X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Oo Bobby to ciekawe ile będzie ważył Twój Klopsik ;) Może wcale nie będzie taka malutka. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
    Też się zastanawiam.. niech będzie tym szczypiorkiem chudziutkim, ale najważniejsze żeby zdrowa była!

Frida91, werni, trzydziecha lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylismy z kotkiem u weta, bo jakaś infekcja oka mu się przyplątała. I lekarka mówi, to te kropelki dawać tak i tak, i w piątek państwo przedzwonia albo zajrzą dadzą znać czy jest poprawa. A my na to że nie bardzo, bo w piątek rodzimy. A pani wet - jak to? Z takim małym brzuchem już rodzicie? 🙄🙄🙄 Więc tak, nie nastawiam się oczywiście na giganta, ale trudno! Będzie moim małym cudnym szczypiorkiem! Ale za to nastroiła mnie pozytywnie do CC, bo mówi że zarówno ona jak i jej znajome szybko doszły do siebie. Wiec może nie będzie tak zle. Spróbuję się w każdym razie nie nastawiać negatywnie :)

werni, trzydziecha lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby powinno być ok, chyba na takiej cc robionej w sposób planowany, po przespanej nocy itd.lepiej dochodzi się do siebie. Przynajmniej ja tak słyszałam od znajomych.

Bobby29 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    A masz ten Espumisan 40 mg/l czy 100mg/l?
    100 :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    100 :)
    Dzięki Kochana ja mam.40 kupiona czyli odpowiednio więcej

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa, Anna - gratulacje dla Was!
    Bobby - zobaczysz, bedziesz juz w sobote śmigała po korytarzu, w niedziele do Donu a w przyszlym tygodniu z wózeczkiem juz bedziesz spacerowała😊
    U nas wszystko (możliwie, jak na szpital) dobrze, osluchowo rano czysto bylo, bilirubina lekko nadal podwyższona wyszla, ake robili jakies frakcje i jest duzo tej wolnej, czyli tak moze byc przy KP. Mowili ze moze jutro albo w piatek wyjdziemy. O dziwno Krzys tu super funkcjonuje - bardzo ladnie dpi, duzo ssie i ogolnie zainteresowany jest nowym wnętrzem😊 ja tez staram sie widzieć plusy - mam duzo czasu na ksiazke, bo obowiązki domowe nie gonią. Tylko starszaków mi szkoda, bo jutro wolny dzien, mielismy go spędzić cala rodzina a tu klops, pewnie znowu z babcia slbo sasiadka na troche wylądują, zeby maz mogl do nas na troche wpasc...ale nic, byle do piatku!
    I normalnie kolejny raz odzyskuje wiarę w nasza służbę zdrowia - wszyscy mili, dopytują czy czegos nam nie trzeba i jak sie Krzys ma. I jest opcja wykupienia naprawde smacznego wyżywienia dla rodzica, nie ma co narzekać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 18:12

Frida91, Bobby29, werni, kayama lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • redken Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby trzymam kciuki za Was!
    U mnie po porodzie wszyscy byli zdziwieni wagą i wzrostem małego (3970g/58cm) bo brzuch tez miałam mały. Także to chyba nie ma reguły. Bobas może się tak ułożyć, że zmyli wszystkich ;)

Vaniliowa gratulacje!

Frida, za Was też trzymam kciuki! Powodzenia!

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken słyszałam po drodze opinię że dzieci miednicowo ułożone robią mniejsze brzuchy ale ile w tym prawdy to nie wiem :) Już niedługo się przekonamy ile ten knypeczek wkoncu nakoksowal :)

werni lubi tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa gratuluję :)

Ania Frida Bobby trzymam kciuki :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pełnia to się posypią porody :)

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Jutro pełnia to się posypią porody :)
    Ja już w to nie wierzę. :P

Dzisiaj miałam kolejną akcję dotyczącą L4. Mój doktor wystawił mi do dnia terminu z OM, czyli do niedzieli 11.08. Jak nic się nie działo, to w piątek poprzedzający termin zadzwoniłam do przychodni czy mogłabym wpaść żeby mi to przedłużył, ale od miłej pani z rejestracji usłyszałam, że pana doktora nie ma, bo urlop, ale przecież to mi automatycznie przejdzie na macierzyński (tak jasne, świetnie pani poinformowana). Nie chciałam zaczynać wcześniej macierzyńskiego, więc zapisałam się na poniedziałek 12.08 do rodzinnego. Pokazałam kartę konsultacji ze szpitala i lekarka rodzinna bez niczego wystawiła mi L4, ale tylko na 2 dni, bo w karcie było wpisane, że mam się stawić 14.08 do szpitala na indukcję. Dziś w szpitalu nie mieli miejsc, więc zostałam znów bez L4, więc stwierdziłam, że już się nie będę tak bujać tylko wezmę ten macierzyński, trudno, przynajmniej nie będę musiała tyle łazić. No i oczywiście jak pogadałam z koleżanką z kadr, to się okazało, że muszę mieć od prowadzącego zaświadczenie o terminie planowanego porodu żeby go dołączyć do wniosku o macierzyński. Automatycznie to może przejść jeśli ma się L4 i się urodzi w jego trakcie, bo wtedy się przerywa L4 i nalicza macierzyński. No ładnie, to dzwonie znów do mojej przychodni, bo doktorek dziś przyjmuje. W rejestracji była inna pani, sympatyczna, wypytała o całą sytuację, pospisywała szczegóły. Po 15 minutach zadzwoniła, że załatwiła z doktorem - mam jutro zadzwonić do niego w południe, on ma dyżur w szpitalu i tam może wypisać L4. Kurcze i u jednego da się załatwić, a drugi Cię oleje.

• werni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze Ci się uda z l4. Mi ginka wystawiła do 25 sierpnia i powiedziała ze jak nie urodzenia do tej pory to tez macierzynski.

Dziś mnie tak napieprza brzuch i krzyż ze ledwo chodzę ale jak coś robię.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dołacze do grona ciąz wybitnie przenoszonych, a juz na pewno wygram zawody na najwieksze dziecko na watku 😉

Na dzisiejszym usg Kluske wymierzono na 3970 g ekhm... glowke ma juz nisko, ale nadal odbija sie od kanalu, a nie napiera. AFI 19, przeplywy idealne, dobrze jej w brzuchu i tyle🙂 Szyjka sie trzyma, nadal ponad 2 cm, rozwarcie na opuszek. Porodu z tego predko nie bedzie - a liczylam Frida, ze spotkam sie z Toba w szpitalu 😉

Nie chcialam skierowania na CC na zimno, bo w sumie 4-kilowe dziecie da sie urodzic SN. Gorzej jesli jest blad pomiaru i mamy juz 4,5 kg. Dowiem sie pewnie dopiero w szpitalu 😛

Musze sobie jakas robote znalezc na najblizszy tydzien, za szybko sie ogarnelam. Bo takie bezczynne czekanie to bedzie dobijajce. Zaproponowalam malzowi wyjazd nad morze na dlugi weekend, ale nie chce, boi sie 🙄 A byloby tak fajnie jeszcze gdzies wyskoczyc we dwojke

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys spokojnie mojego rekordu pewnie prędko tu nikt nie pobije :P Poza tym nie znasz dnia i godziny, jeszcze sytuacja może się zmienić z dnia na dzień! Czyli lekarz na razie dał zielone światło na poród SN?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ja też boje się błędu pomiaru, ostatnio Łucja mierzona w poniedziałek na 4100. Ale lekarz wychodzi z założenia że urodziłam 4 kg za pierwszym razem to i teraz urodzę ponad 4 kg.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Baileys spokojnie mojego rekordu pewnie prędko tu nikt nie pobije :P Poza tym nie znasz dnia i godziny, jeszcze sytuacja może się zmienić z dnia na dzień! Czyli lekarz na razie dał zielone światło na poród SN?

Powiedzial, ze kwalifikacji do CC przy dziecku sporym, ale dobrze ulozonym dokonuje sie i tak dopiero na miejscu w szpitalu, ze te skierowania lekarzy prowadzacych sa traktowane przez szpital jako malo istotne. Ja zreszta nie chce CC, a tym bardziej na zimno, jesli nie bede musiala. Zobaczymy.
    Licze, ze trzymasz mi lozko w Raszei i jak Ty juz z bobaskiem bedziesz wychodzic, to ja akurat wskocze 🙂

Frida91, werni lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Powiedzial, ze kwalifikacji do CC przy dziecku sporym, ale dobrze ulozonym dokonuje sie i tak dopiero na miejscu w szpitalu, ze te skierowania lekarzy prowadzacych sa traktowane przez szpital jako malo istotne. Ja zreszta nie chce CC, a tym bardziej na zimno, jesli nie bede musiala. Zobaczymy.
    Licze, ze trzymasz mi lozko w Raszei i jak Ty juz z bobaskiem bedziesz wychodzic, to ja akurat wskocze 🙂
    No jasne, a nawet gdyby cesarka była konieczna to lepiej nie na zimno tylko poczekać na skurcze, no chyba że są inne wskazania. Zresztą już zaraz kończysz 40tc i dzieci już zwalniają z przyrostem na tym etapie.
    Zrobię co mogę ;) A przy okazji przetre szlaki i napisze czy rzeczywiście warto się tu pchać ;)

baileys lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dałam radę urodzić 4 kg kluska 😂 co prawda moja pochwa mocno oberwała przez to, ale podobno dojdzie do siebie 😅
    W szpitalu w dzień porodu wymierzyli małego na 3100 g... Także tego 😂

Frida91, Limerikowo, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, wiki2 lubią tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem mały był jakiś bardzo ruchliwy, przez 4h ciągle się ruszał, zmartwiło mnie to i stwierdziłam, żebyśmy pojechali na IP. Ktg znów jakieś takie słabe i zostawili mnie w szpitalu.

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera 🤞🤞🤞

A mnie chyba właśnie odchodzi czop. Wczoraj byliśmy załatwic jakieś sprawy, było trochę soaceru, Ani na pewno nie pobije w dystansue :) ale myślę że takie porządne 6km zrobiliśmy. Jak wróciliśmy to zaczęło być mi mokro ale to było takie wydzielinowate, raczej nie myślałam że to wody, zwłaszcza że założyłam podpaskę i na podpasce to było takie mleczno-zolte, rzadkie, ale właśnie żółtawe, więc myślę - jakaś wydzielina. Teraz wstałam na siku u wypadło że mnie dość dużo gluta, z niteczkami krwi. Więc myślę że to czop. Tylko sądząc po waszych opisach myślę że jeszcze trochę gluta przede mna. Mam nadzieję że jednak nie zacznę rodzić przed jutrem (albo jak zacznę to wieczorem w szpitalu, bo jeszcze mam ostatnie kwestie domowe do ogarnięcia jutro 😛) ale w sumie fajnie że coś już się zaczyna dziać.
    Na ostatnim ktg wtorkowym położna pytała czy mam skurcze przepowiadacze, i powiedziała że bardzo dobrze że się pojawiły bo to też sygnał dla dziecka że coś się zaczyna dziać i nie będzie to może dla malucha aż taki wielki szok jak go wyciągną..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 03:27

zielonooka7, Ania95, werni, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

Novum ICSI
    2 mrożaki
‹‹ 1230 1231 1232 1233 1234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ