Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś.lewdwo.zyje
Podałam dziecku mm ale i tak smok dopiero ukoil jego potrzebę ssania i zasnął.. cały dzień.lekko czuwał i z tego.powpdu był.placzliwy...Starszy dziś także dużo.plakal i był niespokojnybteraz śpią A ja czytam. Za zamkniętymi drzwiami i zastanawiam się dlaczego kupiłam te książkę bo zamiast się zrelaksować bardziej się spinam...
Rnatko gratuluję 💐
Ja mam strasznie duży apetyt..Myślę by powoli wrócić na prawidłowe tory bo czekoladę ścina kilogramami i nadal nie mieszczą się w ubrania sprzed ciąży.. dziś mnie to załamał. Tym bardziej że jechaliśmy do teściów A dla mojej teściowej szczupłą sylwetką jest najważniejsza. Na szczęście nie skomentowała mojego wyglądu...Choć wkurzam mnie jak mówi że mały ma faldki... chociaż ich nie ma...wszyscy są dla.niej grubi;/Reniiata lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa, a może ona nie chce drugiej piersi bo najada się jedną? A jedząc dwie ma ponad korek i dlatego ulewa? U nas jest tak, że Mały dostaje tylko jedną pierś na posiłek :p jak za chwilę dam mu drugą bo marudzi (a marudzi bo jest śpiący a nie głodny a ja nie kumam ) to wypije trochę i się właśnie rzuca, płacze a potem zawsze ulewa🙄 więc dostaje tylko jedną i jest spokój
Limerikowo, menka2 lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Szczepienie w szpitalu robili przy mnie. Zakładali nową ampułkę i igłę. Co do kąpieli nie było w ogóle. Sama jej główkę z zaschniętej krwi chusteczkami myłam. Na szczęście nie mamy śladu po szczepieniu.
Dziewczyny nie wiem już co robić. Mała budzi się na jedzenie, opróżnia jedną pierś, chce więcej przykładam do drugiej, zasysa na chwilę i jest mega ryk. Potem co chwila bierze pierś dwa łyki wypluwa i 5 min płaczu. I tak to karmienie trwa nie raz 2h. Jak dam butle to leży cichutko i potem usypia. Mam straszne wyrzuty sumienia że nie idzie to kp, juz mi siadło na psychikę, siedzę i wyje że do dupy się nie nadaje jako matka. Do tego młoda wypije moje mleko.odbeknie, i śpi, a po godzinie nagle chlust, żyg na pół łóżeczka. Po MM nie mieliśmy tak nigdy, jedynie taki serek czasem się ulewal delikatnie. Do tego przybiera na granicy, 20 gram dziennie a powinna 30. Macie może jakiś pomysł bo ja już się poddaje. Kocham ją karmić piersią, czuć jej bliskość i jak się wtula. Siedzę pisze posta i łzy mi kąpią jak grochy
Ja mam dokładnie takie same sytuacje... Młody ma czasami takie akcje, że ryczy przy cycku, chwilę poje i znowu ryk. Ja wtedy go nie karmię dalej. Cyca zabieram i uspokajam tuląc go w pionie. Zazwyczaj usypia mi na klatce piersiowej i śpi z 30 minut. Jak się przebudzi to na spokojnie karmię i potem znowu tulę w pionie na beknięcie. Potem już jest spokój, idzie kupa i można odpocząć 😅 -
Dzisiaj była taka sama akcja a potem jeszcze obróciła 60 ml mm I spała prawie 5h. Jak nie dam drugiego cycka to jest darcie że aż się zachodzi. Spróbuję jutro ją uspokoić i na śpiocha dać.
-
No bez przesady ze ‚raczej’ igły zmieniają!!! Mieszkamy w centrum Europy, nie na mozliwosci zeby tej samej igły użyć kilkukrotnie, zreszta pudelko 100 szt kosztuje parenascie złotych i to w detalu, wiec interes żaden.
A od brudnej igły ropień zrobiłby sie od razu, a nie po kilku tygodniach. To normalna reakcja na ta szczepionkę - ropienie po jakims czasie i u nas uprzedzają o tym fakcie w szpitalu.
Drzewko - podziwiam Twoja walkę o KP, ba prawde szacunek. A próbowałaś ‚nakładac’ małego na sutek jak ma naprawde szeroko otwarta buzie? Jak aby łapał mega głęboko, z cala praktycznie otoczka brodawki?DrzewkoPomarańczowe, menka2, Applejoy lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
U nas juz brzydki slad po szczepieniu. U tosi tez sie dlugo papraloStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Myja w tej samej wodzie?? Uzywaja tych samych igieł??? To na pewno szpital???Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Agagusia wrote:No bez przesady ze ‚raczej’ igły zmieniają!!! Mieszkamy w centrum Europy, nie na mozliwosci zeby tej samej igły użyć kilkukrotnie, zreszta pudelko 100 szt kosztuje parenascie złotych i to w detalu, wiec interes żaden.
A od brudnej igły ropień zrobiłby sie od razu, a nie po kilku tygodniach. To normalna reakcja na ta szczepionkę - ropienie po jakims czasie i u nas uprzedzają o tym fakcie w szpitalu.
Drzewko - podziwiam Twoja walkę o KP, ba prawde szacunek. A próbowałaś ‚nakładac’ małego na sutek jak ma naprawde szeroko otwarta buzie? Jak aby łapał mega głęboko, z cala praktycznie otoczka brodawki?
spokojnie to bylo pare lat temu, dzieciak przezyl, dobrze ze matka od razu do lekarza zabrala i tyle
nie ma czym sie podniecac
ropien ropniem a ropiejaca rana z goraczka to inna rzecz
w wielu szpitalach wypelnia sie zgody na poczatkowe szczepienia i pielegniarka zawozi dziecko, matka nie widzi ani szczepienia ani pobrania krwi z pietyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:27
-
natty85 wrote:Myja w tej samej wodzie?? Uzywaja tych samych igieł??? To na pewno szpital???
co sie tak dziwisz?
przychodzi polozna, napelnia wanienke ktora jest wbudowana na sali , kladzie pieluche, leje za moich 2 porodow nivea(chyba wtedy sponsora) i po kolei maluchy ida do kapieli, osuszania, ubrania,pamper, higiena oka, zawiniecie
teraz jesli sie zmienilo to zobacze 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2019, 22:34
-
Limerikowo wrote:ropien nie byl po kilku tyg ale po paru dniach
spokojnie to bylo pare lat temu, dzieciak przezyl, dobrze ze matka od razu do lekarza zabrala i tyle
nie ma czym sie podniecac
ropien ropniem a ropiejaca rana z goraczka to inna rzecz
w wielu szpitalach wypelnia sie zgody na poczatkowe szczepienia i pielegniarka zawozi dziecko, matka nie widzi ani szczepienia ani pobrania krwi z piety
Ale przeciez wypełnianie zgody nie na nic wspolnego z tym ze moga Ci dziecko zabrac samo na jakiekolwiek badania czy interwencje medyczne. Masz prawo byc przy dziecku i wszelakie zabiegi powinny byc robione przy Tobie jesli tak dobie życzysz. Mi nikt nigdzie dziecka nie zabrał nawet na minute odkąd zobaczyłam go po cc.
Przy pierwszym bylam taka głupia ze zawiozłam na zakropkenie oczu i po sugestii pielęgniarki zostawilam Go tam niby dopoki kropli nie wpuszcza - mielismy zatkany kanalik łzowy. . W efekcie odebrałam dziecko wykąpane i nakarmione mm, mimo ze do obu spraw nie bylo jakichkolwiek wskazań. Przy następnej dwojce zmieniłam szpital, ale tez bylam juz duzo bardziej asertywna i nie zgodziłabym sie zeby mi dziecko gdziekolwiek wywozili samo.
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
Jestem dzis dumna z mojego M jak nie wiem co!!! Poszedl z Krzysiem w chuście plaza 6 km na spacer gdy ja bylam ze starszymi na basenie. Uparł sie ze pojdzie, kazał mi tylko młodego pomoc mu zamotać i poszli. Wyglądali cudnie - facet z takim maleństwem na brzuchu - moje dzielne chlopaki😍🥰😍
Ponoc byli niemała atrakcja turystyczna i szczegolnie starsze Panie sie rozpływały😆DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Bobby29, Misi@, zielonooka7, emi2016 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
U mnie z laktacją nadal tak sibie.Mlesia ciągle mało.Podaje cyca jednego potem drugiego następnie karmie flaszką odciągniętą a czasem mm,potem odciągam pokarm.Dzidziulek robi się ciężki.Gdybym miała więcej czasu przegłodziłabym dając tylko cyca przez kilka dni i pewnie byłoby ok.Młody wisiałby na cycu co godzinę i by poszło.Jest już go łatwiej dobudzić na karmienie,koszmar pod tym względem jest noc i wtedy tylko butla.Jak się sam obudzi i chce jeść to jak zasypia na cycu to współpracuje,wybudzony pociągnie dwa razy i memła i zero zainteresowania jedzeniem.Dostaje butle bo muszę go nakarmić.Jak raz go zostawiłam by się wyspał i mnie obudził to ku mojemu przerażeniu spał 7 godzin.Tak jak pisałam lekarstwo to przegłodzenie,ale nie mogę tego zrobić bo mam w domu czterolatka który wymaga mojego zainteresowania i jest bardzo zazdrosny i doszły jeszcze problemy związane z jego zdrowiem.Jeśli sytuacja się nie zmieni to pokarmie w ten sposób 6 miesięcy,już się nie spinam.Jest jak jest.Trochę mi przykro,że już ma początku nie mogę dać dziecku tego co najlepsze.Rozważałam kupowanie pokarmu przez internet ale wycofałam się bo niewiadomo czy laska od której kupie pokarm jest zdrowa(badania można podrobić)i jaką ma dietę itp.Pierwszy syn dostawał mój pokarm bo byłam kpi przez 8 miesięcy.Za problemy z laktacją odpowiada u mnie tarczyca,w ciąży niedoczynność teraz nadczynność
-
Limerikowo wrote:tak kapia w tej samej wodzie
co sie tak dziwisz?
przychodzi polozna, napelnia wanienke ktora jest wbudowana na sali , kladzie pieluche, leje za moich 2 porodow nivea(chyba wtedy sponsora) i po kolei maluchy ida do kapieli, osuszania, ubrania,pamper, higiena oka, zawiniecie
teraz jesli sie zmienilo to zobacze 🤣
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Pierniczkowa a ile trwa to karmienie 1 piersią że dajesz druga? Ja karmię jedno karmienie na 1 pierś. Nie wiem jak u was ale u mnie jak córcia je a zaczyna się nagle miotac i puszczać sutek i łapać to znaczy że coś jje przeszkadza, biorę ja na ramię do odbicia, beknie sobie i je dalej. Czasem powtarzam po kilka razy przy karmieniu i jest już ok a też ulewala i czasem nadal ulewa. Spróbuj i u Ciebie odbijać w czasie i po jedzeniu nie załamuje się!
Agagusia lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
U nas na ulewanie pomogła zmiana pozycji karmienia. Wróciłam do karmienia "pod górkę". Zawsze ma wtedy głowę wyżej niż brzuszek, do tego jak leży na brzuchu to też jakoś ten gaz inaczej uchodzi. Odbija teraz zdecydowanie szybciej i (odpukac) tej nocy nie ulał ani razu, a poprzedniej to chyba ze 4razy przebierany...a nie zawsze to co ulał trafiało na ciuch😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:54
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ja dziś.lewdwo.zyje
Podałam dziecku mm ale i tak smok dopiero ukoil jego potrzebę ssania i zasnął.. cały dzień.lekko czuwał i z tego.powpdu był.placzliwy...Starszy dziś także dużo.plakal i był niespokojnybteraz śpią A ja czytam. Za zamkniętymi drzwiami i zastanawiam się dlaczego kupiłam te książkę bo zamiast się zrelaksować bardziej się spinam...
Rnatko gratuluję 💐
Ja mam strasznie duży apetyt..Myślę by powoli wrócić na prawidłowe tory bo czekoladę ścina kilogramami i nadal nie mieszczą się w ubrania sprzed ciąży.. dziś mnie to załamał. Tym bardziej że jechaliśmy do teściów A dla mojej teściowej szczupłą sylwetką jest najważniejsza. Na szczęście nie skomentowała mojego wyglądu...Choć wkurzam mnie jak mówi że mały ma faldki... chociaż ich nie ma...wszyscy są dla.niej grubi;/
U nas w szpitalu kapiel pod kranem w zlewie... tak ze wode napewno kazdy ma swiezaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 06:54
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Bobby wrzuć proszę tę rozpizkę od fizjo tutaj 🙏🙏🙏
Niebieska Gwiazdo, kpi przez 8 m-cy? Szacun!
Proszę:
Kalija lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Aga jak się objawami zatkany kanalik łzowy?
Pytam bo malej zbiera się wydzielina w oczku, już w szpitalu tak było i pediatra zalecił przemywanie solą fizjologiczna. Przemywam a wydaje mi się że wydzieliny jest więcej, ma wlasciwie za każdym razem sklejone oczko. Nie ma zaczerwienienia. Czy to może być to? W środę idziemy na ważenie to podpytam, ale może któraś z was kojarzy czy to jest powód do niepokoju czy spokojnie?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki