Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Frida mi też rano odeszła tylko jakby część część czopa, spodziewam się go dużo więcej, no i od tamtej pory nic.
Podziwiam Cię, dasz radę!! Już za chwilę będziesz tulić Maleństwo a to jest chyba pierwsza szkoła cierpliwościFrida91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUrodziłam o 10.25, dzieciaki każde po ok. 3kg (100g różnicy) - Danusia 53cm, Józio 49cm. Czujemy się dobrze, niedługo pionizacja więc zobaczymy jak będzie że mna.
Mam nadzieję, że się przyssa do piersi, bo na razie są sniete i im słabo idzie.Frida91, emi2016, Chimera, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Kalija, Matyldaaa, Bobby29, Applejoy, zielonooka7, natty85, Niebieska Gwiazda, IGA.G, Ania95, trzydziecha, Limerikowo, Pierniczkowa, werni, AnaKwiat, Marcelina85, plinka89, Agagusia, kayama, Misi@, Myszk@, joan85, Bee_girl, Vampire lubią tę wiadomość
-
Elinka cudne wieści, gratulacje! Piękne imiona 💛♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualnyElinka, gratulacje i bardzo podziwiam, ze dalas rade takie dwie Kluseczki donosic!🙂 Mnie sie wydaje ciezko z moją jedna ponadwymiarowa, a u Ciebie jednak az 6 kg bylo plus wody, lozysko i reszta.
My dzis bylismy na ktg, tetno Młodej idealne, a u mnie skurczy tradycyjnie brak, choc polozna ocenila, ze dziecie juz wstawione w kanał. Nie narzekam - siedzimy sobie z małżem na pierogach w Pierogarni Stary Młyn, slonkilo swieci, wietrzyk wieje, moge tak jeszcze pochodzic pasuje mi, potem pewnie dluuugo nie pojde 😁Limerikowo, Bobby29, joan85 lubią tę wiadomość
-
Frida91 wrote:Ja mam skierowanie na jutro, to będzie już 8 dzień po terminie. Trochę boję się zwlekać na własną rękę bo jednak już ryzyko wzrasta łożysko się starzeje itd. Co innego jak sami w szpitalu powiedzą że nie ma miejsc i proszę przyjść jutro ale tak to mimo że nie chce to pojadę i tak... Mój lekarz mówi że już nie ma co czekać i lepiej być pod obserwacją i pomoc już dziecku wyjść na świat no ale on nie pracuje w tym szpitalu niestety.
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Nacha, mi sutki tez krwawią, zwłaszcza jeden. Podstawa u mnie to muszle laktacyjne, które izolują ranę od ubrania a dodatkowo ładnie modelują brodawkę i potem łatwiej mi przystawić młodego. Do tego smaruje lanolina i wczoraj wykorzystałam próbkę kompresów multi mam. Była dziś u mnie doradczyni i rozmawiałyśmy o tych kompresach, ze cena zbójecka itp i sprzedała mi tipa z żelem aloesowym 99% Holika Holika. Polecała nałożyć trochę tego żelu na wacik i przyłożyć 3 razy dziennie na 20 min. Akurat miałam go w domu 🙏🏻. Spróbowałam raz i ciężko stwierdzić jakie będą efekty ale na pewno doraźna ulga jest! Stacjonarnie można go kupić w kontigo na pewno.
Ja dziś jestem padnięta. Wczoraj miałam mały laktokryzys . Od tego nawału zrobił mi się jakiś mini zastój, z jednej piersi wypływ minimalny, masaż nie dawał rady. Młody prawie nie łykał z tej piersi. Najadal się właściwie z jednej przez co karmien było więcej, a w nocy to karmiłam cięgiem o 1 do 3. Spałam może 2 razy po 2 h. Oczywiście odbiło się to na kondycji sutków i mamy w tym temacie kroczek do tylu. Dziś doradczyni mi wymasowala te pierś i mały pięknie ja opróżnił. Na początku wizyty zwazyla go i odrobił w dwie doby 120g z 300, które ubył w szpitalu 💪🏻Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość
[/url] -
Ania95 wrote:E linka gratulacje!
Dziewczyny jak radzicie sobie z hemoroidami? U mnie jest masakra, żeby się wypróżnić nie wiem czy to hemoroidy czy tak po prostu jest po porodzie??
Tak po prostu jest - spokojnie - nie popekasz jeśli byłaś zszytaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 17:24
Ania95 lubi tę wiadomość
[/url] -
Ania95 wrote:E linka gratulacje!
Dziewczyny jak radzicie sobie z hemoroidami? U mnie jest masakra, żeby się wypróżnić nie wiem czy to hemoroidy czy tak po prostu jest po porodzie??Ania95 lubi tę wiadomość
-
Ania a coś wystaje czy po prostu masz problem z wypróżnieniem? Bo ja jak idę do toalety to się martwię, żeby mi macica nie wypadła 😂 w toalecie muszę chyba jakąś książkę zostawić albo seriale na tel oglądać 😂 mam nadzieję, że to minie...
Drzewko, ja też dzisiaj karmiłam prawie 3 godziny w nocy, już mi się cycki myliły ale że Mały wisiał ciągle to opróżniał na bieżąco. Tak pobudził laktację, że obudziłam się później zalana mlekiem, musiałam prześcieradło zmieniać 😂
Jutro przychodzi położna, mam nadzieję że zważy Małego, bo nie mam pojęcia czy coś przybrał przez te 8 dni od wyjścia ze szpitala🙄