Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_tur wrote:Wisieninka, ja miałam intensywne 2 dni, dzisiaj nie ma prawie nic, aż zaczęłam sie zastanawiać czy to normalne 🤔 chodzę co chwilę albo podmywam tantum rosa, albo tą cudowną pianką się myję a i tak się martwię, żeby jakaś infekcja się nie zrobiła
Łyzeczkowali Cię po porodzie? Mnie nie i mówili, że mam się spodziewać dwudniowego potoku
U mnie do tej pory jest krew, ale już nie taka żywa i używam zwykłych podpasek. Podmywam się emulsją mucovagin i to mi przyniosło sporą ulgę. Do tego mam żel do smarowania na szycie i odkąd zaczęłam to stosować wracam do siebie bo wcześniej jakaś masakra była...3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Ja zjadłam pikantne aglio olio, byłam na treningu, pochodziłam po schodach, piję herbatę z liści malin, na śniadanie był ananas, a zaraz idziemy na lody - spacer ok 8 km w dwie strony.
Na poniedziałek umówiłam się z koleżankami z pracy, żeby sprowokować LeonaBobby29, DrzewkoPomarańczowe, Ania95 lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
wisieninka_89 wrote:Chodzisz czy lezysz? Mi na lezaca spadala czestotliwosc skurczy wiec praktycznie 18 godz musialam byc na nogach ale to pomoglo
Dziewczyny po naturalnym porodzie, duzo krwawilyscie? Mi kazaly polozne zakladac po 2 te podpaski a mi spokojnie starcza jedna i wcale moglaby nie byc taka duza
najwaz by sie oczyscilo w srodku dobrze
ja uzywalam po 1ej podpasce rozmiar poporodowy np babyono a zmienialam b czesto wg potrzeby
jak czulam ze zlecialy skrzepy to od razu
na pewno po pologu trzeba isc na kontrole gin lub gdyby pojawily sie krwotoki masywne , silne bole podbrzuszu lub przestala sie macica oczyszczac szybko
kolor krwawienia sie zmienia az zanika
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 18:52
-
Ja dziś powiedziałam mojemu, ze się dopuszczę gwałtu małżeńskiego jak mnie po dobroci w obroty nie weźmie 😁.
Położyłam się na chwile u Julka na łożku i oglądaliśmy książeczkę. Tak mnie zdjęło, ze ocknęłam się przed 18 😮redken, Bobby29, Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość
[/url] -
A ja nie wiem czy mam giganta czy okruszka bo mi na wizytach lekarz tego nie mówi, ostatni pomiar mam z USG 3 trymestru i nie wiem czy się bać :p
-
Nasz był 2 tygodnie temu oceniony na 3,5kilo, więc już dość taki gdyby się to sprawdziło.
Ja trochę poskakalam na piłce (a raczej się pokrecilam), zaliczyłam 2x schody z i na 3pietro, byliśmy na spacerze u moich rodziców, więc i nerwy były. Zdecydowanie już nie nadaje się do interakcji z ludźmi, dosłownie wszystko mnie wkurwia, ale siedzenie samej w domu też 😔😔 liście malin wypite, masaż sutków był, słodkiego się najadłam...o kant dupy te wszystkie eSy.Frida91 lubi tę wiadomość
-
Chimera wrote:Nasz był 2 tygodnie temu oceniony na 3,5kilo, więc już dość taki gdyby się to sprawdziło.
Ja trochę poskakalam na piłce (a raczej się pokrecilam), zaliczyłam 2x schody z i na 3pietro, byliśmy na spacerze u moich rodziców, więc i nerwy były. Zdecydowanie już nie nadaje się do interakcji z ludźmi, dosłownie wszystko mnie wkurwia, ale siedzenie samej w domu też 😔😔 liście malin wypite, masaż sutków był, słodkiego się najadłam...o kant dupy te wszystkie eSy.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dzis bylam na ktg, skurcze płaściaste max. na 20-30, jeden najwyzszy byl na 60 jak akurat kaszlnęłam, bo sie zakrztusilam sokiem 🙄 Młoda za to fikała na 140-170 fhr.
Potem obiad z kumpela, ostry makaron z sosem sojowym, rowniez nie zrobil wrazenia na Młodej.
Dzien koncze z mezem na sushi (tak mnie dobilo to ktg, ze stwierdzilam, ze pieprze oszczednosci, idziemy i juz). No i wsunełam wasabi i imibiru jak dzik, łzy mi az z oczu poleciały i nadal wielkie nic.
Te wszystkie metody wywolywania o kant doopy mozna rozbic, zgadzam sie z Wami i tez juz chyba rezygnuje🙄
Bobby29, werni, Liliaczerwcowa, Applejoy lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:
Te wszystkie metody wywolywania o kant doopy mozna rozbic, zgadzam sie z Wami i tez juz chyba rezygnuje🙄
Na mnie też nie zadziały, piłam liście malin, masaż krocza z wiesiołkiem a i tak wywołali i tak mnie nacieli... 🤣
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
nick nieaktualnyLiliaczerwcowa wrote:Hej dziewczyny. Ja dopiero termin mam na listopad ale mam pytanie czy któraś z Was rodziła lub będzie rodzić w Poznaniu?
Nie rozpakowanym życzę szybki porodów, z doświadczenia wiem że na przyspieszenie najlepsze przytulanie z m;)
Ja, a co?🙂Liliaczerwcowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny od prawie godziny mam skurcze co 4-7 minut trwające 30s-1m. Wzięłam nospe ale póki co chyba zwieksza się ich intensywnie raczej niz zmniejsza. Czy to mogą być straszaki czy raczej szykować się na ip? One mnie jakoś specjalnie nie bolą 🙄 tylko ta częstotliwość dość duża, co myślicie? Kurde nie chce jeszcze rodzić. Wody mi nie odeszły ale w sumie nie muszą odchodzić żeby coś się zaczęło dziać 🙄 kurde nie wiem. Helpunku!
Vampire lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyBobby, no wiesz! Miec umowiona CC i tak znienacka sie wpychac?😀
Moze sprobuj z ciepla kapiela itd., jak to nic nie pomoze, to bym chyba sprawdzila w szpitalu. Tylko zeby Cie nie zostawili czasem juz do konca...
Czyli tata sie jednak przyda?😉Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny od prawie godziny mam skurcze co 4-7 minut trwające 30s-1m. Wzięłam nospe ale póki co chyba zwieksza się ich intensywnie raczej niz zmniejsza. Czy to mogą być straszaki czy raczej szykować się na ip? One mnie jakoś specjalnie nie bolą 🙄 tylko ta częstotliwość dość duża, co myślicie? Kurde nie chce jeszcze rodzić. Wody mi nie odeszły ale w sumie nie muszą odchodzić żeby coś się zaczęło dziać 🙄 kurde nie wiem. Helpunku!
Ja tak miałam dwa tyg temu. Skurcze co 4-5 min trwające do minuty i niebolesne. Tylko to mnie powstrzymało przed wizyta na IP. Ale ja po pierwszym porodzie wiedziałam ze to musi bolec, nie ma bata.
Poobserwuj może jeszcze, weź ciepła kąpiel. Ja na Twoim miejscu pojechałabym to sprawdzić, zwłaszcza ze masz wskazania do cc. Dobrze, ze Twój tata jest z Tobą. Trzymam kciuki żeby młoda jeszcze posiedziała chwile ✊🏻✊🏻Bobby29 lubi tę wiadomość
[/url] -
Ja dziś zaliczyłam 3,5 km spaceru, teraz kręcę kolka na piłce 🙄.
Tez w niedziele stwierdziłam, ze te wszystkie eSy to o kant tyłka roztłuc bo po mega aktywnym dniu efekt w postaci skurczów był zaden, a jedynie bolały mnie nogi od łażenia i stania, byłam tak zmęczona ze chyba bym nie miała siły rodzic!
Ale widmo wywołania za dwa dni mnie trochę zmotywowało. Dwa dni się jeszcze powygłupiam dla spokoju sumienia. Cały czas mam kurde wątpliwości czy to słuszna decyzja żeby się kłaść już w czwartek na odział. Trochę mnie lekarz na tym IP zaskoczył bo najpierw powiedział, ze zaplanujemy hospitalizacje na przyszły tydzień bo teraz maja przepełnienie. Poszedł się skonsultować z przełożona , wrócił z „dobra nowina”, ze już w czwartek mnie przyjmują.Bobby29, Ania95, werni, werni, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość
[/url] -
Uff chyba (chyba) wyciszają się się. W sensei ostatni był 8 minut temu i dość krótki, poniżej 30s. Ale za to chyba mocniej bolal. Co za rozkmina 😆 Dobrze by było gdyby się wyciszyły. Młoda się rusza między skurczami.
W każdym bądź razie ja dopakowalam do końca torbę a teraz idę pod prysznic. Trzymajcie kciuki żeby się wyciszyło a nie poszło w drugą stronę!
Drzewko właśnie głównie chodzi o to że wiem że to ma boleć a te skurcze mnie nie bolą. Czuje, ale nie boli mnie to jakoś specjalnie..
Tak, wygląda na to że tato się przyda 😅
No nic, ide pod prysznic. Nie puszczacie kciuków!Ania95, werni, DrzewkoPomarańczowe, Marcelina85, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki