X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, niestety, zrobili 15 wypisów ale jestem chyba 17 na 22 chętne, więc może jutro 😂 Mały ciągle śpi, ale coś tam sobie dzisiaj ciumkał. E nocy i tak będą go dokarmiać, nie mam na to wpływu :/ muszę od jutra włączyć laktator jak dodatek do pobudzenia laktacji.

Vanillowa, ja zrobiłam lewatywę tylko dlatego że byłam pewna, że skurcze są za rzadkie i odeślą mnie do domu :) nadal nie wierzę w to, że można urodzić na skurczach co 10 minut i na partych co 5 😂 ale dzięki temu parłam tylko 20 minut :)
    Minus lewatywy jest taki, że trzeba mieć na nią czas. Jak ktoś zrobi w pośpiechu to potem jsk dziewczyna z boksu obok, będzie w skurczach wydalac resztki na podłogę 🙈🙈

Jutro wrzucę jakieś fotki na Fb, to moje Maleństwo jest jeszcze zapuchnięte kosmicznie i oczy raz może otworzył, wygląda jak tłuściutki pączek, ale wierzę, że jutro będzie normalniejszy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 19:36

DrzewkoPomarańczowe, werni, Applejoy, Misi@, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, Co Ty mówisz... 20min? No ładnie! :D
    Haha no właśnie tego się boję :D nie marzy mi się wydalać na oczach innych ludzi i to w dodatku pod siebie :o
    Powiem Ci, że z chęcią poszłabym do tego Twojego dziadka skoro działa takie cuda poprzez masaż, haha :)

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie ze spotkania z koleżanka. Zaliczyłam 4 km spaceru czyli ok 1 km więcej niż standardowo. Czuje w brzuchu ten kilometr, ale plan jest taki żeby już do porodu nie schodzić poniżej 4, a wręcz ciutkę zwiększać.
    Ale 11,5 km - Anka jesteś mistrz!

Ania95 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale po co robic lewatywe, jak są czopki Evaq? Ja mam Rectanal kupiony, ale raczej nie zamierzam go uzywac, bo te czopki super dają rade (raz do tej pory skorzystalam).
    A w razie czego zaznaczylam w planie porodu, zeby lewatywe zrobili mi na miejscu jak bedzie niezbedna

• Kalija Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😊 przepraszam , że nie napisałam Wam o porodzie i innych szczegöłach - dalej drętwieją mi ręce i mam problem z pisaniem na tel.

Widzę, że Domi urodziła 😁 super, bardzo się cieszę, ogromne gratulacje! Dużo zdrowia dla mamy i Szymka oraz rzeki mleka😘

A pro po mleka - ja go nie mam, rozkręcam laktacje laktatorem i walczę o każdą kropelke. Dziś Mała się ładnie przystawiła i ssała łącznie kilka minut każdą z piersi. Myślicie, że mogę opuścić teraz 1 sesję laktatorem w metodzie 753 ??? Cycki zmasakrowane i szukam wymówki 😉 A tak serio , proszę o wasze zdanie🙏🙏🙏

Jutro prawdopodobnie wychodzimy to napisze Wam wszystko na laptopie. Mam też sporo do nadrobienia bo od 1150 strony😯😊

Pozdrawiamy z Laurą😘

f5255e049880.jpg

Ps. Kreacja szpitalna😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 20:12

DrzewkoPomarańczowe, werni, Ania95, redken, baileys, Misi@, Domi_tur, Bobby29, natty85, AnaKwiat, Limerikowo, Malinka7, Vampire, Marcelina85 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na izbie, ktg średnie, brak miejsc w szpitalach, skierowali mnie do szpitale do innych mniejszych miejscowości :( siedzę i ryczę pakując torbę

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A w zyciu! Dla mnie wszelkie wkladanie paluchow tam jest straszne, bo sie boje ze jakies niebezpieczne bakterie wprowadze. A ze mialam czysty GBS, a na te druga bakterie biore wlasnie antybiotyk, zeby sie jej pozbyc przed porodem, to nie chce ryzykowac. Nawet mezowi sie kaze myc przed seksem 😂😂

To gin mi wybadal szyjke na ostatniej wizycie i wpisal do karty ciazy - ze szyjka 1,5 cm i rozwarcie na ok. 1 palec

Mi ostatnio też ginka sprawdzała ale nic nie wpisała a jak jej się spytałam co z szyjka to powiedziała ze wszystko jest ok. Tez tam się boje wkładać palce :)

RedGuues lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi wiedziałam że szybko urodzisz :)

Baileys zapisałam sobie te czopki. :)

Podziwiam Was ze tyle km robicie. Mi przez te opuchnięte stopy to ciężko chodzić i jeszcze ta zadyszka.

Kalija śliczna jest mała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 22:39

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śląskie też się wlicza do 5s? Ja od miesiąca codziennie nie mogę się powstrzymać od słodkiego, głównie to są lody :p

IGA spokojnie, może tak będzie lepiej, ale dziwne że nie ma miejsca :/ będzie dobrze nie martw się

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czopków to pytałam o nie na szkole rodzenia i położna mówiła że te lewatywy w szpitalu lepsze i żeby żadnych czopków nie kupować, pewnie co położna to opinia

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, a czemu średnie? Zbyt płaskie czy tętno za wysokie?

Domi, a napisz jeszcze jak było u Ciebie z wodami. Odeszły same w szpitalu czy przebili Ci pęcherz?

Ja czytałam o tych czopkach bo już kiedyś ich temat był tu poruszany i ja się na nie nie odważę ze względu na hemoroidy. Czytałam, ze mogą spowodować pęknięcie 😱. Podziękuje za takie atrakcje przed porodem!

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, Ty walczylas o Lidlomixa online, a w Poznaniu stoi sobie ich mnostwo stacjonarnie, musisz nastepnym razem po prostu do nas na zakupy przyjezdzac 😁

89651038fdce.jpg

werni, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nic nie będę sama kombinować z czopkami ani lewatywą... Może sama dostanę sraczki a jak nie to niech mi zrobią w szpitalu :P

baileys, joan85, werni, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, przesłodka Laurka!❤
    Kurcze no i bardzo podoba mi sie to imie... ostatnio juz mam mega watpliwosci czy Maja powinna byc Mają czy jednak kims innym

Kalija lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys może się utwierdzisz jak zobaczysz Malutką :)

baileys lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od rana miałam świetny humor i energię. Poszłam sobie spacerkiem do rodziców, posiedziałam w ogrodzie, a po obiedzie tak mnie ścięło, że spałam chyba 3h i teraz znów jestem śpiąca. Spaceru było ze 2km, więc żadne cuda...łudzę się, że organizm tak zbiera sobie siły 😏😏😏 Chwytam się każdej nadziei 😜😜😜

• joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bailey's nie martw się o siarę w ciąży. Ja nie miałam a mleka miałam tyle, że całą salę noworodków bym wykarmiła (8 boksów w sali) ;).

baileys, Bobby29 lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tą siara w ciąży to nie ma nic dok rzeczy podobno. Siara tak cyz siak się tam produkuje a nie musi wypływać i o niczym to nie świadczy :) Tak samo to że wypływa nie znaczy że na pewno nie będzie przejściowych problemów.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga 👊❤ daj koniecznie znać co się dzieje.

Kalija Laura przeslodka😍
    A ja właśnie uspokaja moja siostrę, która wysyła mnie do szpitala. Kurczę A po co mam jechać jak skurcze ustały?
    Maly w brzuchu się rusza więc jest chyba wszystko ok. Poza tym mam kontakt z polozna.

Baileys mąż mi mówił, że w Lidlu na Naramowicach jest ich dużo.

A ja wyprasowalam firanki i powiesilam...A że gdzieś mi kilka zabek zostało to mąż postanowił pomóc i przewiesić jeszcze raz...on jest inżynierem i złapał miarke, żeby policzyć odległości 😮 wygonilam go...kto tak robi 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 21:34

Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam zawsze miarką odległość między żabkami,do czasu...aż zamieszkałam z mężem,zobaczył co robię i od wtedy to on wiesza zasłonki i firanki.

Misi@ lubi tę wiadomość

‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ