Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciekawostka: https://www.cochrane.org/pl/CD011562/czy-zucie-gumy-po-cesarskim-cieciu-prowadzi-do-szybszego-powrotu-czynnosci-jelit
Gumy dopakowane do torby
Gorzkagoska, gratki serdeczne!!!Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
MDW wrote:Jej, bo dajecie mi do myślenia z tą stymulacja tylko jak ja to mam zrobić jak co 4 minuty zwijam się z bólu? 😔 może spróbujemy, może to jakiś przetrwam ale jakoś inaczej sobie to wyobrażałam. Rozumiem robić rozwarcie kilka godzin. Ale kilka dni takich skurczy?! Dla Was to normalne? Ja dosłownie między skurczami przysypiam bo jestem już po tych kilku dniach tak zmęczona. Wzięłam kolejna nospe max.
A może to załagodzi troszkę bóle? tak jak nospa na rozluźnienie[/url] -
Marcelina85 wrote:Ciekawostka: https://www.cochrane.org/pl/CD011562/czy-zucie-gumy-po-cesarskim-cieciu-prowadzi-do-szybszego-powrotu-czynnosci-jelit
Gumy dopakowane do torby
Gorzkagoska, gratki serdeczne!!!
Dziś w drodze do szpitala kupiłam dwie paczki gum do żucia bo tak mi się jakoś zachciało, może mój organizm sam mi podpowiedział co będzie dla mnie dobre 😅😅😅 leżą sobie w torbieApplejoy, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Gorzkagoska gratulacje!!!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Póki co wzięłam super ciepły prysznic i...to było ekstra! Miałam może 5-6 skurczy i prawie ich nie czułam!!! Do tego masaż brodawek - nawet trochę mi z nich siara leci, aż się zdziwiłam 💪
Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Jak sobie przypomnę ostatnie 48h życia przed porodem to mi słabo 🙈 masaż sutkow na zmianę z piłką do obrzydzenia😂 plus jest taki, że mam teraz sutki ze stali 😁 i karmienie nie boli😁
Applejoy, Bobby29, MDW, Pierniczkowa, Agagusia, Smerfelinka, kayama lubią tę wiadomość
-
DrzewkoPomaranczowe i GorzkaGoska Gratulacje!! Niech się maluszki chowają zdrowo!
Marcelina, nasza jest Apolonia dokładnie. Zaczęła mi wymiotować chyba wodami plodowymi i pobiegłam do poloznych i mi ją zabrali. 😯 Już jest ok, ale jest obserwowana. Człowiek w ciąży wariuje a potem jeszcze bardziej.
MDW w poniedziałek szyjka przepuszczała palec, w piątek już poszło.
Trzymam kciuki za nadchodzące porody!
Bobby29, MDW, Applejoy lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
MDW wrote:Póki co wzięłam super ciepły prysznic i...to było ekstra! Miałam może 5-6 skurczy i prawie ich nie czułam!!! Do tego masaż brodawek - nawet trochę mi z nich siara leci, aż się zdziwiłam 💪
No I super! Niedługo pójdzie
Mierzyli dziś twojego Kurczaka na ip czy tylko sprawdzali czynnosci skurczowe etc?MDW lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Drzewko, Vampire i Gorzka gratulacje!!!
MDW trzymaj się! Ja też dziś byłam na ktg i po powrocie się pobeczalam, że kolejny raz nic a nic się nie dzieje, szyjka wysoko i zamknięta a cmienie okresowe jest. Wiem że mam jeszcze parę dni do terminu ale jakoś mnie to podłamało, to chyba hormony bo przecież nic złego się nie dzieje, ale tak bym już chciała mieć Małego przy sobieMDW, Vampire lubią tę wiadomość
-
Jedno wiem: nospa na mnie nie działa. Nie wiem jakim cudem ale mój mąż usnął koło mnie pomimo tego że regularnie kwile z bólu. Perspektywa kilku dni w oczekiwaniu na rozwarcie mnie przeraża. Co innego po prostu czekać a co innego od trzech dni zwijać się z bólu 😔 tak bym chciała jutro mieć z 3 cm i żeby wody odeszły. Już bardzo czekam na poród. Wszystko będzie lepsze niż to. Dodatkowo kompletnie nie przeczyściło, a teraz zrobiłam się głodna 👍
Bobby29 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Siedzę sobie z moim Kurczakiem, który właśnie usnął na cycu, minęła 2:00, a ja zalewam się łzami. Nie dość, że przed chwilą odpadł nam pępek to właśnie minął nam tydzień od porodu.
W te 7 dni Szymek się tak bardzo zmienił, a moja miłość wspięła się na Mount Everest, nie spodziewałam się będąc w ciąży, że można aż tak kochać. Że można mieć w sobie takie pokłady uczuć... Myślę, że przed porodem byliśmy strasznie smutnym i pustymi emocjonalnie ludźmi. Strach pomyśleć co będzie dalej.
Dziewczyny, nieistotne w jaki sposób powstało to małe życie , w jaki się urodziło, ile przed czy po terminie się urodziło. Warto czekać każdą minutę! Wszystkie niedługo będziemy tuliły te małe Szkraby! To prawdziwy cud! Jesteśmy wielkie! ❤️❤️❤️
Dziękuję za uwagę. Jeszcze nie płakałam po porodzie, musiałam dać upust emocjom😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 02:11
Misi@, Marcelina85, Applejoy, Matyldaaa, AnaKwiat, trzydziecha, przedszkolanka:), Agagusia, Chimera, Frida91, E_linka2, werni, Vaniliowa, Bobby29, Limerikowo, Smerfelinka, Vampire lubią tę wiadomość
-
Gorzkagoska gratulacje, dzieci nasze urodzone tego samego dnia ) Jagienka fajne imię.
Vampire gratulacje!
Dziewczyny w dwupaku życzę jeszcze troszkę cierpliwości
Ja się obudziłam A raczej dziecko mnie obudziło na karmienie. Przyszedł mi laktator ale jeszcze nie miałam mocy użyć, rano muszę sprawdzić ile mi pokarmu odciągnie. Wika nadal ssie sobie z 2 piersi, sama wypuszcza a potem muszę ją nakarmić mlekiem. Coraz bardziej wątpię Sutki mi się przyzwyczaiły i bolą minimalnie. A mała ssanie uspokaja, szkoda by było...
Rano jedziemy na zdjęcie szwów, ktoś już pisał ale trochę mam stracha, czy to boli? Rana mnie pobolewa i ciągnie dużo mniej, ale jeszcze daje. Brzuch na dole zdretwialy, wygląda ze goi się ładnie. Czy po zdjęciu szwów popsikać ja octaniseptem? Mylam dotąd tylko szarym mydłem i nic więcej.
Chciałam dziś zgłosić na pue 500+ i coś mi nie przechodzi, zawiesza się na podpisie elektronicznym który mam i dziala, zła jestem, musze zadzwonić chyba tam. BeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 02:27
werni, Vampire lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Gorzkagoska gratulacje, dzieci nasze urodzone tego samego dnia ) Jagienka fajne imię.
Vampire gratulacje!
Dziewczyny w dwupaku życzę jeszcze troszkę cierpliwości
Ja się obudziłam A raczej dziecko mnie obudziło na karmienie. Przyszedł mi laktator ale jeszcze nie miałam mocy użyć, rano muszę sprawdzić ile mi pokarmu odciągnie. Wika nadal ssie sobie z 2 piersi, sama wypuszcza a potem muszę ją nakarmić mlekiem. Coraz bardziej wątpię Sutki mi się przyzwyczaiły i bolą minimalnie. A mała ssanie uspokaja, szkoda by było...
Rano jedziemy na zdjęcie szwów, ktoś już pisał ale trochę mam stracha, czy to boli? Rana mnie pobolewa i ciągnie dużo mniej, ale jeszcze daje. Brzuch na dole zdretwialy, wygląda ze goi się ładnie. Czy po zdjęciu szwów popsikać ja octaniseptem? Mylam dotąd tylko szarym mydłem i nic więcej.
Chciałam dziś zgłosić na pue 500+ i coś mi nie przechodzi, zawiesza się na podpisie elektronicznym który mam i dziala, zła jestem, musze zadzwonić chyba tam. Be
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:To ja się bałam szwów, ale jest ok. Nie bolało nic. Ja używam tylko octanisept na ranę i już jest zagojona. Kupiłam mojej poduszkę anatomiczna bo cały czas przechyla główkę na prawo. I śpi od godziny, skończyło się wierzganie. Leży na rozgwiazdę odciagnelam z cycka 40ml po karmieniu i lecę spać. Za 3 h znowu dojenie.
I 40 ml twojej wystarcza? Czy z 2 karmisz? Moja dojada 40 a czasem 50 mm, to mojego musi być strasznie mało, ale jakvnaciskam to leci, hmmm. W poniedziałek idę do przychodni zapisać mała na wizytę i umówić się z położna na odwiedziny, może ona mi sprawdzi i podpowie czy moje karmienie ma sens w ogóle czy sobie odpuścić
Moja niunia przekręca się na boczki nawet jak ułoże na wznakWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 03:19
-
nick nieaktualnyVampire, gorzkagoska gratuluje
Domi ech jak ja Cię rozumiem...
Leżę koło.mojego drugiego maleństwa i tak mi się nawet smutno zrobili, że to już ostatni maluszek...widzę po starszemu jak dzieci szybko rosną o się zmieniają... trzeba nacieszyć się mazda chwilą z nimi bo to już nie wróci.
Ja niestety mam oprawione sutki. Z pierwszym tak nie mialam... Mały nie chce obudzić się na karnie ie. Odciagnelam więc trochę mleka bo już nie dałam rady.
Ps gorzkagoska moja II faza też trwała 8 minutVampire lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny proszę o radę bo mam poważne wątpliwości. Moja mama przygotowuje mi mleko do dokarmiania i robi zapas na 3 porcje, wstawia do podgrzewacza i tak stoi ok 9 godzin, ona twierdzi że tak sie robi. Podsmażyłam jej pomysł ale się upiera. Czy to mleko się nie psuje?? Wyczytałam ze robi się porcje na raz a ewentualnie inne można wstawiać do lodówki i podgrzewać przed z jedzeniem. Poza tym że nie powinno się dawać kilka porcji z tej samej butelki bo ślina zanieczyszcza pokarm. Zaczęłam się obawiać że jej pomysly zatruja mi dziecko!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 06:33