X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    W szpitalu powiedzieli że odciagniete mleko można zlewać do jednego pojemniczka zebrane z całego dnia. Mam dwa pojemniczki odciagnietego ale dolewalam do tego zimnego z lodówki świeżo odciagniete jeszcze ciepłe. Teraz doczytałam że przed zmieszaniem świeża porcję trzeba schłodzić... To znaczy że to mleko które wymieszałam bez schodzenia muszę wyrzucić?:(

Wykorzystaj do kąpieli;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maruda był nieodkladalny do 16. Potem spał do 19:30, zaliczylismy kąpiel z ograniczoną ilością płaczu po czym zasnął jak tylko wziął cyca do ust😂🙈 oby tak do rana 🤞

Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    Tzn dolewasz świeżo odciagniete ciepłe do tego schlodzonego z lodówki?
    Tak, dolewam to co albo mi skąpiec albo ściągnę, CDL nie miała zastrzeżen. Jedyne co to nie mieszam dziennego z nocnym bo ma inny skład.

U nas też dzień marudy, te upały strasznie ja męczą. Wisiała na cycku 3 godziny z przerwami na sen po 5 min. Oby jutro przetrwać wypad na to usg. Nie lubię karmić w miejscach publicznych, bez kury ciężko mi ją przystawić.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny i tez jestem za spotkaniem i jak napisała Aga jak trochę wrócę do formy.

A co do porodu. Wszystko zaczęło się od balonika. Dostałam mega skurcze po nim. Po wieczornym godzinnym ktg miałam silne skurcze i mówię położnej ze mam bolące skurcze. To odpiela od ktg i poszlysmy się zbadać. Tam mi wyjela balonik bo "juz zrobił swoje" powiedziała ze jak będą nadal skurcze to będzie poród. No i nadal byly mega skurcze to podeszłam do niej. Zadzwoniła po lekarzy. Na porodowej założyły mi znieczulenie zewnątrz oponowe. Zaczął się poród do 2 skurcze były do wytrzymania ale później przestalo działać to dolozyly mi trochę znieczulenia które wogole nie pomagało. Po 5 zadecydowaly ze będzie cięcie bo nie było postępu. I ja nawet mówiłam ze chce bo bóle były nie dozniesienia a poza tym mały by się nie przedostał przez szyjkę która mi się zrobiła obrzeknieta i nadal był wysoko. Przewiezly mnie na wózku do sali gdzie robią cesarski. O 6:10 przyszedł na świat Wojtus waga 3180g. 10na10 57cm 😍 dzis 41+0 dziś 27.08 to nasza z moim 4 miesiecznica :) jutro pionizacja. Mam nadzieje ze szybko wyjdę.

Misi@, Limerikowo, Vella83, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Chimera, redken, Bobby29, Camelia, kayama, Bee_girl, Frida91, zielonooka7, Ania95, Agagusia, trzydziecha, Niebieska Gwiazda, Matyldaaa, Applejoy lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boje jak nasza mała maruda zniesie jutro tę sesję zdjęciową. Pani ma studio w kamienicy, to może nie będzie tam tak czuć tego upału. Liczę, że jazda samochodem, mimo że krotka, trochę go uśpi 🙄🙄

Werni, Apple czekamy na wasze historie jak dojdziecie trochę do siebie! 😊😊

werni lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz napisałam :) trochę haotycznie ale jestem padnieta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 21:26

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazika chyba upały usypiają. Po całkiem niezłej nocce wstaliśmy dziś o 9. Do ok 12.30 był aktywny, potem zasnął i przespał cała wizytę u lekarza, nic go nie ruszało 😂. Pospal do 14 i był mniej lub bardziej aktywny do 18. Spał od 18 do 21 i obudziłam go na kąpiel. Po kąpieli zjadł dwa cycki i śpi dalej. Mam nadzieje, ze w nocy tez pospi 🙏🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko tyle dobrodziejstwa w jeden dzień dostałaś, grzeczna byłaś czy co? 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, grzeczna to moje drugie imię 😁.

Siedzę właśnie i zapijam sernik toffi bezalkoholową IPA i przeglądam broszurkę Ćwiczenia dla mamy po porodzie 😂

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra, przyszła butelka Avent i jest zdecydowanie najlepsza :) Nie wypływa bokami. Dajemy radę, nie krztusi się.

Pierniczkowa, Domi_tur, werni, Agagusia, Bobby29, Misi@, Applejoy lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się spieprzyło auto jak na złość. I mój mnie szantażuje że ma mnie zawieść jego mama na szczepienie, albo on już nigdy nic nie załatwi jak będę coś potrzebować. Kurwa. Czeka mnie mega chujowy czwartek. Wiecie co ostatnio wymyśliła? Że Mała niedługo będzie miała dwa miesiące to powinnam słoiczki jej podawać. I na noc wodę z cukrem żeby spala. To jest jedna z tych chwil że żałuję kp, bo na samą myśl o przebywaniu w jej towarzystwie mam ochotę zapalić.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni gratulacje, dobrze ze wszystko się udało :)

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Nam się spieprzyło auto jak na złość. I mój mnie szantażuje że ma mnie zawieść jego mama na szczepienie, albo on już nigdy nic nie załatwi jak będę coś potrzebować. Kurwa. Czeka mnie mega chujowy czwartek. Wiecie co ostatnio wymyśliła? Że Mała niedługo będzie miała dwa miesiące to powinnam słoiczki jej podawać. I na noc wodę z cukrem żeby spala. To jest jedna z tych chwil że żałuję kp, bo na samą myśl o przebywaniu w jej towarzystwie mam ochotę zapalić.
    dla szanownej Tesciowej na prezent jakis mega gruby poradnik: opieka nad niemowlakiem 🤣

moja mama zapytala mnie dzis czy spakowalam niedrapki?
    mowie ze w tym upale ja sama w niedrapkach bym sie zadrapala🤣
    nigdy nie uzywalam,pazurki delikatnie na krotko i dziecko swiat poznaje raczkami

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni myślałam o Tobie i jak się u Ciebie rozwijało z balonikiem. Jednak każda ma zupełnie inaczej, najważniejsze że z Dzieciątkiem wszystko dobrze i jesteście już razem :) co do CC to rozumiem Cię w pełni bo jak leżałam pod ktg z bólami i balonikiem to też stwierdziłam że CC nie byłoby takie złe i rozumiem wszystkie dziewczyny które się na nie same decydują

werni lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko moja mama udziela złotych rad i to niekoniecznie wartościowych. Moja widziała wnuczke 3 razy po pół godziny, ale ostatnio zadzwoniła do mnie z szeregiem porad wychowawczych zaczynając od słów "jesteś dobrą mamą, ALE..." wyziębiam małą, dałabym sobie spokój z laktatorem bo nie warto (!) , powinnam dac dziecku się wypłakać, mam nie bujać bo przyzwyczaje itd.

Starałam się być delikatna, bo wiem , że moja mama chce dobrze dla mnie i wnuczki , ale chyba i tak się obraziła 😞 ech, życie 😉

Domi, jak Twój teściu? Dawno nic o nim nie pisałaś... 😁

My dziś mamy usg brzuszka, trzymajcie kciuki!

dqprgu1royghdo7j.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj było 30pare st i mówiłam. Mamie że Mała leży w samym pampersie bo była spocona a mama mówi że już bez przesady dziecko leży to pewnie mu zimno : P A ja mówię że też leżę i jakoś chłodniej mi się nie zrobiło z tego powodu ;) To już nie wiem jaka musi być temp żeby dziecku miało prawo być gorąco hehe. Albo dziwila się że przy niecałych 30st dziecko na spacer wyszło bez czapki bo przecież może wiatr zawiac. Ale biorę to na luzno i robię swoje ;)

werni, Applejoy lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj była u nas położna i ważyła Mikołaja - 345 g w tydzień 😁😁😁
    Pytałam o to charczenie, to podobno to od wiotkości krtani, przejdzie ☺

Noce mamy straszne 😅 mały śpi najpierw ciągiem 3-4 godziny, a potem już pobudka co godzinę. Dzisiaj od 4 już nie spał i dopiero teraz trochę przysypia :(

werni, Applejoy lubią tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam podobnie, mojej mamy "złote rady" których nikt nie potrzebuje. I do tego dochodzi krytyka mnie że za dużo kupuję dla dziecka wg niej ona się bez tego obyła - prawie 50 lat temu, to ja też powinnam... Jestem nią zmęczona, jak jej nie ma większość dnia bo ma jakieś sprawy to odpoczywam...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Werni myślałam o Tobie i jak się u Ciebie rozwijało z balonikiem. Jednak każda ma zupełnie inaczej, najważniejsze że z Dzieciątkiem wszystko dobrze i jesteście już razem :) co do CC to rozumiem Cię w pełni bo jak leżałam pod ktg z bólami i balonikiem to też stwierdziłam że CC nie byłoby takie złe i rozumiem wszystkie dziewczyny które się na nie same decydują

Dobrze ze teraz miałam te skurcze i tak wyszło. Bo mały był trochę źle ustawiony i tez były zielonkawe wody trochę. Oni chcieli zrobić 30 cearke

trzydziecha lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    W szpitalu powiedzieli że odciagniete mleko można zlewać do jednego pojemniczka zebrane z całego dnia. Mam dwa pojemniczki odciagnietego ale dolewalam do tego zimnego z lodówki świeżo odciagniete jeszcze ciepłe. Teraz doczytałam że przed zmieszaniem świeża porcję trzeba schłodzić... To znaczy że to mleko które wymieszałam bez schodzenia muszę wyrzucić?:(
    Weszlam przez przypadek, bo popatrzylam tylko, ze sierpniowki🙈
    Ale odrazu w oczy mi sie rzucilo...
    Mleko przed zlaniem do jednego pojemnika powinno miec taka sama temperature, tzn to teraz sciagniete powinnas schlodzic to takiej temp jak to z wczesniej, zeby zlac je razem...

Tu kilka cennych uwag na femat przechowywania ;)
    I w ogole bardzo hafije polecam w ramach jakichkolwiwk watpliwosci, bo naprawde prawie na kazde pytanie jest tu odpowiedz...

https://www.hafija.pl/2012/05/przechowywanie-mleka-mamy-kilka-przydatnych-informacji.html

natty85, werni lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ