X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś następna osoba ktora pisze ze jednak by przyjść rano na badania po lekkim śniadaniu.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie ma planowanego cięcia, to bez sensu iść naczczo, na to wychodzi. Nie wiem co ta lekarka w poniedziałek sobie wymyśliła, że mi kazała nie jeść.

werni lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takiego tygodniowego maluszka można kłaść na brzuchu oczywiście pod kontrola? Czytałam ze dobrze robi na 15 min przed karmieniem. Jeszcze nie kladlam.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    A jak często psikasz tym octeniseptem?
    Dwa-trzy razy dziennie, głównie po podmywaniu po toalecie. Nawet e szpitalu położna mówiła, że najlepszy Octenisept i żeby nie słuchać nikogo, że samo ma się zagoić😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny a takiego tygodniowego maluszka można kłaść na brzuchu oczywiście pod kontrola? Czytałam ze dobrze robi na 15 min przed karmieniem. Jeszcze nie kladlam.

Moja uwielbia spac na brzuchu i w dzien praktycznie tylko tak spi. Ze.względu na sids nie ukladam jej tak tylko na noc, co w konsekwencji sprowadza sie do tego, ze gorzej wtedy spi, bo pozycji na plecach nie lubi... Zastanawiam sie czy jest to faktycznie tak niebezpieczne, skoro sama potrafi juz glowke ppdniesc i obrocic...Obie córki ukladalam na brzuszku jeszcze w szpitalu.

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brzuszkuje codziennie. Coraz częściej i dłużej podnosi łepek.
    Zaczynam zdychać, jakby mi ktoś rozgrzany pręt wbijał w głowę. Nie jestem się w stanie nachylić więc mój siła rzeczy wszystko robi przy Małej.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam na insta ze jedna to już w szpitalu kladla na brzuszku małego.

Chimera tez tak myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:08

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dwa-trzy razy dziennie, głównie po podmywaniu po toalecie. Nawet e szpitalu położna mówiła, że najlepszy Octenisept i żeby nie słuchać nikogo, że samo ma się zagoić😂

Mam nadzieję, że mi też pomoże :) na razie mam doła przez to, bo rana nieciekawie wygląda :(

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na patologii ciąży, tu zwykle przyjmują 10 dni po terminie ale ze miałam skierowanie a oni miejsce to mnie przyjęli. Miałam ktg i usg. Rozwarcie bez zmian na 2 palce. Najprawdopodobniej w piątek zaczna preindukcje porodu bo to się zwykle zaczyna od rana więc już dziś odpada a na jutro inna dziewczyna jets w planach więc z tego co rozumiem to biorą wtedy na porodówke. Z plusów to przynjamniej wiem że urodze w tym szpitalu w którym chciałam a tak się bałam że mnie odesla no i muszę przyznać że wszyscy tu są bardzo mili.

Misi@, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Pierniczkowa, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, serio nie wiem co ci lekarze z tym na czczo wymyślają. Tylko niepotrzebnie leży potem babeczka drugi raz pod ktg bo słabo wyszło na głodnego. U mnie pytali na IP czy jadłam śniadanie. Podejrzewam, ze w przypadku odpowiedzi przeczącej musiałabym coś zjeść zanim by zaczęli zapis.

Frida trzymam kciuki. U mnie w szpitalu przy preindukcji zostaje się jeszcze na pato, dopiero właściwa indukcja na porodówce. Pewnie będą chcieli założyć Ci cewnik foleya (u mnie już wypadał), może masaż szyjki Ci zrobią. Mnie już przy rozwarciu na 2 palce nie bolał, ale tez nie przyniósł rezultatu wiec moze się lekarz nie przyłożył ;). Jak by się udało z cewnikiem to zostałabym jeszcze na pato z zaleceniem utrzymywania aktywności żeby podkręcić działanie balonika. Ale wiadomo, co szpital to inna organizacja. Będzie dobrze ✊🏻✊🏻

Frida91, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Oczywiście że można ! Nawet trzeba 🙂 ja kładłam jeszcze w szpitalu do naświetlania, leżenie na brzuszku pomaga też na dolegliwości jelitowe i dobrze działa na stawy biodrowe jeśli ulozycir na żabkę 🙂

kayama lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliowa się nie odzywa...pewnie się po tajniacku rozpakowała beze mnie 🤔🤔

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyszłam tu po śniadaniu i nikt nawet nie pytał o to. Podobno na indukcje biorą wcześnie rano zanim jest śniadanie ale najwyżej najem się we własnym zakresie jka się obudzę hehe

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już pisałam wcześniej że synek ma odpażoną pupę.Jest bez zmian.Dziś pediatra zleciła mu badanie kału,maść i dała skierowanie do chirurga bo być może trzeba oczyścić ranę by sie szybciej goiła.Powiedziała też,że rzedko się zdarza by rana goiła się tak długo.Na 17 jestem umówiona u jednego zlepszych w mieście dermatologa dziecięcego,zobaczymy co on powie.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały przybrał 350g w 9 dni! Moje cycki mają moc😂

Limerikowo, Kalija, Applejoy, Agagusia, kayama, Ania95, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, emi2016, Bee_girl, joan85 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja jestem na patologii ciąży, tu zwykle przyjmują 10 dni po terminie ale ze miałam skierowanie a oni miejsce to mnie przyjęli. Miałam ktg i usg. Rozwarcie bez zmian na 2 palce. Najprawdopodobniej w piątek zaczna preindukcje porodu bo to się zwykle zaczyna od rana więc już dziś odpada a na jutro inna dziewczyna jets w planach więc z tego co rozumiem to biorą wtedy na porodówke. Z plusów to przynjamniej wiem że urodze w tym szpitalu w którym chciałam a tak się bałam że mnie odesla no i muszę przyznać że wszyscy tu są bardzo mili.

Frida, czyli teraz jakby sie przyszlo z ulicy, to nie maja juz miejsc? Pytam, bo u mnie byla masakryczna noc i rozwazalam nawet zgloszenie sie na IP, a nie chcialabym jechac bez sensu

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Frida, czyli teraz jakby sie przyszlo z ulicy, to nie maja juz miejsc? Pytam, bo u mnie byla masakryczna noc i rozwazalam nawet zgloszenie sie na IP, a nie chcialabym jechac bez sensu
    Az tak to się nie orientuję ale podobno ostatnio spore oblozenie. Ale jak byłam na izbie przyjęć to były tylko 3 pacjentki łącznie ze mną i wszystkie do planowanych przyjęć na patologie. Więc ja na Twoim miejscu bym próbowała i tak :)

baileys lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś miała bóle krzyżowe przy porodzie? Ja mam skurcze, które głównie czuję w dolnej części pleców od 3 nad ranem, były co 10 minut, teraz już co 5 minut. Trwają około 30 sekund. Bolą bardzo ale po chwili przechodzą. Na IP powiedzieli, że to jeszcze nie to, zbadali mnie i szyjka nadal na ok 2cm. Wzięłam Nospę ale nie pomogło. Co robić?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, czy któraś miała bóle krzyżowe przy porodzie? Ja mam skurcze, które głównie czuję w dolnej części pleców od 3 nad ranem, były co 10 minut, teraz już co 5 minut. Trwają około 30 sekund. Bolą bardzo ale po chwili przechodzą. Na IP powiedzieli, że to jeszcze nie to, zbadali mnie i szyjka nadal na ok 2cm. Wzięłam Nospę ale nie pomogło. Co robić?
    nie bierz nospy jesli akcja ma sie rozwinac ani magnezu
    tak krzyzowe sa od plecow od czesci ledzwiowej bardzo nieprzyjemne
    czasem jest tak ze szyjka 2cm lub 1cm skurczy brak na ktg a bole sa
    uroki przedporodowe

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala. odeszły mi wody. Trzymajcie kciuki proszę!

Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Frida91, Kalija, Domi_tur, Matyldaaa, IGA.G, Applejoy, Chimera, Agagusia, kayama, Ania95, zielonooka7, magnolia29, Bobby29, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, werni, emi2016, joan85, Vampire lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ