X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Leo dostał od mojej siostry coś takiego
    https://babyboutik.pl/gryzak-uspokajajacy-mushroom-light-blue-mombella?gclid=EAIaIQobChMI6-u_4OKZ5AIVhbUYCh17eg1VEAQYASABEgJzBfD_BwE

Ponoć działa rewelacyjny. Dzieci to uwielbiaja, ale jest od 3 mz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 22:00

Bobby29 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dzięki za linka, dużo osób go poleca! :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ale trafił nam się trudny egzemplarz :( Mała jest przeslodka ale ciągle chce być przy mnie albo na cycu albo spać na mnie, nie daje się praktycznie odłożyć nawet na spiocha bo zaraz się budzi... Jestem totalnie udupiona a w nocy najgorzej bo zaczęły się do tego chyba problemy z brzuszkiem. Rozi ma bardzo dobry apetyt a ja mleka sporo i ciągle chce jeść. W nocy chyba boli ja brzuszek bo ciągle płacze i nic nie pomaga a jak w kncu zrobiła kupę to dopiero był spokój. Do tego jak jest niepsokojna to macha przez sen rączkami i tk też ją wybudza. Zamówiliśmy rożek, kupiłam też espumisan na te problemy z brzuszkiem ale jestem wykończona... Przez półtora tygodnia nie przespałam ciagiem 6czy 7 godzin przez ten pobyt w szpitalu, potem poród itd. Więc wiadomo zmęczenie i teraz też nie mam w dzień jak odpocząć... Do tego za tydzień mamy tą sesje u fotografa i nie wiem jak to wyjdzie jak ona ciagle płacze :( Doradzcie coś albo pocieszcie bo już nie wiem co robić i czy to normalne.
    jak przespisz max 5h w nocy to bedziesz szczesliwa
    organizm sie przyzwyczai
    wiadomo zmeczebie jest dlatego jak dziecko spi w dzien to odklada sie prace dom. i samemu tez spi na regeneracje sil
    trudno chata lezy odlogiem ale tak na picz.jest jeslinie mamy pomocy lub nianki/sprzataczki
    najwaz by lodowka i szafki byly na zapasy jedzenia i srodkow typu papier toaletowy, i kawa co ratuje dosc czesto

ja przy 1ej corce pamietam tescie die kladli o 22ej a ja o polnocy prasowalam ledwo co...rytm dnia/ nocy mi sie zmienil
    jak zasnelam o 5 to o 8 na karmienie i potem znowu aaa do 10 nocke odespac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sesje foto mozna przelozyc lub liczyc ze po nakarmieniu auto ukolysze dziecko i ubrac juz w domu na gotowo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Pierniczkowa weź jebnij za przeproszeniem swojego raz a dobrze. To nie jest kasa wyrzucona w błoto, to inwestycja w walkę o danie dziecku tego co najlepsze. Nie zawsze się to udaje i jeśli wiesz, że przejście na butlę ułatwi Wam życie to zrób to bez żadnych wyrzutów. Nie samym cycem dziecko żyje. Mówi to 29letnia baba karmiona mm starej generacji! 🙃
    co ciekawsze jak na tym mm z blue workow kolek nie mialam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę o smoczku ciągle ale strasznie boję się że zaburzy laktację albo Że Mała zacznie boleśniej chwytać pierś. Wiadomo nie muszę go dawać często tylko nawet okazjonalnie przy dużej histerii. U was nic to nie popsuło? Jakie macie smoczki?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    jak przespisz max 5h w nocy to bedziesz szczesliwa
    organizm sie przyzwyczai
    wiadomo zmeczebie jest dlatego jak dziecko spi w dzien to odklada sie prace dom. i samemu tez spi na regeneracje sil
    trudno chata lezy odlogiem ale tak na picz.jest jeslinie mamy pomocy lub nianki/sprzataczki
    najwaz by lodowka i szafki byly na zapasy jedzenia i srodkow typu papier toaletowy, i kawa co ratuje dosc czesto

ja przy 1ej corce pamietam tescie die kladli o 22ej a ja o polnocy prasowalam ledwo co...rytm dnia/ nocy mi sie zmienil
    jak zasnelam o 5 to o 8 na karmienie i potem znowu aaa do 10 nocke odespac
    Tylko mi nie chodzi o ogarnianie domu a właśnie o spanie kiedy dziecko śpi ale to niemożliwe jeśli ona się budzi id razu kiedy jest odlozona :/

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoczek Avent ultra air.kupilam w rossmanie. U nas nic nie pogorszyło. Karmienie z dnia ma dzień idzie lepiej i jest mniej bolesne ;) A początku były trudne
    Piersi oprawione A mały nawet ulewal moja krwią;( wczoraj nawet mało to dokarmilam
    .wypił tylko 10 ml mm ;) A pozostała część dnia tylko kp. Wczoraj ważył 4075 g więc całkiem ładnie prztbral( waga po urodzeniu 4705 ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida. Mój mały w nocy śpi że mną w łóżku. Dokarmilam to na leżało wydaje mi się, że mniej się rozbudza i śpi lepiej. Choć teraz mam nos zakochany więc nie wiem czy nie lepiej to odłożyć do łóżeczka:/

• Kalija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja mam (tfu tfu) rawie bezproblemowe dziecko na razie. Tylko dziś był problem z brzuszkiem (gazy), mąż mi nie uwierzył bo jak wrócił do domu z pracy to zastał już śpiącego aniołka.

U mnie problem to nadal cyc. Nie chce być kpi, chce być kp, ale moja córka nie chce współpracować 🤪

Domi a te rurki Windi to nie rozleniwiają układu wydalniczego? Koleżanka mi też je poleca ale boję się, że potem bez tych rurek będzie problem 🤔 jaki masz probiotyk?
    Misi@ wrote:
    A i Leo dostał od mojej siostry coś takiego
    https://babyboutik.pl/gryzak-uspokajajacy-mushroom-light-blue-mombella?gclid=EAIaIQobChMI6-u_4OKZ5AIVhbUYCh17eg1VEAQYASABEgJzBfD_BwE

Ponoć działa rewelacyjny. Dzieci to uwielbiaja, ale jest od 3 mz

Śmieszny ten gryzak, nie słyszałam o nim, dzięki. To info o smoczku to też dla mnie nowość a wydawało mi się, że wiem dużo 🤪

Frida,jesteś przemęczona kobieto! Nie ma opcji by dać dziecię ojcu wraz z butlą i walnąć się spać na kilka godzin ?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to chodzi dziewczyny ze my spimy z nią ale jest problem nawet po karmieniu położyć ja obok... Żeby leżała sama a nie na mnie. Ew.na mężu. Bo od razu się wybudza i wierzga. A ja nie mogę spać jak ona na mnie leży bo nie mam jak się ułożyć. Do tego te problemy z brzuszkiem nie ułatwiają. Ale smoczek chyba i tak wypróbuje choćby na chwilę po kąpieli czy właśnie jak trzeba będzie gdzieś z nią wyjść. To że się budzi to naprawdę pół biedy ale żeby chociaż na czas spania dawala się położyć na łóżku czy łóżeczku żebym miała chwile dla siebie na sen.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida u mnie tak było. Mój był przeciwny smoczkowi - tylko dlatego że w szpitalu położna rzuciła mimochodem że lepiej w pierwszym miesiącu się wstrzymać. Mimo że potem pokazywałam mu różne artykuły i opowiadałam o waszych doświadczeniach, że niczwgo to nie zmieniło. No ok. Tylko że wczoraj w nocy znów histeria, bo najedzona, przebrana, a ona lapeczki pcha do buzi i drze się w niebo głosy. Przez chwilę myślałam że moze głodna jednak bo schodzimy z mm i daje jej teraz mniej, ale z drugiej strony tyle co zjadła i ulala (u nas ulewa ewidentnie jak na raz za dużo zje, jak zje ilościowo ok to czasami jej się trochę cofnie ale bez znaczącego rzygu). Więc raczej jednak nie glodna. Akurat warta mojego była :) mówię do niego, wybierając się do pokoju na drzemkę, że przygotuje mu w butli 30 ml na wszelki wypadek i że przynoszę smoczka bo wg mnie to to. On sceptyczny, ona rozdarta. Mówię, spróbujmy. Drzacymyi rękoma podałam smoczek (no bo kurde sama nie wiem) a ona momentalnie cisza. Poddała chwilę i wypluła, ale była spokojna. Ja poszłam na drzemkę i spalam trzy godziny - właśnie wstałam ja nakarmić. Smoczek leżał ładnie odlozony przy przewijali. Myślę że w nocy się polubimy, bo jak na razie zauważyliśmy że w dzień nie ma takich problemów z małą i jej odkładaniem, i nawet jak nie zasypia po jedzeniu tylko jest aktywna to jest spokojna. W nocy wczoraj i przedwczoraj była masakra, ale teraz myślę że że smoczkiem damy radę :)

Agagusia, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Misi@ lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - musisz cos wymyślić, bo sie wykończysz! Na szybko - karmienie w pozycji pod górkę i potem tak spicie ew zsuwasz ja delikatnie na boczek. Karmisz ja na leżąco i śpisz obok.
    Smoczek u nas dziala od pierwszej doby - a jestesmy tylko i wyłącznie KP od poczatku. My mamy Mam perfect i BIBS.

O tym grzybku slyszalam, podobno bardzo fajny jest, przetestujemy potem. Taki smoczko-gryzak.

My sie wlasnie karmimy i nad morze ruszamy😁Prosze o kciuki za ładna jazdę małego. Mamy 5 godzin drogi, planuje 2 przerwy i po 12 na plazy juz lezec😊
    Kurna! Mialam małego juz gotowego, przewiniętego, w 2 pajace ubranego, tylko sie skonczyc karmić i do fotelika i co??? I kupa!!!!🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 05:49

Bobby29, Chimera, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Misi@ lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, podziwiam z takim maluchem nad morze. My do teściów 30 km nie możemy się wybrać 😂 no ale Wy to już zaprawieni w bojach rodzice 😄 udanego wypoczynku nad morzem i pięknej pogody!

Edit
    Lepsza kupa teraz niż 10 min po wyjeździe 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 05:40

Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Dziewczyny, teraz to forum cala dobe na okrągło żyje 😁 chociaz podziwiam ze w nocy przy karmieniu piszecie - ja cycka na boku wywalam i drzemie dalej dopoki sie maly nie naje. A ze przysypiam natychmiastowo to budzik sobie na za 20 min czasem nawet nastawiam, zeby byc w stanie małego odlozyc. Wy karmicie w nocy na siedząco?
    Baileyes - trzymam mooocno kciuki za Was. Wiesz, pokroić zawsze zdążą. To co, dzis pewnie oksy Cie czeka? Dasz rade, silna babka jestes i pamietaj ze nagroda bedzie pieeekna i słodka!

Bobby29 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy żeby pobudzić laktację w jednej piersi w której mam mniej pokarmu to mogę odciągać laktatorem tylko z niej czy tak się nie robi?

Novum ICSI
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja na siedząco bo na leżąco mi nie wygodnie. Ona niby łapie cycka, ale za cholerę nie mogę złapać pozycji. Czasami i jej coś się nie podoba i odmawia cycka na leżąco :/

Udanego pobytu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 06:00

Novum ICSI
    2 mrożaki
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka gratulacje!!

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Właśnie myślę o smoczku ciągle ale strasznie boję się że zaburzy laktację albo Że Mała zacznie boleśniej chwytać pierś. Wiadomo nie muszę go dawać często tylko nawet okazjonalnie przy dużej histerii. U was nic to nie popsuło? Jakie macie smoczki?

Dawaj tylko na chwile w chwili histerii - nie powinno zaburzyc, szybciej zaburza nerwy mamy ;) córka była smoczkoholikiem do 9 miesiąca A pierś jadła do 2 roku życia i nic na nie zaburzylo :) wiadomo dzieci są różne.

Ja teraz wstrzymywalam się ile mogłam że smoczkiem - ale od tygodnia daje gdy niebptrafi się uspokoić przy cycku, w aucie, na spacerze itp ale ma to tylko chwilę

Frida91, Bobby29 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni ja miałam ten test oksy, normalne ktg tylko podają troszkę oksy i obserwują maluszka. Ja nie czułam żadnych skurczy na tym ani nic mi to nie wywołało.

Baileys spokojnie, u mnie balonik zaczął działać dopiero po dobrych paru godzinach i gdyby nie on to moja szyjka była jak to pani dr ujęła twarda jak skala

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ