X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie wiem co mnie ominęło bo nie miałam czasu czytać forum :) Zaraz trochę nadrobie. Dziś mieliśmy pierwszych gości, było miło. Jest towarzyska bo grzecznie leży lub śpi na narożniku podczas imprezy ;), w łóżeczku ryk bo zostaje sama. Niunia dostała m.in. szumisia i chyba działa ;) włączyłam jej bicie serca z szumem krwi i spi jak dętka.
    Pilnuje cały czas aby jadła co 2,5 godziny, karmię cyckiem i dokarmiam mm. W środę ważenie, oby przybrała... Czasami ulewa mimo odbicia a dziś jej poszło po mojej bluzce i po narożniku 8-/ Zgodnie z rada położnej podniosłam jej wezglowie materacyka. Mamy już 3 tygodnie :-) Większych problemów brak, jestem w stanie się wyspać bo w nocy ładnie śpi i karmienie co 3 godziny. Pępek się goi i jest lepiej. Schodzi jej skora z raczek i stopek, czy u waszych dzieci tez? Smaruje olejem z migdałów ale niewiele pomaga. A mi nie wiedzieć czemu schodzi skora z brzucha, tak delikatnie.
    Co do krwawienia to ja mam z przerwami, już były 3, ok 2-3 dni przerwy i potem 1 dzien małego krwawienia. Hmm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2019, 20:02

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys trzymam kciuki za Was!

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama to normalne, że skóra schodzi. ;)

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 palce to nie jest jakies male rozwarcie! a 4 to juz moze byc chwila, zalezy od kobiety. Pamietajmy ze ‚palec’ to nie to samo co cm.
    Baileyes - caly czas trzymam za Was kciuki! Mam nadzieje ze juz teraz szybciej pojdzie. Prysznic ciepły moze pomoc, zmniejszy bol przy skurczach.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwa palce to 4cm.

U mnie jutro spokój z badaniami. To pospaceruje po korytarzu. W poniedziałek znów albo test z oxy lub indukcja.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trafiłam do szpitala z rozwarciem na 2 i pół palca i półtorej godziny później był Mikołaj :)
    Baileys, trzymam kciuki za szybką akcję ❤

werni, Misi@ lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj pierwszy raz wybraliśmy się gdzieś dalej na cały dzień. Ponad 40 km w jedną stronę i daliśmy radę 😀 można podróżować z małym ❤

werni, Bobby29, kayama, Kalija, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Matyldaaa, Agagusia lubią tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W miarę Was nadrobiłam. 😊

Gratuluję wszystkim nowym rozpakowanym! Zdrowia i wytrwałości! 😁

Baileys, współczuję całej akcji. Z tego co kojarzę miałyśmy ten sam termin (u mnie 15.08 z USG). Mam nadzieję, że w końcu poród ruszy i już będziesz po wszystkim. Życze Ci, żeby Maja była grzeczna i wynagrodzila trudy przed rozwiązaniem.

Uzupełnię dane na pierwszą stronę. Córcia urodzona 38+6, 3500g i 58 cm. Po porodzie dopadł mnie baby blues. Niewyspanie, dłuższy pobyt w szpitalu dało mi w kość. Ale już jest dobrze i cieszymy się sobą. 😊
    U nas podobnie, Mała ma okresy nieodkladalnosci z ciągłym przyssaniem. 😊 Ale po nich trochę odsypia, więc mama z nią.

Misi@, werni, Matyldaaa lubią tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni i Baileys wielkie kciuki!!! Jesteście dzielne i bardzo silne wiem przez co przechodzicie! Na pewno wkrótce się to skończy!

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weri 👊

werni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić. Wczoraj Leo był tylko na kp ;) ciekawe czy już tak zostanie ;)

zielonooka7, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Vampire, Kalija, Matyldaaa, Bobby29, Agagusia, Myszk@, Pierniczkowa, werni, Bee_girl, Applejoy, trzydziecha lubią tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, super! Powodzenia!

Bobby, a jak u Ciebie idzie schodzenie z mm?

Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia , super 💪💪💪

U nas regres jeśli chodzi o kp. Powoli tracę nadzieję :( no trudno , pozostaje mi być kpi chociaż to strasznie upierdliwa sprawa! No chyba że macie dla mnie jakieś rady?

Baileys pewnie już tuli córeczkę. Czekam z niecierpliwością na wieści!

Nas czeka dziś wizyta teściów, dom wysprzątany, ciasto upieczone, jestem gotowa na gości 😁 byle nie za długo 😈

1cc70c713b8a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:12

Frida91, Domi_tur, Chimera, Misi@, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija ale apetyczne ciacho :)

U nas dziś postęp. Zastosowalismy trochę rad, plus dużo spokoju i opanowania nawet jak płacze kiedy trzeba coś przy niej zrobić, dużo wtedy do niej mówimy. Przy odkładaniu stosuje patent z pieluszka pryz buzi i parę razy się udało :) Dziś w nocy nawet pospała prawie 5h więc luksus. Na brzuszek pomaga espumisan. No i widzę że t trzeba ją odbijac bo inaczej jest niespokojna i ulewa więc też się budzi.
    Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej i jakoś się wszyscy dotrzemy.

Czy wy też po porodzie miałyście taki wstręt do jedzenia? Ja się muszę zmuszać praktycznie do wszystkiego, nawet jogurt ledwo mi podchodzi. Kompletnie na nic nie mam apetytu.

Misi@, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, zazdro! Ja siedzę dalej w piżamie mokrej na cyckach😂 Mały śpi od 1,5h, małż pojechał na zakupy a ja po prostu się odmóżdżam 😁 chciałabym mieć wysprzątaną chatę i upieczone ciasto tylko strasznie nie chce mi się tego robić 😂

Frida, super, z dnia na dzień będzie coraz lepiej 😁 My wczoraj mieliśmy pierwszą kąpiel bez histerii! Bo śpiewaliśmy z mężem improwizowany utwór płacząc ze śmiechu, a Mały patrzył ns nas jak na czubków. Najważniejsze, że działa 😂 ja pierwsze 1,5tyg mogłam żyć o jednej suchej bułce i kawie. A teraz mogłabym żyć pijąc kawę i jedząc słodycze 🙄

Baileys, werni jak tam? :)

Applejoy i Limerikowo, Wy się zbieracie do porodu? :) kto jeszcze został?

Bobby29, Frida91, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mnie dzisiaj wrócił apetyt. W nocy po każdym karmieniu jadłam chociaż plaster arbuza. W ogóle to w ciąży nie miałam żadnych smaków/zachcianek, a teraz to bym arbuza tonami jadła i nektaryny. 😊😊😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:53

Bobby29, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, werni, Applejoy lubią tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Misia, super! Powodzenia!

Bobby, a jak u Ciebie idzie schodzenie z mm?

Drzewko dzieki, idzie coraz lepiej. Od kilku karmien tylko raz podałam butelkę i to tylko 30 ml bo ewidentnie była jeszcze głodna ale u mnie już mało co było. Poza tym odciagam co drugie karmienie laktatorem, trochę dłużej trzymając po lewej stronie i wydaje się to działać. Dziś w nocy tylko na cycku spala co dla mnie jest mega sukcesem :D akurat teraz wisi na cycku choc godzinę temu jadła, ale jak na żądanie to na żądanie :) tak więc próbujemy i liczę że się uda!

Miałam ostatnio kryzys bo z tej lewej piersi prawie nic nie leciało i w ogóle nie piła z niej (jedno wynika z drugiego..) ale jak zaczęłam systematycznie z tej piersi odciągać to zaczęło być lepiej.

Ja akurat nie mam nic przeciwko dokarmianiu, ważne żeby nie głodowała, więc jeżeli jej cycuchy wystarczą to tym lepiej ale nie będę robić tragedii z tego że trzeba podać mm od czasu do czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:43

werni, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie ma czego. Wolałabym mieć więcej luzu i tak nie świrować, nie latać ze szmatą czy siedzieć w kuchni tylko się porządnie wyspać. Dziś w nocy się poryczałam w kiblu ze zmęczenia , na myśl że po 1.5h karmienia i usypiania mam jeszcze iść doić cycki laktatorem :/

Frida ja przez ok 2 tyg.po cc prawie nic nie jadłam , ale już mi przeszło i jem przez całą dobę, a najlepiej smakuje w nocy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 12:57

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy też bym wciągnęła wszystko a najlepiej ciastka! no i wypijam butelkę wody przy karmieniu 🙄

Ja dzisiaj miałam pobudkę 2:30, oczywiście zasnęłam podczas karmienia na siedząco, obudziłam się 4:15 i byłam taka wściekła bo wiedziałam, że została mi max godzina spania w łóżku do kolejnego karmienia 😂

Kalija znając swoje lenistwo, jakbym miała działać laktatorem to bym przeszła na mm. Podziwiam i chylę czoło!

Kalija lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (Tu było zdjęcie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:57

Frida91, Agagusia, Chimera, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Pierniczkowa, Myszk@, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ