Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój w niecałe 3 tygodnie przytyl na samym cycku 1300 gramów w stosunku do wagi spadkowej. W wieku 3 tygodni ważył 4750, tyle co mój młodszy w wieku 3 miesięcy 😁 Straszny z niego glodomor.
Ja kładę teraz w samym pajacu i niczym nie przykrywam.
Też mamy problemy z brzuszkiem, aż żal patrzeć, jak się męczy. Niestety podobnie jsdk u starszego espumisan czy delicol niewiele dają.
Matylda, gratuluję.
Zielonooka, trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:50
-
Zielonooka - trzymam kciuki!
Matylda - ogromne gratulacje i oby Igę szybko z inkubatora wypuścili. Iga to byl nasz typ na imie dla dziewczynki, cudne jest, jak dla mnie😊
Menka - współczuje i podziwiam ze jeszcze chciało Ci sie wstać o 6. Ale na dluzsza metę nie dasz tak rady. Moze maz moglby przejac wstawanie do starszej? Ty tez musisz byc na nogach calutki dzien przy dwojce dzieci ...Matyldaaa lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Zielonooka - trzymam kciuki!
Matylda - ogromne gratulacje i oby Igę szybko z inkubatora wypuścili. Iga to byl nasz typ na imie dla dziewczynki, cudne jest, jak dla mnie😊
Menka - współczuje i podziwiam ze jeszcze chciało Ci sie wstać o 6. Ale na dluzsza metę nie dasz tak rady. Moze maz moglby przejac wstawanie do starszej? Ty tez musisz byc na nogach calutki dzien przy dwojce dzieci ...
Chwilowo nie da rady bo starsza woła mamę A nie chce jej odmawiać skoro na placz młodszej zawsze jestem ... mam nadzieję że to przejściowe. Na szczęście starsza chodzi do przedszkola więc do południa mam "luzy" i korzystam ile mogę
-
Limerikowo wrote:ja juz mam 2jke dzieci i nigdy takich rozmyslan temperaturowych nie mialam
przezyly ani przepocone ani zamarzniete 😆
nie przypiminam sobie tej normy z zimnymi konczynami w szpitalu czy w domu czy pozamenka2 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Domi_tur wrote:No i znów od 2h jest awaria, oderwanie śpiącego Szymona od sutka = dramat, histeria i przebudzenie... 😭😭😭 A dałam mu dziś żyć własnym trybem. Chyba się dzisiaj pochlastam
nasze tez mocno raczkowe i przy serduszku by tylko spaly i tak do 4.5mca
czekalam do 17.30 na meza na zmiane czesto by sie najesc i cale dnie na mleku, kefirze i sokach , choc mlodsza raczej mnie tylko tolerowala
-
nick nieaktualnyA ja od rana w szpitalu i znow jestem w decyzyjnej doopie🙄
Przy przyjeciu 2 lekarzy zrobilo usg Małej i waga im wyszla ok. 4,1 kg, roznica HC/AC ok. 2-3 cm. I twierdza, ze jestem w stanie urodzic SN i nie chca robic cesarki, tylko na razie wywolywac. No masakra.
Jak juz przestawilam sie psychicznie z SN na CC, przepakowalam torbe, wywalając Ginexid, Tantuum Rosa itd. to oni mi jednak mowia naturalnie.
I jeszcze sie mnie pytaja o decyzje... kurcze jak ja mam decydowac, skad mam wiedziec kto ma racje z pomiarami - czy oni czy lekarz prowadzacy, Dzizas..😐werni, Bobby29, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Z małym ok a ze jestem juz po terminie to zostaje w szpitalu. Jutro mam mieć test oksy. Dziewczyny powiedzcie które miały jak to wyglądało.
-
Baileys, nie zazdroszczę, nie dość że na końcówce po terminie nastrój jest tragiczny to jeszcze lekarze robią sobię huśtawkę... No ale mąż dowiezie co trzeba a może się okazać, że jesteś stworzona do porodu sn i Majeczka szybko i bezproblemowo pojawi się na świecie trzymam kciuki ❤️ swoją drogą u mnie z pomiarami najbliżej byli w szpitalu, okazuje się że pozostali lekarze nawet nie byli blisko 😂
Zwracam honor mojemu dziecku, powalczył do 23:30 i potem pobudka 2:30, 5:30, później o 8 na godzinkę i śpi do tej pory :p
I nie wiem o co chodzi, ale jak śpi w łóżeczku to charczy jak stary palacz, a jak go kładę w innym miejscu to śpi bezdzwiecznie jak aniołek 👼 nie rozumiem co jest tam nie tak 🙆 -
Domi_tur wrote:Baileys, nie zazdroszczę, nie dość że na końcówce po terminie nastrój jest tragiczny to jeszcze lekarze robią sobię huśtawkę... No ale mąż dowiezie co trzeba a może się okazać, że jesteś stworzona do porodu sn i Majeczka szybko i bezproblemowo pojawi się na świecie trzymam kciuki ❤️ swoją drogą u mnie z pomiarami najbliżej byli w szpitalu, okazuje się że pozostali lekarze nawet nie byli blisko 😂
Zwracam honor mojemu dziecku, powalczył do 23:30 i potem pobudka 2:30, 5:30, później o 8 na godzinkę i śpi do tej pory :p
I nie wiem o co chodzi, ale jak śpi w łóżeczku to charczy jak stary palacz, a jak go kładę w innym miejscu to śpi bezdzwiecznie jak aniołek 👼 nie rozumiem co jest tam nie tak 🙆
U nas to samo z harczeniem i też nie wiem o co chodzi ... byłam już u pediatry dwa razy i osluchowo czysto ...
-
AnaKwiat wrote:Trzydziecha, Matylda gratulacje! Oby malutka szybko wypuścili z inkubatora!
Werni, bardzo mocne kciuki za dziś!
Myśmy mieli dziś ciężka noc. Krzys bardzo intensywnie ciągnął z piersi, zasypiał, tuliłam go jeszcze troszkę, odkładałam a on łapę przez sen do buzi nieporadnie i się rozbudzał. Wiec go brałam, on pierś, po 15 min zasypiał i znowu ta sama historia. W końcu bałam się go odłożyć. Zastanawiam się czy mu w takich przypadkach nie dawać smoczka bo może mu się silna potrzeba ssania rozwinęła? Dodatkowo trochę miał szybki oddech w nocy i lekko świszczący, i pare razy chrząknął. Mam nadzieje ze to nie jest oznaka jakiegoś przeziębienia 😕
AnaKwiat u nas podobną noc dzisiaj,bpierwsza taka od urodzenia. Mała ssała cycka, po czym nie dała się odłożyć. Ssała efektywnie, potem jeszcze dokarmiamy więc była najedzona, przebrana i i tak była niespokojna. Chciała być cały czas na cycku. Usypiała przy piersi ale odłożyć się nie dała, od razu wybudzala sieb i ryk. Nie spałam od 2 aż do 9. O 9 poszłam na godzinę na drzemkę bo jadę szwy dzisiaj ściągnąć i inaczej nie wiem jak bym dała radę. Na szczęście teraz usnęła. Ja myślę że po prostu taki dzień miała że chciała być blisko.
Co do świszczącego oddechu i chrumkania. My to mieliśmy w szpitalu juz, to nic groźnego. Najprawdopodobniej maluchowi cofa się pokarm i podrażnia śluzówkę noska i tworzy się delikatny obrzęk. Nawet nie musi ulewach, to może być takie delikatne cofanie. U nas objawem był taki głośny oddech i chrumkania. Położna przyniosła spray z sola fizjologiczna i psikalismy jej albo z ampułki sól fizjologicznA do noska przy przewijaniu i to pomaga. Teraz kupiłam disnemar baby i psikam jej na objawy i czasami też profilaktycznie, zwłaszcza że moja ulewa od czasu do czasu. Oczywiście obserwuj czy nic się nie dzieje wiadomo, ale jestem prawie pewna że to to co u nas.menka2 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Na chrumkania i charczenie spróbujcie dziewczyny zakraplać sól fizjologicznA z ampułki do noska albo sprayem, np disnemar baby - u nas chrumkanie jest objawem delikatnego obrzęku śluzówki noska z powodu cofania pokarmu. W szpitalu nie ulewala więc nie powiazalismy tego ale położna wytłumaczyła że może jej się cofać w środku i podrażniać mimo że na zewnątrz nie ulewa.sprobujcie.
werni lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Matylda gratulacje! 😍
Matyldaaa lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Jadę na zdjęcie szwów 😬😬😬
werni lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki