X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - wielkie gratulacje! O faktycznie jak pojechałaś to bylo te 6cm? Z waga to same widzicie myła sie w obie strony, chyba sam ten algorytm do wyliczeń jest taki niedoskonały. Czekamy na fotki!
    AnnaKwiat - wszystkiego najlepszego, porodu lekkiego, dziecia wspaniałego!
    Ja w ciazy nie mialam ani pol dnia zgagi, a Krzys włoski ma na 2 cm gdzieniegdzie i tez ciemne. Moze to od meeega mdłości i wymiotów?🤣

No to ktora nastepna?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje! Czekamy na fotki Szymka :)

E_linka2, Martyś22 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Martyś22 Znajoma

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire moja bratowa rodziła tam miesiąc temu i mówiła że dramat remont miejsc mało ledwo się dostała kobitki na korytarzu a tygdzie chcesz rodzic?
    Domi gratulacje 💞

Martyś27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki 🐣🐤🍼🍰🍾

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 u mnie też cisza...
    Dziś w planach zwiedzanie muzeum rolniczego..mam nadzieje, ze spotkanie z natura pomoze i Leo sie w końcu przekona jak może być fajnie na zewnątrz. Choć w sumie data 4.08 też fajna bo są imieniny Dominika A na drugie Leonard ma miec naimie Dominik ;)
    Jeszcze chyba PanaHa ma termin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 08:06

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje!!! Podoba mi się Twój opis porodu, daje otuchy a Ty jesteś bardzo dzielna :)

AniaKwiat wszystkiego najlepszego!!!

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba będę w ciąży do końca świata... Juz mam dość, ile można :P Z jakimś dołem się obudziłam, że znowu nic się nie zadziała w nocy...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie jak się dziś obudziłam to spotkałam na łóżku konika polnego. Może to Leo?🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 10:06

Ania95, Agagusia, Bobby29, joan85, werni lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, gratulacje!! 🍾 Poród wynagrodzil Ci męki czekania. Musieli miec z Tobą wesoło na trakcie. 😁 Czekamy na zdjęcia przystojniaka! 😀😀

AnaKwiat, spełnienia marzeń!! 🎂🎁

Martys22, właśnie chce na lubartowskiej, tam mam lekarza i robiłam SzR. Na krasnickich też remont, na Staszica zawsze było mało miejsc a na Jaczewskiego wolałabym nie trafić. A Ty gdzie chcesz rodzić?

Emi, tragedia! Głupota ludzka nie zna granic! A Twoje maleństwo dobrze się czuję?

Bobby29, tez jestem z okolic Zmc tylko w drugą stronę, ale LO tam. Może do jednej szkoły chodziłyśmy. 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 😍😍 Gratulacje!!

Kayama, kciuki zacisniete ✊🏻

AniaKwiat, wszystkiego naj naj! Lekkiego porodu 🥳

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje :)
    Kayma kciuki za dzisiaj.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja to chyba będę w ciąży do końca świata... Juz mam dość, ile można :P Z jakimś dołem się obudziłam, że znowu nic się nie zadziała w nocy...

Frida bierz przykład z Domi - zrobiła statystyki, wiedziała kiedy Szymki przychodzą na świat i przyszedł pomiędzy terminami :)

Frida91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wszystkiego najlepszego!

Applejoy u mnie to się chyba nie sprawdzi :P Moje dziecko już prędzej zacznie gadać i chodzic zanim je urodzę... Wyjdzie już odchowane :P

Misi@, joan85, Applejoy lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Ja to samo :P szczerze mówiąc myślałam, że do terminu nie dotrwam, a tu termin mija i nic :D
    Zaczynam uważać, że jestem nienormalna, bo czekam na te bolesne skurcze jak na jakąś nagrodę i autentycznie nie mogę się tego doczekać 😂 ale będę się przeklinać podczas porodu 😂

Agagusia, Frida91, Misi@ lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy bardzo! ❤️
    Ja myślę, że 70% udanego porodu to dobry kontakt z personelem... Widziałam jak inne kobiety odnosił się do położnych i lekarzy, albo ciągle o coś pretensje... Ja smieszkowałam z anrstezjologiem jak wkłuwał mi się w kręgosłup, pytałam ile dzisiaj wypił żeby rączki były stabilne 😂 przyszedł później specjalnie pogratulować mężowi a na mój widok z maluszkiem na piersiach zakreciła mu się łezka w oku🥰 naprawdę cudownych ludzi mialam wczoraj pod ręką.

Jestem po prysznicu, czekam na śniadanie i dopiero dostanę zgodę na wizytę u mojego Klocuszka. Trzymajcie kciuki, żeby dzisiaj wypisali pół oddziału i mnie przenieśli do niego ❤️❤️❤️

P.S
    Tak się nastawiłam na malutkie dziecko, że jak go wyjęli to popatrzyłam zszokowana i krzyknęłam "o matko ile ten klocek waży!" 😂 a Młody z wrażenia mnie całą obsikał :p także dobrze rozpoczęliśmy naszą znajomość 🙈🥰

Frida91, Chimera, Ania95, Pierniczkowa, Vampire, Bobby29, Misi@, AnaKwiat, redken, joan85, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, werni, Applejoy, plinka89, Matyldaaa, trzydziecha, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czyli najpierw tyle kazał czekać na siebie, a potem olał matkę? No niezły charakterek ma 😂😂

Myślę że to jak się współpracuje i odnosi do personelu ma duże znaczenie. Jak do mnie przychodzi jakiś roszczeniowy i pyskaty klient, to też mniej załatwi 😛

Domi_tur, Vampire, Bobby29, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja to samo, liczyłam że już w tej dacie będę dawno po porodzie a tu dupa... :/ I te pytania wszystkich są męczące...

Domi to prawda, niektóre baby się zachowują jak księżniczki, są bardzo roszczeniowe a potem się dziwią że chamsko były traktowane... Ale super że tak dobrze wszystko poszło i masz to już za sobą. Zazdroszczę 😊

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • margoo85 Nowa

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Czytam Was już sporo czasu, ale ja z tych nie udzielających się swiec pozostane w cieniu. Odzywam sie teraz bo zaniepokoila mnie MDW - piszesz ze swedzi Cie cialo, to moze byc cholestaza ciężarnych. Sprawdź poziom kwasów zolciowych, ja mialam te przypadłość w pierwszej ciąży. Na ten temat pisze mamaginekolog na blogu.
    Ja mam termin koncem sierpnia, jesteście nioeceniona kopalnia wiedzy no i porzadnej dawki humoru!
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych i powodzenia każdej jeszcze przed porodem!

Misi@, Frida91, Bobby29, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, MDW lubią tę wiadomość

• natty85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi gratulacje :)

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, gratulacje :) mnie moj synek też olał od razu jak tylko położyli mi go na brzuchu :)
    Zresztą - później jesZcze dwa razy mnie olał i myślę, że będzie tak jeszcze nie raz :P

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ