Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas to jest kwestia spania w łóżeczku, jak go przeniosę gdzieś indziej to jest spokój 🤔 miałam położony kocyk pod materac żeby był lekki skos na wypadek ulewania, dzisiaj wyjęłam i zobaczymy czy to coś da w bujaczku, na kanapie czy naszym łóżku śpi ciuchutko
-
Domi_tur wrote:I nie wiem o co chodzi, ale jak śpi w łóżeczku to charczy jak stary palacz, a jak go kładę w innym miejscu to śpi bezdzwiecznie jak aniołek 👼 nie rozumiem co jest tam nie tak 🙆
U nas to samo! Wczoraj jeździliśmy z łóżeczkiem po całym mieszkaniu bo mąż wymyślił że w sypialni mamy żyłe wodną w miejscu gdzie stoi łóżeczko i stąd te odgłosy 😂
menka2 lubi tę wiadomość
-
TBobby29 wrote:AnaKwiat u nas podobną noc dzisiaj,bpierwsza taka od urodzenia. Mała ssała cycka, po czym nie dała się odłożyć. Ssała efektywnie, potem jeszcze dokarmiamy więc była najedzona, przebrana i i tak była niespokojna. Chciała być cały czas na cycku. Usypiała przy piersi ale odłożyć się nie dała, od razu wybudzala sieb i ryk. Nie spałam od 2 aż do 9. O 9 poszłam na godzinę na drzemkę bo jadę szwy dzisiaj ściągnąć i inaczej nie wiem jak bym dała radę. Na szczęście teraz usnęła. Ja myślę że po prostu taki dzień miała że chciała być blisko.
Co do świszczącego oddechu i chrumkania. My to mieliśmy w szpitalu juz, to nic groźnego. Najprawdopodobniej maluchowi cofa się pokarm i podrażnia śluzówkę noska i tworzy się delikatny obrzęk. Nawet nie musi ulewach, to może być takie delikatne cofanie. U nas objawem był taki głośny oddech i chrumkania. Położna przyniosła spray z sola fizjologiczna i psikalismy jej albo z ampułki sól fizjologicznA do noska przy przewijaniu i to pomaga. Teraz kupiłam disnemar baby i psikam jej na objawy i czasami też profilaktycznie, zwłaszcza że moja ulewa od czasu do czasu. Oczywiście obserwuj czy nic się nie dzieje wiadomo, ale jestem prawie pewna że to to co u nas.
Dzieki! Faktycznie spróbujemy. Krzyś nie ulewa ale rzeczywiście jego posiłki są coraz dłuższe wiec coraz więcej pewnie potrzebuje i coś może mu się cofać, szczególnie ze doradczyni mówiła, ze nie ma potrzeby go odbijaćKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Kalija wrote:U nas to samo! Wczoraj jeździliśmy z łóżeczkiem po całym mieszkaniu bo mąż wymyślił że w sypialni mamy żyłe wodną w miejscu gdzie stoi łóżeczko i stąd te odgłosy 😂
Hahah muszę sprawdzić gdzie my mamy żyły wodne 😂😂😂menka2 lubi tę wiadomość
-
Melduję, że dzisiaj o 5.57 przyszła na świat Sara 🧡 4070 g i 53 cm. Zaczęło się niewinnie lekkie plamienie i jakieś marne skurcze co 8 min, po nie całej godzinie odeszły wody i skurcze coraz silniejsze co 5 min. Godzina drogi do szpitala, skurcze co 3 min i 8 cm rozwarcia. I tu było moje wielkie rozczarowanie i panika, że nie dostanę znieczulenia na które byłam nastawiona od początku. Dostałam jakiś gaz po którym tylko mi było nie dobrze, potem akupunktura w stopy co mnie tylko dodatkowo bolało zamiast pomóc. Po jakimś czasie skurcze przybierały na sile a rozwarcie stało w miejscu i usłyszałam, że może jednak zdarze dostać znieczulenie. Wszystko przygotowane do znieczulenia a anestezjolog był zajęty a jak już przyszedł bylam w połowie partych, więc podziękowali panu. Udało się urodzić bez nacięcia i pęknięcia. Całość od pierwszych skurczy 6 h a od odejścia wód 5 h. Mała jest cudowna i bardzo podobna do siostry po urodzeniu tylko ponad pół kilo cięższa 😄
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 14:34
Ania95, Kalija, Bobby29, emi2016, Pierniczkowa, Limerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, AnaKwiat, Chimera, Misi@, kayama, redken, Nacha, Applejoy, werni, Bee_girl, Myszk@, Niebieska Gwiazda, Agagusia, Matyldaaa, Vampire lubią tę wiadomość
-
Zielonooka cudownie, gratulacje! 🤩♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Baileys jestem z tobą myślami i kibicuje 😘
Werni nadal kciukuje!werni lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Zielonooka gratulację
U mnie już po wizycie laktacyjnej. Już wiem jak przykładać małą. Ale bez wizyty u pediatry się nie obejdzie, Młoda bardzo ulewa przez co przybiera na wadze w dolnej granicy w 14 dni przybrała z 3860 na 4200. W czwartek pierwsze szczepienie i ważenie kolejne. Mam ją budzić co 2.5h na jedzenie w dzień i 3 h w nocy. Do tego mam kupić jakiś probiotyk dla niej -
nick nieaktualnyCześć! Nie nadrobię, ale szybko napisze co u nas. Łatwo nie jest, dzieci nadal nie ssaja - ściągam pokarm i im dajemy +czasem mm. Armagedon urlopowy sprawia, że żaden cdl niedostępny, ale udało mi się zapisać na wizytę we wtorek do edukator karmienia +plus w pon wraca polecana cdl z urlopu. Może wreszcie ruszymy dalej. Staram się przystawiac dzieci, czasem nawet mamy jakiś mały sukces. Na szczęście pokarmu u mnie sporo, gorzej z czasem. Mam wrażenie, że odkąd jestem sama z mężem bez pomocy babć jest lepiej. Nawet potrafię zostać z nimi sama jak idzie coś załatwić. Mąż zaraz wraca do pracy, wiec pomoc będzie potrzebna - ale mam nadzieję, że szybko nauczę się zostawać sama - chyba to na nas lepiej wpłynie. Niestety bardzo mało sypiam, choć jakoś tego nie czuję.
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych, nie wiem czy ktoś jeszcze został - jeśli tak to kciuki.
Niestety będę tutaj bardzo rzadko - ale może jeszcze uda się do was zajrzećLimerikowo, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Niebieska Gwiazda, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Elinka trzymam za ciebie kciuki dzielna kobieto. Nie wyobrażam sobie zajmowania się dwójka na raz..♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMisi@ wrote:Balleys ech po co oni tak kombinują;/ A jesteś na Radzie czy jednak na Lutyckiej?
Na Lutyckiej. Pomijajac klimat PRL to wszyscy bardzo mili, tylko caly czas nie wiem czy dobrze robia. A jakie masz doswiadczenie z ich pomiarem usg z dnia przyjecia a pozniejsza waga urodzeniowa? Mylą sie w gore czy w dól?
Dzis na pewno nie urodze, ja mam szyjke ze stali, ten balonik spowodowal tylko jeden skurcz... spokojnie bym mogla ze 45 tyg w ciazy chodzic przy takiej szyjce 😔
-
Dziewczyny które dokarmiacie mm, Jamie dostalyscie zalecenia? Moja ssie pierś i ja mam pokarm, i chce powoli odstawiać mm, Albo przynajmniej redukować. Ile ml na raz i co które karmienie poddajecie mm?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Dziewczyny które dokarmiacie mm, Jamie dostalyscie zalecenia? Moja ssie pierś i ja mam pokarm, i chce powoli odstawiać mm, Albo przynajmniej redukować. Ile ml na raz i co które karmienie poddajecie mm?
Mi zostało opakowanie mleka mm otwarte więc robiłam 60 a raz zjadła 40 raz 10ml. Czasem przy wielkim głodzie 50ml ale.butle.dostawala.jak już zjadła dwie piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 17:11
-
Pierniczkowa wrote:Ja teraz schodziłam z mm. Na początku pominęłam butle w dzień i dawałam cycka na żądanie i butle na noc. Potem jak już w dzień było ok to femaltiker na wieczorne karmienie pod korek. I zero butli . Od 5 dni tylko cycki.
Mi zostało opakowanie mleka mm otwarte więc robiłam 60 a raz zjadła 40 raz 10ml. Czasem przy wielkim głodzie 50ml ale.butle.dostawala.jak już zjadła dwie piersi.
Pierniczkowa mam dokładnie taka strategię. Będę dawać butelkę w nocy z nadzieją że dłużej pospi, ale w dzień już tylko na żądanie cyc bez butli. Intuicja dobrze działa jak widać. Trzymajcie kciuki
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki