Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWisieninka, gratulacje!
Bobby - w sumie punkcje też miałam, ale traktuje to bardziej jak zabieg. Te moje dwa razy to usunięcie ropnia z piersi i lyzeczkowanie po poronieniu. Więc też nic wielkiego, ale mnie uśpili. Nie ma jednak ukrywać, że potem było już tylko lepiej i robiłam wszystko. No może nie po ropniu - bo tu była decyzja, że nie zakładają szwów tylko ma samo się zrosnać - więc chodziłam z dziurą jakieś 2 tyg ale dało się przeżyć. Zaraz potem miałam punkcje - dlatego chyba ona nie wydała mi się straszna.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Za chwilę podłącza mi kroplówkę, chcialma tego uniknąć ale już grubo ponad doba od odpłynięcia wód. Trzymajcie kciuki, boje się jak cholera. Do tej pory był luzik ale zaraz chyba zejdę. Płakać mi się chce
E_linka2, werni, Chimera, Frida91, Bobby29, Agagusia, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Pierniczkowa, Misi@, Vampire, Niebieska Gwiazda, Malinka7 lubią tę wiadomość
Córeczka A. 08.2019❤️🌼❤️🌼❤️🌼
Czekamy na Alusia 💙💙
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaniHa wrote:Za chwilę podłącza mi kroplówkę, chcialma tego uniknąć ale już grubo ponad doba od odpłynięcia wód. Trzymajcie kciuki, boje się jak cholera. Do tej pory był luzik ale zaraz chyba zejdę. Płakać mi się chce
Przez lubię mam na myśli kciuki - będzie dobrze! -
PaniHa wrote:Za chwilę podłącza mi kroplówkę, chcialma tego uniknąć ale już grubo ponad doba od odpłynięcia wód. Trzymajcie kciuki, boje się jak cholera. Do tej pory był luzik ale zaraz chyba zejdę. Płakać mi się chce
-
PaniHa wrote:Za chwilę podłącza mi kroplówkę, chcialma tego uniknąć ale już grubo ponad doba od odpłynięcia wód. Trzymajcie kciuki, boje się jak cholera. Do tej pory był luzik ale zaraz chyba zejdę. Płakać mi się chce
Będzie dobrze 😙 wszystkie trzymamy mocno kciuki 💕 -
PaniHa - dasz rade, jak nie Ty to kto???
Wisienka - super ze sie udalo, gratulacje !
Misi@ - dobrze ze juz sytuacja opanowana, wiesz jaka byla przyczyna krwotoku? Dostalas oxy w 3 etapie porodu? Ja tez mialam ‚krwotok polozniczy’ ale podczas cc, ze skutków to chyva tylko hemoglobinę odczułam - 9,8. Sa i plusy - dokladnie wylyzeczkowana macica i male krwawienie w połogu.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualny
-
Dzis urodziny mojego Adaska 😁 robie mu maly poczęstunek dla dzieci z sąsiedztwa. Wieksza impreze rodzinna sobie darujemy z noworodkiem na stanie, w weekend odwiedzamy tesciow, wiec kupimy tort i tyle. Trzymajcie kciuki zeby Krzys mial dzisiaj dobre, najlepiej śpiące😴 popoludnie!
Frida91, Marcelina85, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, Bobby29, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Co mówią Wasi lekarze na temat tego kiedy najlepiej rodzic w przypadku cukrzycy ciazowej? Juz roznie slyszalam, że skończony 37 to już ok A inni mówią że lepiej po skończonym 39tc, nawet bliżej zakończonego 40tc... że względu na to że dzieci miewają problemy np. Z oddychaniem. A wcześniej słyszałam że sama końcówka im bliżej terminu porodu jest bardziej niebezpieczna dla dziecka. Więc mam sprzeczne informacje.
W dodatku mam wskazanie od innego lekarza że mogę rodzić sn z szacowana waga do 3500g A szpitale w okolicy mają gdzieś takie wskazania i nie umawiaja cc, w czym dziś mnie utwierdzono... jednym słowem ryzyk fizyk co zdecydująWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:28
-
PaniHa, wszystko będzie dobrze ✊🏻✊🏻.
Ja już po szpitalu. Wszystko ok, ktg bardzo ładne, szyjka 1,5 cm przepuszcza palec 🙈. Brawa dla tej Pani 🙄. Mam skierowanie do szpitala na czwartek. Wyglada na to ze w tym tyg urodzę. Szkoda tylko, ze samo nic się nie chce zadziac .Bobby29, werni lubią tę wiadomość
[/url] -
Znalazłam na stronie naszego szpitala:
Co należy zabrać ze sobą do porodu:
-adres poradni dziecięcej, do której zgłoszone zostanie dziecko(*),
-imię i nazwisko oraz telefon kontaktowy położnej środowiskowej celem umówienia wizyty patronażowej po porodzie(*).
* zgodnie z Rozp.Ministra Zdrowia z dnia 16.10.2015 r. należy te informacje podać zaraz po porodzie.2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc