X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • MDW Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w ciągu dnia chyba za dużo się ruszam i Leon sobie śpi. Za to w nocy, tak od 23 zaczyna swoje harce. Co jakiś czas na wkładce mam te brunatne uplawy. Miałam też kilka skurczy ale nieregularne. Może to znak, że w przeciągu tygodnia coś się wydarzy 💪

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ostatnio na wieczór zaczynają się szaleństwa. Za to rano lubi sobie pospać ;)
    Wzięłam chłodny prysznic i trochę się rozruszała teraz.

MDW to oby ruszyło szybko :)

MDW lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też dziś spokojny ale od czasu do czasu się rusza. Pewnie znowu w nocy nie da mi spać.

Bobby będzie dobrze :* ja mam teraz wizytę ostatnią w poniedziałek. Zobaczymy ile mały waży.

Bobby29 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vaniliowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dopiero załamana.
    Termin na jutro... Na ktg zapisane trzy skurcze na poziomie 25...
    Szyjka dopiero zaczyna się rozmiękczac i ledwo przepuszcza opuszek palca.
    Ewentualne wywołanie 18 sierpień - 10 doba.... Z czego to może potrwać nawet 3 dni, więc jak do 21 nic się nie podzieje w związku z indukcja to CC.
    Chore to wszystko....
    Mdw nie wiem jak Tobie się udało że masz mieć wywoływanie w 6 dobie.
    Ja rozmawiałam w szpitalu z położna i lekarzem ale właściwie jak Ty będziesz mieć skierowanie to pewnie jest inaczej :(
    Bo ja po prostu przyjdę "z ulicy" 😬 mąż wróci z urlopu do pracy a ja urodzę.... cały czas becze 😭😭 a cały czas byłam tak pozytywnie nastawiona 😭😭😭

• Chimera Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczytałam w moich notatkach ze szkoły rodzenia, że na ktg mam przyjść 5dni po terminie z USG, ale lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że 1-2dni i jego posłucham, bo nie miałam żadnej kontroli od 27lipca jak byłam na IP i nie wiem co tam u mnie w podwoziu. Także Vaniliowa jedziemy na jednym wózku...co wcale Cię pewnie nie pocieszy.

Dzisiaj stwierdziłam, ze koniec z Bachami i Szopenami i zapuscilam mu rocka/metal progresywny, pospiewalam sobie przy tym, a wokal mam bardzo niewyjściowy i do niczego go to nie przekonało 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 17:29

• MDW Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa wrote:
    Ja to dopiero załamana.
    Termin na jutro... Na ktg zapisane trzy skurcze na poziomie 25...
    Szyjka dopiero zaczyna się rozmiękczac i ledwo przepuszcza opuszek palca.
    Ewentualne wywołanie 18 sierpień - 10 doba.... Z czego to może potrwać nawet 3 dni, więc jak do 21 nic się nie podzieje w związku z indukcja to CC.
    Chore to wszystko....
    Mdw nie wiem jak Tobie się udało że masz mieć wywoływanie w 6 dobie.
    Ja rozmawiałam w szpitalu z położna i lekarzem ale właściwie jak Ty będziesz mieć skierowanie to pewnie jest inaczej :(
    Bo ja po prostu przyjdę "z ulicy" 😬 mąż wróci z urlopu do pracy a ja urodzę.... cały czas becze 😭😭 a cały czas byłam tak pozytywnie nastawiona 😭😭😭
    Kurde, mam nadzieję że ja to skierowanie dostanę...bo jak zapytałam czy teraz mi da to powiedział, że nie trzeba bo nie ma wskazań. I mam nadziej ze będzue pamiętał że się umawialiśmy na tego 21 :/
    Choć w obecnej sytuacji nie ukrywam że liczę że się samo rozkreci. Ty przynajmniej masz rozwarcie...

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • kayama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, sorki nie nadrobie teraz forum, może później:) Od wczoraj jesteśmy z Wiktorią w domu no i jest lekki Sajgon. Nie wiem co się stało, w szpitalu złapała ładny rytm: przewiniecie, karmienie, sen w plastikowym wózku lub na moim łóżku ok.3 godzinki. W domu nagle zrobił się problem z karmieniem i odkładaniem do spania :( Mam chyba trochę więcej pokarmu, kazali przy wypisie karmić co 3 godziny próbować cycem i dokarmiac mlekiem do 30 ml. Nie wychodzi, mała nie wytrzymuje 3 godzin, mam wrażenie że jest ciągle głodna! Dokarmiamy więcej , do 50 ml. Zrobiła się nieodkladalna, zasypia na rękach po dokarmieniu, odkładam jak jajko do łóżeczka, za 10 min zaczyna się skręcić i jest płacz.. Po wzięciu na ręce od razu się uspokaja, jestem wykończona :(((( Muszę dużo leżeć odpoczywać bo wciąż bolą mnie plecy, blizna ... Spałam dziś ciągiem moze 3 godziny w nocy. Co robić? Jakieś rady? Muszę mieć chwilę przerwy, ani babcia ani mój facet nie mogą jej ciągle nosić na rękach.
    Jest śliczna, kochana i słodka ale dziś pół dnia przeryczalam, chyba mi hormony też mocno szaleją ...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby Mozarella jest silną dziewczynką 🏋🏻‍♀️ więc nie peniaj wszystko będzie super 😘😘😘

1bab7e35e8.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma z moją było to samo. Nie pozwalaj jej zasypiać na pierwszym cycu. Jak zaśnie to weź odbeknij, zerknij na pieluchę, zapal światło, jak się obudzi to drugi cyc. I nie pozwalają jej ciumkac tylko musisz słyszeć łykanie. Moja pod koniec pierwszego już sobie językiem mamlala, odkładałam i za 10 min ryk. Teraz macam stopy, tracam w nos i polik. My dokarmiamy teraz jak już opróżni dwa zbiorniki. Jak czuję że są puste a dalej szukać cyca to leci 60ml. Raz zje 10 raz 50 ale wtedy się zatyka i śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 18:39

kayama, werni, wiki2 lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pierniczkowa!, na to nie wpadłam. Faktycznie podsypia sobie i ciumka długo. Ale i dłużej śpi jak więcej dokarmie, może faktycznie jej nie starcza. Ma w ogóle płytki sen, kręci się, wzdycha, rusza rączkami... Może to się unormuje? Może jest troche zestresowana zmiana miejsca pobytu? A wyczytałam tez ze czasem pomaga ciasne owijanie, może spróbuje z otulaczem. Ja to nie umiem zrobić takiej mumi jak w szpitalu pielęgniarki zawijaly ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, takie 2,5 kg to już ładna waga, moja znajoma w terminie urodziła przez cc córeczkę, którą też na usg szacowali na tyle, w końcu miała 2700, a w szpitala spadło do 2400 i wszystko ok, normalnie po 3 domach wyszły do domu. Spokojnie, akurat tatuś doleci na czas żeby przywitać córeczkę i będziesz miała wsparcie ☺️ powodzenia 😘

Moja Mała też trochę senna, tzn. rusza się regularnie, ale nie zawsze po te 10 ruchów na godzinę. Rano mnie obudziła, potem ja sporo się ruszalam, więc spała i dopiero teraz zaczyna swoje wieczorne szaleństwo 😉

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Dzieki Aga :* Trochę już przetrawilam. Też bym wolała żeby jednak ja wyciągnęli. Lekarka powiedziała że w sumie by się zdziwiła gdyby zadecydowali inaczej. Mój albo jutro albo w piątek rano przylatuje.
    I dziękuję wszystkim za miłe słowa. Ona może.byc sobie tym kurdupelkiem tylko niech będzie zdrowa. Póki co jednak gdzieś tam z tyłu głowy mi siedzi myśl że z jakiegoś powodu jednak jest za mała i co, jeśli nie będzie z nią do końca.ok...
    Dzisiaj odwiedziła mnie siostra i opowiadała wlasnie o znajomej ktora urodzila po terminie w 41tc, dziecko.ważyło 2400g i bylo całkiem zdrowe, niektore.dzieci po prostu sa drobne glowa.do.gory

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, takich historii mi trzeba 😙

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wpada w histerię w owijaczu. Za to ruszanie rączkami to odruch moro. Moja jak śpi to nie raz płacze przez sen. Albo takie pierdy buzią robi mega głośne. Co do zmiany miejsca to prawda, uspokoi się po paru dniach rutyny.
    My dzisiaj oficjalnie nosimy rozmiar 62 :)

Marcelina85, Applejoy, kayama, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• menka2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Hej dziewczyny, sorki nie nadrobie teraz forum, może później:) Od wczoraj jesteśmy z Wiktorią w domu no i jest lekki Sajgon. Nie wiem co się stało, w szpitalu złapała ładny rytm: przewiniecie, karmienie, sen w plastikowym wózku lub na moim łóżku ok.3 godzinki. W domu nagle zrobił się problem z karmieniem i odkładaniem do spania :( Mam chyba trochę więcej pokarmu, kazali przy wypisie karmić co 3 godziny próbować cycem i dokarmiac mlekiem do 30 ml. Nie wychodzi, mała nie wytrzymuje 3 godzin, mam wrażenie że jest ciągle głodna! Dokarmiamy więcej , do 50 ml. Zrobiła się nieodkladalna, zasypia na rękach po dokarmieniu, odkładam jak jajko do łóżeczka, za 10 min zaczyna się skręcić i jest płacz.. Po wzięciu na ręce od razu się uspokaja, jestem wykończona :(((( Muszę dużo leżeć odpoczywać bo wciąż bolą mnie plecy, blizna ... Spałam dziś ciągiem moze 3 godziny w nocy. Co robić? Jakieś rady? Muszę mieć chwilę przerwy, ani babcia ani mój facet nie mogą jej ciągle nosić na rękach.
    Jest śliczna, kochana i słodka ale dziś pół dnia przeryczalam, chyba mi hormony też mocno szaleją ...

z tym, że lekarze "kazali" karmić co 3 godziny to chodzi o to aby przerwy nie były dłuższe niż 3 godziny ale piersią karmi się na żądanie, czyli podajesz jak dziecko zaczyna szukać piersi/mlaska/wkłada rączki do buzi/płacze (warto poczytać jakie są wczesne objawy głodu żeby nie dopuszczać do płaczu z głodu )- czasem dziecko chce co pół godziny, czasem co 2 - nie ma reguły - pokarm z piersi jest lekkostrawny i szybko się trawi - pozatym jest ciepło, może chcieć pić, albo po prostu szuka ukojenia przy twojej piersi - pamiętaj, że jeśli dziecko chce wcześniej pierś niż 3 godziny to podajemy mu ją.

zresztą sama piszesz, że Po wzięciu na ręce od razu się uspokaja więc to niekoniecznie głód tylko potrzeba bliskości

u nas ogólnie chce co 2/3 godziny ale ma taką jedną aktywność popołudniu, że chce pierś co chwilę :)

dla "pocieszenia" pamiętaj, że córeczka jest teraz w 4 trymestrze ciąży i przeżywa waszą rozterkę - wcześniej miała cię 24/dobę więc nic dziwnego że teraz też się tego dopomina. ROzumiem, że jesteś zmęczona/obolała - warto po prostu olać wszystko inne i jeśli masz możliwość to po prostu (Sory za dosłowność) leż z cyckami na wierzchu w łóżku razem z małą aby wam było najwygodniej :)

"Spałam dziś ciągiem moze 3 godziny w nocy" - że tak ci powiem ... zazdroszczę :D ja jako matka 3,5 latki takie rarytasy mam od święta :D dzieci są różne i najpierw nie dają spać bo mleko, potem nie dają spać bo woda/siku/zły sen - a potem czeka się na nie aż wrócą z imprezy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 19:47

Marcelina85, Applejoy, kayama, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, werni lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwszy kryzys pt. "będę w ciąży do Świąt" :/ Mała jeszcze nie wstawila się w kanał, szyjka twarda... za to waga Kluski idzie w górę w zastraszającym tempie... 600 g w 2 tygodnie, już ma 3300 kg
    Od jutra biorę męża w obroty! I nie ma że zmęczony, śpiący, boli głowa ;)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama u nas była taka noc pierwsza bo Mały zasypiał na cycku i był ciągle głodny. Teraz widzę, że je w pełni efektywnie tylko w jednej pozycji a w innych zaraz zasypia. Potem daje mu 15 min na odbicie i usniecie i 2,3 godziny śpi.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Ja mam pierwszy kryzys pt. "będę w ciąży do Świąt" :/ Mała jeszcze nie wstawila się w kanał, szyjka twarda... za to waga Kluski idzie w górę w zastraszającym tempie... 600 g w 2 tygodnie, już ma 3300 kg
    Od jutra biorę męża w obroty! I nie ma że zmęczony, śpiący, boli głowa ;)

kochana, moja wstawiła się w kanał dopiero po odejściu wód czyli w dniu porodu a 4 godziny później była już na świecie! głowa do góry

Matyldaaa lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - jaki polecacie EMOLIENT do kąpieli dla dzieci? ewentualnie dodatkowo jaki balsam ?

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka2 dzięki- podbudowałaś mnie!
    Lekarz mi dziś powiedział że przy pierwszym porodzie statystycznie dziecko wstawia się na 2 tygodnie przed porodem więc do kolejnej wizyty 20.08 raczej mam się na poród nie nastawiać...
    Ale będę się trzymała Twojego przykładu i myśl i że moje dziecko po prostu nie jest "statystyczne" ;)

menka2 lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
‹‹ 1191 1192 1193 1194 1195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ