X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo morze - super! My za tydzień też wyruszamy :)
    No my się karminy tylko na siedząco póki co - na siedzaco to bym zasnęła od razu A nie chce spać z Manią bo starsza zobaczy i też będzie spać z nami A wszyscy to się raczej nie wyspimy w jednym łóżku 😂

Frida - warto pamiętać że dziecko na początku czuje się bezpieczniej z Tobą/na tobie więc warto mu pozwolić na taki sen dla dobra wszystkich A co do smoczka o jeszcze tylko napiszę że niektóre dzieci w brzuchu ssaly cały czas i war5o też o tym pamiętać że potrzebują teraz tylko poddać A niekoniecznie żeby od razu mleko leciało jednym słowem pamiętajmy że istnieje 4 trymestr ciąży :) jak się o tym pamieta to łatwiej znieść trudności poczatku - one miną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 06:29

Frida91, Misi@ lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja marzę zeby skończyła mi sie laktacja i zeby przejść tylko na mm. Jestem wykończona próba kp i kpi. Ciagle boli mnie poraniony w szpitalu sutek. Przystawiam małego ale boli jak cholera No i jednak nie wyobrażam sobie karmienia godzinami na zadanie. W nocy karmie na siedząco bo wtedy lepiej chwyta, ale kończę prawa piersią bo ta nie boli juz na leżąco. Mały ma kolki. W nocy najgorzej. Ciagle sie wierci i napina. Chyba dzis kupie te rurki. Podaje sab simplex od 2 dni ale jakos słabo działa jak do tej pory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 06:34

• werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki trzydziecha za info. Właśnie się zastanawiam jak to będzie. Mam mieć kolo 8 go. Niedługo pójdę się wykąpać i będę czekać. Mam mieć kolo 8. A jak wczoraj się pytałam innej to o 9. Dobrze ze się teraz spytałam która teraz mi mierzyla tętno małego.

Dzięki jabłuszko :* powoli od wczoraj czuje mocniejsze skurcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 06:42

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka gratulacje 😀😀😀

Ja wczoraj dostałam Małą i od razu zaczelysmy dostawianie bo u mnie mleka zero, żadnej siary w czasie ciąży. Pierwsze karmienia to przykladanie do cyca a potem butla a drugie nocne karmienie udało się sam cyc 💪 Jestem mega dumna z Małej że tak ładnie ciągnie i ma cierpliwość!
    Generalnie pierwsza wspólna noc cudowna 😀 tylko 2 pobudki na przebranie i karmienie i śpi do teraz 😊 oczywiście nauczona Waszymi doświadczeniami że dzieci psują się po powrocie do domu nie popadam w nadmierną euforię 😂😆😉

Chimera, Agagusia, werni, Bobby29, Misi@, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    Aga ja na siedząco bo na leżąco mi nie wygodnie. Ona niby łapie cycka, ale za cholerę nie mogę złapać pozycji. Czasami i jej coś się nie podoba i odmawia cycka na leżąco :/

Udanego pobytu!
    Dzieki. A z tym karmieniem to moze sprobuj z tylu podeprzeć sie rogalem ciążowym, jesli masz. Wydaje mi sie ze moglabys pobudzić laktatorem jedna piers. Jest ponoc fajna grupa KP na fb gdzie sa tez doradczynie laktacyjne aktywne.

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda u mnie w ciąży też siary nie było, a teraz (dziś mamy tydzień) cyce jak donice i niczym się nie dokarmiamy. Mam nadzieję że tak pozostanie :)

My smoczka też od czasu do czasu na uspokojenie zaaplikujemy. Mamy mam który dostaliśmy jako jakiś gratis, bo ja oczywiście byłam przeciwko, ale życie zweryfikowało te wyobrażenia 😉😉

Apple jak się czujesz na tej koncowce?
    Werni nieustannie trzymam kciuki! Najbardziej nie lubiłam w szpitalu tego, że każdy lekarz swoje gadał i potem człowiek już sam nie wiedział czy i co mu będą robić.

werni lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Spróbuję smoczka. Jak. Zobaczę że coś to zaburza to najwyżej odstawimy go. Dzięki za wasze rady. Jedyne co to nie mogę karmić na lezaco bo wtedy strasznie ulewa... I jest trochę lepiej jak przerywam czasem karmienie i biorę ja do odbicia. Kurde przydałby się ktoś kto się zna i może z nami pobyć parę dni bo mam wrażenie że zupełnie sobie nie radzimy :(
    Menka słyszałam o tym 4 trymestrze ale żeby aż tak?? Jak tak dalej pójdzie to my 3.mce.nawet nie wyjdziemy na spacer...

menka2 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida może właśnie spacer jej się spodoba. Nasz po załadowaniu do wózka zaczął się drzeć, dostał smoka i po przejechaniu kilku metrów po chodniku już odpadł i smok wypluty. Prawie godzinę w tym wózku sobie drzemał, a wczoraj na spacerze nawet nam pozwolił chwilę posiedzieć na ławce!! Bo na pierwszym, to ledwo się zatrzymaliśmy, to już jedno oko się otwierało i była mina wyglądająca na pytanie "dlaczego nie jedziemy? Halo! Spacer nie jest od stania!" 😉

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Frida może właśnie spacer jej się spodoba. Nasz po załadowaniu do wózka zaczął się drzeć, dostał smoka i po przejechaniu kilku metrów po chodniku już odpadł i smok wypluty. Prawie godzinę w tym wózku sobie drzemał, a wczoraj na spacerze nawet nam pozwolił chwilę posiedzieć na ławce!! Bo na pierwszym, to ledwo się zatrzymaliśmy, to już jedno oko się otwierało i była mina wyglądająca na pytanie "dlaczego nie jedziemy? Halo! Spacer nie jest od stania!" 😉
    My próbowaliśmy 1 dnia i było w miarę ok. Wczoraj zaladowalam ja na śpiocha po karmieniu i zaraz jak poczuła że leży sama to ryk i musieliśmy wracać :( Może z tym smoczkiem będzie lepiej serio.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    My próbowaliśmy 1 dnia i było w miarę ok. Wczoraj zaladowalam ja na śpiocha po karmieniu i zaraz jak poczuła że leży sama to ryk i musieliśmy wracać :( Może z tym smoczkiem będzie lepiej serio.
    Szczerze Wam tego życzę!!

Aga udanego wyjazdu!!

U nas dzisiaj odwiedziny pradziadków (dziadek i babcia męża), czuje, że zaś będę ryczala, jakie że mnie miękkie kluchy są teraz 🙈🙈

Frida91 lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Tylko mi nie chodzi o ogarnianie domu a właśnie o spanie kiedy dziecko śpi ale to niemożliwe jeśli ona się budzi id razu kiedy jest odlozona :/
    ja mam kokon done by deer i kolo mnie w kokonie panienki spaly na lozku jak nie szlo odlozyc
    po karmieniu w nocy egipskie ciemnosci smoczek i aaa
    pierwsze 4-5 nocy walczyly potem zalapaly ze spac i tyle do rana

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smok niczego nie zaburza, Mały ładnie ssor a s dzień jak jest potrzeba zostaje zatkany smoczkiem i przynajmniej mogę siku zrobić spokojnie 😂😂😂
    Frida a może spróbuj ją zawijać jak tortille przed karmieniem? Potem taki otulacz ma na sobie Twój zapach a Ona odlozona do łóżeczka nie czuje zderzenia z zimnym prześcieradłem :) bo u nas mam wrażenie to był problem, jak wróciłam do zawijania to śpi Mały jak suseł.

Dzisiaj spał od 21 do 3:30 az go wybudziłam bo by mi cycek oko wybil😂😂 potem pobudka o 6 i teraz o 8 :) takim rytmem to my się dogadamy :)

Aga miłego wypoczynku! Zazdroszczę! :)
    My chcieliśmy jechać we wrześniu ale padło nam auto i miliony monet w naprawę wlozymy😭

Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nocy karmię na siedzaco na kanapie, jak Mały przysypia to się zsuwam niżej na 15min drzemki i wracamy do sypialni 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny i za kciuki i gratulacje :*

Trzydziecha, Matylda również ogromne gratulacje dla was i dużo zdrówka :D

Werni trzymam kciuki ✊

Dziewczyny karmiące na leżąco ja was podziwiam ;) z pierwszą córką nie potrafiłam a teraz chyba też bym się bała, bo ja ledwo na siedząco usypiam a na leżąco to już na pewno bym odpłynęła 😄

Drzewko tak dobrze pamiętasz w Norwegii mieszkam i uwierz, że tej położnej miałam ochotę odwinąć z nogi jak mi wbijała te szpilki.

Agagusia udanej podróży :) Krzyś na pewno dobrze zniesie podróż :) pamiętam jak sama byłam w podróży z 4 tyg córką to całą przespała jedynie budziłam ja na karmienia i przerwy robiliśmy czesciej, żeby za długo w foteliku nie siedziała :)

werni, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rurek to używam ich tylko jak Mały naprawdę się męczy. E ciągu dnia już super radzi sobie z bączkami, w nocy w sumie tez. Ale czasem jak go zatka to od napinania robi się bordowy iz zaczyna się ryk-wtedy szybka akcja z rurką i dziecko wyciszone do spania :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny juz ciężko się czuje. Ledwo z łóżka wstaje.

Chimera dokładnie. Wczoraj się pytałam o której mam mieć ten test to powiedziała 9. Dziś pytałam innej ze kolo 8. Do tej pory leżę na sali. To pewnie kolo 9 mnie wezmą.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominik a co to za rurki masz :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ok. Spróbuję smoczka. Jak. Zobaczę że coś to zaburza to najwyżej odstawimy go. Dzięki za wasze rady. Jedyne co to nie mogę karmić na lezaco bo wtedy strasznie ulewa... I jest trochę lepiej jak przerywam czasem karmienie i biorę ja do odbicia. Kurde przydałby się ktoś kto się zna i może z nami pobyć parę dni bo mam wrażenie że zupełnie sobie nie radzimy :(
    Menka słyszałam o tym 4 trymestrze ale żeby aż tak?? Jak tak dalej pójdzie to my 3.mce.nawet nie wyjdziemy na spacer...

spróbuj chusty na spacery - dziecko będzie będzie się czuło bezpieczne albo spróbuj np. pieluszkę potrzbymać trochę przy biuści/albo troche pokrop mlekeim i przyłóż przy dzidziusiu aby czuło zapach - spokojnie, musicie swoje sposoby wynaleźć i pamiętaj że maluch czuje wasze zdenerwowanie więc LUUUUUZ :) ja jak nie mam siły, czuje się bezradna to zawsze tłumaczę sobie, że to maleństwo dopiero uczy się świata i to pomaga w opanowniu nerwów. BA! nawet na 3,5 latce nada to stosuje tzn. jak już nie mam do niej siły na jej nerwy to jak mantrę powtarzam w głowie, że ona sama nie rozumie jeszcze swoich emocji i musi się ich nauczyć

a co do 4 trymestru to nie ma co się dziwić - nagle po 9 miesiącach wyrwano je z bezpiecznego, ciepłego, przytulnego miejsca, gdzie panował półmrok, było słychać przytłumione głosy i ciągle było się kołysanym - wejście w prawdziwy świat to napewno duży stres dla dziecka i musi się ono go nauczyć...

No i jak już będzie dobrze i będziemy myśleli, że już znamy nasze dziecko, jego rytm to nagle przychodzą skoki rozwojowe :D i jakby ktoś nam dziecko podmienił ... kończy się jeden skok, chwila przerwy i kolejny, potem bunt dwulatka, trzylatka :D ale piszę, nie żeby przestraszyć tylko, że tak już jest i naprawdę tylko spokój możę nas uratować a jak już nie mamy siły to najlepiej zostawić na chwilę dzieciaka i wyjść do pokoju innego ochłonąć albo zostawić z kimś innym i wyjść całkiem poza dom i zrobić coś dla siebie. albo chociaż dłuuuuga kąpiel w wannie ze słuchawkami na uszach aby nie słyszeć co tma się dzieje w domu

Frida91 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy nawet udało mi się ją zdjąć z siebie ale położyć obok przytulną. To już mały sukces. Co prawda mi się nie udało zasnąć chyba z tych emocji a potem zobaczyłam mokra plamę od mleka na łóżku...
    Wiem że ona nie ma nawet tygodnia i nie mam do niej żadnych nerwów czy coś, rozumiem ja i szkoda mi jej bardzo jak płacze ale po prostu to moje emocje że nie wiem co robić i czuje się bezradna :(
    Zamówiłam rożek i może to też pomoże tak jak mówicie nie będzie tego zderzenia że nagle jest odlozona sama. A dziś mąż podjedzie po smoczek. We wtorek przyjdzie znowu położna to może jeszcze coś doradzi...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta butelka na noc była cudowna, mała w końcu się nie ulala, spała ponad 4 godziny. Potem dałam prawego cycka i wypiła ale chciała jeszcze dostała lewego i ryk. Po odbiciu aż z niej chlusta mlekiem. To nawet nie jest ulewanie tylko jakby zwymiotowała. Po MM tego w ogóle nie ma. :/ W czwartek mamy szczepienie to będę z nią u pediatry, do tego czasu będzie znowu na mieszanym. W dzień cycki na noc butla i cycki na śpiocha. Ale mam dość już tego karmienia. Na samym cycku przybywa 20 gram dziennie, gdzie nawet doradczyni mówiła że powinno być koło 30. Do tego to chlustanie mlekiem. Niby mam ją częściej karmić, ale ona w dzień wisi co godzinę na piersi to już się częściej nie da.
    W każdym razie poproszę o bromek żeby był na wszelki wypadek. A i mleko mam kupione że 3 paczki.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1269 1270 1271 1272 1273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ