Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam się tylko pochwalić że dzisiaj o 10.50,po 12h walki urodziłam poprzez Vbac mojego Witka 😍
Waga 4070g dl 56cm.
Było ciężko, bardzo. Ale. Już po wszystkim.Kalija, Frida91, Chimera, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, Limerikowo, Pierniczkowa, Myszk@, Bobby29, werni, Applejoy, kayama, AnaKwiat, trzydziecha, Bee_girl, redken, emi2016, Niebieska Gwiazda, Misi@, Matyldaaa lubią tę wiadomość
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
nick nieaktualnyTytus ostatnio przysypia tylko podczas jedzenia. Pospi 10 min i heja znowu. Max 30min w ciagu dnia. Nie ma jak wyjsć na spacer bo sie drze jak nie śpi. Generalnie nic nie mogę zrobić. Ciagle tylko cycki i cycki. Teraz wisiał godzinę az ulewał z przejedzenia a dalej ssie łapki i chyba chce do cyca. Ja juz nie wiem co robic. Wczoraj dałam 60ml mm i zyskałam 1,5h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 13:55
-
dziekuje Domi_tur
z tym zbieraniem do rozpakowania to u mnie jak u sojki
choc raczej wody mi sie sacza od paru dni i jakies tam wczoraj bole byly ale sobie do kogo innego poszly 😃
wlasnie wrocilismy z aquaparku bo w jeziorku boje sie na koncowke cos zlapac obiad i teraz slodka sjesta z panienkami
jutro o 17 mam ktg potem sroda wizyta po polud i decyzja czy czw szpital i w pt oxy czy czekamy jednak do 2wrzes i 3 go proba wywolania
zobaczymy czy maluch obwiazal sie pepowina czy dalej tylko szelki, oby..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:14
-
moja 1sza corka ladnie jadla i spala jak w zegarku od poczatku
ksiazkowe dziecko do 3mcy potem odlozyc juz sie nie dawala
za to druga ze wzgledu na mocne kolki spala tylko noc 5h i tak sie cieszylam
na spacerze 20 min - 30 max, odlozyc sie raczej nie dawala tak jak i pierwsza zanim zasnela i tak jak zajaczek na absolutna cisze
moja mlodsza Zuzia jak szla na spacer to caly blok slyszal, darla sie i darla, ale zakupy sie same nie przyniosa
jak juz kola sie toczyly to swieta ciszaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:25
-
Frida91 wrote:Kalija ale apetyczne ciacho
U nas dziś postęp. Zastosowalismy trochę rad, plus dużo spokoju i opanowania nawet jak płacze kiedy trzeba coś przy niej zrobić, dużo wtedy do niej mówimy. Przy odkładaniu stosuje patent z pieluszka pryz buzi i parę razy się udało Dziś w nocy nawet pospała prawie 5h więc luksus. Na brzuszek pomaga espumisan. No i widzę że t trzeba ją odbijac bo inaczej jest niespokojna i ulewa więc też się budzi.
Mam nadzieję że będzie już coraz lepiej i jakoś się wszyscy dotrzemy.
Czy wy też po porodzie miałyście taki wstręt do jedzenia? Ja się muszę zmuszać praktycznie do wszystkiego, nawet jogurt ledwo mi podchodzi. Kompletnie na nic nie mam apetytu.
za to mocno chcialo mi sie spac
ustawialam komorke na karmienia glownie i po obchodach spalam
zero energii na net czy lekture
spadlam blyskawicznie z wagi ale suplementowalam sie zelazem i witaminami
stopniowo zmeczenie minelo i mialam sily z powrotem by ogarnac dom i dzieciWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 14:39
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy jest jakiś sposób żeby wspomóc obkurczanie się macicy? Nie oczekuje cudów że po 10 dniach od CC będę płaska jak deska, tylko ja tych skurczy macicy w ogóle już nie odczuwam, szczerze to tylko 4-5 dni czułam, i mam wrażenie że mój brzuch jest cały czas tej samej wielkości. To frustrujące 😖😖😖♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Gratuluję nowych dzieciaczków trzymam kciuki za mamusie jeszcze w dwupaku, żeby szybko poszło :*
dziś moja mama wróciła do siebie, przez tydzien małż będzie miał urlop a potem codzienność. Właśnie oboje śpią, chociaż młodzieniec coś postękuje przez sen ale mam nadzieję że siostry nie obudzi. Mam wrażenie że starsza by zagłaskała małego na śmierć już nie woła "cici" za każdym razem jak widzi że go karmię, wie że jak będzie chciała to dostanie więc co się ma samym mlekiem zapychać jak maliny i inne smakołyki na nią czekają.
Walczące o KP wspieram myślą! Sama byłam walcząca i uważam że warto było, ale to do Was należy decyzja czy walczyć zaciekle czy odpuścić i decyzja zawsze będzie słuszna, bo najlepsza dla Was i Waszego dzieciątka :*Bobby29, werni, DrzewkoPomarańczowe, Kalija lubią tę wiadomość
-
Bobby, ale macica już się chyba obkurczyła, wystający brzuch to może być też rozciągnięta skóra, czy tak jak u Ciebie opuchlizna po operacji, ja u siebie widzę że chyba jednak mam rozejście mięśnia na brzuchu więc też nie oczekuję że mój brzuch zaraz będzie płaski tym bardziej że nigdy takowego nie miałam, daj sobie czas, dopiero co urodziłaś, nie bez powodu połóg trwa 6 tygodni, nie 2 tygodnie
Bobby29, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny czy jest jakiś sposób żeby wspomóc obkurczanie się macicy? Nie oczekuje cudów że po 10 dniach od CC będę płaska jak deska, tylko ja tych skurczy macicy w ogóle już nie odczuwam, szczerze to tylko 4-5 dni czułam, i mam wrażenie że mój brzuch jest cały czas tej samej wielkości. To frustrujące 😖😖😖
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
My przechodzimy na mm. Młoda po nim nie ulewa. Zjada i spokojnie zasypia. Cycka łapie zje do połowy po czym wypluwa , łapie i tak w kółko i zaczyna się ryk. w czwartek poproszę pediatrę o bromek. I w końcu będę miała czas dla siebie, spokojny sen w nocy bo mój też będzie mógł karmic
Limerikowo, werni, Applejoy, Bobby29, Misi@ lubią tę wiadomość
-
To ja z kolei sie martwię, ze moja córka za dużo śpi mam wrażenie, że z pierwsza bylo więcej ,,zabawy"!
Budzi sie co 3h średnio na karmienia, potem zmiana pieluchy, chwile poczuwa i znow spi..
Dodam, ze my tylko kpWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 15:26
-
A ja słyszałam w SzR że macica się obkurcza nawet do 4 miesiący. Też mam duży brzuch
Wiecie kiedy po cc można zacząć biegać?
Moja córka dużo śpi w dzień, wieczorem jest aktywniejsza , ale też nie jakoś bardzo długoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 16:09
-
Reniata gratulacje ❤️❤️
U mnie to wiecie - jak już wcześniej pisałam będę sobie sama do siebie pisać bo Wy już wszystkie pewnie rozpakowane będziecie, ale korzystam z tego że mam czas i byłam ostatnio nawet w kinie (polecam toystory❤️)
Bobby29, werni, Reniiata lubią tę wiadomość
[/url] -
Reniata gratulacje 😍
Wisienka tak to pierwsza ciąża.
Kalija też kojarzę że dłuższy czas się obkurcza i wiadomo u każdego może być inaczej. Dlatego zastanawialam się czy jest coś co można zrobić żeby się obkurczalo sprawniej czy tylko czekać...
Co do biegania to też nie mogę się doczekać. Ja wcześniej niż po dwóch miesiącach nie będę raczej próbować. Zobacz sobie na FB w tym poście o CC (#cc #blizna) na tej kartce która wrzuciłam od fizjoterapeutki było o aktywności fizycznej.
Apple przecież ty już lada dzień ♥️
Werni, Baileys kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 16:26
werni, Reniiata lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Apple jeszcze tak będzie ze ty wcześniej urodzisz ode mnie 😂 korzystaj ile wlezie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 16:55