Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi ale to pięknie napisałaś, takich wyznań tutaj trzeba bo ta końcówka faktycznie ciężka dla wielu z nas, ale mamy w sobie siłę w końcu jesteśmy kobietami i kto ma dać radę jak nie my
-
Ja już się po prostu podałam. Już wiem że i tak nic z tego nie będzie. Czekam teraz tylko do poniedziałku na wizytę u mojego lekarza i chyba w środę stawię się już do szpitala. Nic innego mi nie pozostało. I tak mnie to raczej nie ominie to nie ma sensu czekać dłużej i tylko się dobijać a to już i tak będzie 8 dzień po terminie.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Kayama,ja mm robię na bierząco.Mam w termosie gorącą wodę malucha i w słoiku zimną.Podgrzewacza nie posiadam bo zbędny.
W szpitalu po porodzie położne przynosiły małe buteleczki z mm.Jedna na dwa karmienia bo ponoć do 6 godzin może stać.kayama lubi tę wiadomość
-
Kayma mm rozrabiam lrzed podaniem, mam w termosie przegotowaną wodę i tylko podgrzewam w czajniku trochę. Po godzinie mleko wylewam. Z moim odciagnietym podgrzewam z lodówki, ale musisz uważać na porcje dzienne i nocne, bo mleko ma inny skład w zależności od pory dnia. Po kontakcie ze ślina po 1h leci do zlewu.
-
kayama wrote:Dziewczyny proszę o radę bo mam poważne wątpliwości. Moja mama przygotowuje mi mleko do dokarmiania i robi zapas na 3 porcje, wstawia do podgrzewacza i tak stoi ok 9 godzin, ona twierdzi że tak sie robi. Podsmażyłam jej pomysł ale się upiera. Czy to mleko się nie psuje?? Wyczytałam ze robi się porcje na raz a ewentualnie inne można wstawiać do lodówki i podgrzewać przed z jedzeniem. Poza tym że nie powinno się dawać kilka porcji z tej samej butelki bo ślina zanieczyszcza pokarm. Zaczęłam się obawiać że jej pomysly zatruja mi dziecko!
za kazdym razem mleko Musi byc swieze
bez kombinacji na leniwca
na kazdym opak jest napisane jak zrobic i konsekewncje zaniedban
zadna filozofia: woda z czajnika lub butelkowana dla niemowlat i dzieci np zywiec niegazowana
na 1 miarke mleka 30ml wody
ja zawsze sama robilam tylko mezoei ufalam co do mm
zostawialam wychodzac potem odmierzone porcje mm i cieplej wody, czyste butle by uniknac klopotow
formula moze stac max 1h dla niemolaka
ja po wypiciu od razu wylewalam i plukalam butle
Twoja mama sie nie zna , zle robi, daj jej opakowanie do lektury
mleko do dokarmiania mm czy Twoje
z wlasnym tez bym 9h nie eksperymentowala
Ty jestes Matka i podejmujesz decyzje co dac dziecku
jesli cos jest brudne i nieswieze to kosz, bo to Ty potem bedziesz wbolu z dzieckiem szukac ratunku w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 08:47
-
Czesc dziewczyny. Jestem z Wrzesniowek.
Gratuluje wszystkim maluszkow i zycze wszystkiego dobrego
Przepraszam, ze sie wtrace, bo teraz glownym tematem sa porody, ale jedna z dziewczyn, ktora oczekuje na druga corke kiedys pisala o tescie ppecakow do wozka.
Wystawilas juz dwa przetestowane i czekalas na 3. Chcialam sie dopytac czy na cos sie zdecydowalas.
Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze Wam dziewczyny powodzenia -
Kayama - a moze niech mama wstawia Vo fonpodgrzewscza sama wode, a Ty sobie potem proszek dosypiesz? Ja sie generalnie ma mm nie znam, ale na chłopski rozum w mleko w takiej temperaturze po 9 godzinach spokojnie moze sie cos dziac. Bakterie w takim ciepłe namnażają sie momentalnie. Jak do niej Twoje zdanie nie trafia, to powiedz ze polozna zabroniła.
kayama lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
marchev wrote:Czesc dziewczyny. Jestem z Wrzesniowek.
Gratuluje wszystkim maluszkow i zycze wszystkiego dobrego
Przepraszam, ze sie wtrace, bo teraz glownym tematem sa porody, ale jedna z dziewczyn, ktora oczekuje na druga corke kiedys pisala o tescie ppecakow do wozka.
Wystawilas juz dwa przetestowane i czekalas na 3. Chcialam sie dopytac czy na cos sie zdecydowalas.
Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze Wam dziewczyny powodzenia
Tak ten 3 t9 był strzał w dziesiątkę bardzo kobiecy A i mąż od parady może czasem nosić- super jak torba też się sprawuje- polecam
Joissy Dual plecak do wózka 2w1 – Grey Melange
Najtaniej na allegro to @znalazłamBobby29 lubi tę wiadomość
-
Kayma ja sama nie stosowoalam nigdy mm ale znajomi zawsze maja w terminie wodę przygotowaną- dolewając trochę jej do butelki plus zimna woda (już wiedzą ile jakiej aby wyszła idealna temperatura) dosypuja odwiedzone wczesniej mleko - są nawet specjalne pojemniki z markami - i mleko w m jej niż minutę gotowe
kayama lubi tę wiadomość
-
U mnie bez zmian, leże w szpitalu, cukry wyrównane, krgni USG dobre, szyjki brak i rozwarcie w środę było 4 cm. Czekamy na rozwój akcji która nie następuje. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem to radził zostać do porodu, mimo że mógłby mnie wypuścić do domu. Ale jest dramat na porodowkach, nie ma miejsc nadal, ciągle odsyłają do innych miejscowości. Wczoraj na izbie było z 40 kobiet... Jakoś daje radę po czwartkowym kryzysie. Dzisiaj i jutro odwiedzi mnie Anielka z tatkiem wyjdę przed szpital do parczku już nie mogę się doczekac
E_linka2, Agagusia, Bobby29, kayama, emi2016, Marcelina85, Vampire lubią tę wiadomość
-
Domi super co napisałaś
Dobrze wiedzieć co do mm pozapisywalam sobie.
Właśnie wracam z ostatniego badania. Został tylko wenflon w szpitalu z kłuć.
-
Werni, ja miałam ostatnie parę dni temu i niesamowicie się cieszyłam, że już koniec z kłuciem I co pewnie będzie bardziej szokujące to koniec z tyloma lekami i suplementami. Z tego co doktor mówiła to po porodzie tylko Euthyrox i DHA
werni lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Do klucia się przyzwyczaiłam ale jest nie przyjemne. Na szczęście w gabinecie jest pani co robi to delikatnie i prawie nic nie czuć. Kolejek wogole.
Ana to odpocznie wątroba -
kayama wrote:Dziewczyny proszę o radę bo mam poważne wątpliwości. Moja mama przygotowuje mi mleko do dokarmiania i robi zapas na 3 porcje, wstawia do podgrzewacza i tak stoi ok 9 godzin, ona twierdzi że tak sie robi. Podsmażyłam jej pomysł ale się upiera. Czy to mleko się nie psuje?? Wyczytałam ze robi się porcje na raz a ewentualnie inne można wstawiać do lodówki i podgrzewać przed z jedzeniem. Poza tym że nie powinno się dawać kilka porcji z tej samej butelki bo ślina zanieczyszcza pokarm. Zaczęłam się obawiać że jej pomysly zatruja mi dziecko!
Za każdym razem robię świeże mleko. Doradczyni laktacyjna mówiła, że mm może stać do 4h w temp.pokojowej. -
Niebieska Gwiazda wrote:Kayama,ja mm robię na bierząco.Mam w termosie gorącą wodę malucha i w słoiku zimną.Podgrzewacza nie posiadam bo zbędny.
W szpitalu po porodzie położne przynosiły małe buteleczki z mm.Jedna na dwa karmienia bo ponoć do 6 godzin może stać.
Ok.dzięki. W szpitalu tak samo dostawalam ale kazały zużyć w ciągu 1 godziny.
Termos fajny pomysł na noce. Zmieniłam zasady i robię porcje na raz a druga butelkę robię wstawiam do lodówki. Kupię jeszcze ze dwie butelki.
Byłam dziś na zdjęciu szwów, nie bolało Położna zobaczyła mi te piersi i stwierdziła że mam idealne do karmienia, że pokarm jest i abym walczyła! Bo szkoda. Nie wiem czemu mała więcej z nich nie zjada, może za dużo musi się napracować a z butelki latwo. Niedługo uruchomie laktator i posciagam zwiadowczo -
Agagusia wrote:Kayama - a moze niech mama wstawia Vo fonpodgrzewscza sama wode, a Ty sobie potem proszek dosypiesz? Ja sie generalnie ma mm nie znam, ale na chłopski rozum w mleko w takiej temperaturze po 9 godzinach spokojnie moze sie cos dziac. Bakterie w takim ciepłe namnażają sie momentalnie. Jak do niej Twoje zdanie nie trafia, to powiedz ze polozna zabroniła.
A to też dobry pomysł!
No się prawie z nią poklocilam, pytam kto tak robił moja siostra nie bo ona karmiła naturalnie miała mnóstwo pokarmu. Okazało się ze ona jak nas karmiła, taaa to było ponad 40 lat temu, świetnie, dobrze ze od krowy już nie ściąga się .... Ręce opadają. Moja mama niestety mnie coraz bardziej irytuje, chciała bym jak najszybciej się od niej uwolnić. Doceniam jej pomoc ale to nasze dziecko i my decydujemy.Agagusia, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
Kayama miałam pisać, że skoro Mała ładnie ssie to nie poddawaj się!
Ja cały tydzień pije Femaltiker plus piwo bezalkoholowe dziennie ale największą robotę robił Mały przystawiany co godzinę praktycznie przez pierwsze 4 dni. Teraz z piersi kapie. TRZYMAM KCIUKI! ❤️
Frida, nie martw się, wróżymy Ci z Szymonem poród na jutro! miej się na baczności! a jak nie to już idź na rekord, jest do pobicia moje 40+6😂😂😂Bobby29, Frida91, kayama, Nacha, Applejoy, E_linka2, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość