X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Proszę Was o pomoc. Czy któraś ma bądź miała łożysko nisko schodzace? Jeśli tak to ile mm od ujścia szyjki i jaką odległość pozwala na porod sn a jaka to konieczne cc?
    to ocenia lekarz
    jesli ujscie szyjki nie jest zasloniete przez nisko schodzace lozysko mozna sn

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Czuje sie jak krowa. Mam poroniona jedna pierś tak ze krew mi leci i nie mogę ściągać laktatorem. Małemu jej tez nie chce dawać bi rani bardziej. Ale wracając do krowy. Tyle miałam w niej pokarmu ze sobie rękoma ściągnęłam do butelki 😎 i poszło szybciej i bardziej przyjemnie niż laktatorem 🤪

Grunt to nie tracić poczucia humoru 😁

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak to już w ogóle masakra leżeć tyle czasu... Mnie już raczej nie wypisza wcześniej skoro skończyłam 41 tc więc może być tak że lezalabym tydzień plus to co po porodzie. W sumie nawet tydzień w szpitalu mnie wcale tak nie przeraża ale po prostu sam fakt że myślałam że już dawno pbede po porodzie a minął już tydzień i mam czekać jeszcze parę dni na rozwiązanie jest dla mnie straszny... Ile można być w ciąży, 10 miesięcy?
    Już niedługo będziemy po porodzie, i obyśmy krótko leżały w szpitalu. Ja się nastawiam na żółtaczkę, wolę się miło zaskoczyć. Z Anielka byłam 9 dni po porodzie :( ale nie ważne, oby już było po, później jakoś zleci, zajmiemy się dziećmi. Ten tydzień bezczynności i czekania mnie bardziej wymęczył niż pobyt z Anielka jak miała żółtaczkę. Liczę na to że w piątek mnie przyjmą i będą szybkie decyzje a nie czekanie i zbywanie. To najgorsze że nie dowiesz się dokładnie jaki mają na ciebie plan, tylko żyjesz od obchodu do obchodu i nie wiadomo co dalej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ale ja bym nie chciała tylko przyjeżdżać na wizytę tylko być przy dziecku cały czas.
    raczej rzadko jest taka mozliwosc w panstwowym szpitalu jesli dziecko jest na sali noworodkow

ja sobie nie wyobrazam rodzicow koczujacych na sali noworodkow
    jest rozlaka i trzeba przezyc dla dobra dziecka
    samemu tez fiz odpoczac

na razie rozumiem rozwazasz scenariusze ktorych nie ma w ogole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 14:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak to już w ogóle masakra leżeć tyle czasu... Mnie już raczej nie wypisza wcześniej skoro skończyłam 41 tc więc może być tak że lezalabym tydzień plus to co po porodzie. W sumie nawet tydzień w szpitalu mnie wcale tak nie przeraża ale po prostu sam fakt że myślałam że już dawno pbede po porodzie a minął już tydzień i mam czekać jeszcze parę dni na rozwiązanie jest dla mnie straszny... Ile można być w ciąży, 10 miesięcy?
    zawsze mozna czekac spokojnie w domu
    teraz kobiety chcialyby na juz wszystko miec i dzieciaka tez
    ja mam 2 tyg do terminu, nie jest lekko
    doliczam cierpliwie jeszcze 10dni plus do tego
    nie ma co sie denerwowac ze porodu jeszcze nie ma
    mi czop odszedl w 1ej ciazy 2tyg przed terminem 😀 takze to zaden znak

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    raczej rzadko jest taka mozliwosc w panstwowym szpitalu jesli dziecko jest na sali noworodkow

ja sobie nie wyobrazam rodzicow koczujacych na sali noworodkow
    jest rozlaka i trzeba przezyc dla dobra dziecka
    samemu tez fiz odpoczac

na razie rozumiem rozwazasz scenariusze ktorych nie ma w ogole
    Nie chodzi mi o jakąś długa rozlake typu miesiąc po urodzeniu wczesniaka ale np. 1 czy 2 dni po normalnym porodzie bo dziecko ma np. Zoltaczke. Bez sensu dla mnie wtedy wychodzić do domu bez dziecka i zostałabym przy nim w szpitalu.

Nie wiem czy mogę czekać w domu skoro lekarz dał mi już skierowanie do szpitala...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 14:42

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Już niedługo będziemy po porodzie, i obyśmy krótko leżały w szpitalu. Ja się nastawiam na żółtaczkę, wolę się miło zaskoczyć. Z Anielka byłam 9 dni po porodzie :( ale nie ważne, oby już było po, później jakoś zleci, zajmiemy się dziećmi. Ten tydzień bezczynności i czekania mnie bardziej wymęczył niż pobyt z Anielka jak miała żółtaczkę. Liczę na to że w piątek mnie przyjmą i będą szybkie decyzje a nie czekanie i zbywanie. To najgorsze że nie dowiesz się dokładnie jaki mają na ciebie plan, tylko żyjesz od obchodu do obchodu i nie wiadomo co dalej
    No tak mając jeszcze 2 dziecko w domu to też na pewno ciężko a już tym bardziej nie wiedząc ile jeszcze...

IGA.G lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio bylismy z dziecmi w starym zoo a tam jakies swinki/dziki z zakteconymi uszkami i napisane ze ciaza trwa u nich 120 dni.mowie do meza : im to dobrze tylko 4mce a maz : ale rodza po 4-6 mlodych 🤣
    no fakt bym sie nie zamienila

Kalija, baileys, joan85 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką maść na blizne kupić ? Lekarz mi w szpitalu mówił, miało to być na wypisie, oczywiście nie ma a ja nie pamiętam :(

dqprgu1royghdo7j.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Nie chodzi mi o jakąś długa rozlake typu miesiąc po urodzeniu wczesniaka ale np. 1 czy 2 dni po normalnym porodzie bo dziecko ma np. Zoltaczke. Bez sensu dla mnie wtedy wychodzić do domu bez dziecka i zostałabym przy nim w szpitalu.

Nie wiem czy mogę czekać w domu skoro lekarz dał mi już skierowanie do szpitala...
    3 doby masz gwarantowane dla Ciebie samej jak nic 😉
    oby nie dluzej
    ja z corka po operacyjnym proznociagu bylam 7dni, po 3 ej dobie sie przyzwyczailam do rygoru szpitalnego

docenilam domek i luz i swobode i ze moge na full swiatlo zgasic i zaden inny bobas mi nie placze , nikt nie klika recznym lakatorem etc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 07:52

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No tak mając jeszcze 2 dziecko w domu to też na pewno ciężko a już tym bardziej nie wiedząc ile jeszcze...
    Tak to było najgorsze, w pierwszej ciąży nie leżałam w szpitalu przed porodem, a teraz jak Anielka w domu tęskniła to byłam dwa razy na patologii. Serce się kraje, ale trzeba jakoś to wytrwac. W myśli mam obraz że już niedługo będę spacerowała z Aniela i Łucja :D mąż ma wolne do połowy września, więc będziemy mieli czas dla naszej czwórki, aby się ogarnąć w nowej sytuacji :)

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Tak to było najgorsze, w pierwszej ciąży nie leżałam w szpitalu przed porodem, a teraz jak Anielka w domu tęskniła to byłam dwa razy na patologii. Serce się kraje, ale trzeba jakoś to wytrwac. W myśli mam obraz że już niedługo będę spacerowała z Aniela i Łucja :D mąż ma wolne do połowy września, więc będziemy mieli czas dla naszej czwórki, aby się ogarnąć w nowej sytuacji :)
    No to super. Grunt to mieć pozytywne nastawienie i jakaś myśl która pomaga wytrwać. Mnie jedyne co pociesza to fakt że i tak to już max kilka dni ale czasami każdy dzień to się wydaje jak wieczność...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cepan śmierdzi cebulą i mało co daje. Kiedyś go uzywalam.

Kalija, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida nie dziwie się ze jesteś zfrustrowana tez pewnie bym była na Twoim miejscu.

Moja kuzynka prawie wszystkie ciążę miała zagrożone i trochę polezala w szpitalu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No to super. Grunt to mieć pozytywne nastawienie i jakaś myśl która pomaga wytrwać. Mnie jedyne co pociesza to fakt że i tak to już max kilka dni ale czasami każdy dzień to się wydaje jak wieczność...
    Teraz na patologii każda minutą była wiecznością, cieszę się że mnie puścili do domu do piątku. Zawsze to kilka dni z rodziną a nie na sali czekając aż się zacznie, albo odliczając godziny. A ty masz na jutro skierowanie tak? Nic lekarz nie mówił? Ja że swoim rozmawiałam dzisiaj, czy mogę ewentualnie w pon przyjechać zamiast piątku mimo że na piątek termin. To powiedzial że nie chce żebym była po terminie z cukrzyca, więc liczę na oksytocynę w piątek, zwłaszcza że mam już rozwarcie minimum 4 cm.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Teraz na patologii każda minutą była wiecznością, cieszę się że mnie puścili do domu do piątku. Zawsze to kilka dni z rodziną a nie na sali czekając aż się zacznie, albo odliczając godziny. A ty masz na jutro skierowanie tak? Nic lekarz nie mówił? Ja że swoim rozmawiałam dzisiaj, czy mogę ewentualnie w pon przyjechać zamiast piątku mimo że na piątek termin. To powiedzial że nie chce żebym była po terminie z cukrzyca, więc liczę na oksytocynę w piątek, zwłaszcza że mam już rozwarcie minimum 4 cm.
    Ja mam skierowanie na jutro, to będzie już 8 dzień po terminie. Trochę boję się zwlekać na własną rękę bo jednak już ryzyko wzrasta łożysko się starzeje itd. Co innego jak sami w szpitalu powiedzą że nie ma miejsc i proszę przyjść jutro ale tak to mimo że nie chce to pojadę i tak... Mój lekarz mówi że już nie ma co czekać i lepiej być pod obserwacją i pomoc już dziecku wyjść na świat no ale on nie pracuje w tym szpitalu niestety.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida wydaje mi się, że 8 dzień po terminie będą już działać, u mnie 5 dni po terminie afi tylko 6, łożysko na szczęście wyszło całe i nie wyglądało tak źle, ale położna mówiła, że jak przychodzą dziewczyny ze skierowaniem 1-7dni po terminie to je przetrzymują a powyżej działają od razu... Mam nadzieję, że u Ciebie szybko pójdzie!
    Muszę podziękować ginowi-dziadkowi za ten masaż szyjki, też mnie przerażała wizja leżenia w szpitalu i czekania na poród.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida wydaje mi się, że 8 dzień po terminie będą już działać, u mnie 5 dni po terminie afi tylko 6, łożysko na szczęście wyszło całe i nie wyglądało tak źle, ale położna mówiła, że jak przychodzą dziewczyny ze skierowaniem 1-7dni po terminie to je przetrzymują a powyżej działają od razu... Mam nadzieję, że u Ciebie szybko pójdzie!
    Muszę podziękować ginowi-dziadkowi za ten masaż szyjki, też mnie przerażała wizja leżenia w szpitalu i czekania na poród.
    Ja mam afi chyba ok. 11. Łożysko jeszcze daje radę ale już lekarz mówił że widać że mocno dojrzałe. Też pomógł mi tym badaniem szyjki bo powiększyło się rozwarcie i ten czop to moim zdaniem dzięki temu dziś odlazi. Mam nadzieję że w szpitalu się zlituja i zaczną już działać a jeśli każą czekać to max dzień czy dwa a nie do przyszłego wtorku...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam afi 20 🤔🤔 dużo coś. Lekarz w piątek mówił, że łożysko ma już sporo zwapnień, widać że się starzeje. Wg om jutro będzie dopiero 3dni po terminie, ale oni patrzą na datę z USG i tu będzie tydzień. Jestem ciekawa czy rzeczywiście jutro już mi podadzą oxy czy wezmą mnie na przetrzymanie jeszcze.

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ