X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - ja właśnie odmierzalam wodę, wstawiłam do podgrzewacza a w pojemniku odmierzalam mleko i wtedy w nocy tylko dosypać mleko do wody i zamieszać 😉 bez odmierzania w środku nocy jest łatwiej...

Dziewczyny kp - jak nie zasnąć przy kp w nocy ? 😁 Tak jest jakaś masakra.. oczy s e same zamykają !

kayama lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia miała ustawiony suwaczek tydzień szybciej :) także jeszcze masz szansę! :)

Frida91 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - tez mam ten problem, nie pomogę. A moj maly mnie rozpieścił spaniem po 5-6 godzin w nocy ciągiem, szybkie karmienie i znow. I teraz jak wychodzi 1 pobudka wiecej to juz matka nieprzytomna rano🤨
    Kayama - Walcz o KP poki jest szansa, bo oprocz oczywistych zalet to po prostu mega wygodne! Moze warto z jakas polecana doradczynią laktacyjna sie spotkac, niech zobaczy to ssanie malej i na pewno cos poradzi.

kayama, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz sie załączył na maxa tryb ‚matka trojki’!
    Dzis mama zaoferowała pomic i postanowiłam ze zamiast wyslac ja ze starszymi na plac, to zostawie Hej małego a z chłopami wybiore sie na mala wycieczke rowerowa, na co na co dzien szans nie ma. Ściągnęłam mleko, udali sie 80 ml za jednym razem:), uspilam i ruszyliśmy. Wstąpiliśmy do sklepu na chwile i wuecie co pomyslalam przy kasie - o Boze, gdzie jest Krzys! Nigdzie nue wozka🤣 Sekundę pozniej juz sie z tego śmiałam, ale przeraziłam sie nie na żarty. Dziwne w sumie że tak szybko nasz organizm taka wielka rewolucje w podświadomość ‚wklada’.
    Ps. Dzis pierwsza dłuższa podróż i nic poza domem Krzysia - jedziemy popoludniu do tesciow - 150 km, wracamy jutro wieczorem zahaczając o moja babcie zeby prawnuczka zobaczyła, bo nie dla niej juz tak odległe podróże.

Applejoy, Bobby29, E_linka2, emi2016, Marcelina85, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj mieliśmy super noc, Mały obudził się dwa razy plus trzeci nad ranem , udało się pospać do 9! Zdziwiłam się tylko, że karmienie trwało może po 15 minut i to z jednej piersi każde i Mały od razu zasypiał. Zamiast spać to się zastanawiałam czy wszystko z nim ok, bo wcześniej trwało to po 20 z każdej piersi i oczywiście dwie na jedno karmienie plus próba uśpienia. Ale chyba mam rozumieć, że wszystko jest w porządku i po prostu zaczęliśmy się efektywniej karmić? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 13:47

Agagusia lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po porodach chyba głownie SN jak u was było z „2” po porodzie? Mi położna mówiła zeby do 12h po ale ja juz 2 doba i nic i czopki tez nie działają :p

• Domi_tur Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha u mnie poszło w 5 dniu dopiero :) i mówili, że tyle może to trwać :)

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi liczę że to efektywne karmienie 😍😍😍 superowo u Ciebie 😘

Czy któraś z Was ma na zbyciu po prostu piersią? Ja chętnie przygarnę :)

Frida idź na całość! Idź na całość! (Jak w tym teleturnieju ze starym Chajzerem, btw ktoś to jeszcze pamięta?)

Frida91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • redken Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, mam ten sam dzień co Ty i też już zwątpiłam że samo sie zacznie ;)
    A na wizycie 2 tyg temu lekarz mówił, że w ciągu dwóch dni może zacząć się poród... :) Na kolejnej wizycie w ostatni wtorek też już słyszałam że super warunki do porodu i pewnie zaraz się zacznie :)
    Jak widać moj organizm i lokator nic sobie z tego gadania nie robią :)

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken u mnie z kolei wiele się nie dzieje właśnie :p Codziennie mam co prawda jakieś mini skurcze ale już nawet nie zwracam na to większej uwagi bo nie sposób ich rozkręcić. Próbuję lazic albo skakać na piłce jak się zaczynają i wtedy właśnie mijają po chwili. Dlatego moim zdaniem nic z tego nie będzie. Teraz przeszłam z 6km i cisza, nawet nie czuję napierania na szyjke itp.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Dziewczyny po porodach chyba głownie SN jak u was było z „2” po porodzie? Mi położna mówiła zeby do 12h po ale ja juz 2 doba i nic i czopki tez nie działają :p
    Ja tez w 5. Po lewatywie nie spodziewalabym sie napewno po 12h

Nacha, Domi_tur lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze nawet jedząc to nie ma szans na nazbieranie tyle zeby było na zrzut 😎😂

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to inny problem, mam wrażenie po wypróżnianiu pojawia się krwawienie z szyjki u mnie. Mam na niej szwy bo pękła przy porodzie i zastanawiam się czy to z niej, bo czuję ból siedząc na kibelku, gdyby to były odchody połogowe to nie byłyby krwistoczerwone :/

W ogóle rozszedł mi się jeden szew krocza a raczej mam wrażenie, że rozpuscił za szybko. W pon jadę na ściąganie szwów, ale raczej mi tego miejsca ponownie nie zszyją :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas źle i muszę się wyżalić.Kłopoty zaczęły się dwa dni po tym jak wyszliśmy ze szpitala czyli jakoś 23 lipca,możliwe że już wcześniej ale tego niezauważyliśmy.Dzidziulek ma odpażony tyłek i nić na to nie pomaga.Chodzę od lekarza do lekarza i nic z tego nie wynika.Byliśmy u 4 może 5 i nadal jest źle.Przepisany miał tormentiol potem tormentiol+clotrimazol,potem taki fioletowy roztwór+neomycyne,jeszcze jakąś maść i nic z tego nie wynika.Dzieć ma rany na tyłku które suszymy codziennie bez pampka,nie używamy chusteczk nawilżających tylko wodę z mydłem,trzymalìśmy go przez dwa dni w tetrze ale było gorzej od wilgoci.Co robić?Moje maleństwo cierpi.

I niska efektywność laktacji doprowadza mnie do rozpaczy.Dzieć potrafi chwytać pierś i ssać też pięknie tylko bardzo szybko zasypia i jest mniej efektywny.Wybudzanie to koszmar,mam swoje sposoby ale po obudzeniu historia się powtarza i karmienie trwa długo.zawsze ponad godzinę a czasem półtora.Najgorzej na takim posiedzeniu jest w nocy.Jako,że z pokarmem kiepsko to potem jeszcze dokarmiam i się odciągam i takie dwie przerwy w nocy.Oprócz tego mam zaburzenia pracy tarcźycy które zaczęły się w ciąży i to też wpływa na ilość pokarmu.Czekam na wizytę u endokrynologa może pomoże.Myślałam,że w tej ciąży z pokarmem będzie ok bo przed ciążą miałam wysoką prolaktynę i brałam bromergon.Wyrzut oksy mam ok jak dzidziulek płacze to ze mnie kapie,zbieram i potem dostaje.
    Nałożyły się tutaj dziecko śpioch który przez spanie mało efektywnie ciągnie i moje zaburzenia hormonalne.Jestem podłamana.
    Piję dużo specyfików na laktacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:32

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U nas źle i muszę się wyżalić.Kłopoty zaczęły się dwa dni po tym jak wyszliśmy ze szpitala czyli jakoś 23 lipca,możliwe że już wcześniej ale tego niezauważyliśmy.Dzidziulek ma odpażony tyłek i nić na to nie pomaga.Chodzę od lekarza do lekarza i nic z tego nie wynika.Byliśmy u 4 może 5 i nadal jest źle.Przepisany miał tormentiol potem tormentiol+clotrimazol,potem taki fioletowy roztwór+neozine,jeszcze jakąś maść i nic z tego nie wynika.Dzieć ma rany na tyłku które suszymy codziennie bez pampka,nie używamy chusteczk nawilżających tylko wodę z mydłem,trzymalìśmy go przez dwa dni w tetrze ale było gorzej od wilgoci.Co robić?Moje maleństwo cierpi.

I niska efektywność laktacji doprowadza mnie do rozpaczy.Dzieć potrafi chwytać pierś i ssać też pięknie tylko bardzo szybko zasypia i jest mniej efektywny.Wybudzanie to koszmar,mam swoje sposoby ale po obudzeniu historia się powtarza i karmienie trwa długo.zawsze ponad godzinę a czasem półtora.Najgorzej na takim posiedzeniu jest w nocy.Jako,że z pokarmem kiepsko to potem jeszcze dokarmiam i się odciągam i takie dwie przerwy w nocy.Oprócz tego mam zaburzenia pracy tarcźycy które zaczęły się w ciąży i to też wpływa na ilość pokarmu.Czekam na wizytę u endokrynologa może pomoże.Myślałam,że w tej ciąży z pokarmem będzie ok bo przed ciążą miałam wysoką prolaktynę i brałam bromergon.Wyrzut oksy mam ok jak dzidziulek płacze to ze mnie kapie,zbieram i potem dostaje.
    Nałożyły się tutaj dziecko śpioch który przez spanie mało efektywnie ciągnie i moje zaburzenia hormonalne.Jestem podłamana.
    A domowe sposoby typu kapiel w krochmalu, podsypywanie maka ziemiaczana? Mysle ze wietrzenie to.podstawa. ja starszego wietrzylam tak ze kladlam go golego od pasa na pieluchoceratce i tylko przykrywalam tetra. Czesto spr czy juz sie zesikal i zmiana zestawu. Przy takim problemie kupilabym zapas pieluszek i moze podklady zamiast pieluchocerat i wietrzyla na maksa

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, Srokao pisała, że ponoć super działa dermatol, jeśli nie próbowaliście może warto.

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, właśnie może spróbuj zwykła mąkę ziemniaczana do zasypywania. Gdzieś czytałam o jakiejś fajnej zasypce, ale nie zapisałam :(

Edit.
    To chyba ta:
    https://sylveco.pl/produkt/lagodzaca-zasypka-do-ciala/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 16:17

• Liliaczerwcowa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    U nas źle i muszę się wyżalić.Kłopoty zaczęły się dwa dni po tym jak wyszliśmy ze szpitala czyli jakoś 23 lipca,możliwe że już wcześniej ale tego niezauważyliśmy.Dzidziulek ma odpażony tyłek i nić na to nie pomaga.Chodzę od lekarza do lekarza i nic z tego nie wynika.Byliśmy u 4 może 5 i nadal jest źle.Przepisany miał tormentiol potem tormentiol+clotrimazol,potem taki fioletowy roztwór+neozine,jeszcze jakąś maść i nic z tego nie wynika.Dzieć ma rany na tyłku które suszymy codziennie bez pampka,nie używamy chusteczk nawilżających tylko wodę z mydłem,trzymalìśmy go przez dwa dni w tetrze ale było gorzej od wilgoci.Co robić?Moje maleństwo cierpi.

Kochana miałam to samo przy drugiej córce po 2 tyg od porodu dostała odparzen i trądzik niemowlęcy, tez było lato, myślę że dużo tu zależy od Twojej diety ja całkiem odstawiłam mleko, wietrzyłam i smarowalam na zmianę do wycierania tylko ciepła przygotowana woda wacikami ,życzę żeby szybko maluszkowi przeszło, najlepiej wziąść pod lupę jadłospis

klz99vvjpbtggrf6.png
    3jvzclb14qr40z6d.png
    3jvzzbmhucm4qdvi.png
    p19uyx8d68ddm54u.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A domowe sposoby typu kapiel w krochmalu, podsypywanie maka ziemiaczana? Mysle ze wietrzenie to.podstawa. ja starszego wietrzylam tak ze kladlam go golego od pasa na pieluchoceratce i tylko przykrywalam tetra. Czesto spr czy juz sie zesikal i zmiana zestawu. Przy takim problemie kupilabym zapas pieluszek i moze podklady zamiast pieluchocerat i wietrzyla na maksa

Wietrzymy dokładnie w ten sposób i jeszcze najlepiej gdy przez szybę słonko grzeje.Krochmal też już był.Mąka ziemniaczana jakoś mnie nie przekonała bo grudki się robiły.
    I jeszcze dziecko sporo kup robi.Na początku kilkanaďcie teraz już tylko 7 na dobe.ostetnio pediatra stwierdziła,że jak bedzie tyle kupkał to nigdy się nie wyleczy.zleciła dicoflor w kroplach,pojawiła się też wysypka na buzi kilka dni temu i teorie też były różne:trądzik niemowlęcy,potówki,skaza białkowa.Krostki podeschły i znikają i zmieniliśmy sztuczną mieszankę.

• natty85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tyłek czerwony....z tosia bylo to.samo. u nas pomagal.tylko sudocrem. A tak to.bepanthen co.ktoras zmiane pieluchy. U nas Franio robi.z.15 kup dziennie ;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
‹‹ 1207 1208 1209 1210 1211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ