Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Była u nas położna na patronazu. Okazało się ze dziecko głodze:(( Za mało przybrała, tylko 200 g nawet nie osiągnęła wagi urodzeniowej 8-( Teraz musimy nadrobić szybko, jeść do 80 ml.Karmić co 2,5 godziny. A z moim kp to mam jeden dzień odciągac laktatorem dawać i uzupełniać mm. Czyli sprawdzić ile jej uzupełniać trzeba. I potem po każdym karmieniu odciągac aby pobudzić laktacje. Sprawdzała mi ze pokarm mam. No zobaczymy. Blizna goi się super. Wszystko gra. Pępek małej przemywać 70% spirytusem. Jutro wizyta u pediatry.
summer.86, Applejoy lubią tę wiadomość
-
kayama wrote:Była u nas położna na patronazu. Okazało się ze dziecko głodze:(( Za mało przybrała, tylko 200 g nawet nie osiągnęła wagi urodzeniowej 8-( Teraz musimy nadrobić szybko, jeść do 80 ml.Karmić co 2,5 godziny. A z moim kp to mam jeden dzień odciągac laktatorem dawać i uzupełniać mm. Czyli sprawdzić ile jej uzupełniać trzeba. I potem po każdym karmieniu odciągac aby pobudzić laktacje. Sprawdzała mi ze pokarm mam. No zobaczymy. Blizna goi się super. Wszystko gra. Pępek małej przemywać 70% spirytusem. Jutro wizyta u pediatry.
-
nick nieaktualny
-
Tak pytała mnie czy wyrażam zgodę by zostać. No i zostałam. Nie podobało jej się wykres.
A i mały waży około 3kg.Bobby29, Applejoy lubią tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Ty glodzisz a ja chyba upasam. 3300 waga urodzeniowa 2 tyg 2dni od porodu 4100 czy u którejś dziec tez tyle przybral?
Mój, 850g w 17 dni 😉
Karmiłam odciagnietym mlekiem i uzupełniałam mm co 3h. Położna kazała przestać budzić na karmienie i teraz przerwy mamy dłuższe. Do tego przechodzimy powoli na cyc i teraz nie wiem czy nie schudnie? Rozważam kupno wagi dla niemowlaków 🤪 -
Werni kciuki!
werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
My byliśmy na pierwszej wizycie pediatrycznej i już nic nie wiem...
Ta lekarka zaleca wszystko odwrotnie co położna:
do pępka spirytus nie octenisept
do flory nie biogaja tylko coś na "s"
do wody do mycia nic nie dodawać
myć codziennie nie co dwa dni
do pupy krem nivea z cynkiem
do twarzy i ciała nic nie używać
nie budzić na karmienie co 3 h, ma sobie spać
używać zasypki!
nic już nie wiem2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
ja swoje jak byl upal co dzien kapalam
a jak 27 stop w lecie to 2x dziennie moczylam tylko
niektorzy rodzice kapia co dzien jako rytual przed nocka
mycie i nawilzanie, wietrzenie utrzymuje skore w ok stanie
jesli male regularnie sie budza co 2-3h na mleko to ok mozna nie budzic
w nocy max zalecana przerwa to 5h wg pan pielegniarek z Polnej inaczej spada cukier szybko u niemowlat
choc znam matki ktore na noc nigdy nie budzily niemowlakow i ich dzieci sa raczej chudziutkie
raczej od spirytusu na pepek sie odchodzi ale co polozna to inna szkola szczegolnie te starsze panie
myly spiritem bo nic innego nie bylo lata temu, spirit mocno wysusza
co do mycia bez niczego to sie nie spotkalam
fakt niemowlaki poca sie mniej badz vo badz dla mnie samej nawet prysznic bez mini ilosci gelu to nie mycie i potem na zapaszki mozna narzekac w komunikacji publicznej..
eko mamy dodaja olejki migdalowy lub kokosowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 19:40
-
MDW my uzywalismy tylko gaziki ze spirytusem i pępek odpadł w 7 dobie, ten nivea mam próbkę małą i sobie chwalę choć mam pół szuflady różnych specyfików , zasuszam nim też potówki 🙈 kąpiemy codziennie ale stosujemy i płyn do kąpieli i balsam po kąpieli :p
MDW, MDW lubią tę wiadomość