Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Bobby dziś dostałam kilka mocniejszych skurczy ale tak cisza. Mały juz ma ponad 3kg. Tez kupiłam ta sól fizjologiczna.
Zielonooka ważne ze juz mała jest z wami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 19:58
-
Ale trafił nam się trudny egzemplarz Mała jest przeslodka ale ciągle chce być przy mnie albo na cycu albo spać na mnie, nie daje się praktycznie odłożyć nawet na spiocha bo zaraz się budzi... Jestem totalnie udupiona a w nocy najgorzej bo zaczęły się do tego chyba problemy z brzuszkiem. Rozi ma bardzo dobry apetyt a ja mleka sporo i ciągle chce jeść. W nocy chyba boli ja brzuszek bo ciągle płacze i nic nie pomaga a jak w kncu zrobiła kupę to dopiero był spokój. Do tego jak jest niepsokojna to macha przez sen rączkami i tk też ją wybudza. Zamówiliśmy rożek, kupiłam też espumisan na te problemy z brzuszkiem ale jestem wykończona... Przez półtora tygodnia nie przespałam ciagiem 6czy 7 godzin przez ten pobyt w szpitalu, potem poród itd. Więc wiadomo zmęczenie i teraz też nie mam w dzień jak odpocząć... Do tego za tydzień mamy tą sesje u fotografa i nie wiem jak to wyjdzie jak ona ciagle płacze Doradzcie coś albo pocieszcie bo już nie wiem co robić i czy to normalne.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyBaileys raczej za mało policzyli. Ale podobno maluchy były już tak nisko, że trudno było zmierzyć główkę itp.
Antek w dniu porodu obliczone na 2900 miał 3400 A Leo w dniu porodu 3300 A miał 3700, ale Mówił i, że może być więcej bo jest ułożono nisko.
Mam nadzieję, że zrobią Ci te cesarka i nie będą już zwlekać. Dziewczyny, z którymi leżała na pokoju miały cc i były bardzo zadowolone. Szybko wróciły do siebie i ponoć na sali było bardzo zabawnie. Oby się Wami też dobrze zaopiekowali 👊👊👊 -
Baileys, czyli jednak próba wywołania? Myśle, ze to dobra decyzja! Trzymam kciuki ✊🏻✊🏻
Werni, a na Was jaki jest plan? Jutro test ozy? Kciuki zacisniete ✊🏻✊🏻
Zielonooka, dobrze kojarzę? Ty mieszkasz w Norwegii? Akupunktura w trakcie porodu - ja bym chyba magika, który by do mnie z tym wystartował w trakcie porodu wystrzeliła na orbitę pozaziemską 😁. Jeszcze raz gratuluje!
Ja mam dziś mega kryzys. Zryczalam się z rana jak nie wiem. Cycki mnie dziś tak bolały, ze na sama myśl o karmieniu łzy mi napływały do oczu . Ja już mam wrażenie, ze to nigdy nie przestanie bolec. Ale ogarnelam gdzie popełniam błąd. Jak ostatnio już było ciutkę lepiej to odłożyłam muszle w kat. Smarowałam, wietrzylam ale bez muszli. A one jednak są mega przydatne bo fajnie formują mi brodawkę i potem łatwiej jest ssaka prawidłowo przystawić. Zaczęłam nosić z powrotem i już jest lepiej! Nie odłożę ich już aż do momentu całkowitego zagojenia i ustąpienia bólu.
Dziś jechaliśmy pierwszy raz (poza powrotem ze szpitala) samochodem. Miałam mega stres bo chłopaki z tylu i mogłam kontrolować co się dzieje z Kazikiem tylko w lusterku. Z Julkiem jeździłam z tylu aż do porodu 🙈.
Pojechaliśmy na okazanie do 8 gwiazdek. I dobrze bo okazało się, ze zle włożyłam jedna wkładkę do fotelika 🙄. Brawo ja! A robiłam to oglądając sekunda po sekundzie filmik instruktazowy 🙄.werni lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualny
-
Frida, my z brzuszkiem już 3 tydzień walczymy i jest mega poprawa! Po pierwsze dobry probiotyk, espumisan zwiększylismy dawkę na 4x10 kropelek przed cyckiem, a w nocy jak jest płacz to wsadzam rurkę Windi, pójdą bączki na koniec kupa a Mały ma wypisaną ulgę na buzi. Jak się skończy Espumisan to kupię ten Sab Simplex może będzie lepszy ale regularny probiotyk o espumisan i jest dużo lepiej
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Domi dzięki, my właśnie dziś kupiliśmy i probiotyk i espumisan i będziemy próbować.
Mi nie przeszkadza nawet ze nie przespie całej nocy bo to jasne, mogę budzić się i karmić co 2-3h ale żeby chociaż pomiędzy tym ona spała leżąc sama na łóżku czy w łóżeczku... No nic, musimy metoda prób i błędów dojść do jakichś metod które będą działać.
Mam jakiś spadek nastroju po prostu, pewnie to hormony i te wszystkie przeżycia ostatniego tygodnia plus to a ja się martwię jak głupia co z tą sesja zdjęciową albo z wyjazdem do urzędu bo musimy w przyszłym tygodniu pojechać razem... Nie wiem już co się ze mną dzieje jakąś huśtawka nastrojów.Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Baileys raczej za mało policzyli. Ale podobno maluchy były już tak nisko, że trudno było zmierzyć główkę itp.
Antek w dniu porodu obliczone na 2900 miał 3400 A Leo w dniu porodu 3300 A miał 3700, ale Mówił i, że może być więcej bo jest ułożono nisko.
Mam nadzieję, że zrobią Ci te cesarka i nie będą już zwlekać. Dziewczyny, z którymi leżała na pokoju miały cc i były bardzo zadowolone. Szybko wróciły do siebie i ponoć na sali było bardzo zabawnie. Oby się Wami też dobrze zaopiekowali 👊👊👊
Niekoniecznie - Julek był wymierzony na ponad 3 kg a urodził się 2530. -
Ja się poddałam. Zjadła cycka i ryk ale to taki że nie szło jej uspokoić. 3 godziny płaczu, chciała dalej jeść ale nie chciała łapać piersi. Dałam jej butle i cisza. do tego mało mi przybiera na samym cycku. Czyje że tylko zmarnowałam czas , kupę kasy i szkoda mi młodej. Czuję się jak gówno , siedzę i wyje. Mój mi jeszcze tylko pogratulował wyjebania kasy w błoto.
-
Misi@ wrote:Domi mam pytanie o depilacje bikini i lekko porodzie można zrobić. Gin mi mówił że mogę iść tylko jak mam krwawienie to mam tampony zaaplikowac A ja tak średnio to widzę;/
Ja bym odczekała te 6 tygodni dla własnego komfortu, oczywiście tampon to żadna przeszkoda ale pytanie jak Ty się będziesz czuła na fotelu
Frida, a może chusta + smoczek by Cię troszkę odciążyły? Szymon to straszny ssak, po kąpieli na przykład ma godzinę - dwie czuwania i gdyby nie smoczek to wisiałby na cycu 🙄 nas mega ratuje smoczek. A jak ma fazę nieodkładalności to go zawijam w otulacz jak do spania, zatykam smoczkiem i tata go może przejąć. Przesyłam Ci trochę energii ❤️❤️❤️Misi@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyemi2016 wrote:Niekoniecznie - Julek był wymierzony na ponad 3 kg a urodził się 2530.
Poerniczkowa współczuję;( u mnie też tak czasami jest. Ale pediatra powiedział, że dobrze robie, że podaje butlę jak jest głodny i wrzask,. Na Ciebie pewnie też działa dodatkowo stres. Ech szkoda, że Twój mąż Cię nie rozumie tule
Domi ja chyba doczekam bo właśnie czulabym się mało komfortowo i zwyczajnie byłoby mi wstyd ;pPierniczkowa, werni lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa weź jebnij za przeproszeniem swojego raz a dobrze. To nie jest kasa wyrzucona w błoto, to inwestycja w walkę o danie dziecku tego co najlepsze. Nie zawsze się to udaje i jeśli wiesz, że przejście na butlę ułatwi Wam życie to zrób to bez żadnych wyrzutów. Nie samym cycem dziecko żyje. Mówi to 29letnia baba karmiona mm starej generacji! 🙃
Limerikowo, emi2016, Pierniczkowa, werni lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Ja się poddałam. Zjadła cycka i ryk ale to taki że nie szło jej uspokoić. 3 godziny płaczu, chciała dalej jeść ale nie chciała łapać piersi. Dałam jej butle i cisza. do tego mało mi przybiera na samym cycku. Czyje że tylko zmarnowałam czas , kupę kasy i szkoda mi młodej. Czuję się jak gówno , siedzę i wyje. Mój mi jeszcze tylko pogratulował wyjebania kasy w błoto.
A takie pytanie bo nie wiem czy pisałaś czy ie doczytałam ... smoczek próbowałaś podać na usppkojenie? Pisze obym bo u nas czasem właśnie na zasniecie jest ryk przy cycku i prezencie- podchodzi do cycka ale wyrywa się po seundzie i wlasnie smoczek ratuje- uspokaja się przy nim i dopiero po chwili ładnie cycka je.
Nie koniecznie u was zadziała ale u nas tak! Smoczek ja po prostu uspokaja /wycisza i może p9zniej jeść ładnie
-
nick nieaktualnyJeśli chodzi o smoczki to teraz są polecane nawet przez logopedow. Ja dziś też się ratowalam nim na spacerze bo znów zapomniałam chusty. A byliśmy m.in w bibliotece. Antek spotkal tam swojego kolege wiec troche czasu tam spedzilismy grajac w gry planszowe i czytajac ksiazeczki.
Mój chwilę ma smoczek w buzi A jak się uspokoi i zaśnie to co wypływa;) i już mu nie podaje tylko to chowam. Zalecenia mojej sis, która jest neurologopeda