X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja już w desperacji podłączyłam sobie laktator na trochę :P
    Zaraz pójdę na spacer.
    Denerwuje mnie ze codziennie ktoś do mnie pisze czy dzwoni czy to już. Mam ochotę wyłączyć w cholere telefon na ten tydzień...

Oj tak wkurzające to jest.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez pamietam jak pseudo tescie sobie na koncowke ciazy na wycieczke pojechali a potem wydzwaniali czy juz i nas to irytowalo
    na szczescie nie potrzebowalam ich w ogole i nie potrzebuję 😀

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... poniższe dawno nie było tak aktualne 😁

636f4c141a190b6amed.png

MDW, Chimera, Limerikowo, RedGuues, plinka89, Agagusia, Domi_tur, Frida91, joan85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechał przed chwila kurier z wielkim pudłem i okazało się ze malzon kupił mi fotel bujany w ramach „push prezentu” żeby mi się wygodnie karmiło Kazika 😍.

werni, Chimera, E_linka2, Agagusia, Frida91, MDW, Nacha, wiki2, Ania95, Marcelina85, Reniiata, Pierniczkowa, kayama, Misi@, trzydziecha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko juz Ci pisałam raz ze masz fajnego męża :)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kij tam telefony, poszłam na spacer i po drodze po mięso. Pani w mięsnym "o jeszcze pani przyszła! Myślałam, że spotkamy się już po wszystkim!". Miałam ochotę na arbuza, pani w warzywniaku "o dzień dobry, widzę, że nic się nadal nie ruszyło". A arbuza nie miała 😭😭

Ja już zostawiam sobie tylko słodkie z tego wszystkiego. Dostałam od rodziców brzoskwinie z ogródka, więc zrobiłam galaretkę. Wzięłam się też za kulki z daktyli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 13:25

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za kciuki-idziemy do domu ! ❤️

Chimera, natty85, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Agagusia, E_linka2, Frida91, Myszk@, wiki2, Ania95, Bee_girl, werni, Marcelina85, Applejoy, Niebieska Gwiazda, Pierniczkowa, Misi@, trzydziecha, Vampire lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie raczej lipa. Nie rodzę, choć w sumie aktualnie lepiej abym rodziła. Skurcze są, nadal je mam ale to przepowiadacze, szyjka nie skrócona nic i zamknięta. Wody w normie i chyba tyle dobrych wiadomosci. Młoda ledwo co ponad 2,5kg (niby zawsze u mojej lekarki mniej miała niż u Kajdy ale przyrost od wizyty dwa tygodnie temu nie powala bo ledwie ok 250g) przepływy się pogorszyły. Mam w piątek się zgłosić do poradni hipotrofii i tam ma.mnie ktoś obejrzeć i zdecydować czy wcześniej młodej nie wyciągnąc. Lekarka dzwoniła do Kajdy i tak ustaliły za ma mnie ktoś tam przyjąć. Niesamowicie się martwię :( i jeszcze powiem wam że wcale mi się nie chce wracać do domu i rozmawiać z moim ojcem. Nie pojechałam autem na wizytę bo miałam te skurcze i trochę się bałam, a teraz wracam autobusem i ledwo co się powstrzymuje żeby się nie rozpłakać :(

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian niestety, szyjki już nie ma, nadal 4 cm rozwarcia, włączyli mi insulinę na noc... Dzisiaj rano coś wspominali że może oksytocynę podać, ale po obchodzie im się odwidziło... i tak chodzę po korytarzach bez celu, jak USG i ktg dobre, insulinę dali na noc to mogliby puścić do domu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 13:42

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga małej zaraz będzie ponad 4 kg, na co oni czekają :( jakbym jeszcze nie zostawiła Anielki w domu to jakoś lżej by było a tak to przezywam strasznie rozłąkę, która nie wiadomo ile potrwa :/

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby - współczuję sytuacji.. mam nadzieję że wszystko będzie dobrze !

Iga doskonale Ciebie rozumiem.. zaraz zobaczę Łucję po prawie miesiącu rozłąki 😔

IGA.G, Bobby29, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam na chwile sie pozalic... Mam caly czas jakies wrażenie, ze moja 2 córeczka traktowana jest gorzej niz 1 i jest mi z tym strasznie zle :( wiadomo, ze mam tylko 2 rece i musze dzielić czas międzynarodowy 2 dziewczynki. Juz nie chodzi nawet o moje wyrzuty sumienia, ale dzis okazalo sie, ze jedne dziadki nie beda na chrzcinach. Rozumiem, ze niby wiek, a to dluga podroz... Ale jakos mi przykro... Z kolei dziadki z drugiej strony dopiero niedawno pofatygowali sie nas odwiedzić, a przu 1 corce to przyjechali zaraz po wyjsciu ze szpitala. Moze wymyslam sobie problemy, tak jak to twierdzi mój maz, ale jakos zle sie z tym czuje i musialam sie wygadać!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dziewczyny u mnie raczej lipa. Nie rodzę, choć w sumie aktualnie lepiej abym rodziła. Skurcze są, nadal je mam ale to przepowiadacze, szyjka nie skrócona nic i zamknięta. Wody w normie i chyba tyle dobrych wiadomosci. Młoda ledwo co ponad 2,5kg (niby zawsze u mojej lekarki mniej miała niż u Kajdy ale przyrost od wizyty dwa tygodnie temu nie powala bo ledwie ok 250g) przepływy się pogorszyły. Mam w piątek się zgłosić do poradni hipotrofii i tam ma.mnie ktoś obejrzeć i zdecydować czy wcześniej młodej nie wyciągnąc. Lekarka dzwoniła do Kajdy i tak ustaliły za ma mnie ktoś tam przyjąć. Niesamowicie się martwię :( i jeszcze powiem wam że wcale mi się nie chce wracać do domu i rozmawiać z moim ojcem. Nie pojechałam autem na wizytę bo miałam te skurcze i trochę się bałam, a teraz wracam autobusem i ledwo co się powstrzymuje żeby się nie rozpłakać :(
    Kurczę, bobby, bylo dzwonić/pisac, po tej wizycie, 15 min i byłabym w tym Miedzylesiu z malym, jakies lody bysmy zrobiły na pocieszenie... mialam nawet pisac wczesniej, ale myslalam ze z tymi skurczami nie bedziesz miala ochoty na spotkanie.
    Moze faktycznie, jak młoda wyciągną troche wczesniej. Ma juz te swoje 2,5kg, ciaza donoszona. Jakby co to oferuje sie z ubrankami dla kurczaka takiego jak tylko moj zacznie troche z nich wyrastać. Krzys ma juz ponad 3 kilo, ale nadal 50 nosimy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 20:13

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Bobby - współczuję sytuacji.. mam nadzieję że wszystko będzie dobrze !

Iga doskonale Ciebie rozumiem.. zaraz zobaczę Łucję po prawie miesiącu rozłąki 😔
    Taka perspektywa mnie przeraża :( jak będą mnie trzymać do terminu, plus dni po porodzie nie wiadomo ile to te wyjdzie 3 tyg rozłąki :( dzisiaj się już popłakałam i że stresu bo od rana już myślałam o oksytocynie i z żalu jak to wszystko wygląda.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Mnie dzisiaj też tata odwiedza a ja coraz gorzej toleruje wszelkich gości. Jak na złość coraz ich więcej z noclegiem. To nie pośpią razem źe mną. 😁

haha widzę, że nie jestem sama :P u mnie wszyscy się uwzięli i nagle tydzień przed rozwiązaniem chcą mnie odwiedzać. Mama wpada bez zapowiedzi 2 razy w tygodniu, ale akurat ok, bo tak niezobowiązująco i przywozi obiad, dotrzymuje mi towarzystwa, chodzimy na spacery i czas szybciej leci. Koleżanki co chwila pytają, kiedy mogą mnie odwiedzić, a ja już naprawdę nie mam siły żeby sprzątać czy szykować jakiś poczęstunek i najchętniej zaszyłabym się i spokojnie poleżała, poczytała w samotności przez ten ostatni tydzień spokoju...

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie poryczalam.
    Dziewczyna ze szkoły rodzenie która miała termin na 2 dni przede mną dzis urodziła. W dodatku siostra szwagra mojego K która miała termin na koniec sierpnia tez dzis urodziła.
    Mnie to dzis dobija wszystko. Zamiast sie cieszyć ze maja zdrowe córki to siedzę i rycze że nigdy nie urodzę 😭 a wiem że to straszne zachowanie z mojej strony

• werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcu hormony są ciężkie. :(

Bobby pamiętaj ze usg jest nie wiarygodne i może malutka więcej waży. Ja sobie tak wmawiam. Dzieci będą nasze mniejsze ale ważne ze zdrowe. Ostatnio pisałam z mama mojego przyjaciela. Mówiła ze on miał 2.4kg kiedy go rodzila a teraz wygląda jak byk.

Bobby29, Nacha lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znajomi i rodzice juz zapowiadają ze będą odwiedzać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kurczę, bobby, bylo dzwonić/pisac, po tej wizycie, 15 i byłabym w tym Miedzylesiu z malym, jakies lody bysmyy zrobiły bns pocieszenie... miakam nawet pisac wczesniej, ale myslalam ze z tymi skurczami nie bedziesz miala ochoty na spotkanie.
    Moze faktycznie, jak młoda wyciągną troche wczesniej. Ma juz te swoje 2,5kg, ciaza donoszona. Jakby co to oferuje sie z ubrankami dla kurczaka takiego jak tylko moj zacznie troche z nich wyrastać. Krzys ma juz ponad 3 kilo, ale nadal 50 nosimy...

Dzieki Aga :* Trochę już przetrawilam. Też bym wolała żeby jednak ja wyciągnęli. Lekarka powiedziała że w sumie by się zdziwiła gdyby zadecydowali inaczej. Mój albo jutro albo w piątek rano przylatuje.
    I dziękuję wszystkim za miłe słowa. Ona może.byc sobie tym kurdupelkiem tylko niech będzie zdrowa. Póki co jednak gdzieś tam z tyłu głowy mi siedzi myśl że z jakiegoś powodu jednak jest za mała i co, jeśli nie będzie z nią do końca.ok...

werni lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam ruchy waszych maluchów? Moja dziś jakaś spokojna i trochę już się zaczęłam martwić...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1190 1191 1192 1193 1194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ