X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Zimne rączki i nóżki u niemowlaka to niemal norma. Choć w pokoju jest ciepło, a maluch został ubrany stosownie do temperatury pomieszczenia, jego ręce pozostają zimne. Nim włożysz kolejną warstwę ubranek albo przykryjesz dziecko dodatkowym kocem, sprawdź, czy ma ciepły kark. Na skutek nierozwiniętego do końca układu krążenia na podstawie zimnych rąk czy stóp niemowlaka trudno jest ocenić, czy dziecko nie marznie.
    ja juz mam 2jke dzieci i nigdy takich rozmyslan temperaturowych nie mialam
    przezyly ani przepocone ani zamarzniete 😆
    nie przypiminam sobie tej normy z zimnymi konczynami w szpitalu czy w domu czy poza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:52

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak myślę, że może mały płacze bo jednak więcej się dzieje jak jest jego brat w domu i nie ma ciszy by spac;/ może jak Antek wróci przedszkola to się to unormuje;)

Ja kładę małego na chwilkę na brzuszku

A dlaczego zalecane przed jedzeniem? Nie ulewa później po karmieniu?
    Też zauważyłam, że jak jest bardziej aktywny to ulewa A w nocy jak śpi to nic się nie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2019, 21:55

• Kalija Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozycja na brzuszku pomaga odgazować dziecko , po jedzeniu może być spokojniejsze i z mniejszym ryzykiem kolki. Moja się bardzo prężyła po jedzeniu i zanim puściła bączka to popłakiwała. Teraz ten problem wydaje mi się jest mniejszy 😊 każde dziecko jest inne , ale co szkodzi wypróbować 😊

Misi@, menka2 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów od 2h jest awaria, oderwanie śpiącego Szymona od sutka = dramat, histeria i przebudzenie... 😭😭😭 A dałam mu dziś żyć własnym trybem. Chyba się dzisiaj pochlastam

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Jak robisz te okłady? Jutro se kupię :)

Edit. Doczytałam że to zioła, parzy się i potem kompres z tego? Kurde nie mam zielarskiego w okolicy ale może w zwykłej aptece będą mieli.

Robię według przepisu na opakowaniu: litr wody i 2 łyżki stołowe kory dębu. Gotuję 5 min. Moczę w tym gaziki i przykładam do rany na 10 min dwa razy dziennie :)

Bobby29 lubi tę wiadomość

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu tematy noworodkowe a ja wtrącenia się z porodem :D wody mi odeszły jedziemy do szpitala, trzymajcie kciuki ✊

Chimera, Kalija, Pierniczkowa, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa, Domi_tur, trzydziecha, Misi@, menka2, werni, Applejoy, emi2016, Agagusia, Limerikowo, Frida91, Ania95, Reniiata, kayama, redken, Bee_girl, Vampire, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka trzymam kciuki!!

• Kalija Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonooka7 wrote:
    Wy tu tematy noworodkowe a ja wtrącenia się z porodem :D wody mi odeszły jedziemy do szpitala, trzymajcie kciuki ✊

Powodzenia❤

dqprgu1royghdo7j.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka kciuki! 🤞☺️

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka, kciuki zacisniete! Powodzenia ✊🏻✊🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieloonoka mooocno ✊✊✊
    Trzydziecha gratulacje!!!! 😀😀😀

I ja się pochwalę, że od wczoraj od 17.45 jest z nami Iga 😍❤ 3350g, 57 cm.
    Poród sn ale długi i trudny. Malutka napiła się za dużo wód płodowych i niestety po 15 minutach przytulania poszła na noc do inkubatora. Czekam teraz ż niecierpliwością aż dostanę ją do karmienia.
    Z rzeczy które nas zanipokoily to fakt że ma odgieta lewa nóżkę (miała za mało miejsca w macicy i źle sobie ja ulozyla) ale pani pediatra powiedziała że to kwestia masaży i wszystko wróci do normy.

Jedno mogę napisać- wczoraj życie zmienilo swój bieg i jak tak staliśmy ż mężem nad inkubatorem wylewajac łzy szczęścia to wiem że zaczęła się najpiekniejsza (choć nielatwa i wymagająca) przygoda naszego życia 😀

Chimera, trzydziecha, Misi@, menka2, werni, Domi_tur, Applejoy, emi2016, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Frida91, Ania95, Myszk@, Nacha, Bobby29, kayama, redken, Bee_girl, Vampire, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda gratuluje i życzę żebyście szybko mogły znów się przytulać 😚

Matyldaaa lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka kciukiii powodzenia!

Matylda gratulacje!!! Ja też czekam na mojego maluszka wiem co czujesz i też popłakałam się jak go zobaczyłam, to są piękne chwile ,,<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 06:30

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja tak myślę, że może mały płacze bo jednak więcej się dzieje jak jest jego brat w domu i nie ma ciszy by spac;/ może jak Antek wróci przedszkola to się to unormuje;)

u nas jest właśnie na odwrót - jak starszej siostry nie ma w domu na noc - a zdarzyło się to AŻ DWA razy :D to właśnie Mania jest niespokojna - jakby wybita z rytmu. W sumie przyzwyczajona była przez tyle miesięcy w brzuchu właśnie również do odgłosów siosty

Misi@ lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    No i znów od 2h jest awaria, oderwanie śpiącego Szymona od sutka = dramat, histeria i przebudzenie... 😭😭😭 A dałam mu dziś żyć własnym trybem. Chyba się dzisiaj pochlastam

kochana zawsze może być gorzej :D np. ja dzisiaj od 3 do 5 "latałam" od jednego dziecka do drugiego :D jak jedna usnęła to druga wołała i tak przez ponad dwie godziny - na szczęśćie obie śpią a ja pije w ciszy kawe <3 doceniam teraz wstanie nawet o 6 aby pobyć "Samej ze sobą" :)

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka 👊👊

Matylda gratuluje. My mamy szpitale stopki ale widzę efekt po 2 tyg. Masażu. Nam rehabilitantów poleciła zrobić zdjęciach i po jakimś czasie sprawdzić czy się zmienił i.

• Kalija Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matyldaaa wrote:
    Zieloonoka mooocno ✊✊✊
    Trzydziecha gratulacje!!!! 😀😀😀

I ja się pochwalę, że od wczoraj od 17.45 jest z nami Iga 😍❤ 3350g, 57 cm.
    Poród sn ale długi i trudny. Malutka napiła się za dużo wód płodowych i niestety po 15 minutach przytulania poszła na noc do inkubatora. Czekam teraz ż niecierpliwością aż dostanę ją do karmienia.
    Z rzeczy które nas zanipokoily to fakt że ma odgieta lewa nóżkę (miała za mało miejsca w macicy i źle sobie ja ulozyla) ale pani pediatra powiedziała że to kwestia masaży i wszystko wróci do normy.

Jedno mogę napisać- wczoraj życie zmienilo swój bieg i jak tak staliśmy ż mężem nad inkubatorem wylewajac łzy szczęścia to wiem że zaczęła się najpiekniejsza (choć nielatwa i wymagająca) przygoda naszego życia 😀

Gratuluję ❤
    Aż łezka w oku mi sie zakreciła, ale ja to teraz miękkie kluchy jestem 😄
    Życzę zdrowia dla Was i szybkiego powrotu do domu!

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka kciuki :)

Matylda gratuluję :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka kciuki zaciśnięte :)

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha, Matylda gratulacje! Oby malutka szybko wypuścili z inkubatora!
    Werni, bardzo mocne kciuki za dziś!

Myśmy mieli dziś ciężka noc. Krzys bardzo intensywnie ciągnął z piersi, zasypiał, tuliłam go jeszcze troszkę, odkładałam a on łapę przez sen do buzi nieporadnie i się rozbudzał. Wiec go brałam, on pierś, po 15 min zasypiał i znowu ta sama historia. W końcu bałam się go odłożyć. Zastanawiam się czy mu w takich przypadkach nie dawać smoczka bo może mu się silna potrzeba ssania rozwinęła? Dodatkowo trochę miał szybki oddech w nocy i lekko świszczący, i pare razy chrząknął. Mam nadzieje ze to nie jest oznaka jakiegoś przeziębienia 😕

werni lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ