Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Anka95 wrote:Czesc dziewczyny czytam was od samego początku ale jeszcze nie chciałam się ujawniać. Jestem w 8 tygodniu ciąży. Niestety po 2 stratach. już na początku ciąży wykryto u mnie torbiel która ma teraz 5 cm. Od 2 dni objawy ciążowe zniknęły a gin dopiero 15.01. Widziałam już bijące serduszko wszystko wyglądało że idzie w dobrym kierunku. Rzygalam za przeproszeniem jak kot a od 2 dni cisza. Siedzę jak na szpilkach i do 15 to zwariuje.
Anka tymi objawami tak się nie sugeruj, objawy ciążowe mają to do siebie że czasem pojawiają się i znikają. Ja ostatnio tez obudziłam się ze sflaczałymi, kompletnie niebolesnymi piersiami, a na drugi dzień myślałam że eksplodują oczywiście kompletne przerażenie, czarne wizje, już się widziałam w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:11
OlaWi, Limerikowo, smeg lubią tę wiadomość
01/2017 - 8tc[*] 06/2018 - 10tc [*] Hashimoto, nadpłytkowość, PAI1 hetero, Mthfr homo, ANA(+)
-
Mój lekarz kazał wziąć lutkę teraz, rano i jutro przyjść normalnie na wizytę. Ale już się nastawiam na puste jajo.Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
amalia wrote:Mój lekarz kazał wziąć lutkę teraz, rano i jutro przyjść normalnie na wizytę. Ale już się nastawiam na puste jajo.
W medycynie jak w kinie wszystko jest mozliwe - Botoks VegiOlaWi, joan85, wiki2 lubią tę wiadomość
-
Amalia progesteron może w ciągu dnia spaść nawet o 50%! Wiem, że to i tak wychodzi mało ale po jedzeniu z rzeczywiście nie zaleca się jego badać. Może jest 13, a nie 6,5? Zawsze to jakaś różnica... Trzymam za Ciebie mocno kciuki :* Daj znać jutro!
31lat
1. poronienie - 8 tc
2. poronienie - 9 tc
# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
- ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
- dsDNA 1:160
- antykoagulant toczniowy ++
# PCOS
Leki na:
-toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
w ew. ciąży Clexane 40 mg
-PCOS:
Duphaston 2*1
-dodatkowe:
wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1) -
nick nieaktualny
-
amalia wrote:Dziewczyny, jestem mocno przerażona. Mój progesteron z poniedziałku wynosi 6,99! To straszliwie mało! Czy to ciąża pozamaciczna? wizytę mam jutro.
Jak się czujesz? Nie chcę Cie straszyć ale plamienie nie musi występować jeśli coś się dzieje. Trzymam kciuki najmocniej żeby wszystko u Ciebie było dobrze.
Ja już po zabiegu. Wieczorem wczoraj wypisali mnie do domu, fizycznie czuje się ok. Psychikę chyba wyłączyłam chwilowo... Trafiłam wczoraj na dobrych ludzi w szpitalu więc łatwiej wszystko przeszłam.
Alfa_Centauri lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowała się na farbowanie włosów teraz w I trymestrze? Mam takie siwki, że nie jestem w stanie na nie już patrzeć... znalazłam salon gdzie farbuja loreal inoa bez amoniaku i się zastanawiam
Ja malowałam tak samo jak w pierwszej ciazy. Malowalam sama farbą Garnier Casting Creme Gloss
Ja tez mam strasznie siwe... Bez pomalowanych siwulcow czuje sie strasznie... Nie ma żadnych przeciwwskazan do malowania wlosow farbami bez amoniaku w ciazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:58
-
Usiasia wrote:Ostatnio chyba też pisałaś o progesteronie i byłaś później albo kontaktowałaś się z lekarzem?
Jak się czujesz? Nie chcę Cie straszyć ale plamienie nie musi występować jeśli coś się dzieje. Trzymam kciuki najmocniej żeby wszystko u Ciebie było dobrze.
Ja już po zabiegu. Wieczorem wczoraj wypisali mnie do domu, fizycznie czuje się ok. Psychikę chyba wyłączyłam chwilowo... Trafiłam wczoraj na dobrych ludzi w szpitalu więc łatwiej wszystko przeszłam.Usiasia lubi tę wiadomość
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
baileys wrote:Dziewczyny czy któraś z Was zdecydowała się na farbowanie włosów teraz w I trymestrze? Mam takie siwki, że nie jestem w stanie na nie już patrzeć... znalazłam salon gdzie farbuja loreal inoa bez amoniaku i się zastanawiam
Ja byłam w 8 tygodniu u fryzjera. Farbowałam normalną farbą, bo te stosowane dzisiaj są bezpieczne a na pewno bezpieczniejsze od drogeryjnych -
Ja robię PAPPA, bo mogę bezpłatnie bez względu na wiek, tak po prostu jest. Oczywiście są babki, które nie chcą, na siłę nikt nie zmusza ale proponują wszystkim ciężarnym (UK).
Karta ciąży założona, dzisiaj też czuję, że w końcu wyszedł mi brzuch . Będę też mieć wizyty z endokrynologiem i chyba ginekologiem. Obstawiam, że skoro z GP już się odezwali w sprawie wyników, to pewnie mam za dużą dawkę i będzie chciał mi obniżyć. Nie jestem przekonana, czy jest to potrzebne. Endo w PL mówiła, że do 19 tc lepiej brać wyższą dawkę, bo dziecko nie ma jeszcze własnej tarczycy. Potem już można dopasowywać dawkę pod kątem TSH
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 21:23
KB2018 lubi tę wiadomość
-
amalia wrote:Mój lekarz kazał wziąć lutkę teraz, rano i jutro przyjść normalnie na wizytę. Ale już się nastawiam na puste jajo.
ja miałam prog 11. W 6t0d było jajo i majaczyło ciałko zółtkowe. 8t1d piękny dzidziuch z serduchem. Biorę dupka i jest oki póki co nie zamartwiaj się na zapasOlaWi, Alfa_Centauri lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Siema laski.
Miałam odezwać się po południu, ale poszliśmy z psami na spacer w Izery i jak wróciłam, to poszłam spać
wstałam niedawno zjadłam serek wiejski i zaraz zalegam na kanapie z książką pracowo dziś cisza, ale jeszcze trochę siedzenia przede mną / pracuję z inną strefą czasową, stąd moje nocne siedzenia, za to śpię sobie w dzień ile tylko mam ochotęDomi_tur, OlaWi lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Jadłam grzecznie kisiele i budynie, wafle kukurydziane i było ok. I podkusiło mnie dzisiaj zjeść normalny obiad o 17 (udo z indyka, ziemniaki i surówka). Tak pachniał jak robiłam małżowi. Było pysznie. Właśnie zwróciłam kawałki mięsa sprzed 4 godzin. Koszmar. Mój żołądek po prostu nie trawi jedzenia..
Robią się Wam wypryski na brodzie i wzdłuż szczęki? -
Malinowa Panienka wrote:ja miałam prog 11. W 6t0d było jajo i majaczyło ciałko zółtkowe. 8t1d piękny dzidziuch z serduchem. Biorę dupka i jest oki póki co nie zamartwiaj się na zapas
U mnie prawie identycznie
Ja tez robie genetyczne i pappa - mam refundowane przez cukrzycę t1 (wieksze ryzyko wad serca przy niewyrownanych cukrach) ale gdybym nie miala refundowanych i tak bym robila.
W poprzedniej ciazy tez robiłam i bylam bardzo zadowolona ale najwazniejsze to znaleźć dobrego ginekologa z certyfikatem FMF. -
Dziewczyny mam wielką prośbę. Mam dziwne objawy w ciąży, nikt mi nie potrafi nic poradzić, lekarze olewaja. Może któraś miała coś podobnego albo ma jakiś pomysł?? Otóż od ok 2 tygodni mam bardzo nieprzyjemne objawy że strony przewodu pokarmowego. Tak jak przy zatruciu, lekkie biegunki, silne nagle bóle brzucha jakby miało mnie rozerwac, wszystkie flaki bolą, i biegnę do toalety. Jem normalnie, nic nowego, to co zawsze. Do tego mam często bóle górnej części brzucha i żołądka. Mdłości ale to wiadomo ciążowe. Dziś się tak źle czułam że pojechałam do szpitala, ale wróciłam bo taka kolejka że chyba czekała bym do rana. Nikt nie słyszał o takich objawach ciążowych, w necie nic nie znalazłam. Zastanawiam się czy nie przefawkowalam jakichś leków, biorę Prolutex a mam i tak wysoki progesteron, biorę też jod, D3 i magnez, może to na jakiś czas odstawić? Pije siemię lniane. Poradzcie bo się wykończe
-
Moze sprobuj siemie odstawic wpierw
Przeanalizuj jeszcze raz ulotki lekow
Wiadomo ze koktajl tab i ciazowe mdlosci to juz jest mix
Ja jak bralam w 1ej ciazy max dawki duphastonu to tez koszmarnieczulam sie od zoladka.jakby mi sie przewracal
Moze no spa by cos pomogla? Hmm