam ból ze 2 godziny że mnie zginalo w pół. Co prawda nie co miesiąc ale średnio co.druga owulację tak właśnie miałam.

Mam pytanie teraz a propos koszul. Bo ja mam jedną porodowa od mamy ginekolog na poród, ale pozostale outfity to mam po prostu piżamy. W sensie luźne portki i koszulka na ramiączkach. Czy to musi być koszula jednak, bo np łatwiej się ogarnąć tam.na dole czy mogą być luźne spodenki? Ja będę miała CC, więc w sumie ranę mi będzie łatwiej wietrzyć mając spodenki bo bluzkę dam do góry, no ale wiecie co - nie wiem czy dobrze kminie. Proszę Wypowiedzcie się bo jeszcze mam trochę czasu tooge dokupić sobie 1-2 koszule..

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby dużo dziewczyn chodzi w normalnych krótkich dresach, albo takich piżamach dwuczęściowych. Ja miałam szyte krocze i jakieś pęknięcie w okolicy szyjki, to mnie uwiera wszystko na dole, nawet podpaski 🥴
    Myślę, że na ten pierwszy dzień po porodzie też Ci się przyda koszula, a potem piżamy będą git :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:

A ja w genetyke przestałam wierzyc. Mama po 6dzieci nie ma ani jednego, a my z siostrami jeden na drugim...:-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, noc minęła, trochę spania trochę karmienia. Cieszę się ze mała jest dobrym ssakiem :) ale jeszcze musimy się zgrać. Siary mam podobno ok, chociaż wczoraj trochę dokarmily. Czasami ładnie załapie a czasami jakby zapominala jak się ssie. Była badana przez neonatologa i jest zupełnie zdrowa :)
    Co do mnie to.trochę marnie, chyba mam jeszcze dolegliwości sprzed ciąży, plecy słabo trzymają, góra brzucha boli nie wiem czy od wyciskania niuni podczas cc czy to jeszcze ciążowe bóle. Tak trochę jakby ktoś mnie obil tam pałką.
    Zdjeli mi już opatrunek i cewnik.
    Zrobiły mi.się dosłownie w ostatnich dniach okropne hemoroidy i zastanawiam się co z nimi dalej, czy się same cofna czy trzeba iść do lekarza :(( Bolą niestety.
    Nie mam ani jednego rozstępa :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 10:14

Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, gumka od spodenek moze Ci na szew uciskać. Po cc zalecają majtki i inne gumki zeby byly w okolicy pępka. Tez mam koszule od mamy ginekolog - jest genialna, teraz ja kosze w domu do karmienia, ostatnio mi siostra i kolezanka powiedziały ze mam fajna kiecke do karmienia 😊 faktycznie wyglada troche jak sukienka, mam granatowa. Kolezanka z sali miala koszule dobrysen chyba i tez fajowo wyglądały, a ponoc koszt niewielki.

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 40tygodniu, ależ to zleciało!!

Mój organizm chyba przyjął strategie "przespijmy ten poród", cała noc spałam z przerwą na siku, a ledwo zjadłam śniadanie i czuję, że mogłabym iść spowrotem do łóżka 🤔🤔 poza tym żadnych zapowiadaczy, chyba jednak się nie zabiorę dzisiaj do szpitala z tymi kolarzami 😉😉

Ania95, kayama, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - ja ostatnie 2 tygodnie przed porodem walczyłam z giga hemoroidem. Pare dni po cc byl juz mniejszy, teraz znikną praktycznie całkowicie. Wydaje mi sie ze one sue robia glownie od nacisku dziecka na dol i pewnie trz hormony ciazowe nie pomagają. Tak czy inaczej - przechodzi po porodzie😁

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ania, witamy w pierwszym dniu po terminie, jak samopoczucie? 😁😁😁

Hehe nie takie złe 😀 gdyby nie ta waga małego to bym się nie martwiła, choć liczę na to, że on już nie przybiera 😂
    Dzisiaj naszły mnie aż 2 skurcze! Szaleństwo 😅

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Was też tak bolą piersi ?
    Mnie od początku ciąży strasznie bolą. Masaż brodawek robię na zaciśniętych zębach :D

‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ