X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja mierzyłam zawsze miarką odległość między żabkami,do czasu...aż zamieszkałam z mężem,zobaczył co robię i od wtedy to on wiesza zasłonki i firanki.
    Hmm to może jednak tak powinno się robić.. A ja to zawsze robię na oko. Dzielę żabki na kilka segmentów i wieszać.
    To chyba to przeprosze 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:43

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej walczę o laktacje.Dziś wysłałam męża do apteki po lek homeopatyczny na laktacje.Nie zaszkodzi,a może pomóc.

Iga daj znać co i jak.
    Co było nie tak na ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska...podobno liście malin i inka są dobre. Ja piłam je po urodzeniu pierworodnego i nie mialam problemu. Teraz też już pije od dwóch tyg.

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, a w ogole to ja sie coraz bardziej sklaniam w strone porodu na Lutyckiej...
    Gin na ostatniej wizycie bardzo mi rekomendowal, ponoc szpital jest mocno zaprzyjazniony z klinika gdzie prowadze ciaze i mozna liczyc na dobre traktowanie. Tylko jak przypada moj termin, to ordynator Przybylski ma niestety urlop 😐

A powiedz mi jak tam wyglada karmienie, daja szanse mamie rozkrecic laktacje czy podaja butle? Ja bym bardzo nie chciala karmienia mm, zwlaszcza bez mojej zgody i wiedzy, dopoki to nie bedzie konieczne. Szpital Raszei jest bardzo pro karmieniu tylko przez matke, a Lutycka wlasnie nie wiem

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Hmm to może jednak tak powinno się robić.. A ja to zawsze robię na oko. Dzielę żabki na kilka segmentów i wieszać.
    To chyba to przeprosze 😄

Ja to troche ślepa jestem i astygmatyzm mam,a w okularach to hmm..tylko auto prowadze.Astygmatyzm więc trochę krzywo widzę.Mąż robi tak jak ty,mi to zupełnie nie przeszkadza,ważne że zrobione i na dodatek nie przeze mnie.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys u mnie na szkole rodzenia właśnie mówiły że tam trzeba tego pilnować na Lutyckiej bo z byle powodu wciskają mm i glukoze. Koleżanka też po porodzie tam miała takie zdanie, synek był na oddziale noworodkowym i nie zawsze chciało im się przynosic gk na karmienie tylko same dokarmialy...
    Wiadomo na siłę nic nie zrobią ale trzeba mocniej zwracać na to uwagę.

baileys lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys. Ostatnio raz podali małemu ( a wlasciwie przyniesli mi buteleczke)mm...bo groziła mu zoltaczke i faktycznie później miał. Ja nie czułam nacisku ani na mm ani na kp.
    Mój lekarz Wloszkiewicz jest z-ca ordynatora i jest miły, ale nie wylewy. Zresztą ja się tam dobrze czułam. Było podobnie jak u Domi...dużo śmiechu i żartów.
    Niebieska ja też mam krotkowzrocznosc -6 i astygmatyzm...może dlatego mi to nie przeszkadza jak sama powiesze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:54

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje na Jaczewskiefo na izbie, zobaczymy powtórkę ktg. Ktg zawężone ciągle, na USG mało ruchliwa ale pomoc tragedii nie ma, żeby mnie na ostro przyjmowac. Pytali czy mam transport do innego szpitala

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, mi przebili już przy samym parciu bo twardo się trzymały:) ale miałam ich już mało, uroki chodzenia po terminie :/
    Dla mnie różnica w czopkach a lewatywie jest taka, że lewatywa dokładniej i szybciej oczyszcza :)

Laseczki, serdecznie polecam tą piankę Ginexid do mycia krocza! Daje mega ulgę szczególnie na szyciu i fajnie przyspiesza gojenie :)

Iga będzie dobrze ❤️
    Kalija cudowna Malutka! Trzymam kciuki za laktację!

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bylyscie z wadami wzroku u okulisty ? Tez mam mały astygmatyzm i krotkowzrocznosc. - 2

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga trzymaj się a my trzymamy kciuki! Dawaj znać jak sytuacja 😙

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę, głupią no ale cóż 😂
    Czy któraś z was może opisać skurcz? Gdzie dokładnie się spina, jaki to ból i jak się dziecko zachowuje w jego czasie? Będę bardzo wdzięczna :)

werni lubi tę wiadomość

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, głupią no ale cóż 😂
    Czy któraś z was może opisać skurcz? Gdzie dokładnie się spina, jaki to ból i jak się dziecko zachowuje w jego czasie? Będę bardzo wdzięczna :)
    mnie boli tak jak na okres podbrzusze plus bol promieniuje od jajnikow
    kiedys mialam silne okresy jak gralam wyczynowo w ziemnego to az sie zwijalam z bolu, myslam ze to endometrioza i tak 2h bolu.do dzis nie wiem co to bylo.moze fatalnie bolesny okres i czas studiow
    badz cobadz wazne jest oddychanie choc czl kuli sie z bolu
    moze tez robic sie slabo i goraco na skurcze porodowe, jamialam silne skurcze przy 1ym porodzie i az slabo mi sie robilo a corka zaklinowana co pogarszalo sprawe
    moze tez byc zimno w stopy bo krew odplywa i organizm koncentruje sie na porodzie
    ja na 2gi porod mialam skarpetki i komfort

badz co badz skurcz to taki bolesny okres w interwalach moze mu towarzyszyc stawianie sie brzucha klucie w szyjce, ruch gwaltowny dziecka jak wstawia sie w kanal schodzac niżej.jest tez parcie na kiszke i moga byc bole od ledzwiowej/ krzyzowej cz. kregoslupa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje skurcze..hmm
    Napinanie brzucha..robi się twardy i mam bóle nie tylko ppdbrzusza, ale przede wszystkim krzyża. Dziecko wówczas raczej się nie rusza. Czasem czuje to nisko jakby General w szyjce albo raczej podskoczylo. . Robi mi się gorąco A za chwilę zimno..Ale to przy mocnych skurczach. I trzyma to ok 2 minut.

Weir tym razem nie byłam.. byłam przed pierwszym porodem i dno oka W porządku. Wzrok zmienił mi się troszkę, ale mi tak co 4 lata się zmienia więc nie wiem czy to przypadek czy skutek porodu.

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko, mi przebili już przy samym parciu bo twardo się trzymały:) ale miałam ich już mało, uroki chodzenia po terminie :/

Raz, ze po terminie a dwa, ze się chyba młody solidnie opil skoro tak wszystkich olał ;).

Ja w czwartek miałam AFI 14,8 🙈. Coś czuje, ze młody tez się solidnie zasiedzi 🙄

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka, ja jak bym miała opisać skurcz to bym chyba nie umiała. To jest takie napięcie całego brzucha, jest wtedy bardzo twardy i ciężki. Plus do tego ból w krzyżu jak na miesiączkę. Przy pierwszym porodzie w ogóle nie pamietam tych spięć macicy, tylko bóle w krzyżu. Moja macica wtedy chyba jeszcze nie umiała w skurcze 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja tam nic nie będę sama kombinować z czopkami ani lewatywą... Może sama dostanę sraczki a jak nie to niech mi zrobią w szpitalu :P

ja 2x zalatwilam sie przy porodzie i ok
    nie puscili mnie do toalety , do konca lecialo ktg
    powiedzieli ze jak sie czuje parcie na toalete to dziecko zaraz bedzie i byly przy nast skurczu 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:59

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się lekarze nawachaja heheh

Misia ja mam podobnie jak Ty skurcze. Brzuch napina i trochę boli w dole brzucha i krzyż ale to trwa krótko.

Co do wzroku kiedyś miałam -2 i -2.5. Jakieś dwa trzy lata temu jak badałam to wyszło - 2 i 1.98 czy jakoś tyle. Teraz pewnie po porodzie może się pogorszy. Ciągle mi lzawia oczy. Po porodzie zbadam.

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    To się lekarze nawachaja heheh

Misia ja mam podobnie jak Ty skurcze. Brzuch napina i trochę boli w dole brzucha i krzyż ale to trwa krótko.

Co do wzroku kiedyś miałam -2 i -2.5. Jakieś dwa trzy lata temu jak badałam to wyszło - 2 i 1.98 czy jakoś tyle. Teraz pewnie po porodzie może się pogorszy. Ciągle mi lzawia oczy. Po porodzie zbadam.

Werni ja badałam wzrok teraz w III trymestrze. Gin zalecil. Przede wszystkim badanie dane oka, zeby sprawdzic, czy z krotkowzrocznoscia w ogole mozna rodzic silami natury. Nie chodzi tu o wielkosc wady, tylko wlasnie stan siatkowki i cisnienie w oku.
    U mnie wyszlo na szczescie wszystko oki

• werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys mi właśnie ginka nic nie powiedziała o okuliscie. I się trochę martwię.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ