X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    A sprzątanie?

🤔 to już by było 6S. Chyba, ze sutki i seks wrzucić do jednego wora 😁

trzydziecha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam szafkę na klucze przyklejoną na taśmę tesa i trzyma się 3 lata ładnie na ścianie. Podejrzewam, że te gwoździe są ta tym samym kleju, więc powinny dać radę ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 17:50

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    🤔 to już by było 6S. Chyba, ze sutki i seks wrzucić do jednego wora 😁
    No właśnie nie wiem zamiast którego S by to było 🤔🤔
    Może spacery po schodach? I mamy wolne miejsce 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 17:47

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No właśnie nie wiem zamiast którego S by to było 🤔🤔
    Może spacery po schodach? I mamy wolne miejsce 😁

Pytanie czy ja potrzebuje wolnego miejsca na sprzątnie 😁

Ania95, Chimera, joan85, MDW, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, GRATULACJE 😙

kayama lubi tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Pytanie czy ja potrzebuje wolnego miejsca na sprzątnie 😁

😂😂😂😂😂

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, gratuluję z całego serca, cieszcie się sobą i powodzenia na Mlecznej Drodze! 😍🎆🍾🎉🥂🎈 Daj znać, jak się czujesz, trzymam kciuki za bezproblemową pionizację.

Ja właśnie wyczytałam na stronie mojego szpitala, że w przypadku planowej cc, do przyjęcia wymagany jest wynik morfologii, moczu i APTT wykonany max tydzień przed terminem. A moja prowadząca, która będzie mnie cięła, mówiła, że już żadnych badań nie muszę robić. I wg niej GBS sprzed ponad miesiąca też wystarczy. Mam nadzieję, że ma rację.

kayama lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama! Gratulacje! Życzę udanego karmienia :).

kayama lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratulacje 🥰

kayama lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Ja właśnie wyczytałam na stronie mojego szpitala, że w przypadku planowej cc, do przyjęcia wymagany jest wynik morfologii, moczu i APTT wykonany max tydzień przed terminem. A moja prowadząca, która będzie mnie cięła, mówiła, że już żadnych badań nie muszę robić. I wg niej GBS sprzed ponad miesiąca też wystarczy. Mam nadzieję, że ma rację.
    Mnie anestezjolog przegoniła ponownie na badanie morfo i APTT, żeby nie były starsze niż 2 tyg...także z moimi dzisiejszymi wynikami mam czas max do 17.08 :p

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratuluję :)

kayama lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ekstra!❤ I bardzo mnie pociesza, ze rozkreca Ci sie laktacja, bo u mnie poki co w ciazy cisza i sie martwie czy dam rade karmic.

Z rzeczy na S to jeszcze skakanie na pilce, schody, sprzatanie wlasnie.

Ja mojego chcialam wyciagnac dzis na dluzszy na spacer, ale doznal w idealnym momencie kontuzji stopy i nie moze prawie wcale chodzic 🙈 I jestesmy w parku, ale siedzimy w knajpie i znow cos jemy, no rewelacja, przy takiej aktywnosci to do zimy nie urodze 🙄

kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a ty sama sprawdzasz swoją szyjke ?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratulacje ❤️❤️❤️
    Mi poza tym masażem szyjki pomogło kręcenie biodrami na piłce, meeega mocne skurcze się robiły i odważyłam się zrobić lewatywę przed wyjazdem na izbę przyjęć :) rozkręciła kilka skurczy dzięki czemu przyjęli mnie na oddział :)

A olej rycynowy podobno powoduje, że dziecko może wydalić smółkę do wód przed porodem...

Skoro ja się wreszcie rozpakowałam to teraz nie bierzcie przykładu i ładnie w terminie opróżniajcie brzuszki :)

Misi@, DrzewkoPomarańczowe, kayama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama gratulacje 🥰🥰🥰 uśmiech malutkiej pewnie rekompensuje wszystkie bóle i dolegliwości 😘😘😘

kayama lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - gratulacje dla Was dziewczynki! Duuuzo przeszłaś w tej ciazy, oby teraz juz wszystko Wam łatwym w niecuerzynstwie bylo😊
    Domi, a Wy dostaliście juz ‚ normalna’ sale? Cyckujecie sie z powodzeniem? Cudnego masz synka🥰wrzuć jeszcze jakas fotke. Ty tez Kayama, czekamy.
    Baileyes - to chyba nie na znaczenia ta siara przed porodem, maly ssak swoje Ci wyciśnie. Tylko pamiętajcie dziewczyny, ze w pierwszej dobie dziecko nie musi co 3 godziny ssać po 10-15 min zeby sie najadać. Ma baaaaedzo maly zoladeczek i jak zje te 10 ml jednorazowo to mu wystarcza. Mi juz sie druga sztuka trafiła taka ze w szpitalu w pierwszej dobie ssać chciala, a zeby płynęło ciagle to juz nie - widocznie brzuch juz pełny byl i na noc ratował nas smoczek. Teraz o dziwo do spania zwykle piers wybiera, nawet jak najedzony - smoczek go uspokaja, ale jak wypadnie z budzi to sie budzi, a piers wypuszcza po jakims czasie i nie ma tego problemu. Albo tak slodko bierze tylko brodawkę do ust i nawet nie zasysa, widac ze do usnięcia ona mu jedynie w buźce potrzebna😁

Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, kayama, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie załączył tryb - co by tu wykombinować, skoro jeszcze caly sierpien przed nami. No kurczę, nie umiem w domu siedziec! I zabookowałam wlasnie weekend nad morzem😁😁😁 24-26 sierpnia, maly bedzie mial 5 tygodni, 5 godzin jazdy od nas - nam nadzieje ze na 2 raty damy rade, a jak nid to najwyzej na trzy. Wyjedziemy nad ranem pewnie, zeby dzieciaki wiekszosc przespały.
    Próba generalna jazdy i spanua poza domem za tydzien - wybieramy sie w odwiedziny do tesciow tez na weekend, 1,5 godziny jazdy. Jestem dobrej mysli, a teściowa juz łóżeczko dzis skręcać dziadkowi kazała🤣
    Z łóżeczkiem niemowlęcym to śmieszna sprawa u dziadkow - stało zawsze odkąd nasz starszy 6,5 roku temu na swieta malutki przyjechał. W te swieta wchodzimy do naszej sypialni u tesciow, a i lozeczka nie ma - schowali na strych skoro juz młodszy ma ponad 3 lata i z dziadkami na dole spal. Nisko poczekac na dzieci siostry meza - we wrzesniu maja ślub. A na to my im w wigilie oznajmiamy - w ciazy jestesmy!

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Baileys a ty sama sprawdzasz swoją szyjke ?

A w zyciu! Dla mnie wszelkie wkladanie paluchow tam jest straszne, bo sie boje ze jakies niebezpieczne bakterie wprowadze. A ze mialam czysty GBS, a na te druga bakterie biore wlasnie antybiotyk, zeby sie jej pozbyc przed porodem, to nie chce ryzykowac. Nawet mezowi sie kaze myc przed seksem 😂😂

To gin mi wybadal szyjke na ostatniej wizycie i wpisal do karty ciazy - ze szyjka 1,5 cm i rozwarcie na ok. 1 palec

werni, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma gratulacje. Byłaś niesamowicie dzielna w tej ciąży.

kayama, Misi@ lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi podziwiam, że zrobiłaś sobie sama lewatywę w domu :D :)
    Położna mi mówiła, żeby pod żadnym pozorem tego nie robić samemu, bo może tak rozwinąć akcję, że się nie zdąży do szpitala :o
    No chyba, że Wy dziewczyny macie blisko szpital to myślę że można sobie pozwolić :) Ja to niestety muszę liczyć te 40-60 min :(
    Też nie chcę takiej sytuacji żeby było za późno jak dojadę i nie dają rady mi zrobić lewatywy :o

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ