X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Julia93 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka95 wrote:
    Czesc dziewczyny czytam was od samego początku ale jeszcze nie chciałam się ujawniać. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Niestety po 2 stratach. :( już na początku ciąży wykryto u mnie torbiel która ma teraz 5 cm. Od 2 dni objawy ciążowe zniknęły a gin dopiero 15.01. Widziałam już bijące serduszko wszystko wyglądało że idzie w dobrym kierunku. Rzygalam za przeproszeniem jak kot a od 2 dni cisza. Siedzę jak na szpilkach i do 15 to zwariuje. :(

Anka tymi objawami tak się nie sugeruj, objawy ciążowe mają to do siebie że czasem pojawiają się i znikają. Ja ostatnio tez obudziłam się ze sflaczałymi, kompletnie niebolesnymi piersiami, a na drugi dzień myślałam że eksplodują ;) oczywiście kompletne przerażenie, czarne wizje, już się widziałam w szpitalu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:11

OlaWi, Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość

p19ulbetrms0c424.png
    01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
  • amalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz kazał wziąć lutkę teraz, rano i jutro przyjść normalnie na wizytę. Ale już się nastawiam na puste jajo.

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po 2 stratach z rzedu swirowalam do konca 1go trymestru.potem mysli odpuscily.bylam na zwolnieniu.potem wrocilam do pracy.w 1trym od 5tc co2tyg chodzilam na usg i odliczalam dni
    Z objawami tez roznie bylo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Mój lekarz kazał wziąć lutkę teraz, rano i jutro przyjść normalnie na wizytę. Ale już się nastawiam na puste jajo.
    Nie ma co sie nastawiac

W medycynie jak w kinie wszystko jest mozliwe - Botoks Vegi ;-)

OlaWi, joan85, wiki2 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amalia progesteron może w ciągu dnia spaść nawet o 50%! Wiem, że to i tak wychodzi mało ale po jedzeniu z rzeczywiście nie zaleca się jego badać. Może jest 13, a nie 6,5? Zawsze to jakaś różnica... Trzymam za Ciebie mocno kciuki :* Daj znać jutro!

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowała się na farbowanie włosów teraz w I trymestrze? Mam takie siwki, że nie jestem w stanie na nie już patrzeć... znalazłam salon gdzie farbuja loreal inoa bez amoniaku i się zastanawiam

• Usiasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Dziewczyny, jestem mocno przerażona. Mój progesteron z poniedziałku wynosi 6,99! To straszliwie mało! Czy to ciąża pozamaciczna? :( wizytę mam jutro.
    Ostatnio chyba też pisałaś o progesteronie i byłaś później albo kontaktowałaś się z lekarzem?
    Jak się czujesz? Nie chcę Cie straszyć ale plamienie nie musi występować jeśli coś się dzieje. Trzymam kciuki najmocniej żeby wszystko u Ciebie było dobrze.

Ja już po zabiegu. Wieczorem wczoraj wypisali mnie do domu, fizycznie czuje się ok. Psychikę chyba wyłączyłam chwilowo... Trafiłam wczoraj na dobrych ludzi w szpitalu więc łatwiej wszystko przeszłam.

Alfa_Centauri lubi tę wiadomość

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowała się na farbowanie włosów teraz w I trymestrze? Mam takie siwki, że nie jestem w stanie na nie już patrzeć... znalazłam salon gdzie farbuja loreal inoa bez amoniaku i się zastanawiam

Ja malowałam :) tak samo jak w pierwszej ciazy. Malowalam sama farbą Garnier Casting Creme Gloss :)

Ja tez mam strasznie siwe... Bez pomalowanych siwulcow czuje sie strasznie... Nie ma żadnych przeciwwskazan do malowania wlosow farbami bez amoniaku w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:58

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • amalia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiasia wrote:
    Ostatnio chyba też pisałaś o progesteronie i byłaś później albo kontaktowałaś się z lekarzem?
    Jak się czujesz? Nie chcę Cie straszyć ale plamienie nie musi występować jeśli coś się dzieje. Trzymam kciuki najmocniej żeby wszystko u Ciebie było dobrze.

Ja już po zabiegu. Wieczorem wczoraj wypisali mnie do domu, fizycznie czuje się ok. Psychikę chyba wyłączyłam chwilowo... Trafiłam wczoraj na dobrych ludzi w szpitalu więc łatwiej wszystko przeszłam.
    Proga robiłam tylko raz. W poniedziałek i dziś dostałam wynik. U lekarza nie byłam bo kazał się umawiac właśnie na jutro. Wzięłam lutkę jak poradził i czekam na jutro.

Usiasia lubi tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Proga robiłam tylko raz. W poniedziałek i dziś dostałam wynik. U lekarza nie byłam bo kazał się umawiac właśnie na jutro. Wzięłam lutkę jak poradził i czekam na jutro.
    Trzymam kciuki!

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja byłam w 8 tygodniu u fryzjera. Farbowałam normalną farbą, bo te stosowane dzisiaj są bezpieczne :) a na pewno bezpieczniejsze od drogeryjnych :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Amalio, nie stresuj się, wierzę że wszystko będzie dobrze! :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię PAPPA, bo mogę bezpłatnie bez względu na wiek, tak po prostu jest. Oczywiście są babki, które nie chcą, na siłę nikt nie zmusza ale proponują wszystkim ciężarnym (UK).
    Karta ciąży założona, dzisiaj też czuję, że w końcu wyszedł mi brzuch :P. Będę też mieć wizyty z endokrynologiem i chyba ginekologiem. Obstawiam, że skoro z GP już się odezwali w sprawie wyników, to pewnie mam za dużą dawkę i będzie chciał mi obniżyć. Nie jestem przekonana, czy jest to potrzebne. Endo w PL mówiła, że do 19 tc lepiej brać wyższą dawkę, bo dziecko nie ma jeszcze własnej tarczycy. Potem już można dopasowywać dawkę pod kątem TSH
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:23

KB2018 lubi tę wiadomość

06837800ba.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:

ja miałam prog 11. W 6t0d było jajo i majaczyło ciałko zółtkowe. 8t1d piękny dzidziuch z serduchem. Biorę dupka i jest oki póki co :) nie zamartwiaj się na zapas :)

OlaWi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema laski.

Miałam odezwać się po południu, ale poszliśmy z psami na spacer w Izery i jak wróciłam, to poszłam spać :D

wstałam niedawno zjadłam serek wiejski i zaraz zalegam na kanapie z książką ;) pracowo dziś cisza, ale jeszcze trochę siedzenia przede mną :) / pracuję z inną strefą czasową, stąd moje nocne siedzenia, za to śpię sobie w dzień ile tylko mam ochotę :D

Domi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadłam grzecznie kisiele i budynie, wafle kukurydziane i było ok. I podkusiło mnie dzisiaj zjeść normalny obiad o 17 (udo z indyka, ziemniaki i surówka). Tak pachniał jak robiłam małżowi. Było pysznie. Właśnie zwróciłam kawałki mięsa sprzed 4 godzin. Koszmar. Mój żołądek po prostu nie trawi jedzenia..

Robią się Wam wypryski na brodzie i wzdłuż szczęki?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:

Czekamy jutro na wieści! Nie zamartwiaj się na zapas.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    ja miałam prog 11. W 6t0d było jajo i majaczyło ciałko zółtkowe. 8t1d piękny dzidziuch z serduchem. Biorę dupka i jest oki póki co :) nie zamartwiaj się na zapas :)

U mnie prawie identycznie :)

Ja tez robie genetyczne i pappa - mam refundowane przez cukrzycę t1 (wieksze ryzyko wad serca przy niewyrownanych cukrach) ale gdybym nie miala refundowanych i tak bym robila.

W poprzedniej ciazy tez robiłam i bylam bardzo zadowolona ale najwazniejsze to znaleźć dobrego ginekologa z certyfikatem FMF.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wielką prośbę. Mam dziwne objawy w ciąży, nikt mi nie potrafi nic poradzić, lekarze olewaja. Może któraś miała coś podobnego albo ma jakiś pomysł?? Otóż od ok 2 tygodni mam bardzo nieprzyjemne objawy że strony przewodu pokarmowego. Tak jak przy zatruciu, lekkie biegunki, silne nagle bóle brzucha jakby miało mnie rozerwac, wszystkie flaki bolą, i biegnę do toalety. Jem normalnie, nic nowego, to co zawsze. Do tego mam często bóle górnej części brzucha i żołądka. Mdłości ale to wiadomo ciążowe. Dziś się tak źle czułam że pojechałam do szpitala, ale wróciłam bo taka kolejka że chyba czekała bym do rana. Nikt nie słyszał o takich objawach ciążowych, w necie nic nie znalazłam. Zastanawiam się czy nie przefawkowalam jakichś leków, biorę Prolutex a mam i tak wysoki progesteron, biorę też jod, D3 i magnez, może to na jakiś czas odstawić? Pije siemię lniane. Poradzcie bo się wykończe :(

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sprobuj siemie odstawic wpierw
    Przeanalizuj jeszcze raz ulotki lekow
    Wiadomo ze koktajl tab i ciazowe mdlosci to juz jest mix
    Ja jak bralam w 1ej ciazy max dawki duphastonu to tez koszmarnieczulam sie od zoladka.jakby mi sie przewracal
    Moze no spa by cos pomogla? Hmm

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ