Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Dziewczyny a takiego tygodniowego maluszka można kłaść na brzuchu oczywiście pod kontrola? Czytałam ze dobrze robi na 15 min przed karmieniem. Jeszcze nie kladlam.
Moja uwielbia spac na brzuchu i w dzien praktycznie tylko tak spi. Ze.względu na sids nie ukladam jej tak tylko na noc, co w konsekwencji sprowadza sie do tego, ze gorzej wtedy spi, bo pozycji na plecach nie lubi... Zastanawiam sie czy jest to faktycznie tak niebezpieczne, skoro sama potrafi juz glowke ppdniesc i obrocic...Obie córki ukladalam na brzuszku jeszcze w szpitalu. -
Ja też brzuszkuje codziennie. Coraz częściej i dłużej podnosi łepek.
Zaczynam zdychać, jakby mi ktoś rozgrzany pręt wbijał w głowę. Nie jestem się w stanie nachylić więc mój siła rzeczy wszystko robi przy Małej. -
Widziałam na insta ze jedna to już w szpitalu kladla na brzuszku małego.
Chimera tez tak myślę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:08
-
Domi_tur wrote:Dwa-trzy razy dziennie, głównie po podmywaniu po toalecie. Nawet e szpitalu położna mówiła, że najlepszy Octenisept i żeby nie słuchać nikogo, że samo ma się zagoić😂
Mam nadzieję, że mi też pomoże na razie mam doła przez to, bo rana nieciekawie wygląda -
Ja jestem na patologii ciąży, tu zwykle przyjmują 10 dni po terminie ale ze miałam skierowanie a oni miejsce to mnie przyjęli. Miałam ktg i usg. Rozwarcie bez zmian na 2 palce. Najprawdopodobniej w piątek zaczna preindukcje porodu bo to się zwykle zaczyna od rana więc już dziś odpada a na jutro inna dziewczyna jets w planach więc z tego co rozumiem to biorą wtedy na porodówke. Z plusów to przynjamniej wiem że urodze w tym szpitalu w którym chciałam a tak się bałam że mnie odesla no i muszę przyznać że wszyscy tu są bardzo mili.
Misi@, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, Domi_tur, Pierniczkowa, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Chimera, serio nie wiem co ci lekarze z tym na czczo wymyślają. Tylko niepotrzebnie leży potem babeczka drugi raz pod ktg bo słabo wyszło na głodnego. U mnie pytali na IP czy jadłam śniadanie. Podejrzewam, ze w przypadku odpowiedzi przeczącej musiałabym coś zjeść zanim by zaczęli zapis.
Frida trzymam kciuki. U mnie w szpitalu przy preindukcji zostaje się jeszcze na pato, dopiero właściwa indukcja na porodówce. Pewnie będą chcieli założyć Ci cewnik foleya (u mnie już wypadał), może masaż szyjki Ci zrobią. Mnie już przy rozwarciu na 2 palce nie bolał, ale tez nie przyniósł rezultatu wiec moze się lekarz nie przyłożył . Jak by się udało z cewnikiem to zostałabym jeszcze na pato z zaleceniem utrzymywania aktywności żeby podkręcić działanie balonika. Ale wiadomo, co szpital to inna organizacja. Będzie dobrze ✊🏻✊🏻Frida91, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
[/url] -
kayama wrote:Dziewczyny a takiego tygodniowego maluszka można kłaść na brzuchu oczywiście pod kontrola? Czytałam ze dobrze robi na 15 min przed karmieniem. Jeszcze nie kladlam.
Oczywiście że można ! Nawet trzeba 🙂 ja kładłam jeszcze w szpitalu do naświetlania, leżenie na brzuszku pomaga też na dolegliwości jelitowe i dobrze działa na stawy biodrowe jeśli ulozycir na żabkę 🙂kayama lubi tę wiadomość
-
Już pisałam wcześniej że synek ma odpażoną pupę.Jest bez zmian.Dziś pediatra zleciła mu badanie kału,maść i dała skierowanie do chirurga bo być może trzeba oczyścić ranę by sie szybciej goiła.Powiedziała też,że rzedko się zdarza by rana goiła się tak długo.Na 17 jestem umówiona u jednego zlepszych w mieście dermatologa dziecięcego,zobaczymy co on powie.
-
nick nieaktualnyFrida91 wrote:Ja jestem na patologii ciąży, tu zwykle przyjmują 10 dni po terminie ale ze miałam skierowanie a oni miejsce to mnie przyjęli. Miałam ktg i usg. Rozwarcie bez zmian na 2 palce. Najprawdopodobniej w piątek zaczna preindukcje porodu bo to się zwykle zaczyna od rana więc już dziś odpada a na jutro inna dziewczyna jets w planach więc z tego co rozumiem to biorą wtedy na porodówke. Z plusów to przynjamniej wiem że urodze w tym szpitalu w którym chciałam a tak się bałam że mnie odesla no i muszę przyznać że wszyscy tu są bardzo mili.
Frida, czyli teraz jakby sie przyszlo z ulicy, to nie maja juz miejsc? Pytam, bo u mnie byla masakryczna noc i rozwazalam nawet zgloszenie sie na IP, a nie chcialabym jechac bez sensu -
baileys wrote:Frida, czyli teraz jakby sie przyszlo z ulicy, to nie maja juz miejsc? Pytam, bo u mnie byla masakryczna noc i rozwazalam nawet zgloszenie sie na IP, a nie chcialabym jechac bez sensu
baileys lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Dziewczyny, czy któraś miała bóle krzyżowe przy porodzie? Ja mam skurcze, które głównie czuję w dolnej części pleców od 3 nad ranem, były co 10 minut, teraz już co 5 minut. Trwają około 30 sekund. Bolą bardzo ale po chwili przechodzą. Na IP powiedzieli, że to jeszcze nie to, zbadali mnie i szyjka nadal na ok 2cm. Wzięłam Nospę ale nie pomogło. Co robić?Krzyś jest z nami od 15.08.2019
-
AnaKwiat wrote:Dziewczyny, czy któraś miała bóle krzyżowe przy porodzie? Ja mam skurcze, które głównie czuję w dolnej części pleców od 3 nad ranem, były co 10 minut, teraz już co 5 minut. Trwają około 30 sekund. Bolą bardzo ale po chwili przechodzą. Na IP powiedzieli, że to jeszcze nie to, zbadali mnie i szyjka nadal na ok 2cm. Wzięłam Nospę ale nie pomogło. Co robić?
tak krzyzowe sa od plecow od czesci ledzwiowej bardzo nieprzyjemne
czasem jest tak ze szyjka 2cm lub 1cm skurczy brak na ktg a bole sa
uroki przedporodowe -
Jadę do szpitala. odeszły mi wody. Trzymajcie kciuki proszę!
Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Frida91, Kalija, Domi_tur, Matyldaaa, IGA.G, Applejoy, Chimera, Agagusia, kayama, Ania95, zielonooka7, magnolia29, Bobby29, Pierniczkowa, DrzewkoPomarańczowe, werni, emi2016, joan85, Vampire lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019