X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś.lewdwo.zyje
    Podałam dziecku mm ale i tak smok dopiero ukoil jego potrzebę ssania i zasnął.. cały dzień.lekko czuwał i z tego.powpdu był.placzliwy...Starszy dziś także dużo.plakal i był niespokojnybteraz śpią A ja czytam. Za zamkniętymi drzwiami i zastanawiam się dlaczego kupiłam te książkę bo zamiast się zrelaksować bardziej się spinam...
    Rnatko gratuluję 💐
    Ja mam strasznie duży apetyt..Myślę by powoli wrócić na prawidłowe tory bo czekoladę ścina kilogramami i nadal nie mieszczą się w ubrania sprzed ciąży.. dziś mnie to załamał. Tym bardziej że jechaliśmy do teściów A dla mojej teściowej szczupłą sylwetką jest najważniejsza. Na szczęście nie skomentowała mojego wyglądu...Choć wkurzam mnie jak mówi że mały ma faldki... chociaż ich nie ma...wszyscy są dla.niej grubi;/

Reniiata lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, a może ona nie chce drugiej piersi bo najada się jedną? A jedząc dwie ma ponad korek i dlatego ulewa? U nas jest tak, że Mały dostaje tylko jedną pierś na posiłek :p jak za chwilę dam mu drugą bo marudzi (a marudzi bo jest śpiący a nie głodny a ja nie kumam ) to wypije trochę i się właśnie rzuca, płacze a potem zawsze ulewa🙄 więc dostaje tylko jedną i jest spokój

Limerikowo, menka2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Szczepienie w szpitalu robili przy mnie. Zakładali nową ampułkę i igłę. Co do kąpieli nie było w ogóle. Sama jej główkę z zaschniętej krwi chusteczkami myłam. Na szczęście nie mamy śladu po szczepieniu.

Dziewczyny nie wiem już co robić. Mała budzi się na jedzenie, opróżnia jedną pierś, chce więcej przykładam do drugiej, zasysa na chwilę i jest mega ryk. Potem co chwila bierze pierś dwa łyki wypluwa i 5 min płaczu. I tak to karmienie trwa nie raz 2h. Jak dam butle to leży cichutko i potem usypia. Mam straszne wyrzuty sumienia że nie idzie to kp, juz mi siadło na psychikę, siedzę i wyje że do dupy się nie nadaje jako matka. Do tego młoda wypije moje mleko.odbeknie, i śpi, a po godzinie nagle chlust, żyg na pół łóżeczka. Po MM nie mieliśmy tak nigdy, jedynie taki serek czasem się ulewal delikatnie. Do tego przybiera na granicy, 20 gram dziennie a powinna 30. Macie może jakiś pomysł bo ja już się poddaje. Kocham ją karmić piersią, czuć jej bliskość i jak się wtula. Siedzę pisze posta i łzy mi kąpią jak grochy :(

Ja mam dokładnie takie same sytuacje... Młody ma czasami takie akcje, że ryczy przy cycku, chwilę poje i znowu ryk. Ja wtedy go nie karmię dalej. Cyca zabieram i uspokajam tuląc go w pionie. Zazwyczaj usypia mi na klatce piersiowej i śpi z 30 minut. Jak się przebudzi to na spokojnie karmię i potem znowu tulę w pionie na beknięcie. Potem już jest spokój, idzie kupa i można odpocząć 😅

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była taka sama akcja a potem jeszcze obróciła 60 ml mm I spała prawie 5h. Jak nie dam drugiego cycka to jest darcie że aż się zachodzi. Spróbuję jutro ją uspokoić i na śpiocha dać.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez przesady ze ‚raczej’ igły zmieniają!!! Mieszkamy w centrum Europy, nie na mozliwosci zeby tej samej igły użyć kilkukrotnie, zreszta pudelko 100 szt kosztuje parenascie złotych i to w detalu, wiec interes żaden.
    A od brudnej igły ropień zrobiłby sie od razu, a nie po kilku tygodniach. To normalna reakcja na ta szczepionkę - ropienie po jakims czasie i u nas uprzedzają o tym fakcie w szpitalu.
    Drzewko - podziwiam Twoja walkę o KP, ba prawde szacunek. A próbowałaś ‚nakładac’ małego na sutek jak ma naprawde szeroko otwarta buzie? Jak aby łapał mega głęboko, z cala praktycznie otoczka brodawki?

DrzewkoPomarańczowe, menka2, Applejoy lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz brzydki slad po szczepieniu. U tosi tez sie dlugo papralo :/

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myja w tej samej wodzie?? Uzywaja tych samych igieł??? To na pewno szpital???

Starania od 2013r.
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    No bez przesady ze ‚raczej’ igły zmieniają!!! Mieszkamy w centrum Europy, nie na mozliwosci zeby tej samej igły użyć kilkukrotnie, zreszta pudelko 100 szt kosztuje parenascie złotych i to w detalu, wiec interes żaden.
    A od brudnej igły ropień zrobiłby sie od razu, a nie po kilku tygodniach. To normalna reakcja na ta szczepionkę - ropienie po jakims czasie i u nas uprzedzają o tym fakcie w szpitalu.
    Drzewko - podziwiam Twoja walkę o KP, ba prawde szacunek. A próbowałaś ‚nakładac’ małego na sutek jak ma naprawde szeroko otwarta buzie? Jak aby łapał mega głęboko, z cala praktycznie otoczka brodawki?
    ropien nie byl po kilku tyg ale po paru dniach
    spokojnie to bylo pare lat temu, dzieciak przezyl, dobrze ze matka od razu do lekarza zabrala i tyle
    nie ma czym sie podniecac
    ropien ropniem a ropiejaca rana z goraczka to inna rzecz

w wielu szpitalach wypelnia sie zgody na poczatkowe szczepienia i pielegniarka zawozi dziecko, matka nie widzi ani szczepienia ani pobrania krwi z piety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:27

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Myja w tej samej wodzie?? Uzywaja tych samych igieł??? To na pewno szpital???
    tak kapia w tej samej wodzie
    co sie tak dziwisz?
    przychodzi polozna, napelnia wanienke ktora jest wbudowana na sali , kladzie pieluche, leje za moich 2 porodow nivea(chyba wtedy sponsora) i po kolei maluchy ida do kapieli, osuszania, ubrania,pamper, higiena oka, zawiniecie

teraz jesli sie zmienilo to zobacze 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ropien nie byl po kilku tyg ale po paru dniach
    spokojnie to bylo pare lat temu, dzieciak przezyl, dobrze ze matka od razu do lekarza zabrala i tyle
    nie ma czym sie podniecac
    ropien ropniem a ropiejaca rana z goraczka to inna rzecz

w wielu szpitalach wypelnia sie zgody na poczatkowe szczepienia i pielegniarka zawozi dziecko, matka nie widzi ani szczepienia ani pobrania krwi z piety

Ale przeciez wypełnianie zgody nie na nic wspolnego z tym ze moga Ci dziecko zabrac samo na jakiekolwiek badania czy interwencje medyczne. Masz prawo byc przy dziecku i wszelakie zabiegi powinny byc robione przy Tobie jesli tak dobie życzysz. Mi nikt nigdzie dziecka nie zabrał nawet na minute odkąd zobaczyłam go po cc.
    Przy pierwszym bylam taka głupia ze zawiozłam na zakropkenie oczu i po sugestii pielęgniarki zostawilam Go tam niby dopoki kropli nie wpuszcza - mielismy zatkany kanalik łzowy. . W efekcie odebrałam dziecko wykąpane i nakarmione mm, mimo ze do obu spraw nie bylo jakichkolwiek wskazań. Przy następnej dwojce zmieniłam szpital, ale tez bylam juz duzo bardziej asertywna i nie zgodziłabym sie zeby mi dziecko gdziekolwiek wywozili samo.

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dzis dumna z mojego M jak nie wiem co!!! Poszedl z Krzysiem w chuście plaza 6 km na spacer gdy ja bylam ze starszymi na basenie. Uparł sie ze pojdzie, kazał mi tylko młodego pomoc mu zamotać i poszli. Wyglądali cudnie - facet z takim maleństwem na brzuchu - moje dzielne chlopaki😍🥰😍
    Ponoc byli niemała atrakcja turystyczna i szczegolnie starsze Panie sie rozpływały😆

DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Bobby29, Misi@, zielonooka7, emi2016 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z laktacją nadal tak sibie.Mlesia ciągle mało.Podaje cyca jednego potem drugiego następnie karmie flaszką odciągniętą a czasem mm,potem odciągam pokarm.Dzidziulek robi się ciężki.Gdybym miała więcej czasu przegłodziłabym dając tylko cyca przez kilka dni i pewnie byłoby ok.Młody wisiałby na cycu co godzinę i by poszło.Jest już go łatwiej dobudzić na karmienie,koszmar pod tym względem jest noc i wtedy tylko butla.Jak się sam obudzi i chce jeść to jak zasypia na cycu to współpracuje,wybudzony pociągnie dwa razy i memła i zero zainteresowania jedzeniem.Dostaje butle bo muszę go nakarmić.Jak raz go zostawiłam by się wyspał i mnie obudził to ku mojemu przerażeniu spał 7 godzin.Tak jak pisałam lekarstwo to przegłodzenie,ale nie mogę tego zrobić bo mam w domu czterolatka który wymaga mojego zainteresowania i jest bardzo zazdrosny i doszły jeszcze problemy związane z jego zdrowiem.Jeśli sytuacja się nie zmieni to pokarmie w ten sposób 6 miesięcy,już się nie spinam.Jest jak jest.Trochę mi przykro,że już ma początku nie mogę dać dziecku tego co najlepsze.Rozważałam kupowanie pokarmu przez internet ale wycofałam się bo niewiadomo czy laska od której kupie pokarm jest zdrowa(badania można podrobić)i jaką ma dietę itp.Pierwszy syn dostawał mój pokarm bo byłam kpi przez 8 miesięcy.Za problemy z laktacją odpowiada u mnie tarczyca,w ciąży niedoczynność teraz nadczynność

• natty85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    tak kapia w tej samej wodzie
    co sie tak dziwisz?
    przychodzi polozna, napelnia wanienke ktora jest wbudowana na sali , kladzie pieluche, leje za moich 2 porodow nivea(chyba wtedy sponsora) i po kolei maluchy ida do kapieli, osuszania, ubrania,pamper, higiena oka, zawiniecie

teraz jesli sie zmienilo to zobacze 🤣
    U mnie w szpitalu nie myją dziecka tylko wycieraja. Jeszcze w domu mial.trocje krwi na glowce.

Starania od 2013r.
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby wrzuć proszę tę rozpizkę od fizjo tutaj 🙏🙏🙏

Niebieska Gwiazdo, kpi przez 8 m-cy? Szacun!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 23:50

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa a ile trwa to karmienie 1 piersią że dajesz druga? Ja karmię jedno karmienie na 1 pierś. Nie wiem jak u was ale u mnie jak córcia je a zaczyna się nagle miotac i puszczać sutek i łapać to znaczy że coś jje przeszkadza, biorę ja na ramię do odbicia, beknie sobie i je dalej. Czasem powtarzam po kilka razy przy karmieniu i jest już ok a też ulewala i czasem nadal ulewa. Spróbuj i u Ciebie odbijać w czasie i po jedzeniu :) nie załamuje się!

Agagusia lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na ulewanie pomogła zmiana pozycji karmienia. Wróciłam do karmienia "pod górkę". Zawsze ma wtedy głowę wyżej niż brzuszek, do tego jak leży na brzuchu to też jakoś ten gaz inaczej uchodzi. Odbija teraz zdecydowanie szybciej i (odpukac) tej nocy nie ulał ani razu, a poprzedniej to chyba ze 4razy przebierany...a nie zawsze to co ulał trafiało na ciuch😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:54

Misi@ lubi tę wiadomość

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Ja dziś.lewdwo.zyje
    Podałam dziecku mm ale i tak smok dopiero ukoil jego potrzebę ssania i zasnął.. cały dzień.lekko czuwał i z tego.powpdu był.placzliwy...Starszy dziś także dużo.plakal i był niespokojnybteraz śpią A ja czytam. Za zamkniętymi drzwiami i zastanawiam się dlaczego kupiłam te książkę bo zamiast się zrelaksować bardziej się spinam...
    Rnatko gratuluję 💐
    Ja mam strasznie duży apetyt..Myślę by powoli wrócić na prawidłowe tory bo czekoladę ścina kilogramami i nadal nie mieszczą się w ubrania sprzed ciąży.. dziś mnie to załamał. Tym bardziej że jechaliśmy do teściów A dla mojej teściowej szczupłą sylwetką jest najważniejsza. Na szczęście nie skomentowała mojego wyglądu...Choć wkurzam mnie jak mówi że mały ma faldki... chociaż ich nie ma...wszyscy są dla.niej grubi;/
    Piec glebokich wdechow i olac tesciowa :-) ppwaznie, od takiefo myslenia mozna sie depresji nabawic, alvo jakichs zaburzen odrzywiania a jeszcze nie daj Boże dzieci tez zaczną sie nadmiernie przejmować waga. To jest bobas, musi miec faldki (no dobra nie musi ale jesli nie jest szczypiorkiem po rodzicach to prawie wszystkie dzieci maja) najważniejsze z zdrowe, a do wagi jeszcze wrócisz, a nawet jesli nie to nie masz jej z obrzarstwa tylko po ciazy

U nas w szpitalu kapiel pod kranem w zlewie... tak ze wode napewno kazdy ma swieza ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 06:54

Misi@ lubi tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Bobby wrzuć proszę tę rozpizkę od fizjo tutaj 🙏🙏🙏

Niebieska Gwiazdo, kpi przez 8 m-cy? Szacun!

Proszę:

b641ba324a8db986med.jpg

Kalija lubi tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga jak się objawami zatkany kanalik łzowy?

Pytam bo malej zbiera się wydzielina w oczku, już w szpitalu tak było i pediatra zalecił przemywanie solą fizjologiczna. Przemywam a wydaje mi się że wydzieliny jest więcej, ma wlasciwie za każdym razem sklejone oczko. Nie ma zaczerwienienia. Czy to może być to? W środę idziemy na ważenie to podpytam, ale może któraś z was kojarzy czy to jest powód do niepokoju czy spokojnie?

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy robiłam tak jak mówiliście. Tylko jeden cycek, jak nie chciała to na ręce i smok. Dospała 30 min i znowu. Teraz śpi sama u siebie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ