Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam szafkę na klucze przyklejoną na taśmę tesa i trzyma się 3 lata ładnie na ścianie. Podejrzewam, że te gwoździe są ta tym samym kleju, więc powinny dać radę ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 17:50
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:🤔 to już by było 6S. Chyba, ze sutki i seks wrzucić do jednego wora 😁
Może spacery po schodach? I mamy wolne miejsce 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 17:47
-
Kayama, gratuluję z całego serca, cieszcie się sobą i powodzenia na Mlecznej Drodze! 😍🎆🍾🎉🥂🎈 Daj znać, jak się czujesz, trzymam kciuki za bezproblemową pionizację.
Ja właśnie wyczytałam na stronie mojego szpitala, że w przypadku planowej cc, do przyjęcia wymagany jest wynik morfologii, moczu i APTT wykonany max tydzień przed terminem. A moja prowadząca, która będzie mnie cięła, mówiła, że już żadnych badań nie muszę robić. I wg niej GBS sprzed ponad miesiąca też wystarczy. Mam nadzieję, że ma rację.kayama lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Kayama gratulacje 🥰
kayama lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Marcelina85 wrote:Ja właśnie wyczytałam na stronie mojego szpitala, że w przypadku planowej cc, do przyjęcia wymagany jest wynik morfologii, moczu i APTT wykonany max tydzień przed terminem. A moja prowadząca, która będzie mnie cięła, mówiła, że już żadnych badań nie muszę robić. I wg niej GBS sprzed ponad miesiąca też wystarczy. Mam nadzieję, że ma rację.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
nick nieaktualnyKayama, ekstra!❤ I bardzo mnie pociesza, ze rozkreca Ci sie laktacja, bo u mnie poki co w ciazy cisza i sie martwie czy dam rade karmic.
Z rzeczy na S to jeszcze skakanie na pilce, schody, sprzatanie wlasnie.
Ja mojego chcialam wyciagnac dzis na dluzszy na spacer, ale doznal w idealnym momencie kontuzji stopy i nie moze prawie wcale chodzic 🙈 I jestesmy w parku, ale siedzimy w knajpie i znow cos jemy, no rewelacja, przy takiej aktywnosci to do zimy nie urodze 🙄kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Kayama gratulacje ❤️❤️❤️
Mi poza tym masażem szyjki pomogło kręcenie biodrami na piłce, meeega mocne skurcze się robiły i odważyłam się zrobić lewatywę przed wyjazdem na izbę przyjęć rozkręciła kilka skurczy dzięki czemu przyjęli mnie na oddział
A olej rycynowy podobno powoduje, że dziecko może wydalić smółkę do wód przed porodem...
Skoro ja się wreszcie rozpakowałam to teraz nie bierzcie przykładu i ładnie w terminie opróżniajcie brzuszkiMisi@, DrzewkoPomarańczowe, kayama lubią tę wiadomość
-
Kayama - gratulacje dla Was dziewczynki! Duuuzo przeszłaś w tej ciazy, oby teraz juz wszystko Wam łatwym w niecuerzynstwie bylo😊
Domi, a Wy dostaliście juz ‚ normalna’ sale? Cyckujecie sie z powodzeniem? Cudnego masz synka🥰wrzuć jeszcze jakas fotke. Ty tez Kayama, czekamy.
Baileyes - to chyba nie na znaczenia ta siara przed porodem, maly ssak swoje Ci wyciśnie. Tylko pamiętajcie dziewczyny, ze w pierwszej dobie dziecko nie musi co 3 godziny ssać po 10-15 min zeby sie najadać. Ma baaaaedzo maly zoladeczek i jak zje te 10 ml jednorazowo to mu wystarcza. Mi juz sie druga sztuka trafiła taka ze w szpitalu w pierwszej dobie ssać chciala, a zeby płynęło ciagle to juz nie - widocznie brzuch juz pełny byl i na noc ratował nas smoczek. Teraz o dziwo do spania zwykle piers wybiera, nawet jak najedzony - smoczek go uspokaja, ale jak wypadnie z budzi to sie budzi, a piers wypuszcza po jakims czasie i nie ma tego problemu. Albo tak slodko bierze tylko brodawkę do ust i nawet nie zasysa, widac ze do usnięcia ona mu jedynie w buźce potrzebna😁Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, kayama, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
A mi sie załączył tryb - co by tu wykombinować, skoro jeszcze caly sierpien przed nami. No kurczę, nie umiem w domu siedziec! I zabookowałam wlasnie weekend nad morzem😁😁😁 24-26 sierpnia, maly bedzie mial 5 tygodni, 5 godzin jazdy od nas - nam nadzieje ze na 2 raty damy rade, a jak nid to najwyzej na trzy. Wyjedziemy nad ranem pewnie, zeby dzieciaki wiekszosc przespały.
Próba generalna jazdy i spanua poza domem za tydzien - wybieramy sie w odwiedziny do tesciow tez na weekend, 1,5 godziny jazdy. Jestem dobrej mysli, a teściowa juz łóżeczko dzis skręcać dziadkowi kazała🤣
Z łóżeczkiem niemowlęcym to śmieszna sprawa u dziadkow - stało zawsze odkąd nasz starszy 6,5 roku temu na swieta malutki przyjechał. W te swieta wchodzimy do naszej sypialni u tesciow, a i lozeczka nie ma - schowali na strych skoro juz młodszy ma ponad 3 lata i z dziadkami na dole spal. Nisko poczekac na dzieci siostry meza - we wrzesniu maja ślub. A na to my im w wigilie oznajmiamy - w ciazy jestesmy!Bobby29 lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualnywerni wrote:Baileys a ty sama sprawdzasz swoją szyjke ?
A w zyciu! Dla mnie wszelkie wkladanie paluchow tam jest straszne, bo sie boje ze jakies niebezpieczne bakterie wprowadze. A ze mialam czysty GBS, a na te druga bakterie biore wlasnie antybiotyk, zeby sie jej pozbyc przed porodem, to nie chce ryzykowac. Nawet mezowi sie kaze myc przed seksem 😂😂
To gin mi wybadal szyjke na ostatniej wizycie i wpisal do karty ciazy - ze szyjka 1,5 cm i rozwarcie na ok. 1 palecwerni, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi podziwiam, że zrobiłaś sobie sama lewatywę w domu
Położna mi mówiła, żeby pod żadnym pozorem tego nie robić samemu, bo może tak rozwinąć akcję, że się nie zdąży do szpitala :o
No chyba, że Wy dziewczyny macie blisko szpital to myślę że można sobie pozwolić Ja to niestety muszę liczyć te 40-60 min
Też nie chcę takiej sytuacji żeby było za późno jak dojadę i nie dają rady mi zrobić lewatywy :o