Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Matyldaaa wrote:Zaczynam tracić cierpliwość... ciągle ktoś pisze i dzwoni czy już urodziłam a ja ani pół skurczu, nic, żadnych twardnień, brzuch wysoko....
Idę na spacer.... bo inaczej wpadnę w czarny dziurę rozpaczy
Ja tu za niedługo na prawdę zostane jedyna nierozpakowana
Hehe mam to samo, w tym tygodniu dosłownie wszyscy piszą i dzwonią pytając czy już a jak nie odpisuje w ciągu godziny to do męża czy jesteśmy na porodówce, ehh -
Agagusia wrote:Na poprawę humoru: śniło mi sie dzisiaj, ze wody mi odeszły, w domu🤣
To dopiero.
A dziewczyny rozpakowane: śnią sie juz Wam Wasze dzieci? Bo mi wlasnie nie, a pamietam ze w ciazy dosc szybko zaczelam sie w snach widzieć ciężarna.
A mnie się ani razu nie śniło że jestem w ciąży!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Agagusia wrote:U nas bez zmian, osluchowo czysto, zadnych lekow ani badań zleconych. I ze niby mamy do jutro zostac, wkurzykam sie. Argumenty za zostaniem:’ wytrzymacie’, ‚posiedzicie jeszcze troche’’ ‚pani sie tu tez wykuruje, bo w domu to zawsze cos’
Ja wiem ze nfz placi od 4 dób jakas wieksza stawkę, ale kurczę, spotyka nas to juz ktorys raz - nic sie nie dzieje, a 4 doby siedziec trzeba. I zawsze wściekła, ze łzami w oczach sie zgadzałam, a tym razem ze przelało - poprosiłam o wypis na żądanie. O dziwo lekarka nie robila problemow, ew zaproponowałam ze wyjde wieczorem, a po wypis z data jutrzejsza jutro Podjade. To jakas farsa jest ze niby nie ma miejsc w szpitalach i kasy na służbę zdrowia a juz ktorys raz bezsensownie trzymają nas 4 doby, zamiast w 3 wypuścić. Praktycznie tylko po porodach wychodziłam po 3 dobach.
Nas o dziwo teraz wypuścili po 2 dobach. Myślałam, że po cc zawsze trzeba odsiedzieć 3dni w szpitalu, a tu taka niespodzianka 1.08 było tyle porodów, że jak nie musieli to nie trzymali dłużej... Bardzo mi to odpowiadało...
Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Mam pełne dwa opakowania bo bałam się to brać w ciąży. U mnie wystarczy kropla wody podczas mycia i zapalenie ucha mam murowane. Podobno taka moja uroda. Byłam już u tyłu laryngologów że trudno zliczyć.
A nie probują na początku dawać steryd? -
Bobby29 wrote:Chimera czyli ciebie trzymają na oddziale i czekają aż się samo zacznie czy planuja cię wypisać?
U mnie póki co nie będą "wyważać zamkniętych drzwi" i żadnej indukcji nie ma zaplanowanej.
Matylda miałam to samo kilka dni przed terminem, ale teraz jakoś się o dziwo uspokoiło. Boją się już mnie 😁😁 Za to jak dziś dzwoniłam mamie z rana, że w szpitalu jestem, to już myślała, że rodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 13:05
-
Mnie tak wymęczył pobyt tygodniowy w szpitalu, że po wyjściu nie spieszy mi się do porodu i cieszę się że mogłam te kilka dni spędzić w domu z Anielka. Dzisiaj pojechaliśmy na wycieczkę i na miasto, na lody, na starówkę, aż śmiać mi się chce że spędzam pół dnia poza domem, jakby się zaczęło to nie mam przy sobie nic :p ale niestety sielanka się kończy i jutro stawiam się na oddziale znowu... Ciekawe jakie mam rozwarcie jak tydzień temu było 4 cm już...
-
Mnie się chyba zaczęły sączyć wody.. jest to rzadkie i lekko różowe. Nie ma tego duzo ani nie mam skurczy żadnych więc nie będę chyba jechać wcześniej na ip tylko pojedziemy normalnie na tą 17.. No chyba że ze mnie chlusnie nagle albo.zadzieje się coś nienormalnego. młoda rano się ładnie ruszała, teraz trochę spala bo ja ululałam odkurzając i myjąc podłogę ale siadłam właśnie z piwkiem pszenicznym 0.0 i melonem, i zaczyna harcować więc chyba zgodnie z planem na 17 będzie. Ale swoją drogą ma wyczucie młoda
werni, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Niebieska Gwiazda, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Nawet już tak myślałam ze może tak być więc zamiast obiadu zjem sobie płatki na mleku. I tak mam na nie ochotę od wczoraj a poza tym jestem tak podekscytowana że i tak specjalnie apetytu nie mam a zobaczymy jak będzie
Frida91, trzydziecha, Niebieska Gwiazda, Agagusia lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Mi się pisały dziś w końcu jakieś skurcze do 60 na ktg Ale tak to cisza... Dziś przyjęli inna dziewczyne która jest o dzień dalej niż ja i już się stresuję że ja wepchna przede mnie w kolejkę i będę czekać bezczynnie kolejny dzień...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida u mnie teraz na ktg był jeden na poziomie 80 i jeden na 100, ale ja tego w ogóle nie czuje. W nocy jak miałam jedną setkę, to akurat jak brzuch stwardniał, a teraz to nic dziwnego nie było.
Z rana miałam kilkanaście twardnien brzucha, a później już nic, jakoś tego nie widzę.
Trochę mnie krzyż zaczął boleć, ale to chyba od tego wstrętnego łóżka. Nie ma to jak własny, wygodny materac!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 19:59
-
Prawie 9 km i mam wrażenie, że Mała to co najwyżej się w brzuchu uśmiała z naszej naiwności że ją spacerem wykurzymy...
Mąż ledwie nogami powłóczy a nie wie że jeszcze mam wobec niego plany hihi
Ale najlepsze że ledwo doszłam do domu i dostałam SMS od kumpeli czy rodzę bo dawno na Messengerze nie byłam aktywnaDrzewkoPomarańczowe, Agagusia, trzydziecha, Limerikowo lubią tę wiadomość
Mama Aniołka - 02.2018
Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤ -
Dziewczyny to możliwe żeby już się zaczynał skok rozwojowy? Mała jest strasznie zmierzła, śpi tylko jak mnie czuję obok. Do cyca co 15 min. Brzuszek ją nie boli, ale nie da się odłożyć sama abi do bujaczka ani do wyra. Teraz właśnie usnęła przytulona do mnie. Szumiś jest moim sprzymierzeńcem w tej nie równej walce, przynajmniej on budzie się razem ze mną
Dziewczyny po dzisiejszej nocy zazdroszczę wam brzuszków. Odbijanie dziecka przy zapaleniu ucha to nie lada rozrywka. Jak mi przywaliła głową to aż gwiazdy zobaczyłam. Do tego w nocy była butlą o ile dwa razy dała się oszukać na sztucznego cyca, to rano już nie było przebacz.
-
Mi tylko znajomi piszą jak się czuje i co tam ? Tylko dziewczyny z ovu nie mogą się doczekać kiedy urodze 😂😂😂
Bobby29 lubi tę wiadomość