X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka95 wrote:
    To jeszcze raz ja. Pojechałam na pogotowie bo w nocy bym spać nie mogła z tego stresu. Zostawili mnie na obserwacji z powodu torbieli. Dali leki z ciąża wszystko ok. :)

no cudownie <3 nie, że w szpitalu, ale z ciążą :)

Marimiko lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka95 wrote:
    To jeszcze raz ja. Pojechałam na pogotowie bo w nocy bym spać nie mogła z tego stresu. Zostawili mnie na obserwacji z powodu torbieli. Dali leki z ciąża wszystko ok. :)

Matko, ale mamy podobne nicki XD

Dobrze, że z ciążą jest ok :)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama oprócz biegunkę masz jeszcze jakieś inne objawy? kiedy miałaś robione ostatnie usg?

Może jakąś bakterie złapałaś?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka95 wrote:

Ależ się cieszę! Uwielbiam takie wiadomości!:)

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kayama oprócz biegunkę masz jeszcze jakieś inne objawy? kiedy miałaś robione ostatnie usg?

Może jakąś bakterie złapałaś?

Usg miałam tydzień temu. Mam poza tym disyc silny bol w nadbrzuszu jakby bardziej pośrodku, lekkie mdłości. Ciekawe bo na siłę zjadlam sucharki i ból prawie ustapil. Ale nie zawsze tak jest. Póki nie minie to nie mogę spać, teraz zaraz się zbieram może zasnę. Często mnie ból wybudza nad ranem i już nie śpię. Ale też nie zawsze. No zagadka, poczytałam w necie i najbardziej pasuje przewlekłe zapalenie żołądka.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie bez zmian- to znaczy nadal lekkie krwawienie. W ndz mam dodatkową wizytę. Mam nadzieje, że z Bobo wszystko ok.Poza tym od dwóch dni zaczęły się masakryczne migreny...

Gratuluję wszystkim ostatnich wizyt ❤

Kayama- chciałam napisać, że ja ok 7-8 tc miałam podobne objawy do Ciebie: mdłości straszne i do tego ból żoladka i całego nadbrzusza, jakby mi ktoś pięścią przywalił (nawet przez chwile podejrzewalam wrzody czy coś- nigdy nie miałam, ale tak sobie właśnie taki ból wyobrażam). Biegunki jako takiej nie miałam, ale często do toalety chodziłam (2-3 razy dziennie). W każdym razie przeszlo ok 9 tc jakby ręką odjął- tak więc podejrzewam, że przynajmniej u mnie to byly hormony.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z bólami żołądka, może głupio zapytam, a nie bierze któraś luteiny dowcipnej i łyka? Duphaston z tego co wiem jest tylko doustny, ale luteina chyba jest i tak i taka. Sama dawno temu z rozmachu łyknęłam luteine zamiast dupka i skończyło się na skurczach żołądka i wymiotach żółcią.. Jeśli głupio pytam to po prostu zignorujcie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 07:53

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia - ciesze sie ze z maluchem wszystko Ok. A ta obserwacja to z jakiego powodu? Tego proga, czy torbieli?
    Anhydra - ja mialam mocne bóle glowy w 1 ciazy - troche pomagały plastry na czoło Apap Ice - one sa bez zadnej substancji aktywnej, chłodzące, ale lepiej niz mokra ściereczka dzialaja, dluzej.

Anhydra lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama progesteron zmienia perystaltyke jelit. Moim pierwszym objawem ciąży były zaparcia... 2 razy podrzad 2dni po owulacji... bardzo mi to nie pasowało, bo nigdy nie mam zaparc... Ja przez ten okres ciąży mam wahania od biegunki do zatwardzen i do tego bolą brzucha, wzdęcia, gazy... A najczęściej jadam to co wcześniej... po prostu organizm inaczej funkcjonuje.
    I stąd moje pytanie. Po co bierzesz dodatkowo progesteron skoro masz i tak wysoki??
    Z tego co kojarzę przeszukiwania witaminy D też może wywołać takie objawy.
    Jod bym nie obstawiala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 08:08

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Bum23 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,ja miałam wczoraj wizytę bobo mierzy 14mm i wszystko jest ok.
    Od wczoraj mam nasilone wymioty nawet u lekarza mnie brało.
    Co do migren czy też bolu głowy tego się najbardziej boję,w pierwszej ciąży leżałam w ciemnościach i odpocząć mogłam a przy córce teraz jest to nie realne

Larissa90, OlaWi, emi2016, Marimiko, Misi@, Malinka7 lubią tę wiadomość

w57vrjjgc3jyrlgt.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    U mnie bez zmian- to znaczy nadal lekkie krwawienie. W ndz mam dodatkową wizytę. Mam nadzieje, że z Bobo wszystko ok.Poza tym od dwóch dni zaczęły się masakryczne migreny...

Gratuluję wszystkim ostatnich wizyt ❤

Kayama- chciałam napisać, że ja ok 7-8 tc miałam podobne objawy do Ciebie: mdłości straszne i do tego ból żoladka i całego nadbrzusza, jakby mi ktoś pięścią przywalił (nawet przez chwile podejrzewalam wrzody czy coś- nigdy nie miałam, ale tak sobie właśnie taki ból wyobrażam). Biegunki jako takiej nie miałam, ale często do toalety chodziłam (2-3 razy dziennie). W każdym razie przeszlo ok 9 tc jakby ręką odjął- tak więc podejrzewam, że przynajmniej u mnie to byly hormony.

Dzięki za info. Może u mnie jest podobnie, może po prostu tak reaguje. Na razie postanowiłam trzymać dietę i odstawić zbędne suplementy, może wątroba i żołądek tego już nie przerabia. Teraz czuję się lepiej :) Ale spałam tylko 5 godzin. Nerwy.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Mnie zaczyna coraz bardziej rozkładać... do bólu gardła doszedł żółty katar, czuję się okropnie... Na sam weekend się przyplątało, nawet nie mam jak do lekarza pójść, dopiero w poniedziałek... Biorę tantum verde na gardło ale nie wiem co można brać na katar :/ cały nos mam zapchany. Żeby to nie była angina :/ Jak tak to nie chorowałam wcale a akurat w ciąży musiało się przypałętać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 08:21

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Kayama progesteron zmienia perystaltyke jelit. Moim pierwszym objawem ciąży były zaparcia... 2 razy podrzad 2dni po owulacji... bardzo mi to nie pasowało, bo nigdy nie mam zaparc... Ja przez ten okres ciąży mam wahania od biegunki do zatwardzen i do tego bolą brzucha, wzdęcia, gazy... A najczęściej jadam to co wcześniej... po prostu organizm inaczej funkcjonuje.
    I stąd moje pytanie. Po co bierzesz dodatkowo progesteron skoro masz i tak wysoki??
    Z tego co kojarzę przeszukiwania witaminy D też może wywołać takie objawy.
    Jod bym nie obstawiala.

Ja najpierw w ciąży miałam lekkie zaparcia, teraz chodzę 3-4 razy dziennie. Kurcze chętnie bym proga odstawila ale jestem pod kontrolą kliniki we Lwowie, gdzie robiłam in vitro i każą mi nadal brać, mają mi zmniejszyć dawki po wizycie 10 stycznia. Mają chyba taki system pakować leki pod sufit aby ciąże podtrzymać.. Sama na własną rękę nie odważne się zmniejszyć dawek, ale coś czytałam że Prolutex bierze się co 2 dzień, potem co 3 i obserwuje i odstawia. Jeszcze biorę luteine, ale kazali mi 3 a ja biorę 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 08:27

wiki2 lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Cześć.
    Mnie zaczyna coraz bardziej rozkładać... do bólu gardła doszedł żółty katar, czuję się okropnie... Na sam weekend się przyplątało, nawet nie mam jak do lekarza pójść, dopiero w poniedziałek... Biorę tantum verde na gardło ale nie wiem co można brać na katar :/ cały nos mam zapchany. Żeby to nie była angina :/ Jak tak to nie chorowałam wcale a akurat w ciąży musiało się przypałętać :/

Kup sobie sól morska w spraju do nosa, fajnie nawilża i oczyszcza i jest bezpieczna. Współczuję :/

Larissa90, OlaWi lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może po in vitro jest w inaczej? Tego nie wiem... I dają na wszelki wypadek?
    A powiedz tak z ciekawości ile tam kosztuje in vitro? Duża różnica do PL? A odnośnie pakowania leków w ciąży to może tak być... moja koleżankę w ciąży że zwykłym przeziębieniem wzięli do szpitala... U nas nie do pomyślenia, ale tam to normalka... Z byle powodu szpital. Tylko że leków w szpitalu nie mają i trzeba samemu kupować:-/

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiki2 wrote:
    Może po in vitro jest w inaczej? Tego nie wiem... I dają na wszelki wypadek?
    A powiedz tak z ciekawości ile tam kosztuje in vitro? Duża różnica do PL? A odnośnie pakowania leków w ciąży to może tak być... moja koleżankę w ciąży że zwykłym przeziębieniem wzięli do szpitala... U nas nie do pomyślenia, ale tam to normalka... Z byle powodu szpital. Tylko że leków w szpitalu nie mają i trzeba samemu kupować:-/

Masz koleżankę na Ukrainie? Klinika in vitro tam i opieka bez zarzutu :) Chociaż kraj biedny co widać. Koszt z kd ok 16 000 zł plus kupę kasy na leki.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Larissa90 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kup sobie sól morska w spraju do nosa, fajnie nawilża i oczyszcza i jest bezpieczna. Współczuję :/

Kupię dzisiaj :)

Zjadłam przed chwilą śniadanie i odrazu był w tył zwrot do muszli... Już nie wiem jak ja mam jeść... Babcia za to stwierdziła, że to chyba będzie dziewczyna hehe

lprkjw4z1fyq8p6j.png
    Wrzesień 2018 - aniołek 7tc [*]
    17u96iyeqf2595zc.png
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaW nie ma głupich pytań :) ja mam zdecydowanie Bardzi poplątane myślenie, ale trudno :)
    Nie biorę luteiny, jednak u mnie to rozwplnienie zmusza do chodzenia na ubikacja 3/4 razy w ciągu dnia, więc nie jest najgorzej. Myślę, że to z powodu biotyny... Dopiero się zorientowałam, że nie należy jej brać w ciąży :( ale mam nadzieję że nic się fasolce przez to nie stało...

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Cześć.

Ja płukałam gardło wodą z solą, do nosa sól morska jak mówi Kayama. Do tego płukałam nos i zatoki irigasinem i robię to do dziś w sumie. Inhalowałam się wodą z solą albo solą fizjologiczną. Te parówki nawilżają ogólnie drogi oddechowe i fajnie się po nich czułam.

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larissa90 wrote:
    Kupię dzisiaj :)

Zjadłam przed chwilą śniadanie i odrazu był w tył zwrot do muszli... Już nie wiem jak ja mam jeść... Babcia za to stwierdziła, że to chyba będzie dziewczyna hehe

Polecam to co mi ostatnio poleciłyście, kisiele, budynie, musy dla dzieci i wafle kukurydziane. Małymi porcjami w krótkich odstępach :-)

f2w3rjjgiz6fnyna.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ