X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie olał dopiero w domu ;)
    Kayama kciuki :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, wielkie gratulacje i zazdroszczę porodu w dobrej atmosferze! Ja przy 5 cm dostałam boli krzyżowych i niestety, choć nie jest to w moim stylu, warczalam na wszystkich, którzy mnie w ogóle dotykali. Nawet nie wiem, kto mi wtedy wymasował plecy w sali porodowej ale stwierdziłam, że jakiś anioł ;).
    AnaKwiat, wszystkiego najlepszego!
    Ja siedzę i czekam na pobranie, kolejka ogromną, na szczęście jest gdzie usiąść, bo bym nie wyrobiła. Ogólnie czuje jakby młody mi coś tam grzebał w szyjce i próbował utorować drogę 😂. Tyle wysiedział, to i niech jeszcze zaczeka do wtorku. Dziś mąż jeszcze odbierze bazę do przewijaka na łóżeczko a karuzelka w drodze. Przyjdzie pewnie, gdy wrócimy ze szpitala.
    A w ogóle trochę mnie przybił fakt, że siostra prawdopodobnie będzie się rozwodzić po 4 latach małżeństwa :/.

06837800ba.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje :D i gdzie w końcu rodziłaś? Ja miałam chwilę załamania wczoraj jak przeczytałam że odsyłają nawet do Rawicza...

AnaKwiat sto lat i lekkiego porodu!

Kayama, mam nadzieję że już jesteś po i odpoczywasz i nie możesz się napatrzeć na swoje maleństwo :)

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do włosków, to ja się cieszyłam z łysolka :D jak mi ketchup skapnął na głowę małej podczas karmienia to po prostu wytarłam główkę :D no dobra czasem zdarzyło mi się najpierw zlizać, a tak bym musiała czyścić włoski, więc nie ma tego złego ;) na razie bujnej czupryny nie ma, ale to też plus, bo na basenie szybko jej wysychają. Ale to jak ze wszystkim, jednym się podoba to, drugim tamto, jednemu wygodnie tak a drugiemu tak, sama jestem zachwycona włoskami u niemowlaków, ale swojego wolałam bez czupryny :D

Marcelina85, Bobby29, Pierniczkowa, Misi@ lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Szymona 🥰🥰
    Nie cytujcie proszę :)

90df57cd417a.jpg

Frida91, natty85, Marcelina85, Chimera, Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni, E_linka2, IGA.G, redken, MDW, Szczęściara, Ania95, menka2, OlivkowaMama, Słoneczko123, Beti82, Niezapominajka2, Reniiata, Pierniczkowa, Malinka7, Applejoy, RedGuues, plinka89, Bee_girl, zielonooka7, Martyś22, Agagusia, Mila1996, joan85, Vampire, Vaniliowa, Misi@, Matyldaaa, trzydziecha, Myszk@, Limerikowo, Sylvka, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poliki :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki pulpecik 🥰

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, cudo! 😍 niezły fryz 😀

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • PaniHa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko jakie cudo! Gratulacje 🥰🥰🥰 rodziłas na Brochowie?

Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
    Czekamy na Alusia 💙💙
    f2w3gox1omm0fmw9.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ekstra jest! Polisie i fryz super! Gratulacje raz jeszcze!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki pulpecik a miał być chudym kurczakiem!!!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jaki on śliczny 😍 i te jego włoski i pliki cudowne 😍 gratuluję 😘 dokładnie co piszesz lepiej pozartowac z personelem niż na nich się boczyc. Tylko więcej stresu przy tym. Kiedyś przy operacji wycięcia guzkow z piersi to sobie nucilam jakąś piosenkę a lekarz do pielęgniarki: ona śpiewa hahaha trochę się posmialismy. :)

Ana wygralas masz intuicje :) to może wywrozysz kto następny :) i życzę Tobie wszystkiego najlepszego :)

Emi gratuluję ze udało sie przybrać na wadze maluszkowi :)

Kayama nadal trzymam kciuki :)

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, niezle podtuczylas tego swojego Kurczaka 😍. I jako fryz! Słodkości ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Vaniliowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki <3 Czytam Was od dobrego pół roku, ale jakoś nigdy nie odważyłam się napisać :) Jesteście wszystkie super! Rozpakowanym gratuluję z całego serca i nie ukrywam, że mega zazdroszczę! Ja jestem 39+2tc i zero jakichkolwiek objawów... Nooo może od paru dni wieczorami strasznie napina mi się macica, ale trwa to jakąś godzinę i później cisza ;(
    Biorę wiesiołka (doustnie + dopochwowo), piję liście malin i mąż masuje mi krocze olejkiem z migdałów - już tak ponad dwa tygodnie i .... ciszaaaa.
    Aaaa no i masaże sutków oraz seksy też są :D
    Z tego co pamiętam są tu jakieś kobietki, które rodziły na Łubinowej w Katowicach - też tam będę rodzić. Może któraś piękna Pani jest też jeszcze przed porodem, a planuje rodzić na Łubinowej?
    Nie nastawiam się negatywnie, bo mam nadzieję, że jakaś akcja się rozwinie lada moment, ale.... nasuwa mi się pytanie... słyszałam, że na Łubinowej na wywoływanie przyjmują dopiero w 9/10 dobie po terminie. Jest opcja żeby przyjęli wcześniej ?
    Mam mieć KTG na Łubinowej jak nic się nie wydarzy 7go (termin na 8.08)więc wtedy się dowiem, aczkolwiek może któraś z Was się orientuje :)
    Miałam KTG u mnie w przychodni tydzień temu. Nie czułam ani jednego skurczu, a zapisało się ich około 10 na poziomie 40-80 :o miała tak któraś? :))
    Trochę się chyba rozpisałam. Sorki :) Musiałam się "wypisać" :) Buziaki dla Was i kciuki dla nierozpakowanych! :) ;*

DrzewkoPomarańczowe, joan85, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Ana wygralas masz intuicje :) to może wywrozysz kto następny :) i życzę Tobie wszystkiego najlepszego :)

Dziękuję!

hmmm stawiam na Kayamę! :D:D a tak serio to Kayama już pewnie ma swoją malutką przy sobie ;)

To nie ma innej opcji i kolejna będzie PaniHa!

werni lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślę że już tuli i pochwali się nam tu :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, gratulacje! Takich porodów nam potrzeba! Więcej takich historii :)
    Szymek ma niesamowitą czuprynę! Zazdraszczam, bo Leonowi raczej bujna grzywa nie grozi...przynajmniej z mojej genetycznej strony ;)

Ale chyba łączyłam się wczoraj z Tobą w bólu bo...miałam jakiś okropny epizod. Gdzieś od 1.30 poczułam jakby dziecko weszło mi dosłownie pod mostek i strasznie uciskało. Nie mogłam leżeć, siedzieć, z ledwością stać. Nie mogłam nabrać powietrza do płuc, a żeby tego było mało ból jakby promieniował do odc. piersiowego kręgosłupa i bolały mnie też placy od tego, co już kompletnie wykluczało jakie kolwiek leżenie. Obudiłam męża, próbowałam to rozchodzić, po godzinie takiego nieprzerwanego bólu już się popłakałam i wzięłam apap. Mąż zrobił mi bardzo mocny masaż pleców i przeszło. Nie wiem co to było, bo chyba nie skurcz?! Jeśli tak to trwał nieprzerwanie ponad godzinę :/

joan85 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • MDW Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Cześć Dziewczynki <3 Czytam Was od dobrego pół roku, ale jakoś nigdy nie odważyłam się napisać :) Jesteście wszystkie super! Rozpakowanym gratuluję z całego serca i nie ukrywam, że mega zazdroszczę! Ja jestem 39+2tc i zero jakichkolwiek objawów... Nooo może od paru dni wieczorami strasznie napina mi się macica, ale trwa to jakąś godzinę i później cisza ;(
    Biorę wiesiołka (doustnie + dopochwowo), piję liście malin i mąż masuje mi krocze olejkiem z migdałów - już tak ponad dwa tygodnie i .... ciszaaaa.
    Aaaa no i masaże sutków oraz seksy też są :D
    Z tego co pamiętam są tu jakieś kobietki, które rodziły na Łubinowej w Katowicach - też tam będę rodzić. Może któraś piękna Pani jest też jeszcze przed porodem, a planuje rodzić na Łubinowej?
    Nie nastawiam się negatywnie, bo mam nadzieję, że jakaś akcja się rozwinie lada moment, ale.... nasuwa mi się pytanie... słyszałam, że na Łubinowej na wywoływanie przyjmują dopiero w 9/10 dobie po terminie. Jest opcja żeby przyjęli wcześniej ?
    Mam mieć KTG na Łubinowej jak nic się nie wydarzy 7go (termin na 8.08)więc wtedy się dowiem, aczkolwiek może któraś z Was się orientuje :)
    Miałam KTG u mnie w przychodni tydzień temu. Nie czułam ani jednego skurczu, a zapisało się ich około 10 na poziomie 40-80 :o miała tak któraś? :))
    Trochę się chyba rozpisałam. Sorki :) Musiałam się "wypisać" :) Buziaki dla Was i kciuki dla nierozpakowanych! :) ;*
    Ja też będę rodzić na Łubinowej i nawet mnie nie załamuj z tym wywoływaniem :/ U mnie macica leniwa, szyjka długa i końca ciąży nie widać...a chciałabym jedn ak urodzić max. do 23 sierpnia :/ Pierwsza masz termin, to może dopytasz tam na ktg?
    Ja na ktg chodzę do swojego ginekologa.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaniHa wrote:
    O matko jakie cudo! Gratulacje 🥰🥰🥰 rodziłas na Brochowie?

Taak na Brochowie. Dzisiaj już nie przyjmują żadnej rodzącej bo nie ma miejsc na żadnym oddziale kobiecym w szpitalu 🤦‍♀️

Noo taki chudy miał być, w centylach ledwo do 20 dobijał, wszystkie części ciała dużo młodsze 😂 a tu taki Kolosik 😂

Najbardziej wzrusza mnie mój mąż. Tak jak On na Szymka patrzy 🥰🥰🥰 no ryczę jak o tym myślę 😂 to jest bezgraniczna miłość...

Chimera, Padłam idealnie to podsumowalas😂
    W dodatku olał dziś pediatrę a młodej położnej, która go ubierała po badaniu walnął smółką na uniform na moich oczach😂

werni, Marcelina85, Applejoy, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, joan85, Bobby29, Misi@, Matyldaaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja też będę rodzić na Łubinowej i nawet mnie nie załamuj z tym wywoływaniem :/ U mnie macica leniwa, szyjka długa i końca ciąży nie widać...a chciałabym jedn ak urodzić max. do 23 sierpnia :/ Pierwsza masz termin, to może dopytasz tam na ktg?
    Ja na ktg chodzę do swojego ginekologa.

No ja Ci powiem, że już zaczynam się stresować, bo naprawdę nic się nie dzieje. Całą ciąże jestem nastawiona pozytywnie, ale.... jak czytam wpisy, że tutaj dziewczynki mają bóle, skurcze to .. smutno mi :(
    No chyba, że u mnie się rozwinie z minuty na minutę to się też nie obrażę he he, no i najlepiej w nocy, bo dojazd na Łubinową straszny ;)
    Ja byłam na wizycie u lekarza 1.5 tygodnia temu to powiedział, że.... szyjka długa, twarda i zamknięta :/ więc możemy sobie rękę podać :(
    Jasne, zapytam jak będę na KTG :) a mam na Łubinowej, bo wzięłam sobie prywatną opiekę położnej i mówiła, żeby w okolicach terminu przyjechać ;) Najbardziej mi się marzy, żeby po KTG mnie zostawili już w szpitalu. Może będzie się coś działo ;)

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ