Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska Gwiazda wrote:Już pisałam wcześniej że synek ma odpażoną pupę.Jest bez zmian.Dziś pediatra zleciła mu badanie kału,maść i dała skierowanie do chirurga bo być może trzeba oczyścić ranę by sie szybciej goiła.Powiedziała też,że rzedko się zdarza by rana goiła się tak długo.Na 17 jestem umówiona u jednego zlepszych w mieście dermatologa dziecięcego,zobaczymy co on powie.
zmienialiscie pampery na inne?
moze rana na pupie niestety podkazona jakims gronkowcem lub paciorkowcem
straszne u takiego maluszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 15:08
-
AnaKwiat wrote:Dziewczyny, czy któraś miała bóle krzyżowe przy porodzie? Ja mam skurcze, które głównie czuję w dolnej części pleców od 3 nad ranem, były co 10 minut, teraz już co 5 minut. Trwają około 30 sekund. Bolą bardzo ale po chwili przechodzą. Na IP powiedzieli, że to jeszcze nie to, zbadali mnie i szyjka nadal na ok 2cm. Wzięłam Nospę ale nie pomogło. Co robić?
-
13 sierpnia o 1.35 w nocy poorzez poród sn przyszedł na świat mój syn Adaś ♥️
Jest wspaniały !!!
Poród mega ciężki. Mały zdrowy i śliczny 🥰 jestem zakochana.
3300 i 58 cm.
Właśnie się przytulamy.
Krocze nienaruszone 😍
Chimera, kayama, Agagusia, Ania95, IGA.G, Domi_tur, zielonooka7, Matyldaaa, Applejoy, Frida91, Bobby29, natty85, trzydziecha, Pierniczkowa, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, werni, Kalija, emi2016, Myszk@, Bee_girl, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie o aplikacje Rossman, bo oczywiście nie dostałam maila na pampersy i nie wchodzi promocja na moja aplikacje aktualna. Czy trzeba zainstalować sobie druga, czy ta odinstalować i zainstalować jeszcze raz, czy na innym telefonie czy jak? Coś tu kombinowalyscie
-
Domi_tur wrote:Aga, super wieści!
Kalija, mój też czasem kaszlnie, kicha kilkanaście razy w ciągu dnia, całe dnie spędza w pomieszczeniach z otwartymi oknami/balkonem. Myślę, że pojedyncze kichnięcia czy kaszlnięcia to fizjologia
Magnolia, u nas Espumisan uratował sytuację. W nocy był płacz i prężenie, przedwczoraj nie mógł całą noc zrobić kupki, po kropelkach kupka jest prawie co karmienie. I bączki nocne bez płaczu, tylko my płaczemy ze śmiechu 🙈😁
Domi a ile kropelek dodajesz? Niby zalecają ten Espumisan po.1 mż ale chyba spróbuję bo pediatra dopiero w piątek a ja już myśleć nie przestaje. Mały je ładnie nie płacze poza momentami kiedy się pręży po jedzeniu nimi wtedy kiedy są gazy. Robię mu nmasaz kładę na brzuszku rowerkuje. No czopka nie.probowalam bo na własną rękę bez opinii lekarza trochę się boje.
-
AnaKwiat, Frida kciuki!
Vaniliowa gratulacje 🥰
My dziś ostatni cały dzień tylko we dwójkę. Jutro na 17 przyjęcie do szpitala 😱Applejoy, magnolia29, Frida91, Domi_tur, trzydziecha, Agagusia, zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, werni, emi2016, Limerikowo lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
magnolia29 wrote:Domi a ile kropelek dodajesz? Niby zalecają ten Espumisan po.1 mż ale chyba spróbuję bo pediatra dopiero w piątek a ja już myśleć nie przestaje. Mały je ładnie nie płacze poza momentami kiedy się pręży po jedzeniu nimi wtedy kiedy są gazy. Robię mu nmasaz kładę na brzuszku rowerkuje. No czopka nie.probowalam bo na własną rękę bez opinii lekarza trochę się boje.
3 razy dziennie po 5 kropelek, przed jedzeniem. Jak w nocy mamy więcej pobudek to daję i 4 razy. Konsultowałam to z pediatrą online :p położna dzisiaj stwierdziła, że można podawać przed każdym karmieniem do 5 kropelek. -
Domi_tur wrote:3 razy dziennie po 5 kropelek, przed jedzeniem. Jak w nocy mamy więcej pobudek to daję i 4 razy. Konsultowałam to z pediatrą online :p położna dzisiaj stwierdziła, że można podawać przed każdym karmieniem do 5 kropelek.
-
Applejoy wrote:I jutro Mozi z nami ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 17:39
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki