Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Taak na Brochowie. Dzisiaj już nie przyjmują żadnej rodzącej bo nie ma miejsc na żadnym oddziale kobiecym w szpitalu 🤦♀️
Noo taki chudy miał być, w centylach ledwo do 20 dobijał, wszystkie części ciała dużo młodsze 😂 a tu taki Kolosik 😂
Najbardziej wzrusza mnie mój mąż. Tak jak On na Szymka patrzy 🥰🥰🥰 no ryczę jak o tym myślę 😂 to jest bezgraniczna miłość...
Chimera, Padłam idealnie to podsumowalas😂
W dodatku olał dziś pediatrę a młodej położnej, która go ubierała po badaniu walnął smółką na uniform na moich oczach😂
Domi to już nie kurczaczek a tka slodziaszna kogucina 🥰❤️❤️❤️
Widzisz Ty masz dobre podejście a Szymon... pewnie Was za to zachowanie później wypiszą do domuDomi_tur lubi tę wiadomość
[/url] -
Chimera wrote:Witam koleżankę. Wg USG też mam termin na 8 i jak byłam badana równo tydzień temu, to szyjka zamknięta na 4spusty, nadal jestem też zaczopowana. Od lekarza dostałam skierowanie do szpitala, ale stawić mam się na ktg dopiero 2dni po terminie, więc jak nic samo nie zacznie, to też się będę kulać w niepewności.
Ja mam zamiar rodzić w Chorzowie, liczę, że u nas nie będzie sytuacji pt. przepełnienie.
Trochę mi lepiej, że nie jestem sama w takiej sytuacji
Też myślałam nad Chorzowem - lepszy dojazd mam, typowo rzut beretem
Ale... jednak Łubinowa bardziej do nas przemówiła.
Pewna położna w Chorzowie zrobiła na mnie na dniach otwartych złe wrażenie i myślę, że to zaważyło
Nie pocieszę Cię, ale znajomi rodzili koniec lipca w Chorzowie... mieli być przyjęci 6 dni po terminie, przyjechali... kazali na drugi dzień się stawić bo nie było miejsca ale wszystko dobrze się skończyło
Mam nadzieję, że mój mały uparciuch się zmobilizuje i wyjdzie jednak do dnia terminu
Chimera i MDW - też jest to Wasza 1-sza ciąża i póki co bez objawów porodowych? -
Vaniliowa wrote:Chimera i MDW - też jest to Wasza 1-sza ciąża i póki co bez objawów porodowych?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Tak, pierwsza ciąża i bez objawów. Skurcze na ktg w wysokości 7 Ja mam termin z OM 14.08, a z prenatalnych 15.08.
Mnie się pokrywa termin z OM i USG - 8 sierpień.
Kurde... Dziewczynki Obyśmy urodziły w okolicach terminu i żeby poród był szybki, łatwy, lekki i przyjemny haha
MDW co Cię skłoniło na Łubinową?
Twój ginekolog pracuje gdzieś w szpitalu?Misi@ lubi tę wiadomość
-
Jak byłam tydzień temu na IP, to był totalny spokój, sale porodowe wolne, a położne na tym dyżurze były do rany przyłóż, więc liczę że jakoś to będzie. Trochę tego personelu tam mają, więc może nie trafie akurat na tę jedną 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 18:16
-
Haha wiesz co... W Chorzowie podobno personel jest super! No, ale ja i moje szczęście jest jakie jest
Chyba nikt nie ma takiego pecha jak ja, także... na spokojnie
Trafisz na przemiłe i pomocne położne!
Trochę moich znajomych rodziło w Chorzowie i bdb opinie -
Mi się wczoraj wieczorem trochę maciczka pospinala, przed chwila tez, ale nie sadze żeby coś z tego było. Dziś w sumie jest najgorsza noc na rodzenie bo nasza niania ma dziś wesele w rodzinie, nie idzie na nie, ale musi w nocy kogoś tam odebrać i nie będzie mogła przyjechać tak od razu, tylko może np potrzebować 2-3 h. A ja w związku z tym, ze jestem wielorodka to mam prikaz stawić się w szpitalu w ciągu ok godziny od odejścia wód. Tak wiec może dziś lepiej nie 🙏🏻[/url]
-
Osobiście brałam pod uwagę tylko Chorzów albo Łubinową ze względu na super opinie koleżanek i dostępne bez proszenia się ZZO. Do Chorzowa chodziliśy nawet na SzR i byłam bardzo zadowolona. W sumie namówił mnie mąż i nasz ginekolog, który swego czasu tam pracował i zna się z dyrektorem Łubinowej. Powiedział, że poleca szczególnie, że ciąża taka książkowa. Moja dobra koleżanka tam rodziła i wspomina poród wyjątkowo dobrze. Jej zależało żeby było intymnie i wynajęła ten specjalny pokój "jedynkę" o podwyższonym standardzie po porodzie. Mąż mógł z nią tam być cały czas, nawet jeść dostawał!
Na taki pokój chyba się nie piszę, ale kusi mnie poród w wodzie, który też mają w ofercie a mnie GBS wyszedł ujemny Także gdyby nie mąż i lekarz pewnie rodziłabym w Chorzowie jak 85% moich znajomych.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Ja też właśnie te szpitale brałam pod uwagę Plus na początku ciąży myślałam jeszcze o Bonifratrów na Markiefki Ode mnie też bardzo dużo znajomych rodziło w Chorzowie - no może nie 85%, ale... dużo
Niestety na Łubinowej nikt, ale opinie na internetach plus oględziny szpitala zrobiły dobre wrażenie. W Chorzowie też mają pokój VIP
Też się zastanawiam nad pokojem o podwyższonym standardzie ale wszystko wyjdzie w praniu
Poród w wodzie na Łubinowej jest płatny 1000zł, chyba że ma się wykupioną położną tj. my to wtedy jest za free
Też się zastanawiam nad nim -
O ooo to dobrze wiedzieć o tej położnej i porodzie w wodzie. Z jakim wyprzedzeniem trzeba taka położna sobie wykupić? I ona jest przez cały poród? Nie zmienia się przez dajmy na to 16 godzin? Skąd wiedziałaś, którą wybrać?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Ja się dopiero dowiedziałam na spotkaniu w szpitalu, że poród w wodzie jest płatny chyba że się ma wykupioną położną to jest za darmo
Choć nie dam ręki uciąć, bo widziałam się z dwiema położnymi i tylko jedna o tym wspomniała.
Powiem Ci, że nie ma jakiejś zasady co do czasu wykupienia jej usług. Ja z tą moją nie mam umowy spisanej, mamy podpisać w dniu porodu. Teraz mogę do niej pisać, dzwonić i pytać o co chcę, aczkolwiek tego nie robię, bo nie mam takiej potrzeby. Jestem tylko z nią na to KTG umówiona
Nie chciała podpisywać umowy, bo Ona również przyjmuje porody w domu i może jej coś wypaść... Wtedy powiedziała, że zadzwoni do położnej, która ma dyżur i poprosi o nadopiekuńczość nade mną, hmm ciekawe
No i w momencie skurczy itp mam do niej dzwonić i pytać czy jechać do szpitala na poród czy jeszcze czekać
Ona jest wtedy tylko na Twoją wyłączność i nieważne czy poród trwa 2h czy 22h - ma być i tyle
Nie wiedziałam którą wybrać... okres urlopów więc mało która dostępna wybrałam pierwszą lepszą "wolną"
Ja nie mam tej pewności, że będzie... akurat 5go ma poród domowy.
Nie nastawiam się też jakoś źle.
Miałaś wizytę u anestezjologa ?
Byłaś na wizycie u jakiegoś lekarza od nich ?
Ogólnie oglądałaś ten szpital ? -
Moja macica też jakaś leniwa a dzisiaj to jakoś wyjątkowo wstałam z dobrym samopoczuciem, nie mdliło, nie bolało pod żebrami, itp. Było tylko parę twardnień, gdy wracałam do domu po małych zakupach. Oczywiście znowu zapomniałam kupić pieluchy.
Ogólnie jaka akcja na pobraniu: babka czyta kwitek od lekarza, że badanie przed elective csection i tu data: 6.06. Wychodzi, że chodzę przeterminowana już dwa miesiące xD. Także nie martwcie się dziewczyny, Wasze na pewno wyjdą wcześniej niż moje .
Domi, śliczny ten Twój Szymon . Boska czuprynka!
Przewaliłam dziś półkę w schowku na buty w poszukiwaniu klapków do szpitala i oczywiście, gdy już miałam zacząć kląć pod nosem, gdzie się podział drugi, okazało się, że leży dokładnie obok mojej ręki. Torba już prawie spakowana, musze tylko wyparzyć laktator i butelkę.
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Ania dobra jesteś z tymi swoimi przechadzkami wiecie ja bym mogła chodzić tylko muszę mieć obczajone po drodze toalety, a niestety nie zawsze tak się da więc wolę się nie zapuszczać za daleko, bo już raz mi się zdarzyło że myślałam że się popłaczę o zsikam z parcia na pęcherz 🙄
Ania95, joan85 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki