X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale to pięknie napisałaś, takich wyznań tutaj trzeba bo ta końcówka faktycznie ciężka dla wielu z nas, ale mamy w sobie siłę w końcu jesteśmy kobietami i kto ma dać radę jak nie my :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW a Ty jak tam po nocy? Udało się trochę odpocząć?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się po prostu podałam. Już wiem że i tak nic z tego nie będzie. Czekam teraz tylko do poniedziałku na wizytę u mojego lekarza i chyba w środę stawię się już do szpitala. Nic innego mi nie pozostało. I tak mnie to raczej nie ominie to nie ma sensu czekać dłużej i tylko się dobijać a to już i tak będzie 8 dzień po terminie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama,ja mm robię na bierząco.Mam w termosie gorącą wodę malucha i w słoiku zimną.Podgrzewacza nie posiadam bo zbędny.

W szpitalu po porodzie położne przynosiły małe buteleczki z mm.Jedna na dwa karmienia bo ponoć do 6 godzin może stać.

kayama lubi tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma mm rozrabiam lrzed podaniem, mam w termosie przegotowaną wodę i tylko podgrzewam w czajniku trochę. Po godzinie mleko wylewam. Z moim odciagnietym podgrzewam z lodówki, ale musisz uważać na porcje dzienne i nocne, bo mleko ma inny skład w zależności od pory dnia. Po kontakcie ze ślina po 1h leci do zlewu.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny proszę o radę bo mam poważne wątpliwości. Moja mama przygotowuje mi mleko do dokarmiania i robi zapas na 3 porcje, wstawia do podgrzewacza i tak stoi ok 9 godzin, ona twierdzi że tak sie robi. Podsmażyłam jej pomysł ale się upiera. Czy to mleko się nie psuje?? Wyczytałam ze robi się porcje na raz a ewentualnie inne można wstawiać do lodówki i podgrzewać przed z jedzeniem. Poza tym że nie powinno się dawać kilka porcji z tej samej butelki bo ślina zanieczyszcza pokarm. Zaczęłam się obawiać że jej pomysly zatruja mi dziecko!
    tak podtruje na bol brzucha i szpital bo to jest niemowle i formula
    za kazdym razem mleko Musi byc swieze
    bez kombinacji na leniwca
    na kazdym opak jest napisane jak zrobic i konsekewncje zaniedban

zadna filozofia: woda z czajnika lub butelkowana dla niemowlat i dzieci np zywiec niegazowana
    na 1 miarke mleka 30ml wody

ja zawsze sama robilam tylko mezoei ufalam co do mm
    zostawialam wychodzac potem odmierzone porcje mm i cieplej wody, czyste butle by uniknac klopotow

formula moze stac max 1h dla niemolaka
    ja po wypiciu od razu wylewalam i plukalam butle

Twoja mama sie nie zna , zle robi, daj jej opakowanie do lektury

mleko do dokarmiania mm czy Twoje
    z wlasnym tez bym 9h nie eksperymentowala

Ty jestes Matka i podejmujesz decyzje co dac dziecku
    jesli cos jest brudne i nieswieze to kosz, bo to Ty potem bedziesz wbolu z dzieckiem szukac ratunku w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 08:47

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jestem z Wrzesniowek.

Gratuluje wszystkim maluszkow i zycze wszystkiego dobrego :)

Przepraszam, ze sie wtrace, bo teraz glownym tematem sa porody, ale jedna z dziewczyn, ktora oczekuje na druga corke kiedys pisala o tescie ppecakow do wozka.
    Wystawilas juz dwa przetestowane i czekalas na 3. Chcialam sie dopytac czy na cos sie zdecydowalas.

Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze Wam dziewczyny powodzenia :)

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - a moze niech mama wstawia Vo fonpodgrzewscza sama wode, a Ty sobie potem proszek dosypiesz? Ja sie generalnie ma mm nie znam, ale na chłopski rozum w mleko w takiej temperaturze po 9 godzinach spokojnie moze sie cos dziac. Bakterie w takim ciepłe namnażają sie momentalnie. Jak do niej Twoje zdanie nie trafia, to powiedz ze polozna zabroniła.

kayama lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Czesc dziewczyny. Jestem z Wrzesniowek.

Gratuluje wszystkim maluszkow i zycze wszystkiego dobrego :)

Przepraszam, ze sie wtrace, bo teraz glownym tematem sa porody, ale jedna z dziewczyn, ktora oczekuje na druga corke kiedys pisala o tescie ppecakow do wozka.
    Wystawilas juz dwa przetestowane i czekalas na 3. Chcialam sie dopytac czy na cos sie zdecydowalas.

Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze Wam dziewczyny powodzenia :)

Tak :) ten 3 t9 był strzał w dziesiątkę :) bardzo kobiecy A i mąż od parady może czasem nosić- super jak torba też się sprawuje- polecam

Joissy Dual plecak do wózka 2w1 – Grey Melange

Najtaniej na allegro to @znalazłam

Bobby29 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayma ja sama nie stosowoalam nigdy mm ale znajomi zawsze maja w terminie wodę przygotowaną- dolewając trochę jej do butelki plus zimna woda (już wiedzą ile jakiej aby wyszła idealna temperatura) dosypuja odwiedzone wczesniej mleko - są nawet specjalne pojemniki z markami - i mleko w m jej niż minutę gotowe :)

kayama lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez zmian, leże w szpitalu, cukry wyrównane, krgni USG dobre, szyjki brak i rozwarcie w środę było 4 cm. Czekamy na rozwój akcji która nie następuje. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem to radził zostać do porodu, mimo że mógłby mnie wypuścić do domu. Ale jest dramat na porodowkach, nie ma miejsc nadal, ciągle odsyłają do innych miejscowości. Wczoraj na izbie było z 40 kobiet... Jakoś daje radę po czwartkowym kryzysie. Dzisiaj i jutro odwiedzi mnie Anielka z tatkiem :D wyjdę przed szpital do parczku :) już nie mogę się doczekac

E_linka2, Agagusia, Bobby29, kayama, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi super co napisałaś :)

Dobrze wiedzieć co do mm pozapisywalam sobie.

Właśnie wracam z ostatniego badania. Został tylko wenflon w szpitalu z kłuć. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni, ja miałam ostatnie parę dni temu i niesamowicie się cieszyłam, że już koniec z kłuciem :) I co pewnie będzie bardziej szokujące to koniec z tyloma lekami i suplementami. Z tego co doktor mówiła to po porodzie tylko Euthyrox i DHA

werni lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do klucia się przyzwyczaiłam ale jest nie przyjemne. Na szczęście w gabinecie jest pani co robi to delikatnie i prawie nic nie czuć. Kolejek wogole.

Ana to odpocznie wątroba :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny proszę o radę bo mam poważne wątpliwości. Moja mama przygotowuje mi mleko do dokarmiania i robi zapas na 3 porcje, wstawia do podgrzewacza i tak stoi ok 9 godzin, ona twierdzi że tak sie robi. Podsmażyłam jej pomysł ale się upiera. Czy to mleko się nie psuje?? Wyczytałam ze robi się porcje na raz a ewentualnie inne można wstawiać do lodówki i podgrzewać przed z jedzeniem. Poza tym że nie powinno się dawać kilka porcji z tej samej butelki bo ślina zanieczyszcza pokarm. Zaczęłam się obawiać że jej pomysly zatruja mi dziecko!

Za każdym razem robię świeże mleko. Doradczyni laktacyjna mówiła, że mm może stać do 4h w temp.pokojowej.

dqprgu1royghdo7j.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje menka2 :*

menka2 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Kayama,ja mm robię na bierząco.Mam w termosie gorącą wodę malucha i w słoiku zimną.Podgrzewacza nie posiadam bo zbędny.

W szpitalu po porodzie położne przynosiły małe buteleczki z mm.Jedna na dwa karmienia bo ponoć do 6 godzin może stać.

Ok.dzięki. W szpitalu tak samo dostawalam ale kazały zużyć w ciągu 1 godziny.
    Termos fajny pomysł na noce. Zmieniłam zasady i robię porcje na raz a druga butelkę robię wstawiam do lodówki. Kupię jeszcze ze dwie butelki.
    Byłam dziś na zdjęciu szwów, nie bolało :) Położna zobaczyła mi te piersi i stwierdziła że mam idealne do karmienia, że pokarm jest i abym walczyła! Bo szkoda. Nie wiem czemu mała więcej z nich nie zjada, może za dużo musi się napracować a z butelki latwo. Niedługo uruchomie laktator i posciagam zwiadowczo ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kayama - a moze niech mama wstawia Vo fonpodgrzewscza sama wode, a Ty sobie potem proszek dosypiesz? Ja sie generalnie ma mm nie znam, ale na chłopski rozum w mleko w takiej temperaturze po 9 godzinach spokojnie moze sie cos dziac. Bakterie w takim ciepłe namnażają sie momentalnie. Jak do niej Twoje zdanie nie trafia, to powiedz ze polozna zabroniła.

A to też dobry pomysł!
    No się prawie z nią poklocilam, pytam kto tak robił moja siostra nie bo ona karmiła naturalnie miała mnóstwo pokarmu. Okazało się ze ona jak nas karmiła, taaa to było ponad 40 lat temu, świetnie, dobrze ze od krowy już nie ściąga się .... Ręce opadają. Moja mama niestety mnie coraz bardziej irytuje, chciała bym jak najszybciej się od niej uwolnić. Doceniam jej pomoc ale to nasze dziecko i my decydujemy.

Agagusia, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama miałam pisać, że skoro Mała ładnie ssie to nie poddawaj się!
    Ja cały tydzień pije Femaltiker plus piwo bezalkoholowe dziennie ale największą robotę robił Mały przystawiany co godzinę praktycznie przez pierwsze 4 dni. Teraz z piersi kapie. TRZYMAM KCIUKI! ❤️

Frida, nie martw się, wróżymy Ci z Szymonem poród na jutro! :) miej się na baczności! :) a jak nie to już idź na rekord, jest do pobicia moje 40+6😂😂😂

Bobby29, Frida91, kayama, Nacha, Applejoy, E_linka2, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi chyba Misia pobiła bo na 1 stronie jest napisane 41+1 :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1206 1207 1208 1209 1210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ