X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia ciągle śpi, jak nigdy i ja myślę że to od upału. Na karmienie musze budzić i to z trudem. Tak ma być zdaje się do piątku ..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plinka ta teoria dotyczy wszystkich, wczesniaki przechodzą skoki później, dzieci po terminie wcześniej :)

Frida ja tak miałam szczególnie podczas karmienia, jak przystawiałam Małego do piersi to myślałam, że mam krwotok, lało się ze mnie ale falami, 3 dni spokoju i dzień masakry :/
    Wczoraj miałam jakieś krwawienie z szyjki :/ szwy już wypadły ale chyba nie jest tam wszystko do końca ok. Miałam już spokój, a tu po wizycie e kibelku zywoczerwons krew i ból szyjki 😫 mam wrażenie, że po tym porodzie moje podwozie jest wrakiem. Dopadły mnie zaparcia, blizna czasem puchnie, szyjka krwawi... Chyba po pierwszym dziecku zamykam warsztat 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    E_linka, powodzenia! ✊🏻✊🏻

Ja dziś dostałam od fotografki galerie z naszej sesji 😍. Muszę wybrać z tego 15 zdjęć. Przejrzałam i wstępnie wybrałam 50 😁😂

O to strasznie dużo zrobiła! I nas było z 50 zrobionych ale wybraliśmy 20 :) A potem po selekcji 10 plus 4 dopłata tylko obróbką bez wydruku. Nie mogę się doczekać :) Kupię ładne ramki i wybrańcy z rodziny i przyjaciół dostaną w prezencie, i muszę wybrać część do dekoracji pokoju Wiktorii.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Plinka ta teoria dotyczy wszystkich, wczesniaki przechodzą skoki później, dzieci po terminie wcześniej :)

Frida ja tak miałam szczególnie podczas karmienia, jak przystawiałam Małego do piersi to myślałam, że mam krwotok, lało się ze mnie ale falami, 3 dni spokoju i dzień masakry :/
    Wczoraj miałam jakieś krwawienie z szyjki :/ szwy już wypadły ale chyba nie jest tam wszystko do końca ok. Miałam już spokój, a tu po wizycie e kibelku zywoczerwons krew i ból szyjki 😫 mam wrażenie, że po tym porodzie moje podwozie jest wrakiem. Dopadły mnie zaparcia, blizna czasem puchnie, szyjka krwawi... Chyba po pierwszym dziecku zamykam warsztat 🙄

No to po cc niby podwozie nie ruszone więc stan idealny ;) Ale z kolei mnie coś w środku pobolewa na kibelku, jakby jelita.. mam.nadzieję że doktorek wszystko dobrze pozszywal. Bo to taki skurczowy dosyć mocny ból, który nagle mija po dwójce.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C9 do sesji ja też nigdy nie potrafię wybrać dlatego na tyle ufam fotografowi że robi mu album na gotowe -.sam wybiera zdjęcia i umieszcza je w albumie ;)

Plinka - moja śpi na brzuchu - niewidzę w tym nic złego szczególnie że moja z brzucha na plecy daje radę się przerzucić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 18:45

plinka89, Applejoy lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka2 - niby spanie na brzuchu nie jest polecane ze względu na ryzyko sids...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ulzylo mi że to normalne bo już myślałam że coś za długo. Wczoraj położna mówila też że coś słabo rana mi się goi a już było lepiej ale ciężko mi z tym wiermtrzeniem bo musiałabym ciągle leżeć albo podkladac sobie podkłady a wtedy ciężko się ruszyć z tym krwawieniem :/ Ale dziś staram się wierzyć i podwozie i cycki więc leżę polnago owinieta w pieluchy. Sexy widok nie ma co!
    Domi to może powinnaś iść na jakąś kontrolę do lekarza?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    dokladnie 🤣
    po prostu inne pokolenie gdzie nic nie bylo i latalo sie dziury czym sie dalo

po co im tyle kupujesz? one tyle maja, wszystkiego za duzo

kupuje wlasnie by mialy

choc na koncu jezyka mam bo mysmy nie mieli i chodzilo.sie z darow norweskich lub w butach po ciotce ciut ciasnych i teraz ciesze sie ze nas stac by wlasne dzieci obkupic

Nie chodzi o niewiadomo jakie skakanie, ale takie lekkie ruchy, bujanie. Można chodzić i karmić - ale dla mnie to zbyt ciężkie. O tym chodzeniu to nawet gdzieś czytałam - ale póki co z tak małym dzieckiem nie ogarnę, a piłka jest spoko.

U nas też od wczoraj młody daje koncerty. Pół nocy nie spalismy, nie dało rady nic na niego. Finalnie ubralam tylko w body na krotki rękaw - może za gorąco było? I włożyła w otulacz swaddle me - usnął.nie jestem przekonana do tego otulacza, ale sięgam po niego tylko w ramach histerii totalnej i jakoś wtedy daje rade. Dziś młody nawet obudził siostrę - i miałam płacz do kwadratu i oboje głodni. Masakra. Ale jakoś dałam radę i jeszcze żyją. Najgorzej, że on nie ssa piersih7, tak to najwyżej wisiały na mnie - a tak to nie idzie utulic i uspokoić. Więc ja zazdraszczam, że macie ssaki nieodkladalne :) wolę to od rynku nie do utulenia.

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś druga noc w domu a młody już dał popalic :) ciągle tylko cyc bo inaczej ryk i tak dziś cały dzień - inaczej nie da się go uspokoić ;/

Dziewczyny czy podajcie dzieciom wodę? Byliśmy dziś u lekarza i dość krytycznie wyrażał się na temat podejścia w polskich szpitalach nawiązując do europejskich standardów i kazał nam dawać dziecku wodę do picia jeśli będzie chciało a karmienie było krócej niż 2h wcześniej i w nocy też żeby mu dawać wodę a nie od razu cyc bo się za bardzo przyzwyczai... Nie wiem co o tym myśleć

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    No to po cc niby podwozie nie ruszone więc stan idealny ;) Ale z kolei mnie coś w środku pobolewa na kibelku, jakby jelita.. mam.nadzieję że doktorek wszystko dobrze pozszywal. Bo to taki skurczowy dosyć mocny ból, który nagle mija po dwójce.

Też tak miałam i to tylko po jednej stronie. Już zaczęłam panikowac, że coś strasznego się tam dzieje. Trwało kilka dni - szczególnie wieczorami miałam napady, teraz już przeszło, widocznie coś tam się musiało poukładać.

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję wodę, ale tylko pomkarmieniu jak widzę że od upału wystawia języczek i ma.wysuszone usta. Ściągnie dwa łyki, skrzywi się i cisza. Wiadomo żeby nie piła całej butli , bo to mlekiem ma się żywić, ale.te upały dają jej w kość.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    U nas dziś druga noc w domu a młody już dał popalic :) ciągle tylko cyc bo inaczej ryk i tak dziś cały dzień - inaczej nie da się go uspokoić ;/

Dziewczyny czy podajcie dzieciom wodę? Byliśmy dziś u lekarza i dość krytycznie wyrażał się na temat podejścia w polskich szpitalach nawiązując do europejskich standardów i kazał nam dawać dziecku wodę do picia jeśli będzie chciało a karmienie było krócej niż 2h wcześniej i w nocy też żeby mu dawać wodę a nie od razu cyc bo się za bardzo przyzwyczai... Nie wiem co o tym myśleć
    Ja nie daje wody i nie planuje, starszego tez niczym nie dopajalam, mysle.ze.mleko spokojnie.na pragnienie wystarczy, doradczyni laktacyjna w szpitalu mowila ze pierwsze mleko co leci to wlasnie takie picie, dopiero po chwili leci jedzenie a po jakimś czasie deser dlatego wg niej powinno sie karmic 15 min zeby dziec zjadl caly posilek :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie daje wody zgodnie z zaleceniami. Nie wierze tez pediatrom, ze znają sie na żywieniu dzieci to w końcu nie ich specjalizacja.

plinka89, Bobby29 lubią tę wiadomość

• plinka89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:

No wiadomo, ze sie przyzwyczai... Ale m.in. O tym w kp tez chodzi, ze daje uczucie bliskosci.

Nie sa mi znane standardy europejskie, ale WHO nie zaleca dopajania i ja sie tego trzymam.

Ja chyba bym zmienila pediatre :p

3jgx3e3kie55f15r.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Menka2 - niby spanie na brzuchu nie jest polecane ze względu na ryzyko sids...

wiem, ale chyba bardziej dotyczy to spania na poduszce na brzuchu - moja uwielbia tak spać i jej pozwalam na to <3

plinka89 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady, on niby cały czas się powoływał na WHO że wszystkimi swoimi zaleceniami i cały czas mówi że w Polskich szpitalach to ciemnogród itp :/ zwariować można od tych wszystkich różnych zaleceń :/

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Nie chodzi o niewiadomo jakie skakanie, ale takie lekkie ruchy, bujanie. Można chodzić i karmić - ale dla mnie to zbyt ciężkie. O tym chodzeniu to nawet gdzieś czytałam - ale póki co z tak małym dzieckiem nie ogarnę, a piłka jest spoko.

U nas też od wczoraj młody daje koncerty. Pół nocy nie spalismy, nie dało rady nic na niego. Finalnie ubralam tylko w body na krotki rękaw - może za gorąco było? I włożyła w otulacz swaddle me - usnął.nie jestem przekonana do tego otulacza, ale sięgam po niego tylko w ramach histerii totalnej i jakoś wtedy daje rade. Dziś młody nawet obudził siostrę - i miałam płacz do kwadratu i oboje głodni. Masakra. Ale jakoś dałam radę i jeszcze żyją. Najgorzej, że on nie ssa piersih7, tak to najwyżej wisiały na mnie - a tak to nie idzie utulic i uspokoić. Więc ja zazdraszczam, że macie ssaki nieodkladalne :) wolę to od rynku nie do utulenia.

SZACUN WIELKI !!!!!! a z karmieniem chodząc ogarniesz za chwilę ;) ja tak bardzo często karmię jak gdzieś się spieszymy a młoda chce jest tu i teraz ;)

Agagusia lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś tutaj na forum miała badana cytomegalie albo na nią chorowała?

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:

zalecenia WHO są jasne - nie podajemy wody, dopiero po 6 miesiącu - wcześniej tylko mleko i nie ważne czy KP czy MM. jest ona dziecku niepotrzebna zupełnie

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    A jak ona po 5 min chce jeszcze i ja przystawiasz to wtedy ssie cierpliwie czy płacze i bez butli ani rusz?
    Mleko w piersiach się produkuje na bieżąco tylko dzieciom czasem kończy się cierpliwość jak już opróżnia to co się zmagazynowało pomiędzy karmieniami.
    Najlepszym sposobem na większa produkcje jest częste przystawianie. Może spróbuj dać jej trochę powisieć jak dasz rade. Ja w ciągu dnia mam cały czas miękkie cycki i powoli daje się sama sobie przekonać ze to wcale nie oznacza, ze nie mam pokarmu. Ale z Julkiem nie byłam w stanie w to uwierzyć i utknęłam w błędnym kole dokarmiania wiec rozumiem Wasze rozterki. Wizja głoszonego dziecka bardzo mnie wtedy przerażała.

Ona pije ładnie. Odstawiam i jest płacz. Uspokoi się na chwilę przy piersi, przysnie i po 5 minutach znowu wola. Wczoraj i dziś non stop na cycku nawet do toalety nie mogę spokojnie pójść. Za to dostanie 30ml mm I zaśnie i śpi. Jakby to moje dzienne mleko przez nią przelatywali - bo ona pije, gasi pragnienie ale jakby jej nie sycilo wystarczająco. Co ciekawe nocne mleko jej wystarcza - ssie ustawowe 30 minut i idzie w kime na 2,5-3h, problem jest tylko w dzień. Nie ładuje w nią niewiadomo ile tego mm, przystawiam do moich piersi regularnie i często, i tak zamierzam dotrwać do wizyty doradcy, a potem ustalimy jakaś strategię i będę się czuła bezpieczniej. Jutro tez powinna powinna przyjść waga.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1285 1286 1287 1288 1289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ